- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
kalgabika #19194 üzenetére
A JBL ES30 és a hozzá hasonló dobozok hangja lényegesen jobb egy állványon, mint bármilyen földön álló vagy falra erősített polcon. Ez saját tapasztalatom. Ráadásul a Sanci által javasolt 15 centi helyett 40-50 centire elhúzva a faltól, óriási mértékben javul a térleképzés, a színpadkép. Erről magad is meggyőződhetsz.
-
BBéci
legenda
válasz
Palapo #19180 üzenetére
Amennyiben a háttérsugárzók a hallgatóval egy vonalban helyezkednek el, dipólokat célszerű választani. Direktsugárzókkal szinte semmi nem fog mögüled, középről szólni, legfeljebb az, ami a hátsó falról visszaverődik. Ha lehetséges tedd hátrább őket, vagy a kanapét told előbbre!
Nem feltétlenül szükséges, de lehet próbálkozni a lefelé döntéssel, a Streamaudio moziszobájában is úgy voltak elhelyezve a dobozok, amikor legutóbb náluk jártam. -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #19144 üzenetére
Bocsáss meg!
Kértem a törlést de még nem történt meg. -
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #19083 üzenetére
Üdvözöllek dicső lovag!
Rajtad kívül, ebben a topikban - kevesen birtokolnak high-end cuccokat.
-
BBéci
legenda
válasz
psycroptic #19033 üzenetére
Nem a hangszórókimenetre kell kötni, hanem az analóg vonalkimenetekre, ha rendelkezik olyanokkal a PC.
-
BBéci
legenda
válasz
Old FatBoy #18971 üzenetére
Szerintem felejtős.
-
BBéci
legenda
A dobozhangnak semmi köze a magassághoz.
Egyiktől sem szabad sokat várni, az Onkyo 1 kilós dobozkáiban dolgozó 8 centis hangszórók még a középtartomány alját sem képesek maradéktalanul megszólaltatni. Ugyanez vonatkozik a Samsung dizájnorientált oszlopaira is, tehát tudásban nincs sok különbség köztük
Egy darab valamirevaló mélyláda súlyosabb, mint a Samsung szett mindenestől. 22 kiló az egész.
Az Onkyo minden szempontból jobb választás, az erősítő többet tud, adott a továbbfejlesztés lehetősége. -
BBéci
legenda
válasz
kimi02 #18816 üzenetére
Ha beleférne az anyagi keretbe, akkor számításba vennénk, és még jó néhány másikat.
A Parasound Halo az, amin még érdemes elgondolkozni.
Közben beszéltem az ismerőssel, vett egy Lexicon RV-5 receivert, ezzel a keresgélés egyelőre lezárult.(#18817) Jasonchan
A kanapémról 3,8, a fotelből 3 méterről nézem a most éppen nálam lévő 60 colos tévét és nem tűnik túl nagynak. -
BBéci
legenda
válasz
egitomi #18813 üzenetére
Azt elhiszem, hogy élvezhetőnek találod, de azt hidd el nekünk, tapasztaltaknak, hogy a HD felbontás előnyeit, részletgazdagságát nem láthatod abból a távolságból. Még 40 coloson sem látnád, mert az emberi szem felbontóképessége nem teszi lehetővé.
A házimozi nem attól lesz különb a sima tévézéstől, hogy hangdobozokat pakolunk magunk mögé és a kép alá, hanem követelmény a mozikéhoz hasonló látószög is, ezt a THX ajánlások tartalmazzák. -
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #18807 üzenetére
Egyelőre a NAD áll nyerőre, de még keressük az egyéb lehetőségeket.
(#18810) krilinn
Az adataiból láthatod, hogy 18 colos létére 40 hertzet adnak meg alsó értéknek, amit a jobbfajta, házimozira szánt mélynyomók közül, már a 25 centisek is bőven túlteljesítenek.
Egy 46 centisnek illik 25-hertzig lemenni! -
BBéci
legenda
Kaptam egy feladatot, amin napok óta töröm a fejemet.
Adott egy Focal Scala Utopia hangdobozpár, amihez sokcsatornás előfok/végfok párost kell ajánlanom.
2 millcsiből meg kellene állnia.
Szerintetek? -
BBéci
legenda
válasz
Palapo #18786 üzenetére
Teljesen felesleges háttérsugárzónak állódobozokat használni, felejtsd el!
(#18789) hdcsaba87
Azért nem láttál még olyat, mert kevés tapasztalattal rendelkezel.
Nem ördögtől való ötlet, akkor szokták alkalmazni, ha elsődlegesen zenét - például DVD-Audiót - hallgatnak a rendszeren. Már meséltem, hogy életem egyik legnagyobb élményét okozó rendszerében 5 db Focal Grande Utopia és 2 db Utopia Sub szólt.
A másikban 4 db Meridian DSP 5200 látta el a surroundok szerepét.Ezek mindegyike egy méter magas, homokkal töltött építményen állt.
-
BBéci
legenda
válasz
Old FatBoy #18709 üzenetére
Szerintem a Jamo Studio sorozat éppen abba a kategóriába tartozik, amit említettél. G-vel kezdődik. Nem torzítana, de az Orionjaidhoz képest nem lenne előrelépés.
-
BBéci
legenda
válasz
sirfer #18632 üzenetére
Cseppet sem örülök annak, amit kénytelen vagyok leírni, miután alaposan megnéztem a fényképeket.
Összehoztál egy irigylésréméltó rendszert, amit mindnyájan boldogan birtokolnánk és használnánk, de a hangdobozok elhelyezése és a szobaakusztika méltatlan a készülékekhez.
A vitrineket kellene betolni a sarokba, nem a hangdobozokat, amik az oldalfalaktól legalább 70 centire kellene álljanak!!! Mögöttük egy üreg képződött, ami totálisan megváltoztatja, elszínezi a hangzást. Ráadásul a nagy, csupasz falfelületek és a parkett akkora visszaverődéseket okoznak, amit még az Euphoniák sem tolerálnának. Ide felesleges Mentorokat beállítani.
Komolyan mondom, számomra elkeserítő a látvány!
Sürgősen tegyél vastag, puha szőnyeget és hangelnyelő paneleket a szobába!
Még egy megjegyzés: a sztereó erősítő fölött nem sok hely van a légáramlás, szellőzés számára.
Remélem érzed, hogy a jobbítás szándéka vezérelt, azért írtam a fentieket! -
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #18527 üzenetére
Nem jelenti azt, hogy kötelező befelé fordítani a frontsugárzókat. Hangdoboztól és szobaakusztikától függ, nem lehet általános szabályt felállítani, próbálgatni kell. Előfordul, hogy a színpadkép beszűkül a szembefordítástól.
A surroundokat nem szokás dönteni, a hallgató felé fordításukra érvényesek a fentiek. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
bozont #18489 üzenetére
A linken szereplő Kácsa kábellel és Audioquest Cinnamonnal, valamint Chocolate-tel hasonlítottam az említett olcsóbbakat. 50 colos VT20-on vizsgálva, képminőségben minimális, csak alig észrevehető előnyét láttam a drágábbaknak. 2,4 méter széles vásznon már szembetűnő a "csoki" fölénye.
-
BBéci
legenda
válasz
zozy84 #18487 üzenetére
Véleményem szerint CD lejátszására CD-játszót kell használni! Sem PS3, sem laptop (külső DAC-kal talán) nem tudja kihozni belőlük a maximumot.
A Streamaudiót szívből ajánlom, amit ott ajánlanak, azt bátran elfogadhatod. Azt nem lehet a szemükre vetni, hogy az általuk kizárólagosan forgalmazott termékeket kissé előtérbe helyezik, más ugyanezt teszi. A lényeg, értik a dolgukat. -
BBéci
legenda
válasz
zozy84 #18484 üzenetére
Igényes zenékhez csak a drágább házimozi rendszerek alkalmasak, lásd feljebb Nebuló hozzászólását, Ő sincs megelégedve az Onkyo hangjával.
Mit értek drágább alatt? Erősítőből 200000 forintos, hangdobozszett legalább a duplája és még akkor is marad bőven kompromisszum.
CD-ket mivel játszod le??? -
BBéci
legenda
válasz
Jampec8686 #18458 üzenetére
Nem csak a teljesítménye miatt beszéllek le róla. Elég vacak szerkezet.
-
BBéci
legenda
válasz
Illusion1010 #18427 üzenetére
Mielőtt rátérnénk a konkrét tanácsokra, mérd meg a szobát, hogy valóban 25 négyzetméteres-e, mert az is számít a hangdobozszett kiválasztásánál. Párszor előfordult, hogy a kérdező alaposan túlbecsülte az alapterületet.
-
-
BBéci
legenda
Könyörgöm, valaki magyarázza el neki, hogy mit írtam!
-
BBéci
legenda
válasz
nyurga82 #18249 üzenetére
A szövegértés nem erősséged, annyi biztos.
(#18247) Vikthor
Azt próbáltam elmagyarázni, hogy az összes hangdoboz számára biztosítani kell a szilárd alátámasztást, függetlenül attól, hogy front, center vagy surround szerepet tölt be egy rendszerben. Miért lenne mostohagyerek a háttérsugárzó???(#18250) Warter
A basszus nem egyenlő a mélynyomó által szolgáltatott szubbasszussal!
Tudom, hogy tudod, de fogalmazzunk pontosan! -
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #18215 üzenetére
A szépség másodlagos, én inkább a stabilitásában kételkedem.
Gondolj bele, hogy a frontsugárzónak használt kisdobozokat milyen masszív, gyakran homokkal töltött, tüskéken álló szerkezetekre szokás helyezni. Nem véletlenül. Egy ilyen virágtartó képtelen arra, amire egy igazi hangdobozállvány. Ezt saját tapasztalataim igazolják. -
BBéci
legenda
válasz
haarmaan #18161 üzenetére
Az EU-ban sok furcsa törvényt hoztak és hoznak, tudnám sorolni, de nem teszem. Bátran használhatsz banándugót, már sok szó esett erről itt a topikban.
Jól gondolod, szegény Audyssey a szobád akusztikai problémái miatt állít be a valóságostól eltérő távolságokat. Próbáld ki a valós távolságokkal és az A által beállítottakkal, amelyik tetszik azt használd. Ez vonatkozik a 120 hertzre is.
A QED HDMI kábelt ismerem, nekem is van egy ugyanolyan, használom, elégedett vagyok vele.
A másik madzaggal még nem találkoztam. -
BBéci
legenda
válasz
ati888 #18159 üzenetére
Nem butaság, de próbáld ki előrébb húzva és más helyen is, hátha nem itt a legjobb.
(#18162) Jasonchan
Az ár/érték aránynak semmi köze nincs az előállítási költséghez.(#18164) lacima
Nekem speciel nem tetszett a Celestionjaid hangja, de az nem jelenti azt, hogy rosszak lennének. Viszont szerintem nem lenne drámai javulás ha HD hangokat küldenél rájuk.
Aktív témák
Hirdetés
- Goddess of Victory: Nikke
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- E-roller topik
- Motoros topic
- Hardcore café
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Az új Battlefield bemutatkozása közelebb lehet mint hinnénk
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- DELL Universal Dock UD22 210-BEYV (DisplayLink)
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest