- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- iPhone topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
python1 #28456 üzenetére
nahátakkor
csendben jegyzem meg,hogy amikor a kanapén hallgatok zenét a nagyokon, sosem kapcsolom be a subot. a geniusok meg csak háttérzajnak vannak,melléjük néha bekapcsolom.pont,amikor háttérben mennek.
nekem egy ilyen hómméd zárt subom van,30cm átmérővel, kicsi teljesitménnyű erősitővel.subért valahogy sosem tudtam lelkesedni,igy nem is szántam rá gempát.na eztet inkább kikapcsolom a kanapéban. -
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #28418 üzenetére
amikor még megvolt az 5.1es geniusom, ht3600asnak hivták.akkor még annak a prüntyögőnek is 80Hz volt,ami jónak tűn vágási frekinek.percekre megemeltem 100Hzre, mindig visszaállitottam.szal kikérem az 5centis prüntyögők nevében.
a 1250Xem minimális decibelveszteséggel kiadja a 91Hzet is
sőt,ha feltekerem, akkor 45Hz is kijön belőle.brutto 9700Ftért erősitővel,kábelekkel együtt.
13centis "mélyhangszóróval"
de ha már dicsekedni akarok,akkor a 18kHz tökéletesen kivehet,19kHznél esik a frekimenete a selyem dómnak. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Gál István #28406 üzenetére
a bronzenak bronz szinű volt a magasa.a silver az is bronz szinű? tehát első v a második a tied?
-
bajnokpityu
félisten
VAN DEN HUL D102 MK III kábelét fogom inkább megvenni...
erősitők közé is meg a dac-erősitő közé is.jó áron megalkudtam,elegem lett a kácsára várni.
amennyire utána tudtam olvasni,legalább olyan jó kábel,mint a silver kácsa...ellenvélemény?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #28364 üzenetére
az a baj,h az a srác,aki árulta a kácsa silvereket, nem elérhető,és illetlenség zavarni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #28360 üzenetére
asszem a hangfal kábel vásárlással megvárom,mig legalább az erősitőig eljut olyan hang,amilyet szeretnék.
szerintem ICn sokkal több múlik,mint a hangfalkábelen.amiket irtak,h milyen hibái vannak kábeleknek,sokkal több múlt az erősitő,v az IC, esetleg a DAC cserén.ezeket 3mp alatt lehetett érezni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gál István #28301 üzenetére
gratulálok!
a monitor sztem nagy király!
bronzot hallottam, az is király.
állvány meg csini,én is néztem.de nem telik rá. -
bajnokpityu
félisten
ma ki akartam próbálni másik kábellel az xfit digitálisan.
úgy brummolt,h azonnal ki kellett húznom.nullára levéve a hangerőt is üvöltött.a DAC a ludas,mert analógon nem csinálta.hangot rá sem küldtem a hangkarira.mi a fene?
-
bajnokpityu
félisten
nah,ma meghallgattam Xfi analóg kimenetét a rotelre egy 5 méteres Inakustik Patmos mk II kábellel. (ilyen szép neve van,pedig a kocsiba vettem eredetileg MMben,hirtelen felindulásból)
hát a 2106DACa ócsó külső hangkari+optikai 5 méteressel eléggé übereli.nemtom ehhez képest a mostani alsó kategóriás denonok milyenek.
valahogy jobbra emlékeztem,elnézést.sávszél nulla,se mély,se magas,de legalább mintha mono lenne.nemtom, maga a kábel sem egy nagy durranás.
elkeni a hangokat, minden lágy rajta. elsőre nem tűnne fel,mert nem rossz hallgatni, csak tudom,h a denon mit tud. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Gál István #28239 üzenetére
akkor csak driver lehet a különbség,mert nem érzem rosszabbnak a fatalitym(music+rammal),mint a 2106DACát.
igazsághoz hozzátartozik, A-B meghallgatást nem tudok csinálni, mert az Xfiből most csak akg k55ös fülesen tudok kiszedni hangot, a digit kábelem meghalt.
a denon füleserősitője meg ennél a fülesnél is rosszabba vibát lassan megszokom,van ami már tetszik rajta
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gál István #28235 üzenetére
én ebben azért nem vagyok teljesen biztos.
mármint,h a creative DACa gyengébb lenne a 13-16os sorozatú denonokétól. -
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #28130 üzenetére
első CD,ami kezembe került egy eredeti kalapács volt.na,hát van olyan mp3,ami ezerszer jobban szól nála.azt hittem a készülékben van a hiba
honnan volt futóműm?
elővettem a DVD felvevőmet.egy 10éves sony csúcsmodell HDDvel.és lőn csoda van rajta optikai és koaksz kimenet. -
bajnokpityu
félisten
válasz
python1 #28129 üzenetére
igen,sikerült annyit variálnom a dugvillákkal,hogy uj hangokat hallottam a 2106hoz képest.
ami viszont egyértemű,hogy rohadt kegyetlenül bánik az mp3ből képzett spdif jellel.olyan rosszul szól,hogy azonnal kéri a kikapcoslást.denon azért elkente.túlzás?ez egy 100rugós filmlejátszó,használtan mondjuk 35-40e.de ennyi pénzből talán lehetne jobb hangot találni.
amikor filmet nézünk,azt mindenképp gépről tesszük. -
bajnokpityu
félisten
válasz
daniel2121 #28127 üzenetére
nagy nehezen ma összeraktam végül úgy a láncot,hogy már egész jó volt.
most megpróbálom gépről elintézni a forrást,igy a legkényelmesebb.
egyébként meg kizárólag zenére kellene,erre azt hiszem túlzás... -
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #28119 üzenetére
nekem meg a 10honapos dobermanom ugatott minden fele valamelyik nap.pedig olyan érzékeny füle van,megkocoktatom a 3 rétegű üveget finoman,kint az udvaron tökéletesen fokuszál rám
a viba dac úgy ézem megy tőlem.nemtom,h a felvételeim ilyen rosszak,vagy ő a hunyó,de ez hervasztó...
-
bajnokpityu
félisten
ma kipróbáltam a következő láncot:gagyi külső hangkari,optikai kábel denonnak,onnan a kácsa 112n a rotelnek.hát talán jobb egy fokkal,de nem tetszik.fél óra melegedés után jobb,de még mindig nem oké.
a zongora sokkal-sokkal szebb,mint a denonon, a többi laposabb.ugye nem ilyennek kellene lennie egy sztereo rotelnek egy házimozi erősitőhöz képest?
roteleknek hogyan lehet leirni a hangját? ha figyelek rá,akkor észre venni a részleteket,de a denon ezeket tálcán kinálta.magasa meg olyan,mintha vágna 16Knál... én nem erre emlékeztem.
B verzio,hogy ennyire lerontja a hangot a kácsa 112... -
bajnokpityu
félisten
DIVICO TVIX 7000
ismeri valaki hangilag? -
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #28014 üzenetére
ja a 10-15rugós kábelnek 5 méteresnek kell lennie...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
python1 #27997 üzenetére
igazából azért jó lett volna az xfivel összehasonlitani.
annak analógon azért már nem olyan rossz a hangja.az a baj,h nemrég eldöntöttem,hogy nem akarok CDt venni megin...
akkora gyűjteményem flacból,és ami CDket megvettem is hangminőségre javarészt csalódást okoztak,egyáltalán nem hallgatom.pl anno a metallica SnMje kisebb vagyon volt,CDként viszont valami borzalmasan szól.leszedtem a DVD hanganyagját,az pl sokkal jobb...ha a hanglemezkiadók elk*rvulnak,akkor jogom van ingyé letölteni a flacot,aztán majd eldöntöm,h megveszem-e..
-
bajnokpityu
félisten
válasz
KisApám #27982 üzenetére
nekem eddig a sima friss sodrás,fölösleg levágása jött be.szerintem minden fölös csatlakozás,fém-fém kontakt változtat a hangon,van,h semmit,van,h nagyon sokat.1 dolog miatt tettem enyémbe banándugót,egy időben csereberéltük a hangfalakat,és a sodrásos dolog ilyenkor kissé kényelmetlen.ha végre megtalálnám a tuti kábelt,tuti láncban,valszeg ujra csak beletekerném...
oxidált kábelből meg levágok 1cm-t.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #27976 üzenetére
megjegyzem az egyik kácsás szerelésű ICm is hibás:kontaktos...
nem mondom,h bezzeg,amiket én szereltem,de azért mégis.1 évig hangosítotunk a vásárhelyi whitefülön,forrasztottam néhány tucat csatit,de mai napig én is el-el rontok egy-két forrasztást.viszont nem kérek érte pénzt.
-
bajnokpityu
félisten
Dorian:mizu az ICkkel?
ma végre kipróbáltam a meglevő kábelekkel az összevásárolt motyókat.
1. lánc:filléres hangkari optikain,olcsó optikain,denon 2106 beépített dac,beépített erősitők,oehlback 10mm2es olcsó hangfalkábelek:egész jó.
2. lánc:realtek 889A alaplapi koaksz digit kimenet, régi monitor audio autós koaxon(10rugós volt,hirtelen felindulásból vettem 5 méteres, kb 6mm átmérőjű, analógon szinpad,sztereo nélküli rossz kábel)viba pocket DAC-kácsa 112c kábelek-rotel 840bx4.(sajna az xfi digit kimenetét nem tudtam rávenni működésre,sem a DACal,sem a denonnal).
szinpad ugyanaz,magasa nagyon rossz,felbontása gyenge,mélye egyedül,ami sokkal több és jobb a 2106nál.elvárásokhoz képest igencsak alulteljesitett.gyakorlatilag nem volt jó hallgatni.nagyon remélem,h a kábelek húzzák le ennyire,mert ez igy még a mély használt árat sem érte...
-
bajnokpityu
félisten
megjött a rotel 840bx4
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
én csak azt irtam,hogy erre tippelnék.statikus vagyok,nem szakujságiró
mérnökként megpróbálok a tapasztalataim alapján valami magyarázatot adni.csak mivel hiányos a tudásom,erősen korlátozott a magyarázatom.mivel amikor mindkét oldalt megforgattam(tehát fázist ujra nulláztam) ugyanúgy szólt,és sinusos a betáp,ezért gondoltam valami ilyesmire.BBéla:szted egyébként tényleg hiba lenne megvenni ezeket a kábeleket?inkább gyűjtsek még?a neotecheim megvannak még, de fogalmam sincs hol...
digit kábelnek géptől erősitőig 5 méterest használok,valami kék 8mm-eset.ez sem hiszem,h kifejezetten okos.egyik jack,másik rca,direkt erre a célra gyártattam anno kácsáékkal.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
SirRUMCAJSZ #27863 üzenetére
ettől még én úgy képzelem el,h minden erősitő kicsit pulzálva dolgozik.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
SirRUMCAJSZ #27854 üzenetére
ha jól értettem akkor a fázisellentét kicsit egymás ellen dolgozik a két készülék.ingyen van a trükk,és lehet,h nem jól dugtad be elsőre a készüléket,és szebb lesz a hang.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #27844 üzenetére
egyébként amikor utóljára ezekkel foglalkoztam a kácsa saját márkás cuccai simán verték a neotechet.van mindkettőm,neotech még drágább is volt,szerintem is jó a kácsa.
amit linkeltél használtat az még mindig olcsóbb,ha nem félsz használttól.és járatott kábelekről van szó.egyébként BBéci:én biztosan meg fogom venni ezeket a kácsa kábeleket,nem szánok rájuk többet. ettől függetlenül a gyári dali concept és ikon 6nál szerintem (tudom, szerinted nem) jobbak a rubijaim.szóval én valszeg ezzel még nagyobb hibát követek el.de legalább olyan áron jönnek,amiért biztosan hama el lehet adni,ha nem jön be. én most igy kisérletezek.
én egyébként már attól boldog voltam, ahogy itthon egy olcsóbb HM denon beépitett DACával 2-3e Ftos optikai kábellel egy filléres külső hangkarival megszólalt.(miközben olvastátok,ennél a szettnél sokkal drágábbakat is hallottam,tehát nem a fülem a szűk keresztmetszet).
teljesen biztos vagyok, hogy CDről, vagy egy jobb digit forrással, és ezekkel a használt kácsákkal ettől csak jobb lesz,és reménykedem benne,h a külső DACom szintén emel a minőségen.a rotelt is talán nem fölöslegesen vettem meg. a rubin olyan értelemben tugningolni nem fogok,mint Dorian tette, pont amiben emlitett javulást, már gyárilag jónak tartom a rubit.
szóval hallottam a rubikat a stremnál szólni,azonnal belezúgtam.ha hasonlóan fog szólni, akkor állati jó vételt csináltam velük.akkor a sztereo láncom nem kerül 140be.
valami mad cow cimű számot mutattak a streamnál, ez ki és miféle?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
cintula187 #27850 üzenetére
hát én elég nagy wharfi párti vagyok általában,de ez egy jó szar szett.
ebből a kettőből szerintem egyértelműen polk, v még inkább a Q acoustic ugyanennyiért. -
bajnokpityu
félisten
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Steve014 #27453 üzenetére
denonnál egyszerű,mert a 2 éves garilevelet csak egy féle pecséttel lehet kapni.
volna még egy kérdésem: pár éve,amikor először vettem digit kábelt kácsáéktól azt mondták,h a jó minőségű analóg kábel kb ugyanaz mint a jó minőségű digit kábel,és h csereszabatos. ez hülyeség,v simán?
olvasgatom,h kinek milyen tapasztalata van,volt a kábelekkel, és elvileg kifejezetten szarul szól az én ócsó,nagy tisztaságú,de 10mm2es hangfalkábelem.elvileg nagyon sok mélyet kéne adnia,és tönkre kéne tennie a magasat.ennek elvileg ellentéte kéne legyen az ezüstös kábel,nem?
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz
mike1978 #27445 üzenetére
ujságiró van közöttünk,majd őt kéne erről megkérdezni,hátha válaszol
de logikusan,olyat biztos nem irnék le,hogy előző széria jobb volt,ezt ne vegyétek.ugyanis a tesztelő abból él,hogy tesztelhet.ha a forgalmazó azt olvassa,h ezt ne vedd meg,akkor nem lesz több tesztkészülék,tehát nem lesz cikk.
én a 2105öt és a 2106ot tudtam összehasonlitani,és azonnal,jól hallhatóan jobb volt a 2106,mint az 5.
és valamelyik 13x7-8 vagy 16x7-8 környékit hallottam még MMben,és emlékszem,h elképedtem,h annyiért erősitő,és ahhoz képest nem is volt rossz.persze messze nem vltak jók a körülmények,se mzene,sem helyszin,sem alapzaj,de nem volt bántó,és annyi pénzért már ez sem kis teljesitmény.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
KisApám #27418 üzenetére
talán BBéla segit.
én nem tudnék. mindnek más a hibája,engem más dolgok zavarnak,de súlyozni az emberek hibatűrésével,statikisztikai alapon,hááát....sztem forditsd meg a problémát.hallgass meg minden márkából egy csúcsot.itt kiderül az adott márkára mi jellemző.az olcsóbbakra is jellemző ez,általában,csak kevéssé,és kapsz több hibát,és ami addig pozitiv volt,alatta átfordul.
nemtom másképp mondani
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Vidala #27375 üzenetére
ezek még jobb thomsonok voltak, a maiak valóban ipari hulladékok.
a falban anno 50készülék volt analóg TVn,ennek volt 2. legjobb képe a 100zesek közül.egy grundig volt anno,amit szivesebben vettem volna azonos áron, de épp elfogyott.egyébként a mai grundigok is thomson szintűek,de régebben azért nem voltak ennyire tescosak.
mi most samu LCDt vettünk,abszolut nem tetszik a képe TV adáson,de filmezni gépről elmegy.cserébe rohadt olcsó volt méretéhez képest.nem tudom ilyen minőségűek,eladó szerint a ccflek még statisztikailag megbizhatóbbak,mint a friss ledesek.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #27370 üzenetére
volt 15éves samunk, 5 éves thomsonunk döglött.mind sorkimenőben halt meg,és utána hiába cseréltük, nem lett olyan,mint gyárilag.tehát szememben végkimerültek.
ellenben fater 20éves videotonja mai napig működne,ha még használná.
és mi napi átlag 20percet néztük,ő meg átalussza az éjszakát előtte -
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #27368 üzenetére
nem túloztok kicsit a dalikkal kapcsolatban?
tudom,h kisebbségben vok,de nekem nem tetszenek ANNYIRA,mint amennyire odáig vagytok értük.lehet azokat a helyeket jellemzi, ahol eddig hallottam,de nekem mozis a hangjuk.óriási kedvem lenne egy profin összeállitott láncban meghallgatni egy jól bejáratott, elhelyezett ikont, olyan zenéken, amikre való.hátha
-
bajnokpityu
félisten
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest