Hirdetés
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rootmin
tag
válasz
üzenetére
6-ból 6-szor eltaláltad?

Ha esetleg BP-en laksz, nagyon szívesen meglesném ezt a mutatványt élőben
.
Lehet bennem, vagy a rendszeremben van a hiba, de akárhányszor próbálkoztam ilyesmivel, sosem hallottam különbséget (és nem is hiszek benne), továbbá nem is értem*, mi okozhatná... Így nagyon szemléletformáló lenne számomra egy ilyen bemutató.*szereltem már Kontaset elosztót, és az égvilágon semmi varázslat nincs benne
(#149154) BBéci
Ez egy elég rossz példa. A RAW csupán annyit tesz, hogy az érzékelőről érkező információkat a lehető legtisztább, nyers formában mentik el.2 különböző gép képe nyilván eltérő, de 2 azonos modellé sem lesz teljesen ugyanaz. Ha minden egyéb (pl. térbeli, időbeli, optikai, stb...) különbséget akár elméleti síkon 0-ra csökkentesz, a képzaj akkor is ad egy minimális eltérést.
Az viszont elég szomorú lenne, ha egy adathordozóról nem lehetne megismételhetően ugyanazt az információt visszakapni. Sajnos van ilyen pillanat, emlékszem milyen rossz volt kidobni az agyonhasznált Age of Empires telepítő CD-met.
(#149163) BBéci
Akkor hogy élne meg a sok gyártó?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként sok valós különbség van a lejátszók között. Pl. desginban, menürendszerben, távirányító kialakításában, extra szolgáltatásokban... Extrém példányoknál (nagyon rossz, illetve nagyon jó) készülékeknél még a képminőségben is. Utóbbiaknál különböző extra képfeldolgozók próbálják a nyersanyagok hibáját (mint a poszterizáció a 10 bites HDR anyagoknál) korrigálni, de ezek kikapcsolhatóak.
Hangban, ha maradunk HDMI bitstream-nél, mikor nem nyúl bele a lejátszó, akkor mégis mi okozna különbséget? Nagyjából ugyanaz a feladat, mint az Age of Empires telepítése...
(tudom a választ, próbáljam ki... highend cucchoz ugyan nem fértem hozzá, de mezei eszközöknél nálam semmi nem utalt még rá, hogy baj lenne a papírformával)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 7600 / 32GB DDR4 / 1TB M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 - i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A4000 8GB 1 év gar.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3327, 94% Akkumulátor
- HP EliteBook x360 1040 G8 i7-1185G7 32GB 512GB 2in1 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)