Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Illusion1010 #18052 üzenetére
A topik fele a belépő kategóriás rendszerekkel foglalkozik, ne kelljen minden nap elismételni ugyanazt. Olvass vissza párszáz hozzászólást!
-
BBéci
legenda
válasz
Illusion1010 #18049 üzenetére
Sikerült kiválasztanod a legolcsóbbakat, amiktől jó hangzást nem várhatsz.
A CAV elfogadható, de mélyláda nélkül gyengusz lenne.
Hasonló áron jobbat, használtban kapsz. -
BBéci
legenda
válasz
Integra #18045 üzenetére
Lehetne felhozni autós példákat, melyek szerint a Kínában (ki tudja hol) gyártott, ugyanazzal a motorral készül mint egy európai modell, mégis hulladék, úgy ahogy van. Törésteszten atomjaira hullik és hasonlók.
Persze ennek az ellenkezője is igaz lehet.Egyik hobbim a fotózás.
Ha nekem hozzáértők azt mondják, hogy az X fényképezőgép jobb képet készít Y-nál, nem jövök azzal, hogy ugyanaz a CMOS van bennük, hanem elfogadom, aztán ha lehet, kipróbálom.
Pedig írtam néhány fényképezőgép tesztet is különböző lapokba. -
BBéci
legenda
válasz
Integra #18040 üzenetére
Totálisan kiakadok az efféle megközelítéseken.
Az összes DLP vetítő TI DMD csipet használ, mégis az egyiknek fos a képe, a másik meg brilliáns. A Loewe tévékben előfordul LG panel, a képminőségük klasszisokkal jobb az echte elgéknél.
Mellesleg még abban sem vagyok biztos, hogy az olcsó vackokban eredeti Sigma csip van. A köré épített elektronika legalább annyira fontos. Már többször említettem, hogy a hangdobozok keresztváltójában 1-2 kondenzátor minőségi cseréjével mekkora javulást lehet elérni. Az összes érték ugyanaz, de mégis más, jobb lesz(lehet) a hangzás.Egy a lényeg, a kép és hangminőség, amiben a Dune verhetetlen. Nem csak saját árkategóriájában, hanem bőven fölötte is.
SZVSZ! -
-
BBéci
legenda
válasz
Integra #18006 üzenetére
Azt józan paraszti ésszel senki nem gondolhatja, hogy egy 250000 forintos erősítő hangminőségével arányban van egy 150000 forintos 5.1 szett tudása. Kevés hozzá, mint erdőtűzhöz a vízipisztoly.
Az első hozzászólásban olvasható, hogy az erősítő árának kétszeresét, de inkább többet kell hangdobozokra költeni. Ezt még senki nem vitatta, vagy cáfolta. -
BBéci
legenda
válasz
ati888 #18016 üzenetére
Bármilyen megoldást választasz, legfontosabb a merevség a stabilitás. Próbálgattam ugyanazokat a dobozokat alacsony szekrény tetején, polcon és tüskéken nyvgvó állványon. Messze legtisztábban az utóbbin szóltak. Legnagyobb javulást a mélytartományban tapasztaltam. Elsőre kevésnek tűnt, aztán rájöttem, hogy kontrolláltabb, feszesebb, pontosabb, egységesebb lett.
-
BBéci
legenda
válasz
Palapo #18008 üzenetére
Elméletileg bárhová helyezheted a szubládát, 80 Hz alatt használva nem lehet a hangja alapján megmondani, hogy hol van. Múlt pénteken moziztam egy szobában, melyben két Velodyne brummogott a kanapé mögött, kissé oldalt, és minden hang a képnek megfelelő helyről érkezett.
-
BBéci
legenda
válasz
nyurga82 #17998 üzenetére
Kipróbáltam a 3D-t mindenféle kábellel, nem az ujjamból szoptam, amit leírtam!
Viszont a "high speed" az fontos.(#17999) Palapo
Elképzelhetetlennek tatom, hogy ne tudj neki helyet találni.(#18000) nyurga82
Szerezned kellene némi tapasztalatot, hogy ne kérdezz ilyeneket!!!
Jobb az IQ hangja és kész! Lehetne hosszasan taglalni, de felesleges. Hallgasd meg! -
BBéci
legenda
válasz
Integra #17995 üzenetére
Pedig jó lenne, ha az önbemérő rendszert használnád, aztán ellenőrizéd és változtatnál azon, ami esetleg nem tetszik neked. Hangnyomásmérő nélkül képtelenség egyformára állítani a hangerő szinteket. Ráadásul az automata EQ sem hülyeség.
Remélem ezt a HK szettet nem akarod hosszútávon megtartani!
Egyetlen előnye, hogy mindegy neki, hová szereled a frontjait. -
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #17982 üzenetére
"Az tiltott hely a centernek."
Ezzel nem értek egyet, 15-20 centi távolságot a büdös életben nem hall meg senki.Azt viszont nem mondtuk, hogy frontsugárzókat, akár állványosok, akár állók, legalább 40-50 centire kell elhelyezni a falaktól, ez ökölszabály! A kifejezetten falra szerelhető kialakításúakra ez nem vonatkozik.
-
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #17976 üzenetére
Így van, hiszen valahonnan bele kell jusson a levegő utánpótlás, ami felmelegedve a tetején távozik. Az elején és a hátulján nem kap annyit, ami elegendő lenne, pláne akkor, ha csak elöl nyitott fakkba teszik. Eszement ötlet oldalról passzentos helyre tenni egy erősítőt.
-
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #17965 üzenetére
IKEA polc kevesebb, mint feléből jött volna ki, mint az általam tervezett, asztalossal legyártatott szerkezet. Ráadásul az enyémen több készülék fér el és az alapanyaga furnérozott MDF, nem bútorlap.
(#17948) Integra
Az erősítő két oldalán minimum 5-5 centi helyet kel hagyni, ha nem akarod, hogy gyorsan tönkremenjen. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
Integra #17933 üzenetére
Kinézetre szép, viszont házimozis szemmel nézve rémdráma.
Magasan van a tévé és a frontok is, a centert meg idiotizmus arra a helyre, a plafon közelébe tenni, mikor elférne a polc fölött a fatörzs helyén.
A fal kőburkolata lehetetlenné teszi az igazán jó hangzást, a padlóra szőnyeg illene.
Azokhoz a Rotelekhez sokkal komolyabb, nagyobb hangdobozok illenének, nem az a túlméretezett bögreszett. -
BBéci
legenda
válasz
Palapo #17842 üzenetére
Blu-ray(így kell írni)-játszó nélkül már össze lehet hozni valami hallgatható rendszert a megadott összegből, de szerintem óriási butaság, szemellenzősség ragaszkodni az új cuccokhoz.
Inkább veszel ugyanannyi pénzből új Trabantot, mint kiváló állapotú, 2-3 éves Opelt???
Ugye nem?
Kérdéseidből egyértelmű, hogy egyáltalán nem vagy járatos a házimozi és hifi világban, ezért különösen fontos, hogy hallgass a tapasztaltabbakra! -
BBéci
legenda
válasz
Boborján9 #17832 üzenetére
A régi CRT tévék hangja lényegesen jobb a lapostévék cincogásánál, zenehallgatásra rémesek, ezt anyáméknál tapasztaltam, amikor bedöglött a minihifijük. Pedig komolyzenei CD-t, nem empéizét hallgattunk.
Ahhoz képest bármilyen AV rendszer jobban szól.
Itt a topikban rengeteg ötletet, tanácsot találsz, olvasgass szorgalmasan, közben áruld el, mennyit költenél a projektre!? -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #17725 üzenetére
Szép baleset lenne bedugaszolni a reflexnyílást. Tavaly összeraktuk haverom Polk szettjét, kipróbáltuk, lepkefing volt a szubtartomány. Beletelt egy órába, mire rájöttem, be volt tömve a refiexnyílás. A padló felé nézett, azért nem vettük észre.
Leginkább túlvezérlés esetén szokott jelentkezni csőhang, de konstrukciós hibára is utalhat. -
BBéci
legenda
válasz
jones965 #17665 üzenetére
Kevés pénzből használtat kell venni, okosan, türelmesen összeválogatva, nem pedig valami hallgathatatlan, bővíthetetlen vackot.
A Suzuki nem is olcsó, viszont jó autó, arról nem beszélnék le senkit, hogy inkább Rolls Royce-ot vegyen.
V.attis véleménye korrekt és tiszteletben illik tartani. -
BBéci
legenda
válasz
Dictator^ #17586 üzenetére
Nem butaság a felkonvertálás, de azt mindegyik tévé megoldja házon belül, saját hatáskörben. Ki kell próbálni, hogy a lejátszó, vagy a tévé skálázója végez-e jobb munkát!
Az Onkyo erősítőkre nem jellemző, hogy teljesítményhiányban szenvednének, de attól még előfordulhat, hogy valaki, egy adott hangdobozszetthez, helyiséghez, kevésnek érzi.
-
BBéci
legenda
válasz
lee mellon #17557 üzenetére
Mindkét erősítő kellemes darab, a Whathifi is elégedett volt velük.
A B&W 600-as szériájánál jobb illik hozzájuk, az RX-1 nekem tetszik. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
lee mellon #17520 üzenetére
Milyen DVD-játszóról hallgatod a CD-ket???
Elég kevés olyan létezik 100000 Ft alatt, ami normálisan szólaltatja meg a zenét. Konkrétan egyet sem tudok említeni.(#17533) Jasonchan
A két Yamahával legfeljebb hangosabb lesz a rendszered, de mélyebbre nem fog menni. Kérdés, mi a célod? -
BBéci
legenda
Azonos márka sem elég, tökéletesen egyforma (esetleg a mélyközepek méretében lehet eltérés) hangszórókból kell álljon mind az 5 doboz, ez a házimozi egyik legfontosabb alapszabálya. Egységes hangzás csak ebben az esetben jöhet létre. Ahány hangszóró, annyiféle hangkarakter. Egy autóra sem szerelsz 4 különféle gumit.
Miért ne lenne ajánlott vétel a szett centere? Ez marhaság. -
BBéci
legenda
válasz
ToxLee #17400 üzenetére
Nem azért, hogy nagyobbat mondjak, nekem a Reference tetszik igazán, pár éve teszteltem egy rendszert, amiben 203-asok voltak a frontok.
Ha nagyon sok pénzem lenne, Focal Electra szettet pakolnék magam köré, 1028BE frontokkal, a Scala Utopia túl nagy lenne a szobámba.(#17424) redhunter
Pioneer. -
BBéci
legenda
válasz
csemberlen #17386 üzenetére
Gyanús vagy, jártál nálunk?
-
BBéci
legenda
válasz
sirfer #17384 üzenetére
Gondoltam, hogy a polc kérdés megoldható.
Azt írtad, azért választottad az Inspirációt a Revolúció helyett, mert az utóbbira várni kellett volna. Ebből arra következtettem, hogy megfogtad és hazavitted a kábeleket. Ehelyett arra is vársz egy ideje.
Mi értelme van a négyeres kanócnak? Kettős erősítésre készülsz? A Denonokban csak két végfok van, tehát csak kvázi biampra képes, ezért inkább a jobb, kéteres (2 szál Revolution) változatra szavaztam.
Na mindegy! -
BBéci
legenda
válasz
sirfer #17376 üzenetére
Lejátszókat sem tennék egymásra.
Ha valami pártízezres, belépő osztályú ketyerékről lenne szó, akkor sem, de azért nem pampognék ennyire.
Milyen meggondolásból készíttettél ilyen kevés polcot? Nem volt több üveglapjuk?Mikor hasonlítod össze a HK és a Denon erősítők hangját? Irtó kíváncsi vagyok az eredményre. Többekkel beszéltünk erről, egyöntetű vélemény szerint, közel azonos minőségű sztereó hangra képesek. Az áraikat tekintve (3:1,1) ez reális, talán valamennyivel jobb a Denon.
-
BBéci
legenda
-
Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest