- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
I'am Dony
őstag
válasz
farkangyal #57143 üzenetére
Kicsit boncolgatnám a dolgot.
A rossz beállítások, téves Audyssey setup vagy a lejátszó eszköz hibája miatt lehet-e.
Audyssey: A Dynamic Volume-t és Dynamic EQ-t célszerű kikapcsolni ha esetleg valamelyik "On" lenne. A beállítást követően, ha valamelyik hangdoboznál -12 dB értéket látsz akkor vmi gond volt és újra kell mérned (a -12 dB az a határérték, ameddig tud kompenzálni az erősítő, vagyis a -12 jelenthet bármennyit). Ezek az értékek +11 és -11 között vannak rendben, de ezekhez nem célszerű nyúlni, amíg nem tudod mit miért csinálsz. A Eco Mode szintén felesleges - így "Off". A vágásoknál az All 80 Hz és az LFE 120 is helyes beállítások elsőre. Ha a fentiek megvannak és a távolságok is kb. helyesek akkor ez pipa.Ha a ezek után is nagyon halk, szétnéznék a TV menüjében a hang setup körül, mert akkor ott van vmi rosszul állítva.
A HDMI 2.0-2.1 miért annyira fontos? Visszafelé kompatibilis, így a TV is mehetne HDMI-vel az erősítőre.
-
mpo
veterán
válasz
Vegyél egy ilyet:
[link] -
Quetz
őstag
válasz
Mi a baj a hdmi 2.0-val?
-
gab1ka
senior tag
válasz
Első olvasatra a kalibrációd végén bekapcsolva hagytad a Dynamic EQ-t, ettől érződik hangosabbnak a hátsó szekció.Illetve a "medium" szócskát látva a Dynamic Volume-t is engedélyezted, ez utóbbi az igazán komolyabb baj.Próbaképp kapcsold ki őket, akkor a dinamika helyreáll.Az erősítő által beállított -db értékeket én nem piszkálnám a helyedben, ha hangosítani szeretnél, arra a hangerőszabályzót használd.Ha lefut az Audyssey akkor érthető ha a subot kevesled majd, ízlés szerint csavarhatsz rá akár +10db-t is.
-
Rp526
aktív tag
válasz
Optikával elvesztesz minden HD hangot. Régi játékoknaál mind1, de az újaknál nagyon nem. A HDMI 2.1 visszafelé kompatibilis az összes HDMI szabvánnyal. Miért nem jó, ha bedugod a TV-be a series X-et, a TV meg továbbra is használja az ARC-t?
De ha nem használod ki a 4K120 fps-t vmiért, akkor ezen az oldalon lévő kép szerint. -
jambiyya
őstag
válasz
Valakinek volt már ilyen gondja, hogy a kalibrálás minden csatornát lehalkított, de nem rémlik mi lett a megoldás.
Centert viszont lehet külön állítani, azt én is feljebb szoktam lőni a kalibrálthoz képest (
Center Level Adjust). -
jambiyya
őstag
válasz
farkangyal #57141 üzenetére
Hehe, pont témába vág.
Szerintem első körben futtasd a kalibrálást, és utána finomíts. -
xxxxxxxxx
tag
válasz
farkangyal #30828 üzenetére
Sejtettem ez lesz a következő kérdés.
Véleményem szerint ez az erősító megbír egy 250-300E ft 5.0 összértékű szettet és akkor még + Sub +kábelek stb..
Szóval azt akarom mondani az erősítőhöz mérten vannak lehetőségek. Használt piacon mindenképp érdemes lehet szétnézni.
Na de, ne rohanjunk annyira előre. El kell dönteni mit szeretnél mit tudsz kiépíteni szoba mérete mit enged. Lehetnek-e álló hangfalak is vagy csak polc sugárzok jöhetnek szóba. Egyáltalán, említetted hogy xbox meg ps-t használsz akkor lehet 2 nagyobb állóhangszóró is elég ehet. Mennyi pénzt szánnál rá stb.
Márkák vannak amivel én is szimpatizálok ezeket nem sorolnám fel mert mindenkinek más jön be nem erőltettem másra a saját ízlésemet. Szóval azt akarom írni hogy minden márkának megvannak az erényei ezért érdemes már belépő szinten is meghallgatni, megnézni a kiszemeltet. Mert voltak itt ajánlások után nagy pofára esések. Amik aprón nem kis bukóval keltek el. -
xxxxxxxxx
tag
válasz
farkangyal #30824 üzenetére
Az már elég jó kis gép. Mindenképp komolyabb hangfalakat keresnék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Háztartási gépek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen videókártyát?
- Tervező és alkalmazott grafikai beszélgetős topic
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- 120" 4K HDR Házimozi (Optoma UHD 51 + 120 olasz mozivászon)
- Eladó Beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ω stúdió fejhallgató
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Eladó Logitech Z5500 7.1 aktív sub 2db hangszóróval
- Overtone Labs - Tune-bot Studio dobhangoló
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- PlayStation Plus Premium előfizetések
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest