- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Netfone
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
silver87 #13474 üzenetére
"az én TV-men szebben néz ki, pont a fekete és a részletesség miatt"
Pontosan ezért nézek itthon plazmatévét és nem vetített képet. A GT60 feketeszintje 0,006 cd/m2, ezt vetítve meg sem lehet közelíteni, még a milliós projektorokkal és félmilliós vászonnal sem. Ugyanez vonatkozik a kontrasztra és a sötét területek, jelenetek részletességére. Bizonyos mértékig kárpótol a képméret, de ahhoz is simán lehet milliós beruházással kalkulálni. Tehát inkább egy 70 colos TV, mint egy ugyanannyiért kapható vetítő+vászon páros. Ugyanis az utóbbihoz sötét falak és plafon is kellenek, különben meg kell elégedni 200-250:1 kontrasztaránnyal.
-
törölt tag
válasz
silver87 #13470 üzenetére
Moziélménynél ara gondoltam, amit a moziban kapsz.
Sajnos a TV-t és a projektort nem lehet egymáshoz hasonlítani, ezért is irányítottalak a 2 topikba. Tavaly én magam is ezen a kérdésen töprengtem, de főleg a projektor volt nálam kérdéses, pontosan az általad említett okok miatt is. aztán kaptam privátban több megkeresést is, hogy elmehetek megnézni projektorokat működés közben. Egy helyre jutottam el, és az pont meggyőzött arról, hogy a 2 technológiát nem lehet összehasonlítani. (És persze mindamellett még szerelembe is estem a vetítéssel
)
A projektorok képe olyan, mint a moziban, legalábbis ahhoz hasonló. Nem fakó, nagyon szépek és életteliek a színek, éles a kép, a fekete is fekete volt, semmilyen hiányt nem éreztem a projektoros vetítés közben (ami több órán keresztül tartott).
Ugyanakkor a TV képe teljesen más, ott nem moziélményt kapok, hanem majdnem csúcsrajáratott technológiát, tűéles képpel, túlhúzott színekkel és egyéb túlhúzott beállításokkal.Ugyanakkor egyetértek a többiekkel is, ha tévézni szeretnél, akkor TV-t vegyél, ha mozizni szeretnél, akkor projektort vegyél. De járd körbe előbb a témát, mert utána tudod eldönteni, melyik irányba is is indulnál. És igen, házimozi topik, de ha házimozizni szeretnél, akkor a projektor irányába terelnélek, ami annyiból felelőtlen kijelentés lenne, hogy még te sem tudod mit szeretnél.
És amit fentebb leírtál, Te mégis inkább a minél nagyobb felbontásra és tűéles képre vágysz, lehet mégis inkább a TV lenne jobb.
Viszont a többiek okosabbak a témában, majd írnak még okosabbakat, de azt javaslom járd körbe a TV és a projektor témát is a megfelelő topikokban, ott nagyon sok infót fogsz kapni és nagyon segítőkészek az emberek. De mindenképpen hallgass meg több véleményt is, sőt, mindenképpen nézd meg élőben is ezeket, ha van rá mód, anélkül ne dönts.
-
arcitec
addikt
válasz
silver87 #13470 üzenetére
TV-n házimozizok, felmerült gondolat szinten nálam is a vászon, de a képminőséget nézvén(GT60) jó ez így nekem(morfondírozok) és marad a közel fél milla a zsebemben.Az igényeid olvasva (Samsung plazma) neked TV kell. De egyébként külön külön is felteheted a kérdésed a jelzett helyeken, fognak válaszolni , tuti .... 50 coll-tól már azért nem rossz, egy jó tv-n mint a GT60.-
Mozi élmény szvsz : A nagy vászon(mint a moziban) -
törölt tag
válasz
silver87 #13467 üzenetére
Úgy tűnik az átirányítások napjai vannak most.
Milyen TV-t vegyek?
Milyen projectort vegyek?Ezekben biztosan tudnak segíteni, tavaly a projektoros topikban sok segítséget kaptam, privátban is.
Annyit dönts majd el, hogy tűélesség kell és vibráló színek, vagy a moziélményt keresed. A projektor is éles és szép a szín és fekete is van de teljesen más élmény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest