Aktív témák
-
TCr
veterán
válasz
robi0604 #34938 üzenetére
A Proson Event mélyben erősebb.
Középben és magasban a Proson Libra erős, az van nekem is.
Libra, Event, Kef C7, Polk TSI300, ilyen sorredben hallgattam meg őket a stream-ben, mind közül az Event adta a legtöbb mélyet, viszont magasban elég gyengécske.
Annyiért, amennyiért a szettet adják viszont nagyon megéri. -
TCr
veterán
válasz
TazLeacher #34244 üzenetére
Nekem is ilyen 2,5-es Proson kábel megy a frontokba + a centerbe, a hátsó kicsikbe meg ugyan ennek a másfeles megfelelője.
Anno én is ezt néztem ki, és ők sem tudtak jobbat (érdemesebbet) ajánlani a Libra dobozokhoz.Pityu: 60 ezres szetthez minek vegyen kb. 20 ezerért kábelt?
-
TCr
veterán
válasz
TazLeacher #34217 üzenetére
Ezt is hallottam szólni náluk a moziszobában, elég ingerszegény volt.
Bár mondta a srác, hogy nemrég bontották ki, úgyhogy erősen gyanítom, hogy még nem volt bejáratva.
Azóta eltelt lassan fél év, hallgasd meg ezt is, lehet (sőt inkább valószínű), hogy azóta komolyabb hangja lett. -
TCr
veterán
válasz
TazLeacher #34210 üzenetére
Bocsánat, kevertem a kis JBL 5.1 szettel, ami pár hsz-el ezelőtt került szóba.
De teljesen mindegy, a Jamo-t sem hallottam még szólni. -
TCr
veterán
válasz
TazLeacher #34208 üzenetére
A Jamo-t nem hallottam még, de gyanítom, hogy az álló dobozoknak komolyabb hangja lehet a kicsikkel szemben.
Hívd fel a Streamaudio-t, egyeztess velük időpontot és menj el hallgatózni.
-
TCr
veterán
válasz
TazLeacher #34204 üzenetére
A kép csalóka, a dobozok feketék.
Streamaudio-ban hallottam a frontokat egy 608-as Onkyo-n szólni, elég rámenős hangja van, szerintem jó belépő.
Bár az én választásom a Proson Libra szettre esett, annak kicsit sterilebb hangja van, kevesebb méllyel, de ékesebb magasokkal. Igaz az 90.000 Ft volt. -
TCr
veterán
Proson Event 5.0, igaz sub nélkül, de nagyon korrekt mély hangja van (ami természetesen nem helyettesítheti a sub-ot mozizásnál).
A 309 mivel tud többet a 308-hoz képest, ami Neked megéri a többletkiadást? -
TCr
veterán
Ha már úgyis témánál vagyunk, ez alkalmas lehet torrentezésre?
-
TCr
veterán
A funkcionalitást ne keverjük a minőségbeli különbséggel.
A külső tápnak is lehet előnye, főleg egy ilyen kicsi kütyüben, kevesebb a házon belüli hőtermelés.
És igen, odaát is szoktam olvasgatni, de mióta olvasom a Dune fórumot, talán 1 személy panaszkodott a tönkrement Smart-jára, az is a B1 BD olvasója miatt.
De persze lehet, hogy csak én nem vagyok elég figyelmes. -
TCr
veterán
válasz
kimi02 #32897 üzenetére
Jelenleg szerintem a Dune Smart, Base, Prime kütyüknél nem igazán van jobb minőségű médialejátszó.
Az ezek közötti különbség (mivel ugyan az proci mindben, ráadásul ugyan az a szoftver fut rajtuk) kimerül a fizikai funkciókban és a kinézetben.
Elképzelhetetlennek tartom, hogy kép- és hangminőségbeli különbségek legyenek közöttük.Javítsatok ki, ha tévedek.
BBéci
Én is így gondolom. -
TCr
veterán
A Proson dobozokat nem szeretném lecserélni, érdemes hozzájuk középkategóriás erősítőt venni?
Egy hülye kérdés:
Úgy általánosságban véve, belépő- illetve középkategóriát tekintve, a Marantz erősítők hangzásra hogyan különböznek az Onkyo-któl?
Nyomulósabb, lágyabb, élesebb, pontosabb, stb-stb...? -
TCr
veterán
válasz
Gál István #32843 üzenetére
Ezt még nem tudom eldönteni, ugyanis a jelenlegi lejátszóimmal (PS3, laptop) eddig nem tudtam HD hangokat kiküldeni az erősítőnek.
Tervbe van vége egy kis Dune médialejátszó... -
TCr
veterán
Eljátszadoztam a gondolattal, hogy mi lenne ha az "egybeszettem" (Onkyo HT-S3305) eladnám, és vennék egy használt erősítőt a már meglévő Proson Libra 653 5.0 szetthez.
100e Ft alatt miket lenne érdemes nézegetnem?
-
TCr
veterán
1 db Pio VSX-920, durván jó áron: KATT
-
TCr
veterán
A magas hangokat milyen külső eszközökkel lehet "csillapítani"?
Fronttal szemben lévő falra diffúzor(ok)? -
TCr
veterán
Jobb minőségű (pl 320kb/s) mp3 és FLAC között hallom a különbséget.
Fél megás DD és másfél megás DTS között hallom a különbséget.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ugyanazon filmnél hallanám-e a különbséget a másfél megás DTS és az akár 11-12 megás (pl Baraka) MA között.
Kínlódásom értelmét, vagy annak értelmetlenségét csak akkor tudnám belátni, ha megoldódna a gondom.szerk
Dorian:Hangminőségre valamivel a KEF C7 előtt van.
Ezzel (és a Polk TSI 300-al) hallgattam össze.
(Polk 300 viszont nagyon elmarad mögötte, szerintem) -
TCr
veterán
Gyerekek, pont a HD hangokat szeretném kicsalni a laptopból.
Alap DTS és DD hangok megvannak, képminőség tökéletes. -
TCr
veterán
válasz
#09634560 #28794 üzenetére
Párezer Ft a különbség közöttük, akkor már inkább kispórolnám valahogy a Dune-re.
Popcornról egész jókat olvastam (HD hangokat viszont nem tudom, hogy tudja-e?), de az Eminentről már nem annyira...Szívesen vennék ilyen kütyüket, meg NAS-t is, de amíg nincs ezekre keret, addig próbálom a maximumot kihozni abból, amim jelenleg van.
-
TCr
veterán
Mobility Radeon 5470.
Gyártó oldalaIntegrated HD audio controller
- Output protected high bit rate 7.1 channel surround sound over HDMI with no additional cables required
- Supports AC-3, AAC, Dolby TrueHD and DTS Master Audio formats -
TCr
veterán
Akármit, akárhogy próbálok, nem kapja meg az AV a vga felől a DTS-HD hangot.
- legújabb Catalyst + Realtek ATI HDMI driver
- MPCHC + ffdshow beállítva
- TMT3
- TMT5Sehogy sem akar ez nekem összejönni, érthetetlen...
-
TCr
veterán
válasz
bittehilfmir #28644 üzenetére
Pontosan ugyan ezek vannak beállítva.
"Integrated HD audio controller
Output protected high bit rate 7.1 channel surround sound over HDMI with no additional cables required
Supports AC-3, AAC, Dolby TrueHD and DTS Master Audio formats"Mégis csak DTS-t és DD-t ír az erősítő...
-
TCr
veterán
Van itt olyan, aki Ati (AMD) videókártyáról hdmi-n kiküld a HD képes erősítőjének DTSHD vagy TrueHD hangot, és az erősítő meg is kapja, ki is írja azt?
Ha igen, kérlek leírnád pontosan, hogy mit hogyan állítottál be?
-
TCr
veterán
Srácok, elmagyaráznátok kérlek, hogy pontosan mi az előfok és végfok, és hogy milyen szerepet töltenek be?
Illetve ha van "egyben" sztereó- és házimozi erősítő, akkor mire jó az, hogy így "kettészelik"? -
TCr
veterán
Mennyibe fáj egy ilyen hangfaltuning (munkadíjjal együtt) 2.0 és 5.0 esetén?
-
TCr
veterán
Köszi, ezt az oldalt én is megtaláltam, de csak ez az egy oldal írja a DTS-HD-t.
Dune Smart H1 65 ropi, ez meg 48... és ez NAS-ként is használható.
Ha viszont tényleg nem tudja a BD ISO-kat, akkor kilőve...
Jó lenne,ha valakinek lenne ilyen, az meg tudná mondani a frankót, sajnos neten elég kevés "megbízható" infó van róla. -
TCr
veterán
Van valakinek ilyen kütyüje?
Raidsonic Icy Box IB-MP309HW-B
Tudja ez vajon a HD hangokat (egy HD képes erősítővel) ?
-
TCr
veterán
Onkyo HT-S3305 szett.
Bögréket lecseréltem Proson Libra 653 5.0 szettre.
Onkyo passzív sub maradt, a vékony, hozzá kapott cérna kábelén kapja a jelet.Érdemes lenne valami normálisabb kábelt vennem hozzá?
Mondjuk 1,5 vagy 2,5 mm-es Proson-t? -
TCr
veterán
válasz
bajnokpityu #27039 üzenetére
Ez micsoda, és pontosan mire is jó?
-
TCr
veterán
Valamilyen szinten mind jó, de nem biztos, hogy az általad kinézett hangcucc az, ami hangzásban legközelebb áll az ízlésedhez.
Picit több energia- és pénzráfordítással (Bp-re utazás és hallgatózás) viszont megtalálhatnád a számodra legmegfelelőbbet.
Egy barátom (itt is fent van, néha ír is) több mint 300 km-t utazott (csak oda), hogy meg tudja hallgatni a dobozokat vásárlás előtt.Szerencsére nekem is volt lehetőségem elmenni meghallgatni ezt-azt, és nagyon nem azokra a dobozokra esett a választásom, amiket előtte kinéztem.
És még olcsóbban meg is úsztam. -
TCr
veterán
Minden 5.1-nek (és 5.0-nak is természetesen) más és más hangja van.
Csak úgy rendelnél egy szettet "vakon" (meghallgatás nélkül)?Streamaudio, Netdepo... Náluk elég sok cuccot meg lehet hallgatni, így lenne viszonytási alapod, össze tudnád hasonlítani, el tudnád dönteni, hogy Neked melyik tetszik legjobban...
-
-
TCr
veterán
válasz
#46372352 #25818 üzenetére
A Proson Event 6-et hallottam (Onkyo 608-on), nekem a magas kevés volt, de elég komoly mélyeket produkált.
Szerintem megéri az árát, de 60-ért kapsz Proson Libra 653 frontot / pár.
Véleményem szerint klasszissal jobb.
A CAV-ot sajnos nem ismerem.Mindenképp hallgass meg mindent, amit csak tudsz, mindenkinek másak az igényei.
-
TCr
veterán
-
TCr
veterán
Átdugtam az erősítőt közvetlenül a konnektorba, a búgást ugyan úgy hallom.
Igazából elég halk, és 3 méterről is csak akkor hallom, ha teljes csend van a szobában.Közelebb hajolva a bal oldalából jön a búgás, ahol a bekapcsoló gomb van, illetve ahol hátul az áramot kapja.
Gondolom a trafó van ott.Senkinek nem ad ki semmilyen hangot az erősítője, ha közel hajolsz, akkor sem?
Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- iPhone topik
- Hardcore café
- E-roller topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali fotós kérdések órája
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest