Aktív témák
-
skoos
őstag
Mert a számítógép natív HDMI outján FULLHD, vagy bármilyen videó anyag így tökéletesen lejátszható. Ráadásul csak a számítógépben van BluRay. Ha meg nem videózunk, hanem csak lejátszunk valami zenét pl mp3at, azt is szólaltassa meg.
Ha van mód rá, szeretném a HDMI fícsöröket kihasználni. Szeretem az egykábeles megoldások, pláne, ha mindez digitális.Digitális outos, ne adj' istem hdmi képes sztereó erősítőt rohadt nehéz felhajtani, akkor meg talán jobban járok egy 507-el...remélem a hangja legalább távolról hasonló lesz egy sztereó erősítőhöz.
Köszi!
-
skoos
őstag
válasz
Diplomata #9617 üzenetére
Vennék én sztereót, de 50%ban mégiscsak filmnézés lenne a főtevékenység, és nem láttam még sztereó erősítőt HDMI képesnek. Ráadásul a hangot le kell tudja választania a HDMIről. Ezt meg még a 307es nem is tudta. A 308 már igen.
Nem hiszem, hogy a sztereót tovább bővíteném...de erre még a jövő rácáfolhat.Egyébként az igaz, hogy ne a plusz 5e legyen visszatartó erő....de most komolyan, sztereó rendszerben, lesz más hangja a kettőnek?
Köszi!
-
skoos
őstag
válasz
hétalvó #9614 üzenetére
Köszi a hasznos infót, de azt mondom nekem továbbra is a 308 a target. Életem első erősítője, sztereó rendszer lesz (100W RMS oldalanként pedig elég lesz a 3m es hallási távolsághoz). Az IC-t illetve a csíptetős dolog hátulütőjét fejtsd ki bővebben, de ennek elégnek kell lennie.
HDMI-t kezeljen jól, mert ezzel lesz összekötve a PC, és a TVről meg fogadjon optikai jelet, ert a TV sajna nem tud HDMI1.4-t.
Köszönöm minden kedves segítőnek, ki a newbie kérdéseimre választ adtak, de én most úgy gondolom megvan a "nyertes".
-
skoos
őstag
Miként várható az új erősítő típusok árainak alakulása? Egy 308-ra most érdemes rajtolni, vagy inkább év vége felé? A bevezető ár alacsonyabb még mint a későbbi hivatalos? Vagy nagy engedmény úgyis csak Karácsony tájékán lesz, addig ajánlatosabb várni?
-
skoos
őstag
2x100W körüli RMS teljesitményű sztereo hangfal meghajtásához milyen ersősítőt tudnátok ajánlani 50%film és 50%zenéhez? Két ilyen hagfalhoz már akkor kevéske lehet a 308, de tudásában az kéne...(hdmi, digital audio, remote, stb...)
-
skoos
őstag
Minden onkyo erősítőhöz univerzális távszabit adnak? Vagyis minden eszközt tudok majd vele irányítani (ha beállítom)? Vagy ahhoz még 20-30e hogy vegyek egy normális tanítható távszabit?
-
skoos
őstag
Nem rosszabb minőségú a hang vagy ilyesmi, csak beszűkíti a mozgásteret és több kábel kell. PL nálam, a sz.gépről HDMI outon megy a hang és a kép is. Ez ok, amíg a gépről csak videót (kép+hang)ot játszok amit a TVn nézek. De mondjuk ha csak egy MP3 albumot akarok lejátszani az erősítőn, ahhoz nem akarnám bekapcsolni a TVt, hogy menjen a digit audio out.
Mellesleg a 308nál a TV hangja is rögtön bemegy az erősítőbe a HDMI TV outon keresztül...szóval két kábelt is spórolsz ezesetben.
-
skoos
őstag
Akkor már csak az a kérdés, hogy 50%-50% TVzés (HDMIn videók a sz.gépről+sima TV adások) és zenehallgatás (CD, Rádió illetve a sz.gépről HDMIn bármi egyéb)-hoz inkább sztereó erősítőt vegyek ami HDMI képes, vagy én is a 308-ra nevezzek be inkább.
A HDMI a sz.gép miatt fontos lenne. A HM még erős kérdőjel, inkább a sztereó oldalán állok egyelőre.
-
skoos
őstag
Najó. Ez pontosan mit jelent? A HDMI audiójelét nem is érzékeli a 307? Hát nem az lenne a lényeg, hogy a bejövő HDMI anyagból a hangot kiküldje a hangszóróra,a videót meg a képernyőre?
És a 308-nál sem problémamentes?! A TVmbe dugott HDMI kábel minden gond és késleltetés nélkül nagyon jól megy...kicsit nehéz elképzelni, hogy pont egy ilyen célra fejlesztett eszköz ne kezelje az ilyeneket tökéletesen.... -
skoos
őstag
Hm. Egy jó Forint/Euro árfolyamnál kifejezetten jó boltnak tűnhet....ismeri valaki?
HIFIGLOBE -
skoos
őstag
A Pana 50X10Y TV távszabályzójának mi a kódja? Egy Onkyo távszabályzót állítanék a TV funkciói elérésére.
A hangot a Tv-n, vagy az erősítőn fogja állítani?
-
skoos
őstag
Láttam ma a bécsi úti Stop Shop MMjében egy Denon AVR-390es erősítőt 69.990.-ért. A neten is mindenhol drágább.
Elárazás? -
skoos
őstag
Sztereó (2.0) házimozi összerakásán erőlködöm.
Kb 3 méter a hangfalaktól/Tv-től való távolság.
110légköbméter körüli a szoba (nappali) bár kicsit kacifántos a szobaelrendezés.
TV/házimozin kívül a rádió/CD is ezekből a falakból szólalna meg.Szóljon szépen, de ne vagyonokért. Hamár sztereó, hozzuk ki belőle a legtöbbet.
Egy 10es skálán mennyire lenne mellényúlás egy WARFEDALE VARDUS 400? Esetlegesen egy Onkyo tx sr307-el
-
skoos
őstag
válasz
#09634560 #9237 üzenetére
A videókártyán natív HDMI kimenet van. Ha egy mód van rá, nem bontanám szét audio és videó jelre (már, ha szét lehet egyáltalán).
Nem tervezzük 5.1 bevezetését, macerás lenne a szüleimnek. Inkább a jó sztereó hatás elérése a cél. Ekkor sem megfontolandó a mélyláda?
Köszi szépen!
-
skoos
őstag
A TV topicot nem akartam szétoffolni hülye kérdéseimmel.
A lényeg:
-A TV össze van kötve HDMI-n keresztül a számítógéppel. Gyakran játszom innen HD videót vagy egyéb DivX anyagot.
-A TV egy CONAX kártya segítségével maga dekódolja az adást, Set TopBox nincs.Tehát minden jel először a TV-be megy és onnan az audió out viszi ki a hangot külső eszközre.
A TV sima analóg audio outjára rákötöttem a hifit, hogy a nagy képernyő szép hanggal is párosuljon. Működik és szép hangja is van, de a HIFI rádiója, a számítógép, és a televíziós adás is más-más hangerőn szól. Van, hogy annyira fel kéne hangosítani a HDMI videót, hogy már nem tud tovább hangosítani a HIFI. Ha a film után átkapcsolunk TV adásra meg ordít a hangfal.
Azt a tanácsot kaptam, ha a TV digitális audio outjára, vagy S/PDIF-re kötöm a HIFI-t akkor nem lesz egyáltalán ilyen probléma.
Kérdésem, hogy:
-Okoz ez a hangminőségben negatív változást, vagy bármi egyéb említésre méltót?
-Érdemes a sztereó hangfalat kiegészíteni egy mélyládával, vagy felejtős az ilyen és minimum az 5.1?
-Volna olyan erősítő amit ebbe az egyszerű házi-moziba venni érdemes, de nem kerül 70-80 ezerbe mint a TX-SR308?Köszi!
-
-
skoos
őstag
KábelTVnél is van stb. Dekóderkártyát csak a digitv ad, más szolgáltatónál mindenhol van box.
Ennyire szarok ezek a dobozok? Roszabb lesz a jel ami ebből kijön? a kódolás nélküli adókat (m1 stb...) meg tudom nézni doboz nélkül is. Jobb képet fogok tapasztalni?De ami a legfontosabb: az onkyo 607-es upscale technikája lesz olyan jó, hogy minden SD anyagot ezen keresztül nagyítsak az 50"es Pana plazmára?
-
skoos
őstag
Érdemes a SetTopBox-ból érkező ditális TV adás képét felskáláztatni egy 607es Onkyo erősítővel? Lesz látható különbség, vagy ezzel nem érdemes foglalkozni?
-
skoos
őstag
A TV-től milyen távolságra célszerű elhelyezni a font/center falakat?
Sztereó TV adást szét lehet úgy bontani, hogy a dialógus szól a centerből a zene+effektek a 2 frontból, a 2 hátsó surround nélkül? A 2 surround fal csak a tényleges mozihatáshoz kéne, a szürke hétköznapokon elég ha "csak szól a Tv".10nmes házimozihoz 2 vagy 3 utasokat és milyen erősségűeket ajánlanátok? Onkyo 607-es-t nézegettem erősítőnek, igazán csini darab.
-
skoos
őstag
Van 100 alatt (akár használtan is) olyan erősítő ami:
- 3 HDMI in-t kezel
- Dolby Pro Logic II
- rádió(?)
-és HDready képre upscalel jó minőségben videóanyagot? -
skoos
őstag
De nem onnan kéne szólnia a dialógusoknak? Ha csak teszek-veszek a lakásban és nem a sztereó középpontban ülök, biztos zavarna, ha nem a "TV felől" érkezik a hang.
Megoldható egyáltalán, hogy a tv sugárzás hangját az erősítő dialógusokra és zenére szétbontsa? Vagyis, hogy sima TV módban csak a 2front (effektek, zene)+ a center (dialógusok) menjen?
-
skoos
őstag
válasz
zsoltee10 #8336 üzenetére
Mivel egy sima centert lehet venni 5- és 200 ezer Ftért is, én meg nem értek hozzá, nem írtam árat. Nincsenek ordenáré igényeink, árban meg biztos, hogy többszörösét fogjátok ajánlani mint amit én terveznék.
Ha egy százas az erősítő, akkor a falakat majd később szerzem be, de attól tartok lesznek itt csúnyább számok is... Egyébként, ha egyben, boltban kéne megvennem, akkor olyan 100 körülieket nézegetnék. -
skoos
őstag
Úgy olvasom itt magasabb a diskurzus általános szintje, mint amit én keresek, de egy próbát megér. Nézzétek el nekem, hogy nagyon nem értek a dologhoz. Új, 50"os plazma televíziónkhoz szeretnék összerakni (vagy akár egyben vásárolni) egy 5.1es házimozit. Nem most esedékes, majd olyan szeptember vagy Karácsony környékén, de tervben van. Örülnék, ha az erősítő tudná a videójelet upscaleelni, rádiózni, valamennyi bejövő jelet kezelni (SetTopBox, DVD-VHS, PC). A tv és a főkanapé olyan 10nm-es teret ölel fel, ezekre a képzeletbeli sarkokra gondoltam a hangfalakat.
Alapvetően TV-t nézünk (90%), többiben DVD-t, vagy számítógépről játszott videót.
TV-hez szerintem felesleges az 5.1, elég az ha csak a két front+ a center szól a dialógusok miatt. (Apropó, szét tudja egyáltalán ilyen szinten bontani az erősítő a HDMI-s STB-ból érkező jelet?)Szeretném, ha a nem aktív hangfalak tévézéskor nem zúgnának.
Nem őrült audiofilek vagyunk. Nekem a kábel az kábel, nem a családi arany felhasználási területe.
Legyen kellemes a moziélmény, diszkont áron.
Gondolom most menjek a francba
Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest