- Huami Amazfit Bip okosóra
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Aktív témák
-
tomi2611
csendes tag
válasz
python1 #29711 üzenetére
Köszönöm az választ, akkor lecserélem a kábeleket. Esetleg egy linket tudnál küldeni arról, amit Te használsz? Meg azt nem tudom, hogy a kábelek hossza meg kell egyezzen minden csatornánál vagy csak a frontok és a surroundok külön? Egyébként in-akustik premium vagy star minőségű mono sub kábelek vannak. A star kb 4000 Ft, a premium meg 13.000 Ft 2 méter hosszúságban. Gondolom elég lenne az olcsóbbik is.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
python1 #29410 üzenetére
és ha mondjuk ACDCt hallgatok,akkor a lábdobtól odébbgurul?
sztem be kéne fejeznem a sok melót,és kiélvezni a vásárlásokat, és zenét hallgatni.
annyit már elértem,hogy Párom éneket hallgatott saját igényére.
(egyébként sokkal jobb minőségű felvételeket találtam Krall nénitől,pedig Andrea hangja nekem sokkal jobban tetszik)
-
válasz
python1 #29356 üzenetére
Ez is igaz, csak van egy nem rossz házimozi rendszerünk, projektorral, 3.5m-es vászonnal, így a filmnézés leginkább ott folyik. Én inkább arra gondoltam, hogy megveszem az onkyo-t és a két frontot kicserélem a polk-ra. Így zenenél tökéletes lesz a minőség, játéknál meg ott az 5.1, csak majd kicsit vissza veszek a frontok-ból.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
python1 #29333 üzenetére
nekem a rubival kapásból kialakult a rendszer.olyan a hangja, amikor nem szól semmi,akkor is szól a fejemben.
nekem a "szenvedésem" összesen annyi volt,hogy minél jobban kiszolgálni.
és alapvetően minden lépés előre vitt,mindig csak job lett a lánc.
most csak a 2106ról ment.asszony rádiózni fog,neki kötöttem be. persze a rotel+squeezeboz analóg után persze érezni,hogy gyengébb a DACa,de még igy is simán kijön a tyúkbél difi. -
Gál István
senior tag
válasz
python1 #29333 üzenetére
Az AX5/AX3-al és a MA RS1 párral kb egy hete összeállt ez a kábel és nagyon nagyon tetszik az így összerakott rendszer hangja. "Bejáratást" a hangfalkábelnél én sem hallottam, egyszerűen csak tisztább és nyíltabb lett a hang. Olyannyira hogy az AX3 helyett a HD-s kis Denont adtam el mert többszöri cserebere után is az AX testvérek maradtak fent az állványon. Így most nekem a "kis" AX3 marad, de végre egy olyan rendszer állt össze amivel már nincs az a motoszkálás és késztetés valami komponens cseréjére. Ezt az állapotot szerettem volna elérni amióta elkezdtem ezt az egészet.
-
nebulo5
senior tag
válasz
python1 #29266 üzenetére
Egész ízléses az elrendezés!
Hasonló 4 rekeszes állványt keresek már vagy 4. hónapja....
Elég specifikus kellene, mert nem lehet több 51 cm. magas és max 115 cm. szélességnél. Már átnéztem egy valag bútorbolt katalógust, bútor aprót.
Azt hiszem, a végén keresnem kell egy bútor asztalost, akivel legyárttatom.
Esetleg, ha valakinek lenne hasonló elfekvő polc rendszere, amire tv-t lehetne pakolni, és lenne hely a polcokon 2 nagyobb súlyú erősítőnek, az ne kíméljen! -
Dorian
félisten
válasz
python1 #29102 üzenetére
Asztalosnak kellett volna mennem, azóta is várom az árajánlatot a kanapé mögötti szekrényre-könyvespolcra, most legutóbbi ígéret szerint holnapra...
sirfer:
Én igazán az akusztikus bemérés során döbbentem rá, hogy mennyire visszhangos. Addig is tudtam, de a frontok csettintő bemérő-hangjának a magas tartományát majdnem olyan hangosan hallottam a kanapé mögül, mint a hangfalakból. Érdekes viszont, hogy az oldalsó majdnem-teljesen-üveg-fal, ami előtt csak egy vékony organza van, nem zavaró. -
sirfer
aktív tag
válasz
python1 #29092 üzenetére
A projektor miatt nem nagyon lehet semmit sem tenni abban a középvonalban.
Led-es lámpák és LED fényfüzér díszítések lesznek.A terv csak látványterv, elvileg a hangfalak is el fognak férni.
A vászonnal szemben végig üvegfal van, ott csak dekor csíkok lesznek, mást nem tudok feltenni.
Hasonló berendezéssel voltak akusztikai mérések, nem is volt rossz és ezen csak javítani fog ez a kialakítás.
-
sirfer
aktív tag
válasz
python1 #29090 üzenetére
Ahol a kő borítást látod alul, ott lettek polcok még beépítve, amelynek nincs lezárva a vége, szövet és kőzetgyapot ott is, az akusztika miatt. A vízszintes narancssárga csík függöny anyaggal.A dekor függöny olyan plüss anyagból,amelynek van légáteresztése. Mögötte 5-10 cm-es kőzetgyapot.
-
törölt tag
válasz
python1 #29030 üzenetére
Először is köszi!
Jelenleg elég hibrid hangfalaim vannak,nem véletlen cserére apellálok.Frontokat még Béci sem tudta behatárolni(Proson V vagy X series),és Jamo s20 hátterek Wharfi centerrel.... Valóban történt javulás a kábelek hatására is.Élet lehelődött a hangfalakba. Inkább megszabadulnék tőlük. Jelenleg az MB quarton(amit linkeltél) gondolkodom,na azokat szivesen elvinném tuningolni/bevizsgálni. -
foppa
tag
válasz
python1 #29027 üzenetére
A tér nem túl nagy, elég lenne oda a 255-ös is, csak nem tudom, hogy minőségben mekkora visszalépés a 360-hoz képest! A Concept 6 kb 200k-ba kerül most, és ugyanennyiért lehet, hogy fölösleges hozzá erősítőt venni!
Az 1911-es is jól szerepelt moziban a neki megfelelő hangfalakkal! Én még sokat hallgatok koncortfelvételeket is, abban meg nagyon istenítették a Denont! -
cekkk
veterán
válasz
python1 #28868 üzenetére
Szia!
Nem hasonlítottam még össze mert laptopom van.
De nekem azért jobb a Dune, mert ugye infót tanulok, melózok, meg ezzel élek, és néha örülök , hogy nem a gép előtt vagyok
Szerintem mind a két megoldás tökéletes lehet, mert a media lejátszóknak is ugyan úgy meg vannak a nyűgjei mint a PCnek.
A PC előnye szerintem a tárhely , hogy nem kell külön nast fenntartani , vagy a vinyókat cserélgetni.
A lejátszó előnye, hogy nem kell állítgatni semmit.
A zene lejátszást most ki is hagynám mert az meg nagyon relatív dolog, hogy ki mit részesít előnyben.A HTPC konfigurálása szerintem egy olyan embernek aki nem csak internetezik és szöveget szerkeszt nem kell, hogy problémát okozzon, mert nem kell hozzá szerintem diploma.
Én pl nem igénylem a sok beállítási lehetőséget, hogy változtassak a képen, mert egy filmet megrendeztek és általában azért olyan a kép amilyen, persze ha a stúdióban nem rontották el a transzfert, akkor viszont cumiKép minőségről nem tudok nyilatkozni, mert nem volt nálam még HTPC és nem tudom melyiknek jobb vagy rosszabb a képe. Viszont a WDhez képest a Dune nálam csodát tett a TV-vel
Nekem fontos volt a gép hordozhatósága ezért is nem gondolkoztam asztaliban, ezért lett Dune.
Viszont azokat nem értem meg akik laptopot vesznek játszani és filmezni.
Nekem Dell 1564es gépem van Core-5i procivel de ezek a mobility procik és videó kártyák nem erre valók.
Volt Xbox360asam imádtam játékra vagy az vagy PS3, a Kinect meg isteni, főleg haverokkal, beálva agyon röhögtük magunkatCsak mostani lakásban kevés a hely neki, így menni-e kellett. Meg persze kényelmesen nagy képernyő előtt fekve ülve , álva tudtam játszani, és nem gubbasztottam egy monitor előtt 50 centire.
Filmezésre meg megint nem jók ezek a procik meg videó kártyák, nem erre találták ki, haverom asztali gépében lévő 3magos AMD ami régebbi rosszabb mint az én laposomban lévő agyon veri ezt a procit
Tudni kell mi mire való, és ezt helyén kezelni.Végül én azt mondom, mindenki olyan dolgot vegyen amihez affinitása van. Ha nem ért a gépekhez, és nem is akarja rendesen megtanulni, és szakmai fórumokat bogarászni annak a média lejátszó a megfelelő.
Aki pedig szeret kísérletezni, bogarászni a gépén annak HTPC. Bár ha az is jól be van állítva egyszer nem kell hozzá nyúlni. És előnyük, ha valamit nem játszik le az egyik program, a másik lefogja játszani. -
bittehilfmir
tag
válasz
python1 #28627 üzenetére
Így sem megy sajna :/ Be kellene szereznem vmi BD lejátszót, hogy megbizonyosodjak arról, hogy nem az erősítőben romlott el a HD dekóder. Mert így sajna azt sem tudom, hogy a HTPC vagy az erősítő a hibás. Már próbálkoztam másik HDMI kábellel, HTPC drivereit újra raktam, több lejátszó progit is kipróbáltam, sehogy sem akar menni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
python1 #28612 üzenetére
nem, birtam azt működésre birni.de mplayer nekem nem szimpatikus.kimenetek között csak directsoundot találtam,és ez nem tecc,mindjárt irom miért.
ellenben találtam asio drivereket a riltekhez,és feltettem.foobarból könnyen lehet váltani szám közben is a kimeneti módot.(de találtam másik,még primitivebb felületű, de direkt audiofil célokra fejlesztett lejátszót:cplayt.ez csak asioban hajlandó megszólalni.mindenkinek ajánlott,aki PCről zenél,legalább próbára.)
a direktsound azonnal érezhető volt,hogy szar.mp3asitotta a hegedűs a háztetőmönömet.
a kernelstream meg az asio között viszont nincs üvöltő különbség.kell kis idő,mire érezni,de lehet még pár óra,és hivő leszek.a külső dac pont,h nem jött be elsőre.nagyon kényes cucc.kábelekre,zenére,digit forrásra,az ég szinére.most már le merem irni,hogy jobb mint a denon belső DACa,de ez az egész rohadt kemény diónak tűnik.denon meg egyszerű,bolondbiztos,de az élmény részét lenyeli.
a brumm megvan:villámcsapás ellen védett dugóban voltak az erősitők.ahogy a DAC tápja is ide került,oké minden.
naszóval ma egy tetves alaplapi hangkarival zenéltem.nem hittem volna,hisz analóg jel csapnivaló,még a geniusokon is.
-
Dorian
félisten
válasz
python1 #28593 üzenetére
Mindkettő
Mostanában a tömény szokott kimaradni, biztos öregszem
Borból a száraz vörös, leginkább villányi vagy egriből a kisebb kézműves jellegű pincészetek, vagy egy könnyed rozé, amire a csajom szoktatott rá.
Sörből viszont akármennyire is igénytelen és nem menő, de inkább a Heineken típusú könnyed fajtákat. -
Dorian
félisten
válasz
python1 #28591 üzenetére
Az biztos. Meg a halk szavú haveromat, aki ritkán szólal meg, de akkor az ütős
Mellesleg nekem meg az ő Yamaha cdx 1000-ese (vagy 1100?) '80-as évek feeling.
A Marantz-ok tetszenek nagyon.Egyébként ma délután olyan CD-ket hallgattam, amiket utoljára a régi rendszeremen, és DVD játékoson. Hatalmas élmény volt újrahallgatni őket.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
python1 #28498 üzenetére
végre BBélán meg rajtam kivül más is hallja a rubikat
komolyan, örülnék, ha másnak is tetszene.néhány hangfalat meghallgattam,mint olvashattátok,meg azon kivül is néhányat,de ez most nem kompromisszumos vásárlás volt.streamék is mondják,h sokkal jobbak ezek,mint a mostani kinálatukban levő proson ribbonosok.amik papiron ugyanazokkal a hangszórókkal vannak szerelve.ezért érdekelt Dorian féle tuning,mert én szerintem emiatt jobbak a rubik mint a prosonok.rubik váltóit külön kiemeli a gyártó.
lehet,h ütöttek,kopottak,leverték a sarkukat,de igy is messze ők tudnak legtöbbet a láncból.és szerintem a hangfal a legfontosabb a láncból.
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz
python1 #28456 üzenetére
nahátakkor
csendben jegyzem meg,hogy amikor a kanapén hallgatok zenét a nagyokon, sosem kapcsolom be a subot. a geniusok meg csak háttérzajnak vannak,melléjük néha bekapcsolom.pont,amikor háttérben mennek.
nekem egy ilyen hómméd zárt subom van,30cm átmérővel, kicsi teljesitménnyű erősitővel.subért valahogy sosem tudtam lelkesedni,igy nem is szántam rá gempát.na eztet inkább kikapcsolom a kanapéban. -
cekkk
veterán
válasz
python1 #28383 üzenetére
Érdkes http://www.lejatszo.hu/?oldal=hirek&id=167#
itt pont azt írják hogy a :
Nem véletlenül emeltük ki a fenti bekezdésben a fullHD szót, ugyanis csak az 1 920 × 1 080-as 3D-s progresszív képhez nem elegendő a jelenlegi HDMI1.3-as szabvány! Ha csökkentjük a felbontást, értelemszerűen csökken a szávszélesség-igény is. -
DonRoland
csendes tag
válasz
python1 #28146 üzenetére
Hát igen elég érdekes a helyzetem, ezért kértem a segítségeteket. A házimozihoz sajnos nem találtam neten részletes leírást ezért előkerestem a dobozból. Pontosabban ez egy Panasonic SC-HT855 rendszer, bocsánat. A fejegységen ahogy látom TV audio in, és egy AUX bemenet van. Mellékelek egy képet róla hátha segít.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
python1 #28129 üzenetére
igen,sikerült annyit variálnom a dugvillákkal,hogy uj hangokat hallottam a 2106hoz képest.
ami viszont egyértemű,hogy rohadt kegyetlenül bánik az mp3ből képzett spdif jellel.olyan rosszul szól,hogy azonnal kéri a kikapcoslást.denon azért elkente.túlzás?ez egy 100rugós filmlejátszó,használtan mondjuk 35-40e.de ennyi pénzből talán lehetne jobb hangot találni.
amikor filmet nézünk,azt mindenképp gépről tesszük. -
KisApám
addikt
válasz
python1 #28076 üzenetére
Akkor akár ki is lehet utazni repcsivel meg vissza, és olcsóbban lehet kijönni, mint amennyiért itthon van...
Itthon 289 900, kint 499 EUR (267 Ft x 499 EUR = kb. 133 000 Ft!!!)
Azaz 156 900 Ft-al olcsóbb!!!Repjegy Lufthansával 1 átszállással Berlinbe pl. 04.14-én oda és 04.15-én vissza: 51 000 Ft.
Még mindig olcsóbb 105 900 Ft-al.
Szóval lehet menni még sörözni is bővenpython1: rakj el egyet nekem, kimegyek érte
Amúgy hol?
Lehet, hogy a cég szállítással együtt 51 000 Ft alatt megoldaná
No meg mivel EU-n belül van, nincs rá VÁM -
Dorian
félisten
válasz
python1 #28060 üzenetére
Sajnos tudom. Mindenesetre az új L kanapét már megrendeltem, a polcokra kiküldtem az ajánlatkérőket. A hifista haverom kapásból mondta, hogy elég sok reflexió jön hátulról. Érdekes, hogy az oldalsó ablak felől nem igazán, pedig csak egy vékony organza van előtte.
A tesztelgetések során arra is rájöttem, hogy a kanapé melletti fiókos szekrényt jó lenne telepakolni, mert így üresen kb. hangdobozként működik, visszahallani oldalról a mélyhangok egy részét, nyilván csak enyhén, de azért zavaróan.
Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Suzuki topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Túra és kirándulás topic
- sziku69: Szólánc.
- Mobil flották
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest