- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- iPhone topik
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Motorola G86 - majdnem Edge
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Quqesz
nagyúr
válasz
#57433555 #83392 üzenetére
Vagy rakatsz be a hálózatba a kismegszakítókhoz (ez a legdrágább és legjobb,), vagy veszel olyan elosztót, amiben van (pl APC), vagy veszed a kis aljzatot, ami olcsó, de csak egy üvegbizti a lényege. Én a középsőt választottam, de a harmadikból is van több helyen (pl kazán).
-
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
#57433555 #82326 üzenetére
Remélem nem érrettem félre,amit írtál arról hogy szigeteltek.
De ha nem, akkor a kezét eltörném annak aki így tanította neked.
Szigetelőt pont,peremmel ragasztunk, széleken mindenhol légjárás mentesen.
Annak mi értelme hogy felraksz egy szigetelőt,de beengeded a levegőt mögé,ami visszahűti azt a falat amit elvileg nem akarsz hagyni, le,illetve felmelegedni.🤔 -
makkmarce
őstag
válasz
#57433555 #82313 üzenetére
tök mindegy milyen vastag falat csinálsz, ha viszi a hangot. Ha a kintről bejövő hangot akarod elzárni, és nem egy 20hz-es hangot, az amúgy is az ablakon jön be, ezért kell 3 rétegű ablak, ráadásul úgy, hogy lehetőleg mind3 réteg más vastagságú üveg legyen (más frekvenciákat továbbítanak). Nincs az a magas hang, ami akár a sima 40 centis téglafalon bejön, a mély hangokat viszont szinte lehetetlen szűrni.
-
Quetz
őstag
válasz
#57433555 #82308 üzenetére
A hangszigetelő képesség biztos hamis állítás.
A hanggátlás egyik alap pillére a tömeg. Nem véletlenlen építik a stúdiók falait duplán vagy négyszeresen átlapolt gipszkartonból. A második pillér az elcsatolás. Ha csak rádobod a kartonokat a falra, akkor nem sokat érsz el vele. Részletesebben itt olvashatsz a témáról: 4 Elements of SoundproofingHa valaki tényleges hangszigetelést akar elérni, akkor a szoba szobában módszert kell alkalmazni.
-
-
svgyula
addikt
válasz
#57433555 #82176 üzenetére
Dánia UE tagállam! Elméletileg ha ott nem dugi import termék akkor nem kell semmilyen vámot fizetni. Ha(?) ott ök nem vámolt import termékként adják fel akkor vámot és ÁFA-t is fizetni kell utána. De ezt tudja a DHL és addig ki sem szállítják amig ez nem tiszta és küldeni fognak előre értesítést ha vámolni kell!
-
válasz
#57433555 #82173 üzenetére
Én ilyet használok nagy megelégedéssel, 15 méter 3850 ft volt:
Goobay dzsunkium kábel.
Na, de viccet félretéve tényleg ezt használom, nincs vele semmi gond. Első használatnál volt egy pici büzzögése a mélynyomónak nagyon magas (valami 20 dB) gainre állítva, de kiderült, hogy az földhurok, amin semmilyen kábel nem segít. Egy konnektorra kötve a subot a többi elektronikával teljesen megszűnt a zaj. Erre figyelj. Kábel mindegy milyen.
-
svgyula
addikt
válasz
#57433555 #82150 üzenetére
Szia! Szerintem a legegyszerűbb ha besétálsz egy méterárú boltba. Ott simán ki tudod x fajtából választani ami neked tetszik mintázat szerint. Én a hangszigetelőt is ott vettem méterre gombokért! Az ugyanis ugyanaz mint a kabátok bélése! Csak a "HIFI" szaküzletben szeretik a fingot reszelni és lehúzni a vastag bukszával betérő tudatlanokat!
A felrakáshoz nem okvetlen kell ragasztó egy jó tűzőgéppel, ki kézügyességgel csodákat lehet véghez vinni. Ha felűzted egyszerűen pillanatragasztóval befuttatod a kapcsol mellett és utána levágod tapétavágóval. Úgy nem fog később sem felbomlani a szála.
-
válasz
#57433555 #82112 üzenetére
Ez már jobb. Mondjuk kár ennyire felhúznod magad, de fátylat rá.
Én dánoktól Taga vagy Dali árakra lettem volna kiváncsi, de már nem ott gyártják egyiket sem a budget szériából, így kiváncsiságom lelohadt, ennyi volt.:Rubikon -vagy Rubikore- érhetné még onnan, ha ott Dániában állítanák elő valamelyiket, Helicon meg már ott is drága lehet.Ezek esetleges lehetnének az EVO versenytársai..de még nem hallottam csak a Rubicont az Ikon MK II felett, leszámítva a csúcsmodellt. -
törölt tag
válasz
#57433555 #82107 üzenetére
Felidegesítem magam megveszem boltban aztán bekaphatja. Ennyi kb. Az plusz 118ezer de lejön a futárköltség ami tuti lenne kaposvárról 15ezer az 50 kilonak. Boltból meg kihozzák ingyen ,így akkor csak egy százas még és még szűz. Annyit meg lehet megér.
Esetleg valaki nem tud kölföldi boltot ahol éppen akciós vagy ahol érdemes körbenézni?
Már felidegesített a tag leszarom a szarát. Annyira nem vagyok csoró hogy 100ezerért itt lihegjek neki. Beveheti bőnyállal.
Ja igen, az utiköltségem lenne oda vissza egy huszas. Így már csak 80ért lihegek neki.
Meg a f@szom. Én hülye. -
tranceplanet
addikt
válasz
#57433555 #82097 üzenetére
Szerintem ne hagyd veszni! Iszonyatosan jól sikerült az Evo széria, nem szerintem, hanem nagyon sokan elismerően nyilatkoztak róla tesztekben is. Nem tudom mi az oka, hogy kevés van belőle, senki nem akarja eladni és lehet valóban kifutó széria. Elég ránézni, látszik, hogy ez nem belépő cucc. Egy csomó jóságot megörökölt az Elysian szériától. Nagyon jó az ár/érték aránya. Én is akartam venni, de átálltam on wall cuccokra. Ne keverjük össze a régi Wharfedale kevésbé jó cuccaival! Már a Diamond cuccok is jók voltak, de ez az Evo nagyon adja nekem.
-
válasz
#57433555 #82100 üzenetére
Akár AVX akár nem ilyen nincs hogy egy hétig várni kell a pénzére, még az MKB -nál is egy napon belül megkapja.. akkor meg minek az előreutalás?
Szerintem menj el tömegközlekedéssel hétvégén Kaposvárra, a helyszinre, nézd meg ás hallgasd meg, ott kp, helyben és intézd el mobilodon a GLS/ Foxpost/ DHL/ bármely megbízható futárt, egyeztetve az eladóval természetesen az átadás időpontját- Igy te se veszel zsákbamacskát, ő is hozzájut pénzéhez késedelem nélkül. Ha ebbe nem megy bele akkor susmus vagy pont feltörés van benne, állj el a vásárlástól és fogadd el csalónak és jelezd az AVX-nek is. -
törölt tag
válasz
#57433555 #82099 üzenetére
Fasza. A tag ragaszkodik az előreutaláshoz, pedig mondtam neki hogy a futárköltséget elutalom előre az már csak egy biztosíték. Nem jó neki mert 1 hétig várni kell a pénzre. Hát én meg a semmiért nem utalok fél millát. Lehet hogy törzsvendég az avx en de akkor se tudom ki fia borja és mi van ha feltörték a fiókját.
Szal patt helyzet. Jogsim sose volt asszony kocsiját meg a benzinárak miatt már eladtuk.
Kaposvárig meg vissza tuti nem fogok találni senkit. -
BBéci
legenda
válasz
#57433555 #82092 üzenetére
Nem a 20 négyzetméter érdekes, hanem a hallgatói távolság, erről elmélkedünk egy ideje.
Ha van 3 méter, akkor rendben lesz. De vigyázz, oldalsó és hátulsó falakhoz ne tedd közel!#82090b.
Pont azért nem érdekel a 4K, mert annak minden részletét csak olyan közelről tudnám élvezni, ami az LCR hangdobozokhoz rémesen közeli lenne. -
-
válasz
#57433555 #82022 üzenetére
Csak és kizárólag a hangkép, és csak és kizárólag egyetlen hallgató esetében. Az esetleges chest slamért a közeli subbal is meg kell dolgozni. Okkal van legtöbbször elől, de a szomszédok miatt néha kell ez a kompromisszum. Nekem például csak vidéken van sub (ott több is), budapesti albérletben csak shaker.
-
-
-
-
-
-
válasz
#57433555 #81915 üzenetére
A TrueHD Atmos HDMI 1.4-en is ment, azzal nincs gond. Sőt, egészen azóta 150 Mbit/s van allokálva audiora, aminek ma a közelében se jár egyetlen kodek sem. A 120 Hz már problémás. Bár a VRR támogatandó, a határa addig megy, amíg a TMDS engedi, amiben nincs ott a 120.
#81916: Az csak annyit mond a TMDS-ről, hogy rendkívül zavartűrő, ami igaz (a kábelhallgatók hitével ellentétben).
-
-
válasz
#57433555 #81908 üzenetére
Édes jó ég, azt hittem, hogy ilyet csak az USB Forum csinál.
-
válasz
#57433555 #81903 üzenetére
Miért lenne kamu? A verzióról kamuzásért a HDMI LA el tud ásni bármekkora céget. A Vizio például ezeket a cumikat balról-jobbról nyeli.
Gino20: Igen, de ebben a témában mind ugyanazt mondjuk. Amíg analóg módon utazik a hang, addig folyamatosan rakódnak rá a hibák, függetlenül attól, hogy az valahol vissza lesz alakítva. Ezért érdemes, amíg csak lehet, digitálisan vinni. A proci DAC hangját mindkét esetben hallod, hiszen a korrekció miatt mindenképp digitálisan kell benne léteznie, analóg szobakorrekció nem igazán létezik. Ha csak a lejátszó DAC-ot szeretnéd hallani, közvetlenül kell a végfokba kötnöd, csak akkor ugye bukod a szobakorrekciót.
-
válasz
#57433555 #81901 üzenetére
De, az a vicces, hogy a kalózoknál sokkal komolyabb szabályok vonatkoznak a release-elésre, mint bármilyen legális forrás esetében. Ha ott valaki 720p-t tol ki 4K néven, egy életre elveszik minden hozzáférése, szóval aki ezt letölti, annak nagyon érdemes figyelnie, hogy az ilyen Netflix bugokat megkerülje.
-
válasz
#57433555 #81899 üzenetére
Ha kalóz verziót nézel, a válasz egyértelmű igen. Sajnos a Netflix szabotál annyit, hogy a saját appjánál az se garantálható, hogy nem 720p jön ki belőle, hiába fizetsz többet.
-
válasz
#57433555 #81841 üzenetére
Azzal tisztában vagy hogy az RX silver az nem a 6G-7G Silver és nem a bronze szett környezetéből való? Ezek régebbi modellek. Az általad nézett Bronze silver párja a Silver 6G
Nekem ezeknek a hangja egyáltalán nem tetszik, a magas hosszú távon fárasztóan tud benne viselkedni, nem szeretem.persze ez szubjektív vélemény. Ha Bronze fölötti silverben gondolkodsz akkor 6 G vagy 7G szerintem. -
válasz
#57433555 #81815 üzenetére
Ja igen, már emlékszem, ott túlságosan elütne a reflexes. Ha ez megvan még, akkor pl nagyon jó vétel.
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
#57433555 #81807 üzenetére
8 ohmos jobb, ld a kábel kalkulátor. 18 méter kicsit messze van, de ezt az erősítő megoldja a delayel.
Marantzoknál van több elhelyezés atmos hangfalakra. igazából magasságik annyira nem mennek sokat, szóval ha picit gyengébbek az nem annyira baj. az erősítőn múlik elég sok.
én egyébként vettem egy mérőmikrofont a végére, mert az Audyssey XT32 ugyan elég közel volt, még azon is segített némi utólagos kezelés. ahogy írod, egy ponton ha nem kizárólag mozira van a szoba akkor limitációk lesznek, hogy mi hova fér el. nálam a két hátsó height alá vettem két 37 kilós polcot amik elbírtak 10kgt / szint.
Monitor Audio Bronse ahogy nézem portos, viszont van konzolhoz tartója.
-
-
-
válasz
#57433555 #81787 üzenetére
Az egyetlen probléma, hogy ha nagyon lemész az impedanciában, túlmelegedhet az erősítő. Az emögötti modell az impedanciaillesztés, ettől függ, hogy melyik oldalon veszik el a hő. Ilyenkor sincs probléma, akkor lekapcsolja magát, amíg ki nem hűl. Ilyet viszont 3 Ohm felett még soha nem láttam, nagyon kis eséllyel lehetséges egyáltalán. Ha minden hangszóród 4-es, azt még az erősítők gond nélkül el kell viseljék.
-
válasz
#57433555 #81777 üzenetére
A Polcsugárzóra értettem ,hogy én mozira azt talán jobban preferálom, de mint írtam nekem nincs túl nagy rálátásom erre ,olyan sok cuccom nem volt.
A Bronze 100 és RP 160 közül, ha frontnak akarnék mozira polcsugárzót én az RP 160 mellett voksolnék. De például akusztikus zenében, vegyes használatra már lehet inkább az MA jönne be jobban.
RP 160 polcsugárzóm volt, az engem meglepett mind a méretével , mind a hangjával, bár ott is érezhető volt pár dolog ami fárasztott hosszú távon.
Klipsch RP széria az egyik legnagyobb méretű és teljesítményű Polcsugárzókat adja úgy általában ebben a kommersz kategóriában, de például a Monitor audio bronze 100 is termetes darab és hozza azt a kiegyensúlyozott MA hangzást ,ami egy jobb subbal szépen összeáll egésszé. -
válasz
#57433555 #81775 üzenetére
Igen, már kifutott a Mass,de elég jó kis cuccok voltak. Sztem használtan bele lehet még futni,de azért a Bronze jobb annál,eltérő kategória.
Nagy különbség van a Silver és a Bronze között. Számomra a Silver az egyik legjobb doboz amit én hallottam de el is várható az árkülönbségért a Bronze azon az áron nagyon rendben van.
Youtubra ne adj, az egy tömörített sztereó felvételre, abból semmire nem tudsz következtetni,de tényleg.
Otthon a nappalidban is teljesen máshogy fog szólni egy szett,de attól is, amit egy kiállító teremben hallasz.
Vannak jó polcsugárzók is amúgy,de én abban például a Klipschet preferálom mozira. -
válasz
#57433555 #81698 üzenetére
Hát nem tudom nézted e de pl OBI ban 38 ezer forint egy darab. 27 ezer / négyzetméter. Nem azt mondom hogy rossz minőségű,bár sima MDF furnér, skandináv dizájnként árulva jó drágán.
Ha az ember le akar vele fedni mondjuk- nálam 4.5 x 2.7 métert- az arra a kis falra mondjuk mindennel együtt 400 ezer forint.
abból még a mai árakon belüll is akár szakemberrel de ha van egy kis kézügyességed magad is gipszkartonból alkotsz egy ledvilágítással megspékelt kábelvezető falacskát a Tv mögé, aztán leburkolod/ fested akár dekor festékkel meg még marad pénzed vastag függönyökre és szőnyegre, ami valószínűleg ugyan azt vagy többet ad hozzá, mint ez adna. vagy bérelsz 2 órára egy jó falhorony marót, elszívóval belevezetsz egy kábelsínt, meg veszel valami jó dizájn festéket és még marad is pénzed ... -
Dorian
félisten
válasz
#57433555 #81698 üzenetére
Először is mi az amit javítani akarsz rajta? Ez elnyelésre nem alkalmas, diffúzióra pedig csak a hangsáv leges-legtetején a felület pár centis egyenetlenségei miatt (gondolj bele, hogy a hanghullámok a frekvenciájuk függvényében mekkorák) ami sáv ráadásul egy normálisan berendezett szobában, ahol van szőnyeg, függöny, kanapé, mittoménmi, eleve túlcsillapított.
Rontani biztosan nem fog, de ami problémát és amilyen kis mértékben javít, az egy lakószoba akusztikai problémáit nézve a majnemmindegy katagória. -
válasz
#57433555 #81576 üzenetére
Melyik Bronze-nak dipol a surround hangfala? Monitor audio? Van rajt kapcsoló, használhatod Di-pole és Bi-pole módban is de azért eltér a megszokot kialakítástól mert itt nincs kétirányban sugárzó középsugárzó, hanem előre néz és a felhelyezéstől függően kell beállítanod a kapcsolóval.
-
-
-
válasz
#57433555 #81459 üzenetére
Halkan hajtva bronze és a Silver is élvezezes.könnyen kihajtható dobozok.A silver más liga ,remek cuccok.A bronze nagyon jó ár értékkel bír,abban az árkeretben amit megszabtál nem fogid megbánni.hosszan hallgatható ,nem fáraszt.Nekem kettő Klipsch SW 112 szolgál mellettük.
Ha méltó subot akarsz melléjük akkor ne az MA ban gondolkozz.A silvertől már jók ,de annak az árán vannak jobb lehetőségek. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AB350 R5 2400G 8GB DDR4 240GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA 350W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest