Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• rootmin

tag

válasz #98221312 #149159 üzenetére

6-ból 6-szor eltaláltad? :DDD
    Ha esetleg BP-en laksz, nagyon szívesen meglesném ezt a mutatványt élőben :).
    Lehet bennem, vagy a rendszeremben van a hiba, de akárhányszor próbálkoztam ilyesmivel, sosem hallottam különbséget (és nem is hiszek benne), továbbá nem is értem*, mi okozhatná... Így nagyon szemléletformáló lenne számomra egy ilyen bemutató.

*szereltem már Kontaset elosztót, és az égvilágon semmi varázslat nincs benne

(#149154) BBéci
    Ez egy elég rossz példa. A RAW csupán annyit tesz, hogy az érzékelőről érkező információkat a lehető legtisztább, nyers formában mentik el.

2 különböző gép képe nyilván eltérő, de 2 azonos modellé sem lesz teljesen ugyanaz. Ha minden egyéb (pl. térbeli, időbeli, optikai, stb...) különbséget akár elméleti síkon 0-ra csökkentesz, a képzaj akkor is ad egy minimális eltérést.

Az viszont elég szomorú lenne, ha egy adathordozóról nem lehetne megismételhetően ugyanazt az információt visszakapni. Sajnos van ilyen pillanat, emlékszem milyen rossz volt kidobni az agyonhasznált Age of Empires telepítő CD-met.

(#149163) BBéci

Akkor hogy élne meg a sok gyártó? ;]

Egyébként sok valós különbség van a lejátszók között. Pl. desginban, menürendszerben, távirányító kialakításában, extra szolgáltatásokban... Extrém példányoknál (nagyon rossz, illetve nagyon jó) készülékeknél még a képminőségben is. Utóbbiaknál különböző extra képfeldolgozók próbálják a nyersanyagok hibáját (mint a poszterizáció a 10 bites HDR anyagoknál) korrigálni, de ezek kikapcsolhatóak.
    Hangban, ha maradunk HDMI bitstream-nél, mikor nem nyúl bele a lejátszó, akkor mégis mi okozna különbséget? Nagyjából ugyanaz a feladat, mint az Age of Empires telepítése... :)

(tudom a választ, próbáljam ki... highend cucchoz ugyan nem fértem hozzá, de mezei eszközöknél nálam semmi nem utalt még rá, hogy baj lenne a papírformával)

Új hozzászólás Aktív témák