- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- iPhone topik
- Magisk
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsik
őstag
Szép kis ramazúrit csaptál
, egész szép nagy darab az a Jungson, képek alapján kisebbnek gondoltam. Vigyázz, az R8 csak 20 centis, R10 lenne az ellenfele.
zelma: Olyan nincs, hogy egy tv nagy. Egy 50-est 2 méterről már lehet nézni, sőt 2,5m-en már csak a nagyon jó szeműeknek ad pluszt az 1080p.
-
Toobee
veterán
-
gorbep
senior tag
-
Jim-X
őstag
A Denon subwoofer kimenetéről jön ki és ipszilon vége van a kábelnek. A subon van 3 RCA, az egyik neve LFE azt üresen hagytam és a kábel két dugóját a másik kettőbe dugtam (L,R ofc) aminek Line in a neve.
A subon van egy LP poti azt tekertem 180-ra, mert úgyis az erősítő méri be...80-ra tetted az összes Dalit? A sub, azt hol vágja?
(#14942) Dorian Akkor nekem valami gikszer van? Miért 40re állította? Az számít, hogy mennyi pontban mértem?
-
gorbep
senior tag
Ethosz Audio Mini DAC
Itt árulták a Prohardver-en, egy Suricata-val 24e-ért. A múlt héten a Vaterán lecsúsztam egy DAC3-as Dual Ethosz-ról mert vacilláltam a 70e-es árán (újonnan 135e)
A "Pisti" félét te árulod? AZ AVX-en láttam egy Hivox Szenes IC-t, az megfordult a fejemben... Volt már valakinek olyan?
Most kereshetek Sztereó erősítőt, mert eddig azt mondtam, úgysincs nincs miről hajtani.
Az a kérdés milyet vegyek, ami már érezhetően jobb lenne a 2805 Pure Direct analóg részénél ......
Van egy régi Orion mini toronyhoz való erősítőm, előkapom, hátha meglepődök!
Csak azon még DIN bemenet van, meg DIN hangszóró csatlakozó......
-
MaTTeS
senior tag
Amikor feljebb illetve lejjebb volt 10-15 cm-rel, akkor valahogy nem igazán tetszett. Szólt-szólt, de szét volt esve a tér. Ezt találtam a legjobbnak, a sweet pointban nagyon jó. A régi felálláshoz képest az összes jobb volt (oldalfalon, plafon közelében voltak a dobozok
)
Dorian
Csalóka a kép, szar kompakt fényképező nem adja vissza rendesen az arányokat. Bent alig lehet értékelhető képet készíteni vele. -
törölt tag
Azért elég nagy érdeklődés volt utána. Felraktam tegnap azt a 24db Nakát, este bekapcsoltam a gépet és 4 érdeklődő volt, az első el is vitte azonnal. Egyébként áz árához képest tényleg jók. A szabadon csüngő kábelek tényleg nagyon gyorsan oxidálódnak, ha pl be van csavarozva egy ilyenbe, nem tudom mennyit segít.
-
andorra
őstag
-
BBéci
legenda
Erősítőknél rengetegszer előfordul, hogy nincs hallható hatása a dugóforgatásnak, viszont CD-játszóknál eddig 100%-os változást tapasztaltam.
Tápkábeleket sem erősítővel szokás tesztelni, demózni, mert a kondik állapota és egyéb tényezők jelentősen befolyásolják a hangot. Csakis lejátszóval! -
Jim-X
őstag
Húú köszi, ez tényleg nagyon jó vétel. De én is inkább proson r10 körülit szeretnék, vagy a nagyobb polk psw125-öt. Amúgy 20nm a nappali ahova menne, de persze legyen benne tartalék... Elég lenne oda ez a kisebb polk is? Mert akkor lehet lecsapok rá...elég jó áron van...
-
KisTücsök
addikt
Igazság szerint egy center kéne elsősorban, de találtam egy ilyen hirdetést. Gondoltam akkor az egyik kis dobozt meg lehetne használni surround back-nek.
Múltkor láttam egy KEF centert 22-ért talán, azt néztem ki, de időközben elkelt.
ginola: Ilyenjeid vannak? Fú, de az a hivox tuning meg kb még egyszer annyit elvinne, nem?
-
gorbep
senior tag
Azért annyira nem durva:
A cég nagyon korrekt, már sokat vásároltunk tőlük, mindenkinek ajánlom....
2*12m-hez kb 12 000 Ft, az még elviselhető.....
-
Toobee
veterán
-
gorbep
senior tag
"Ha nem lenne már egy itthon... megvenném. Pár napig most H/K 360-as av erősítőt hallgattam helyette... felüdülés volt visszakötni. Vannak hibái, de ennyiért nem tudom lehet-e jobbat találni. Annak aki az újak közt nézelődik biztosan nem"
Elmondhatnád a tapasztalataidat vele, mert számlásan 49e-ért már jó vétel. Ha mindent beleszámítok kb 35-be kerül...
-
gorbep
senior tag
Ha már megvennéd, akkor inkább itt vadi újan!
Bocs, hogy belekotyogtam......
Amúgy milyen a hangja?( mert a kivitele nekem is tetszik....)
-
gorbep
senior tag
Pedig olcsó, és tökéletesen működik.....
Ha nem kell 20A elég egy SFX-es táp. Ha zajos kis terhelésnél ki is kötheted a ventit. Ha melegszik, mert 100W fölött terheled, érdemes a ventillátort söntölni soros ellenállattal, vagy 5 voltra átkötni, vagy 7V-ra (12V és 5V) közé. Ennél olcsóbb korrekt megoldást nem találsz.Szerintem....
-
nebulo5
senior tag
Csak azt ne mond, hogy megbántad, hogy megvetted a Canton dobozokat!
Nem akartam véleményt nyilvánítani, mikor a minap, a hangviláguk felől érdeklődtél, de merem állítani (nem hallgattam még), hogy rendesebb hangjuk van, mint az Elac-nak! Hallgattam már néhány dobozt a Canton termékekből, és nagyon a toppon vannak hangügyileg! -
Ed Parker
nagyúr
-
ricsik
őstag
Nem ugyanaz, de kiindulási alapnak jó lesz. Ha Cat6 hoz valamennyit, akkor a Cat7 is fog ebben biztos vagyok. Ha nem hoz semmit, vagy eleget a Cat6 akkor szarok a kábelre, mert máshol jobban vérzik a lánc.
Amúgy lehet lengő kábelből is csinálni? Ugye ez sima réz sodrony, míg a fali kábel tömör réz.
-
Csabroncka
addikt
Láttam, ettől a megoldástól inkább kímélném magam, másrészt a 921 sem méretben, sem ami tetszett a korábbi szériák fényes fekete előlapjában is más! Tudom sokan utálták a porosodás miatt, de én azok közé tartozok akik imádják, sokkal jobban mint a mostani mart alumíniumot...
(Csak hát ugye kifutott
)
-
Jim-X
őstag
Persze, meg szeretnék hallgatni más dobozokat is! Jövő hétre a streamaudioba is be akarok jelentkezni, úgyis itt van a közelben! Akkor a korábban linkelt [JBL ES90]-t is meg akarom fülelni a netdeponál (meg a hozzá tartozó center, hátteret is )
Sőőt Toobee kollégához is szeretnék elnézni.
Amúgy a Dali Concept6-t már hallgattam és annak is nagyon jó hangja van, a szett is jó árban van. De minél többet hallgatok meg annál bizonytalanabb vagyok...
Üdv
-
pomk
őstag
Értem, köszi.
Közben találtam egy ilyet is.
Ezt ha jól ítélem meg, felsőbb kategóriás, mint az előzőleg linkelt Pio és Yamaha. Viszont az mellett, hogy használt, van rá garancia is,
és ha jól gondolom, magasabb kategória, viszont árban megegyezik az linkelt újak áraival.
Elképzelhető az, hogy a H/K-nál is (mint sok más márkánál) csak a márkanevet kell megfizetni, és semmi vel sem tud többet vagy jobb,
mint más erősítő?Olyan tudatlannak érzem magam választás terén. Annyi tulajdonság és szabvány van, aminek a felét nem is ismerem.
És sajnos a leírások alapján(tapasztalat hiányában) nem tudom eldönteni, melyik lenne jobb választás.De gondolom a mai világban már a műszaki termékek választása minden téren hasonló. A gyártók másolják egymást és mindenki
a sztandardokat követi. Szinte tök mindegy, hogy Audi-t vagy BMW-t veszel. Nagyság rendeileg ua. azt tudja mindkettő márka. Max
annyi, hogy az egyik így néz ki, a másik úgy. Szórakoztató elektronika terén pedig gondolom hardverben egy színvonalon lévő
termékek teljesítménye hasonló, max a szoftveres háttér lehet gyártónként más és más. -
Ed Parker
nagyúr
Szerintem meg többet ér a saját tapasztalat,mint hogy egy tesztben leírjàk hogy jó,ztán tök nem tetszett.
Mihez képest jó?
Ha meg nem tudja mit akar,akkor azt kellene először eldönteni.
Az meg hogy eltérhetnek a hangok otthon és az üzletben egyértelmű.
De egy netes cikk alapján még kevesebbet fog megtudni a hangjáról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi belépő szinten
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Linux kezdőknek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged