- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Egy óra, két rendszer
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zsoika
addikt
válasz
sinci01 #21543 üzenetére
Bizony ahogy Elvtársunk is mondja "bizony, ha pure audioban 'rosszul' szol a zene, akkor az avr es/vagy hangsugárzó gond..."
Esetleg még a forrás minősége nem megfelelő.
A Pure módnak pont az a lényege ,hogy ne tudd állítani....az AVR nem "nyúl bele" csak maga a nyers zene megy. Ki is dobja szépen a rendszer hiányosságait.
Na ezért nem használom én sem! Szerintem a Pure már nem a belépő szint. -
MasterMark
titán
válasz
sinci01 #21335 üzenetére
Ha egy vezetéken megy, akkor nem kettős erősítés. Ha egy kimenetről megy két vezetéken akkor kettős kábelezés, ha két külön végfokról megy, akkor pedig kettős erősítés.
Ha tudod kapcsolgatni a menüben, akkor valamelyik másik végfokot átkapcsolja kettős erősítésre, és oda kell kötni a másik kábelt.
-
Beni2360
félisten
-
johnywalker
őstag
válasz
sinci01 #21335 üzenetére
Nem parasztvakítás, az működő dolog.Amit az első mondataidban vázolsz, az a kettős kábelezés egy kimenetről...nem ugyanaz.
Ahogy utána írod, külön végfokról és "két pár" kábellel megy, az a kettős erősítés.Tehát négy vezeték a Jobb és Bal oldali frontokhoz.S aztán állítod be a menünen is. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
sinci01 #21087 üzenetére
Szerintem a Spektor jobban sikerült (jobb a hangja) mint a Zensor (de a Zensor meg szebb "ránézésre"
).... a legjobb amit tehetsz, hogy meghallgatod amit tudsz és ugy választasz .... vagy vakon, de akkor ne hallgass meg semmi mást és elégedett leszel ....
(szállitananak hozzánk is a linkelt helyről ....)
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
sinci01 #21077 üzenetére
Szerintem és komolyra fordítva a Klipsch RF62/RF62II jobb választás (lehet), mint egy belépő Dali (mert a Zensor az), de ez az újabb Klipsch-ekről már nem mondható el .... szerintem egyiknek (Zensor vs RF62) sincs "kifinomult" hangja, de az RF "nagyobbat üt" minőségben meg kb. egál.... mindezt írom úgy, hogy nem tartozik a "kedvenc márkáim" közé a Klipsch, de ez esetben azt venném .... ráadásul újonnan sem drága már [link] ....
Sárkányvölgy:
Ha az "ügyes elhelyezés" alatt valami olyasmit értesz, hogy "teddasarokbaéstoldafalramertakkordöngmintállat", akkor teljesen egyetértek azzal, hogy nem kell sub .... de akkor normális doboz is felesleges.... -
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
sinci01 #21006 üzenetére
De ha messze laksz a "civilizációtól" (ne szívd mellre, csak poén
) és ha nem "döngetésre" kell doboz, akkor pl. ezt [link] vagy ezt [link] akár "vakon" (tudom ez ellentétben áll azzal, amit a legtöbben írni szoktak (én is), de van kivétel ami ....
) is be lehet válalni, ha nagyon nem jön be, akkor árában elpasszolható.... de nem hinném, hogy bármelyik is csalódás lenne ilyen áron, még egy Spektor mellett sem ....
.... de akár ez [link] is szóbajöhet ilyen alapon és ennyiért ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
sinci01 #21004 üzenetére
A Knight ha akciós, akkor nagyon megéri az ellenértékét, de az említett Heco MS sem rossz vétel "féláron" .... ha ezeknél jobbat (és nem csak mást) akarsz, az kb. 3x-os szorzót jelent .... de az említett tipusok (Dali, Castle, Heco) mindegyike más karakter, hogy neked melyik tetszik te tudod ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
sinci01 #20997 üzenetére
Nekem kimondottan tetszett a Spektor hangja, mikor hallottam, az 5.0 ára is még valahol az "általános fájdalomküszöb" alatt van és szerintem jobban is sikerült, mint pl. a Zensor (a Zensor kinézetben viszont jobb
).... viszont, ha olcsó(bb) frontokat keresnék jelenleg, akkor megnézném pl. a hififutarponthu-n van e még Heco MS 500 vagy a hangképstudionál Castle Knight 4 "féláras" akcióban ....
-
mandras81
senior tag
válasz
sinci01 #20903 üzenetére
Én nem sietek, csak szükségem lenne valami iránymutatásra, ezért is írtam ebbe a topicba. :-)
Bízzak egyáltalán abban, hogy a hasunált, 100e-res kategóriában találok olyan AV erősítőt, ami valamennyire zenehallgatásra is megállja a helyét? Ha igen, milyen gyártók háza táján érdemes elkezdeni keresgélni?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
sinci01 #20255 üzenetére
Elég az álványos (de ha sok a légköbméter (nagyobb a hely vagy a belmagasság), akkor jól jöhet a több/nagyobb hsz, még akkor is, ha 80hz-en vágva van .... de ha már Klipsch, akkor én inkább a kifutó Ref. szériát (pl. ezeket [link]) nézegetném, akár újban is, az újabb szériák valahogy "nem sikerültek" annyira jól ....
-
-
BBéci
legenda
válasz
sinci01 #20250 üzenetére
Teheted polcra, de akkor a hangja nem olyan jó, mint állványon. Léteznek olyan alátétek, állvány-féleségek, amik polcra valók. Ha olyanra teszed a hangdobozt, akkor majdnem olyan jól fog szólni, mint padlón álló állványon.
A szövet/selyem magassugárzók többnyire lágyabb, természetesebb, kellemesebb hangúak, mint amik fémből készülnek, de ez csak általánosítás, mert vannak kivételek bőséggel. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
sinci01 #20248 üzenetére
A Knight 2 sem egy "csoda", de ár/érték/hang arányban (szerintem) veri a ma kapható mezőnytársait ("akciósan" meg végképp) .... amit Te szeretnél, ahhoz (ahogy BBéci is írta) vegyél egy (olcsó) fémmagasos dobozt + valami olcsó ezüstözött(nekmondott) hsz kábelt és tuti "kifolyik a füled" ....
(mellesleg: Knight 2 42Hz - 24kHz Freq. Response vs Arena 100 Frekvenciaátvitel (Hz):41 - 150 .... persze tudom, hogy a sub az sub és a hsz is nagyobb benne és az se mindegy" hogy melyik 'minuszhánydB-en' tudja ezt és mi a végfelhasználási cél, de azért mindenesete [de csak mint száraz adat] érdekes ....
)
-
dave118
senior tag
válasz
sinci01 #20172 üzenetére
Milyen lejátszót használsz? Milyen a forrásanyag? Csak azért kérdezem, mert én a tv lejátszóját használtam átmenetileg, és bárhogyan állítottam (ugyanilyen típus volt akkor) a háttereket, sosem szóltak jól. Rátoltam +10et, elhanyagolható hatása volt a dologra. Megjött a médialejátszó és rögtön megérkeztek a hátterek. Nem csak hangminőségről hanem hangerőről is beszélek.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
sinci01 #20177 üzenetére
A távolsággal fázist (is) állítasz (ennek rossz elhelyezés esetén van/lehet értelme), igy érdemes megkeresni azt a távot, ahol jobban szól esetleg, mint eddig .... egy próbát ez is megér(het), max. visszarakod ha nem változik érdemben semmi .... először a hangerőt állítsd be rendesen (teszthang fülre), utána ráérsz "szöszölni" ha van kedved hozzá ....
-
MasterMark
titán
válasz
sinci01 #20177 üzenetére
A távolság nem a hangerőt, hanem a késleltetést állítja. Azok legyenek pontosan beállítva különben elég fura fáziskioltások és egyebek lehetnek.
App-ból bármi jó ami valami hangnyomás mérő (decibel). Mérőjelet hallgasd az erősítőn. A frontokat hagyd nullán, és ahhoz állítsd a többit. Elsősorban egyetértek hogy fülre csináld, de a telefon egy kis segítség lehet.
-
LakiTomi
tag
válasz
sinci01 #20067 üzenetére
Nekem Jbl aréna 100p-s szub van 22nm-es szobában. Jamo és Yamaha szubokkal hasonlitottam össze előben 100e Ft alatti árkategòriában. 80Hz-en vágva nekem a Jbl hangereje és "dinamikája" győzött meg. Nem érzem kevésnek 22nm-en. Szépen kiegészíti mélyben a Yamaha frontokat. Nem hivalkodò, testes mélye van. Természetesen legjobb meghallgatni, mivel ahány fül, annyi ízlés. Klipsch-et nem hallottam szólni.
-
Norbi 72
veterán
válasz
sinci01 #19866 üzenetére
Kicsit többért egy nagyon erős kis sub.
-
-
válasz
sinci01 #18426 üzenetére
Beadsz neki egy forrást csak bal hátsóval. Ha csak balról jön, akkor a), ha mindkettőn egyformán, akkor c), ha pedig az egyik hangosabb, akkor b). Általánosságban elmondható, hogy ha az AVR Atmos-képes, akkor b), különben c), ha pedig HTPC a forrás, akkor szinte garantáltan a).
-
válasz
sinci01 #18419 üzenetére
Három implementáció létezik:
a) a megfelelő oldalra keveri (PC-s általános megoldás)
b) 0.707-0.293 arányban a két oldal közt (Atmos utáni ajánlás)
c) mindkét oldalsón ugyanolyan hangerővel adja mindkettőt (Atmos előtti ajánlás)Egyedül az a) opció garantálja, hogy a fázisok helyesek maradnak, a c) az irányérzetben a legjobb, a b) a középút.
-
válasz
sinci01 #18064 üzenetére
Mélyre engedj be mindent, ott állítsd a legmagasabb értékre, mert amit ott levágsz, az teljesen elveszik. A frontokból THX ajánlás szerint 80-ig kellene elvezetni a mélyeket, de mielőtt bármennyire beállítod, ahhoz tökéletes kalibráció kell, különben vagy gyengébb lesz a hang, vagy a gyomrodban érzed a beszédet.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
sinci01 #17956 üzenetére
Ha hasznátan vetted itthon, akkor inkább az eladót kellett volna számon kérni, hogy ugyanmár mér' dobta el a használatit és bele/vagy lealkudni belőle egy új használatit és nem szegény kereskedőt "pofátlanul zaklatni", aki már egyszer, amikor újonnan eladta, adott mellé magyar leírást .... de hát a "mocsok vállalkozók mindenért pénzt akarnak" és a "fillérb...ás" tipikus magyar sajátosságok .... az angol manual + google fordító meg ismeretlen fogalom ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
sinci01 #17943 üzenetére
Én a főnöke helyében már ki is rúgtam volna azt, aki "csak úgy" elküldte .... egyáltalán nem helyes a mi kis fogyasztói társadalmunkban és kapitalista világunkban rászoktatni az embereket, hogy bármi is ingyen van, mert akkor mi lesz végül a kereskedőkkel .... !!?? (és az így kieső adókról már nem is beszélve) ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
sinci01 #17860 üzenetére
Igen .... és ha rajtad kívül ezt még többszáz további ember is "elvárja" akkor szerencsétlen forgalmazó csak erre a célra tartson fenn egy külön alkalmazottat .... rossz országban laksz és rossz nyelvet beszélsz azzal van baj, nem a forgalmazó hozzáállásával ....
#17862:
Nem az ő terméküket vásároltad meg, hanem a gyártóét és igen a fordítás, szerkesztés, stb még akkor is pénzbe kerül, ha email-ben küldik tovább .... de látom Te is úgy gondolod, hogy ami email-ben jön vagy a neten megtalálható az "ingyen van" ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
sinci01 #17856 üzenetére
Ha nem tőlük vetted az avr-t, akkor ne is csodálkozz (és ne is várd el hogy ingyen legyen) az nekik is pénzbe kerül (fordítás, nyomda, stb) mivel nem a gyártótól kapják "ajándékba" ....
mellesleg; angol "user manual" + google fordító .... semmi olyan nincs benne ami ne lenne érthető, ha meg van, akkor azt nem használod ....
-
zsoika
addikt
válasz
sinci01 #17851 üzenetére
Erről nekem a Jurassic park egy jelenete ugrik be.
(1:01:00-tól 1:01:10-ig) -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
sinci01 #17847 üzenetére
Hkt még nem halottam, viszont itt szokták ajánlani mint márkát, gyártót .
Hang minőségben ne varj tole tul sokat, szerintem es akkor nem fog csalódni.
A technics a maga idejében nem volt rossz, de jó sem, anno nekem is volt, igaz nem sokáig mert lecseréltem egy Sony erősítőre, pont azért amit mondasz is hogy 'üres' volt a hangja, viszont a designje tetszett
És abban az időben nem szégyeltem használni az eq-t.
De tény hogy a technics hangján az sem segitett sokat -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
sinci01 #17845 üzenetére
Mondjuk a technics hangja olyan 'fémes' nekem, jelentsen ez bármit is
Milyen hangra vágysz?
Dinamikus, falbonto, magamutotago, 'hangfal kompenzalo' hangra vagy lagy, kellemes, természetes hangra?
Mert hogy melyiknek jobb a hangja azt magad fogod eldonteni meghallgatás után.
Hogy neked mi tetszik azt mi soha nem fogjuk megmondani.
A denonnak tisztább, természetesebb a hangja.
A durvább az onkyo, pl.
Nekem az van, en mozim szeretem hogy 'mindennek' ágyú dorrenes hangja van. Trade mark by Nemir Ombe
De a yamaha is szép hangú.
En ezeket hallottam, es hidd el elvertem egy rakás penzt mire megtanultam mi a jo nekem, es hogy mi az ellenségem. -
Nemir Ombe
addikt
-
MasterMark
titán
válasz
sinci01 #17831 üzenetére
Nem, mert ennyi pénzért használtan kategóriákkal jobbat kapsz. Pláne ha nem kell hogy kávét főzzön meg stb. (4K stb...)
Ettől függetlenül ha neked új kell, meg 4K akkor neked kell eldönteni, de másoktól biztos kapsz ilyen ajánlást is. Nekem a hangja fontosabb, mint hogy bekösse a cipőfűzőmet, meg levigye a kutyát sétáltatni.
-
zsoika
addikt
válasz
sinci01 #17825 üzenetére
Szigorúan a kettő közül Én a HK-t választanám mert az legalább ARC-s és nem csak csiptetős a hsz csatlakozás....amennyiben ez számít. Egyébként hangban kb. egy kategória lehet , de Én nem hallottam egyiket sem így ebben nem tudok nyilatkozni csak szigorúan a specifikáció és képek szerint.
Elgondolkodnék a helyedben a jeni által ajánlott Yamahán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest