- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
I'am Dony
őstag
válasz
kokokka #66881 üzenetére
Egy ilyen doboz ugye nem oda készült, ezért gyári tartót nem fogsz találni hozzá, azonban ha van lehetőséged barkácsolni könnyedén megoldható. Nekem több lehetőség jutott eszembe. Kókánynak érződhet, de nagyon szépen is kivitelezhető. A legegyszerűbb 20-30x1-2 mm laposvasból készítesz egy U profilt, amit közvetlenül a plafonra fúrsz és a két oldalon lelógó fülek közé illeszted a dobozt, oldalról csavarozva. Festhedet, szinterezheted, szövettel, bőrrel bevonhatod, lehet savállóból polírozva stb... az igényeid szerint. Eloxált, sötét süllyesztett fejű csavarral teljesen gyári kinézetet kapsz.
Másképp gondolkodva készítesz egy alapot a plafonra (fa, MDF, HDF) amibe "síneket" teszel vagy I profilt akár aluból és erre tolod rá az egész dobozt, a hozzá illeszkedő azon rögzített profillal. Ez nem látszik alulról és oldalról sem, ha az alap oldalának kialakítása rátakar a doboz széléig. Megcsinálni egyszerűbb mint leírni. -
Gino20
őstag
válasz
kokokka #66885 üzenetére
Ha ez csak egy "mezei" helyiség és nem pl a linkelt moziszoba (ahol a csillagos égbolton akár egy rászáradt fekália is lehetne mondjuk egy 3D-s pl nemzetközi űrállomás - és lehet még jól is nézne ki), akkor szerintem szavaiddal fogalmazva bőszmén nézne ki, de hogy látványba mi fér bele, azt szerintem abszolút a Te döntésed / ízlésed.
Ha van egy kis affinitásod hozzá, akkor kb C profilokból Én építenék egy gipszkarton szigetet és abba ültetném bele a leírt méretes dobozokat, majd ha a kábel sem megoldott, akkor ezt a szigetet, akár a sziget szélein 2 "csíkban" elvezetném a falig, majd padlószintig (keretbe foglalva ezzel a megjelenítőt) és mehet bele a kábel plusz + akár csillagos égbolt LED is
Ha ez "nem működik", akkor meg marad a csatornaés pl a leírt "L" lemezek alkalmazása
-
-
Tibusz00
tag
válasz
kokokka #66881 üzenetére
Én használok SHO1110 tartókat . Falra szerelve 3 kg hangfalakkal. Elég jól tart. Viszont elég kicsi a hangfalra felfekvő felület. És kb. 10 centire el fog állnia mennyezet síkjától. Én vennék ilyen lemezeket, lefesteném, és pár pici facsavarral felcsavarozná a hangfalra. Akár még ragasztóval is megerősíteném. Hogy kókány megoldás e, azt pedig mindenki döntse el saját maga!
-
-
válasz
kokokka #66885 üzenetére
A kinézettel nem hiszem, hogy baj lenne. Például ebben a szobában hasonló súlykategóriás darabokat tettek a plafonra, és kisebb a belmagasság, mint egy átlagos házban. Én amiatt aggódom, hogy ha egy hangszórót megfúrsz egy ilyen tartóhoz, az nagyon könnyen kitép szeleteket a fából, és nem biztos, hogy azonnal. A linkelt hangszórók műanyagok, ott ez megoldható volt csavarral.
#66886 kokokka: Nyugi, az a komment az általam említett módszert parodizálta. Én sem annyira javaslom, mert túl nehéz jól csinálni. Amiről beszélek, az mondjuk pont jó volt.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest