- Honor Magic V2 - origami
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Az iPhone-t oktatja a Vivo X200 Ultra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Aktív témák
-
BBéci
legenda
Köszönöm a segítő szándékodat!
Mint említettem, a lakás két ellentétes végében van az íróasztalom, (rajta a router, alatta a modem) és a tévé/hifiállvány. A routerhez csakis Wifin kapcsolódnak a tévék, erősítők, lejátszók, amiket tesztelek.
Ha veszek NAS-t, az is a dolgozószobában lesz, tehát a routerhez madzaggal tudom majd csatlakoztatni. A médialejátszó továbbra is USB-vel rákötött külső merevlemezről kapja az anyagot, ezen nincs értelme változtatni. A fejlesztés, beruházás kizárólag a nonstop le és feltöltés miatt szükséges, a drága multimédiás notit (HP Pavilion) sajnálnám folyamatosan dolgoztatni. -
BBéci
legenda
válasz
Vidala #33777 üzenetére
Csak akkor használom a routert, ha a dolgozószobából kiviszem a laptopot, havi 1-2 alkalommal, alapesetben kábellel kötöm össze a modemmel. Igazából a tévék és egyebek netes képességeinek kipróbálására vettem. Totál feleslegesnek érzem a wifit, arasznyira vannak egymástól az asztalon.
Az igényeket többször leírtam, a nonstop seedelés a lényeg. -
BBéci
legenda
válasz
KTTech #33735 üzenetére
Nálam ez így nem fog menni.
Filmnézéshez marad a mostani helyzet, külső merevlemez USB-vel csatlakoztatva a tévéhez vagy a médialejátszóhoz. A le és feltöltés terhét szeretném levenni a laptopról. Egy 200-250000 forintos gépet luxus ilyesmivel koptatni, de lehet, hogy rosszul gondolom. -
BBéci
legenda
válasz
mike1978 #33739 üzenetére
Éppen tegnap lektoráltam egy Devolo cikket, már fent van az AVO-n.
Nálam elég trükkösen van kábelezve a ház, mindegyik konnektorhoz, kapcsolóhoz külön szálat húztak be, iszonyatos mennyiséget használtak fel.Ricsik!
Az előbb írtam, hogy már van két darab másfélterás külső merevlemezem, de az egyiken, ami állandóan a laptophoz van kötve, már csak 90 giga szabad, ezért gyűjtök a harmadikra. Ahhoz nem házat, hanem dokkolót fogok venni. -
BBéci
legenda
A médialejátszó helye a hifiállvány, ha mellé teszem a NAS-t, légvonalban 13 méterre lesz az íróasztalomtól, amit nem fogok kábellel áthidalni, bár a padláson keresztül megoldhatató lenne. Másik probléma a Lan laptophoz csatlakoztatása, ugyanis egyetlen Ethernet portja foglalt, azon kapcsolódik az ADSL modemhez.
Ha zajos a NAS, az zavarná a filmezést, ami miatt nem kerülhet a nappaliba.
Nem egyszerű eset, inkább egy olcsó, használt netbookot állítok csatasorba a meglévő külső merevlemezekkel. Az mehet nonstop. A hálózat, DLNA, távolról elérés abszolút nem érdekel. -
BBéci
legenda
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, ötleteket!
Sajnos hatalmas káosz uralkodik a fejemben, a felét sem értettem annak, amiket írtatok.
A médialejátszós torrentezést elfelejtem, NAS lesz helyette, amit amúgy is szerettem volna. Az nem tiszta, hogy milyen típus legyen és hová helyezzem, a médialejátszó mellé a nappaliba, vagy a laptop közelébe a dolgozószobámba? Az előbbi jobbnak tűnik, mert a filmeket inkább madzagon vinném a lejátszóba. A NAS üzembehelyezése, konfigurálása tuti nem fog menni. -
BBéci
legenda
válasz
Integra #33689 üzenetére
Azt mondta, hogy árt a vetítőnek, ha nem készenléti állapotban van, hanem áramtalanítom. Nem kérdeztem az okát, Ő a szakember, mi a csudának vitatkozzak?
(#33687) mola21
Hirtelen nem ugrik be, melyik a NAD 757-es, de még a 765-tel szemben is a Denon AVR-4310-et választanám. A 775-esetében már meginognék, de számomra fontos a HD hangok dekódolása, mert nem rendelkezem kellően jó minőségű analóg kimenetes lejátszóval. -
BBéci
legenda
válasz
robi-k #33677 üzenetére
A NAS jobb az említett célra?
Az a lényeg, hogy ne kelljen a drága laptopot a jó arány érdekében, napi 24 órában járatni.
Ha beválik a havernál, én is kiiktatnám a notit. Asztali gépem nincs, sosem volt, de a fogyasztása miatt azt sem működtetném non-stop.
A rar téma nem érint, sosem találkoztam olyan filmekkel.Integra!
Egy korábbi hozzászólásodra reagálok.
Egyszer. amikor megemlítettem a nálam hosszas teszten lévő SIM2 vetítő forgalmazójának, hogy áramtalanítani szoktam a készüléket, mert csak hetente egyszer van időm filmet nézni, teljesen ki volt akadva. Azt mondta, ha ezt művelem, soha többé nem ad nekem projektort és azonnal vigyem vissza, ami nálam van.. -
BBéci
legenda
Azt mondjátok meg, melyik 30000 forint alatti médialejátszó alkalmas torrentezésre?
Tőlem is kérdezték, nem tudtam válszolni. -
-
BBéci
legenda
válasz
archonas #33638 üzenetére
Cirka egy hónapja 6005-öst használok, jól elvan a Quadralokkal, más hangdobozzal még nem próbáltam.
Legjobban akkor járnál, ha vinnéd magaddal az erősítődet, de mindenképpen Marantzzal kellene meghallgatnod a szóbajöhető dobozokat. Melyeket? Mindent, ami belefér az anyagi keretbe. Ne feledd az 1:2 szabályt!v.attis!
Fogalmam sincs, mit művel az erősítőd, amikor azt a gombot nyomogatod. -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #33633 üzenetére
A francba, folyton keverem a kettőt.
A Stella eggyel nagyobb. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #33628 üzenetére
A Lexicon processzorról és végfokról, valamint a Focal Stella Utopia hangdobozpárról már volt szó, a többit inkább a tulajdonos sorolja fel, ha akarja.
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #33626 üzenetére
Amíg az ebédem készült, meghallgattam a Valkűr ominózus részeit, de felesleges volt, mert nekem csak DVD-n, Dolby Digital hanggal van meg.
Azóta korrektúrázom.
Maradandó élmény volt, amit Nálad hallottam.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #33595 üzenetére
Azon is, valamint a kerti faházat zsindelyeztem, lazúroztam. Párnafákat cseréltek alatta.
Hogy tetszik az AVO? -
BBéci
legenda
válasz
DM-Fan #33588 üzenetére
Zenére valóban jobbak a zárt szubládák, de vannak kivételek. A Polk PSW inkább mozis, akárcsak az RTi hangdobozok.
Meg kellene hallgatnod egy Prosont, de a Velodyne is jó választás.
Az elhelyezés rendkívüli mértékben meghatározza a szubládák hangját, érdemes kipróbálni minden lehetséges helyet.Ricsik!
A nagyobb membránátmérő inkább az alacsonyabb frekvenciák megszólaltatása miatt kellhet, mint a hangosság érdekében. -
BBéci
legenda
válasz
Mazsika #33357 üzenetére
Elképesztő a hozzáállásod!
Nem kell ahhoz zenebuzinak lenni, hogy valaki a valósághű, természetes hangzást szeresse.
A bögreszettek (különösen a 100000 Ft alattiak) egyetlen frekvenciatartományt sem képesek normálisan megszólaltatni. Ebből következik, hogy szar szettre költenéd a pénzedet, akár harmincat, akár százat.
Azt veszel, amit akarsz.(#33364) Z_A_P
Ami laminált, az NEM PARKETA, hanem padlóburkoló. Csak a fogalmak tisztázása miatt mondom. -
BBéci
legenda
válasz
v.attis #33307 üzenetére
Bárhová teheted a mélyládát, jól beállított rendszerben, hangja alapján meghatározhatatlan a helye.
Az átlagos, 13-16 centis hangszóróval rendelkező, állványos (polc) háttérsugárzókat nem szokás, nem ajánlott 80 hertz alatti mélyhangokkal kínozni. Arra találták k a szubládát.
A házimozi-, hifirendszerek kábeleit, minden egyéb madzagtól elkülönítve, azoktól távol kell vezetni. -
BBéci
legenda
válasz
Gál István #33275 üzenetére
Megtartod?
-
BBéci
legenda
Igazán mély, 50 hertz alatti, (szub) basszust csak az arra a célra készített aktív ládák adnak ki magukból.
Illetve a hatalmas méretű és drága, sokszázezer forintos állódobozok is, legalább 25-30 centis mélysugárzóval, de kétlem, hogy olyat tervezel vásárolni.
Azt tudnod kell, hogy csak a vérgagyi rendszerekben hangosabb a mélytartomány a többinél. -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #33240 üzenetére
Vigyázz, erősen mérgező!
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #33236 üzenetére
Mondok egy durvát: Dynaudio Evidence, párja 150000 euró és lágy (selyem)dómok vannak bennük.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #33196 üzenetére
Végig akartam olvasni az összes új hozzászólást, de erre azonnal válaszolnom kell.
Számtalan high-end hangdobozban van selyemdóm, amikre botorság lenne azt mondani, hogy sávhatároltak. Nézd csak meg a Scanspeak Revelatort, vagy a Vifa magassugárzóit! -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #33170 üzenetére
Zenét nem szoktam alakítgatni, filmet sem, de mostanában szükség lenne rá. HD-ból készítenék DVD-videót.
-
-
BBéci
legenda
válasz
Integra #33146 üzenetére
Haverom pontosan ezt szeretné, H/K receiveren keresztül kötné tévére a Minit.
Azért itt kérdeztem, mert szerintem a lejátszó topikok lakói között kevés a házimozi erősítő tulaj, de lehet, hogy tévedek.(#33147) MJordan
Némi visszaolvasással kiderítheted, hogy ebben a topikban mindig a használt, magasabb osztályú erősítőket részesítjük elönyben, az új, belépő kategóriásokkal szemben. -
BBéci
legenda
Valaki árulja el, az Asus O!Play Mini kiadja-e HDMI-n a DTS core hangot?
-
BBéci
legenda
Bocs, de hangdobozok esetében annyira nem lehet fontos a bútorokhoz passzolás, hogy frontok helyett is centert használj. Létezik három egyforma dobozos rendszer, a legtöbb moziban ezt alkalmazzák, sőt, a nagyobb vásznak mögött ötöt helyeznek el. De az ES centersugárzók nem alkalmasak front szerepre.
Esetedben teljesen mindegy, milyen erősítőt veszel, normális hangzás úgysem lesz.
Az a H/K 1-2 kategóriával a többi alatt helyezkedik el.
A linkelt Jamo, THX szett, az más tészta. -
-
BBéci
legenda
válasz
Attila2003 #32981 üzenetére
1. Blu-ray, e betű nélkül, kötőjellel.
2. A BD filmek veszteségmentes tömörítésű - HD - hangjának normális megszólaltatására alkalmatlanok a PC-s szettek. Sajnos a belépő kategóriás házimozi rendszerek is. Ennek ellenére ez utóbbiak tekinthetők jobb választásnak, mert legalább a DTS core elfogadhatóan szólal meg általuk. -
BBéci
legenda
válasz
Gál István #32973 üzenetére
Nagyjából egy kategóriába tartoznak, erőben talán az Onkyo, zenén viszont a Denon jobb.
Szerintem. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #32951 üzenetére
Csak találnék olyan szettet, ami lealázza a géniuszt és nem kerül száznál többe. Például a Mission MV Cinema Pack, amit egyébként nem szoktam ajánlgatni.
A Stream-ben legalább 5 olyan akciós szettet kínálnak, ami szerintem jó vétel. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #32946 üzenetére
Bármelyik belépő receiver, 50-60 pénzért, akciós szett 90-100-ért.
Olcsóbban csak használtat kapni, ami szintén klasszisokkal jobb bármelyik PC-s szettnél.
Ezt legalább olyan jól tudod, mint én. -
BBéci
legenda
válasz
XP NINJA #32941 üzenetére
Feltehetően elromlott a géniuszod, azért javasoltuk, hogy dobd ki, mert általában nem éri meg javíttatni.
Az említett rendkívül szerény képességű szett és a komoly cuccok között van néhány lépcsőfok, nem kell rögtön hatalmasat ugrani, viszont van egy szint, ami alá nem érdemes menni, mert csak szívás a vége. -
-
BBéci
legenda
válasz
Integra #32851 üzenetére
A kompakt és a másfél méteres állódoboz között azért akad néhány kategória.
A KEF KHT 9000 már egész tisztességes minőségű, természetesen ahhoz mérten drága is. A Focal Sib & Cub szintén.
Úgy rémlik, van valami német érdekeltséged, ezért figyelmedbe ajánlom a berlini Teufel cég és a Canton szettjeit, kiváló ár/érték arányúak.
A monitorsugárzók, más néven állványos (polc) hangdobozok valamivel magasabb hangminőséget képviselnek, ezek közül kedvenceim: Dali Ikon II, MJ Acoustic Xeno, Monitor Audio RX1, Focal Chorus 706, és még sokan mások.Nem találkozta a linkelt splitterrer, de Inakustik kábelekhez biztosan illenek.
-
BBéci
legenda
Azt szoktuk mondani, nem csak erősítőkre, hanem hangdobozokra is, hogy ami valóban jó minőségű, azon mindenféle zene jól szól. Legnehezebb a nagyzenekari műveket és az éneket valósághűen, színezetlenül megjeleníteni. Előbbi a komplexitásával - akár 100 hangszer szólhat egyszerre - hozhatja zavarba a készülékeket.
Az elektronikus zajnál, (bocs!) nem emlegethetjük a fenti jelzőket, mert nincs mihez viszonyítani. -
BBéci
legenda
Szigorúan nézve, egy 60000 forintos frontsugárzó párt tartalmazó szetthez nem érdemes, újonnan 200000-be, vagy még többe kerülő erősítőt venni.
Nem szeretem az általánosításokat, de azért próbálok némi támponttal szolgálni. Az Onkyók mozisabbak mint a Marantzok, zenén (hangszeresre gondolok, nem elektronikusra) fordított a helyzet. Ezek árnyalatnyi különbségek. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #32840 üzenetére
Úgy kell Neked, minek vitézkedsz az avx-en.
-
BBéci
legenda
válasz
Kamikaze240 #32752 üzenetére
Az nem ellenállás, hanem impedancia.
Általában nem szerencsés, ha különböző Ohm értékűek a hangdobozok. Az erősítőnek mindegy, a hangzás nem lesz jó.
Milyen erősítőről van szó? -
BBéci
legenda
válasz
Gál István #32664 üzenetére
Nem valószínű, hanem egészen biztos!
Újonnan 500 euró volt a Denon, 1200 a Pio, nem ugyanabban a ligában fociznak.
Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 830 G11 Üzleti erő kompromisszumok nélkül!
- BESZÁMÍTÁS!Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 256GB 5G tablet extra tokkal garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest