Aktív témák
-
Integra
titán
válasz
hétalvó #11061 üzenetére
dts neo:6 cinema
érdekes, most a sourround modes-ban sikerült megtalálnom. végre.
sajnos ha nem hdmi-n megy a jel a pc-ből a receiverbe, akkor elvesztem ugye a receiver monitoron megjelenő menüjét...
kerítek még egy hdmi kábelt és a videokártyát bedugom a receiverbe, akkor azon keresztül kéne menjen a kép és a hang is a receiverbe és onnan a monitorba, akkor menüm is kellene legyen azonnal.
feltéve, hogy a vga-n keresztül átmegy a hang is a hangkártyából... -
Integra
titán
válasz
vtechun #11057 üzenetére
szét kell vágnom hozzá az alaplap mögött levő lapocskát hozzá..
és szerintem akkor se lesz jobb. ugyanis jel van így is. ennél a kábelnél vagy van jel, vagy nincsen, nem? olyan nincsen hogy recseg, vagy egy jelet tud, de egy másikat nem.
ráadásul a dts neo az a receiver dolga, az meg kurvára nem akarja ennél felajánlani ezt a lehetőséget. -
Integra
titán
válasz
vtechun #11055 üzenetére
igen, arról.
lehet, hogy spdif toslink kábel esetén egyszerűen nem tudja..ráadásul ami még fura, hogy counter strike source-ban is tesztelem a hangfalakat és nem osztja le rendesen, noha driver és egyéb rendesen fent van a gépen.
soundblaster xfi-ben meg nyomok egy tesztet az 5.1-re és semmi. de közben meg szól.
nem értem.okozhat gondod ha a toslink kábel nincsen bepattanva a helyére rendesen? mert ugyanakkor világít a másik vége is és hang van..
-
Integra
titán
akinek h/k receiverje van, help
két forrás megy az avr355-be:
1. asus oplay - hdmi
2. asus r2gene - spdif
ugyanazt a 320-as mp3-at játszom le.hdmi esetén kirakja azonnal 6ch dts-be, szörnyen jól szól
spdif esetén meg max logic 7-et rak ki, nincsen 6ch dts, elég ratyin szól, nincsen dinamika sem, az egész száraz, lapos.hogy tudom spdif esetén előcsalogatni a 6ch dts-t???
vagy ehhez hdmi-n keresztül kéne csatlakoztatnom a gépem a receiverbe?
hdmi nincsen az alaplapomon, csak a videokártyámban (ati 5870) -
Integra
titán
makivakítás ez az egész sokcsilliówatt történet...
autómban van egy régebbi 4x25-ös rockford fosgate erősítő, ez hajt meg egy első komponenst, és egy 30-as re audio subot zárt ládában, hídba kötve.
szól. elég komolyan.. igaz, nem 4x4000000ezercsillió watt van ráírva. de utóbbi biztos jó valamire, de ezeket meghagyom a neoncsöves raccsingjancsiknak -
Integra
titán
ha arra vagy kíváncsi, hogy jó e az avr, akkor nagyon jó.
hogy 180ezret okosba fizetni egy kétes eredetűért és szóban vállalt 1 év gariért...
necces, nem biztos hogy belemennék. vegyél egy újat, bereggeled a h/k oldalára és nincsen gond. de ha rizikózni akarsz, akkor vedd meg.minden esetre meglepődnék ha a hivatalos h/k ilyen dolgokban benne lenne...
-
Integra
titán
hol a nyavajában találom azt a funkciót az avr-ben, amelyiket ha bekapcsolok, akkor a beszéd és a robbanások és effektek közötti hangerő különség lecsökken??
éjjel nagyon jól jönne, feltekerem hogy halljam a beszédet, aztán robban valami a filmben, és a fél ház beleremeg.. -
Integra
titán
nem akartam túlzásba vinni, nem vagyok akkora szakértő és annyira audiofil sem, megvoltak a kitűzött célok, a keretet többszörösen túlléptem így is, de ezzel elégedett vagyok, az én jelenlegi igényeimnek bőven megfelel. hogy hónapokat szopjak egy front sugárzóval? köszi nem
és amúgy a faszom tele volt 5 óra után az egésszel, olvastam előtte én is rengeteget.
nekem erre nincsen időm -
Integra
titán
ebből azért már komoly cuccot tudsz venni, ha csak ennyit szánsz az 5 hangfalra és a subra..
nekem az amúgy már nem éppen nem fostaliga kategóriás avr-em és 5.1-es rendszerem került ennyibe kábelekkel, rövidzárlat elleni elosztókkal meg ami még kell etc (ca 1400 euro, alkudtam pofátlanul, de itt lehet) és olyat szól és úgy, hogy csak pislogok.
én is házimozira vettem kifejezetten, de mint kiderült zenehallgatásra sem utolsó ha átkapcsolom 2.1-re, de még 6 csatornásban is meglepően jól osztja szét a hangokat, kezde megszeretni így hallgatni a zenéim. (utána olvastam és ez a rendszer ezért is nagyon jó, mert mindkettő területen nagyon korrektül helyt áll ezért az összegért, a kidolgozási, megmunkálási minőség meg önmagáért beszél)úgyhogy hagyj időt magadnak és járj utána. viszont legalább ekkora figyelemt fordíts az avr-re is!!! egyre inkább gondolom azt ugyanakkor, hogy érdemes úgy rendszert nézni hogy egy márkától jöjjön az avr és a hangrendszer is, mert azokat együtt fejlesztik és egymásra ki. egyáltalán nem biztos, hogy egy komoly avr és egy komoly hangrendszer ami két különböző gyártótól van, össze fog csengeni ideálisan, mint ahogy azt az egy gyártó termékei teszik.
-
Integra
titán
válasz
robi0604 #7114 üzenetére
gondolod hogy nem bírja el a villamos vezetéke?
furcsa minden esetre. persze ha valami ősrégi kábel fut a falban, nincsen földelt konnektor..
én kihúznék mindent és csak aza alap programot járatnám, receiver, sub meg ami nélkülözhetetlen. de a subot betudja dugni a receiver hátuljában található aljazatba is -
Integra
titán
-
Integra
titán
-
Integra
titán
jó kérdés, nem tudom, jelenleg még tanácstalan vagyok. majd ha otthon vagyok, akkor tudok vele foglalkozni tovább. pl az is furcsa, hogy a samsung tv szám gombjai benne voltak a memóriában, fel is töltötte kapásból központi adatbázisból. mégsem működnek. ellenben a műholdamnál és minden másnál tökéletesen működnek a szám gombok a távirányító alján. a text gomb meg az eredeti táviránytón tökéletesen működteti a tv-t. ugyanezt taníttattam meg a logival, az viszont valamiért nem hajlandó működni text paranccsal.
-
Integra
titán
nemtom mivel tud a 355-nél többet, de a 360 árát már nem fizettem volna ki. szerintem ezt a 355-öst sem tudom kihasználni.. (a tulaj szólt, hogy még a pincében is hallani a mélyládám)
szóval ezt is csak azért vettem, mert a hkts 11-gyel adták csomagban összeállítva olyan árért, hogy nem tudtam nemet mondani rá. plusz adtak még pár % kedvezményt az akciós árra és a tartó lábakból is elengedtek még.
de mire megvettem hozzá hifi kábelt (30m, 2.5-es), 2 hdmi kábel, az y sub kábelt, a két feszültségvédelmes elosztót, mindegyik komoly árnyékolással, minőségi cucc, a 1.5 terás hdd-t, a 24-es monitort.. szóval most már elég volt, borzalmasan sok volt még így is, hogy jóárasítva tudtam megvenni. de egy pár évig jó lesz a rendszer, jövőre meg, vagy utána veszek egy 60-as tévét hozzá. -
Integra
titán
válasz
#72042496 #7000 üzenetére
megnéztem, tényleg nincsen rajta, benéztem, lan vagy telkábel csatlakozó van rajta, de ott az az rs232 is, akkor oda kell az usb-t rádugni.
igen, enyémen van, nem ez a gondom, hanem az, hogy egy részét nem világítja meg, úgy tűnik, mintha ott a led nem lenne jó benne..
erre gondolokreimre:
nekem egy bajom van, régi samsung crt tv egyes parancsait nem tudom megtanítani neki.
elképzelhető olyan, hogy annyira tönkrement már a távirányító, hogy nem ad le olyan infra jelet a harmony-nak, hogy azt pontosan tudja elmenteni?
pl nem tudom a text-et be és kikapcsolni, egyszerűen nem működik, noha azt írja, hogy megtanulta..
igaz még új nekem ez a harmony-s történet.
de mondjuk van otthon 8 távirányító, evidens, hogy kiváltottam, még ha bazi drága is volt. nagyon tetszik, a makro írása meg zseniális. egy gombnyomásra feláll az összes készülék a kívánt módba. -
-
Integra
titán
válasz
#72042496 #6988 üzenetére
1. mármint a receiver firmware-jét frissíteni? nem tudom, nem próbáltam és nem is foglalkoztam még vele. de asszem van a hátán egy usb csatlakozó is.
mi ez az rs-232-es kábel?2. ehhez a receiverhez már csomagolva van dobozban a bridge, tanítható persze. és így a dokkoló is adott.
amúgy szerintem nem nagy durranás, én egy logitech harmony one advenced-t fogok venni hozzá, otthonra szülőknek most vettem karácsonyra és zseniális, fényévekkel veri szerintem a h/k távirányítóját. de biztos betanítható az asus távirányítója is, csak még azt sem csináltam meg. ha megvagyok vele, akkor megírom persze. -
Integra
titán
megvolt a premier, egy transformers 2-vel meg star trek 2009-cel...
uhh anyám borogass, hát ez kegyetlenül komoly cucc, nem győzök hova pislogni meg hallganti. -
Integra
titán
basszus, nem látom a media playerem még mindig.
pedig a sourcet átállítottam hdmi1-re.
a monitorom meg hdmi out-on van, és a receiver menüjét látom, semmi gond vele.
waddafakk van.. -
Integra
titán
válasz
Diplomata #6918 üzenetére
a két front azonos hosszúságú, ahogy a két hátsó is. a center picit rövidebb a frontoknál, de nem baj.
ami jobban aggaszt, hogy nem értem a receiver menüjét még
összedugni rendesen összedugtam, a monitoromon látom is a receiver menüjét, de a media playert már nem látom.. -
Integra
titán
haliho
vettem egy házimozit és most barkácsolom össze
a kábelekkel kapcsolatban van valamilyen szabály?
úgy értem, hogy a front hangszorók jobb és bal hangszóróba csatlakozó kábelének, illetve a hátsó kettő hangszóró kábelének azonos hosszúságúnak kell lennie? vagy vághatom olyan hosszúra, hogy épp odaérjen?
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest