- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gtaati
őstag
válasz
fehér_ember #34129 üzenetére
Köszönöm szépen! Én is minimum 1,5 méter hosszúságúban gondolkodom, meg lehet az elosztókat is szétszedem és kicserélem bennük a kábelt....
-
válasz
fehér_ember #34125 üzenetére
A jobb kábel kevesebb jelveszteséget okozott, de egyszerűen felhangosítottam ugyanoda (nyilván mikrofonnal) a rosszabbat, így már nem volt érzékelhető különbség, csak a kábelre közvetlenül rámérve.
-
Gtaati
őstag
válasz
fehér_ember #34125 üzenetére
Helló!
Köszönöm szépen a segítő és részletes válaszodat, lehet kipróbálom majd a Furukawa-t vagy fentebb másik fórum társ által ajánlott Lapp Ölflex-t.
Köszi még egyszer!!
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #34107 üzenetére
Nem hülyeség a vakteszt, amikor van rá mód, sosem hagyom ki. Néha felesleges, mert akorák a különbségek, hogy egy félsüket is meghallaná.
-
Gtaati
őstag
válasz
fehér_ember #34104 üzenetére
Hello!
Tudnal mondani par dolgot a ket kabelrol, illetve hogy mekkora átmérőjű erek futnak bennuk illetve hany, gondolom vandamme az nem arnyekolt? En csak a gyakorlati tapasztalatokra es tanacsokra lennek kivancsi, hogy tanuljak es ne nyuljak melle ha vezszek kabelt a szerelheto dugok koze!
Koszonom!
-
válasz
fehér_ember #34107 üzenetére
Én viszont megcsináltam a FLAC vs MP3 vaktesztet 10/10-re, többször is, egy 5000 forintos agybadugóssal. Sokszor hasonlítgattam már kábeleket, de arra úgyis az lesz a válaszod, hogy nem jó a fülem. Jobb, ha te csalódsz a hallásodban, nem pedig én huszadszor a sajátomban.
-
válasz
fehér_ember #34100 üzenetére
Hát ha tudományosan bizonyíthatatlant állítasz, amit te se tudsz igazolni, akkor azt kinek kellene bizonyítani, ha nem neked? Bizonyíték a vakteszt, mégse láttunk soha olyat, ahol akármilyen drága rendszerben bárki megállapította volna egyértelműen 10-ből 10-szer, hogy ruhadrótot vagy kamut hallgat.
-
válasz
fehér_ember #34096 üzenetére
Nem szentségtörés fülre választani terméket, sőt, úgy kell, az viszont hatalmas hiba, ha nem bizonyosodsz meg róla, hogy tényleg hallod-e azt a csodát. Rengetegszer láttam embereket a semmin ámuldozni (mármint a konkrét semmin, kábelcsere nélkül), ahogy a hatalmas változások felett elsiklani is.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
fehér_ember #34096 üzenetére
+1
-
Quetz
őstag
válasz
fehér_ember #34088 üzenetére
Úgy gondolom, minden teszt és bizonyíték eleve kudarcra van ítélve nálad, ami szembe megy a hiteddel.
Amúgy a föld gömbölyű, ezt még a lapos föld hívők is elismerték, amikor elfogadták, hogy a Mars nem lapos
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
fehér_ember #34092 üzenetére
Jó hogy mondod, amúgy beepitett atmos hangzasra képes es mint látható, brutál mely hangszóró van benne -
Quetz
őstag
válasz
fehér_ember #34081 üzenetére
Hogyne tudnánk, szegény kábelgyártóknak is meg kell élniük valamiből.
Amúgy ennyi hatása van a tápkábel cserének:
Win 8 laptop --> shielded USB --> CM6631A asynchronous USB to SPDIF --> Acoustic Research 6' TosLink --> ASUS Essence One (*connected to wall outlet by test cable*) --> 6' XLR cables --> E-MU 0404USB --> shielded USB --> Win 8 laptop
Analogue Measurements (RightMark Audio Analyzer 6.2.5, 24/96):
Frequency Response:
Noise floor:
Hát úgy kb nagy semmi. A teljes tesz elolvasható itt:
- Part 1
- Part 2 -
migabi24
nagyúr
válasz
fehér_ember #34065 üzenetére
Az a H07RNF nálam a gyári madzag szintjét se üti meg, ahogy írtad a mélyet megnyomja és az rá is telepszik a közép és felső tartományra, innakustik reference kábel is hajszálnyival volt jobb mint a gyári kábel pedig majd 60 ezres árcédulája van, viszont a tegnap bekötött isotek bejáratlanul is mosolyt csalt az arcomra a sztereo szinpad javult olyat, hogy leesett az állam, olyan érzésem volt, hogy most került minden a helyére
-
migabi24
nagyúr
válasz
fehér_ember #34061 üzenetére
Én rengeteget kisérleteztem mostanába, sokféle kábelből csináltam tápkábelt, ösvény is van volt pár, de nemrég rászántam magam egy isotek premier kábelre éppen akciós, hát én be is fejeztem a kisérletezést nagyon komolyan rendbe rakta a hangzást, szerintem ár/érték bajnok csak ajánlani tudom
-
zsoika
addikt
válasz
fehér_ember #33021 üzenetére
Természetesen vissza is került az a panel...csak a könnyebb szerelhetőség kedvéért és csak annak idejéig volt kint.Nemir: canton sub 85-re gondoltam és a passzív membránra.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
fehér_ember #32660 üzenetére
nah mondjuk ebben igazad van anno az XXL banándugó engem is megfogott, csak azt gondoltam hogy én vagyok a béna hogy nem értek hozzá
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
fehér_ember #32656 üzenetére
igen, az a gyártó nagyon tud...
bármit is csinálnak, ahhoz nagyon értenek -
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #32656 üzenetére
Németországban az egyik legkedveltebb kábelgyártó, nekem is jó tapasztalatom van velük. Állítólag a tápelosztóik is jók.
-
hm15
senior tag
válasz
fehér_ember #32619 üzenetére
Erről jut eszembe, kergetek Oehlbach NF 214 sub 300 (3 méteres kiszerelés) kábelt, szívesen kipróbálnám vagyis cserélnék rá, Hififutár is forgalmazza, ahol tényleg valós leértékelések szoktak lenni. Nem tudjátok, hogy ők vagy külföldi shopok szokták akciózni ezt a kábelt?
-
zsoika
addikt
válasz
fehér_ember #30988 üzenetére
Igen észre, de úgy gondoltam hogy nekem és neki szól.
-
zsoika
addikt
válasz
fehér_ember #30986 üzenetére
Mondtam Én hogy rossz? Szerintem nem házimozi......nem látom az AVR-t és az 5.1 hangfalat.
A videó alapján is inkább a soundbar rendszernek tűnik.
Megpróbáltam átirányítani ,mert ott hamarabb talál olyat akinek lehet ilyen . -
makoss
veterán
válasz
fehér_ember #29472 üzenetére
Nekem konkrétan ilyesmi tetszene: 268-502-000 csak ebből is van többféle
[link]
Ez nem tudom milyen áron van métere.(#29473) junkpod: Én azt nem értettem hogyan tegyem fel a kérdést
"Kábelket egyedi megrendelés alapján pontos adatok ismeretében gyártunk.
Ehhez, a
- kábel stock kódjára, hosszára
- igényelt csatlakozótípusra, felületre
- bekötési igény megjelölésére
- egyéb extra kérés pontos megadására van szükség"A hosszt tudom, többit nem, szakszavakat...
-
makoss
veterán
válasz
fehér_ember #29388 üzenetére
Tegnap írtam nekik mail, kíváncsi vagyok mikor válaszolna Van damme kábel ügyben
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #29390 üzenetére
Megáll az eszem, amikor egyesek folyamatos fillérkufircolását olvasom. Tegyük fel, 250-300000 Ft a meglévő erősítő és a hangdobozok listaára. Kell az LCR részleghez 5-7 m kábel, tehát az 1000 forintos költsége 5-7000 Ft, a 2000 forintosé 10-14000 Ft. Aki ezen a különbözeten akar spórolni, válasszon másik hobbit!
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #29388 üzenetére
Az Acoustic Zen kábelek szuperek, persze nem belépő rendszerekbe valók, de haladóban érdemes kipróbálni közülük néhányat.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
fehér_ember #27841 üzenetére
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a jelenlétérzet (tér) és a dinamika (ütősség) "kelléke" a megfelelő hangerő .... de a kellő beállítás/elhelyezés/akusztika sem elhanyagolható a hangerő mellett ....
-
daniel2121
őstag
válasz
fehér_ember #27422 üzenetére
A hátuljába dugtam, ma megnézem nem-e rossz helyre.
-
Steady74
addikt
válasz
fehér_ember #27434 üzenetére
Igen.
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #27428 üzenetére
Az hibás kiírás volt, mert a világon mindenhol csekély köztük az árkülönbség.
250 euróért most azonnal rendelnék belőle. -
daniel2121
őstag
válasz
fehér_ember #27420 üzenetére
Köszi holnap azzal kezdem majd,de csak délután lesz rá időm.
-
hm15
senior tag
válasz
fehér_ember #27269 üzenetére
Igen, ezért kell okosan tervezni. Másik véglet Norbi lehet, neki 2 méterről is kicsi lehet 126" vászon.
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
fehér_ember #26945 üzenetére
Rendben, köszönöm.
-
taknyí
senior tag
válasz
fehér_ember #26896 üzenetére
Köszi így világos... Azért kérdeztem rá. Apropó nem tudsz távirányítót hozzá? Nekem vacakol az "egér scroll"...
-
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #26904 üzenetére
"Ok tudom hogy ez egy belépős fórum, de egy új belépő áráért lehet régi középkategóriást venni."
Természetesen használtan, és természetesen jóval régebbit. -
taknyí
senior tag
válasz
fehér_ember #26888 üzenetére
"filmnézésnél pedig mindig átteszem 24Hz-re mert úgy az igazi"
Hogy teszed át, azt hittem, ha olyan anyagot kap akkor úgy játssza ...
-
tomyka74
senior tag
válasz
fehér_ember #26835 üzenetére
jááááá nem mondod,hogy egy LM660s tulaja vagy??
nekem is olyan volt az előző 3D tv-m !!! mai napig azt mondom,hogy a világ legszebb tv-je !
csak azért cseréltem le mert nekem 42"-es volt és nagyobbat akartam de már nem lehetett kapni így vettem a mostani 50" LF652v-t .ez is 3D. nekem egyébként annyira tetszik a 3Dtv ,hogy ha lehetne akkor én tv adást is csak abban néznék! -
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #26821 üzenetére
"Az egész minél feketébb csak arra jó, hogy a túlhúzott színek csak még jobban mutassanak mellette de egyébként értelmét nullának tartom ..."
Pontosítva: Természetesen, a nem túlhúzott színek is jobban mutatnak melette, ennyi az értelme. Amúgy persze ez nem baj, én se bánom ha kicsit még szebbek a színek mint a valóságban; csak azt nem szeretem amikor mindenfajta más valótlan dologgal próbálják elmagyarázni az abszolút fekete értelmét. -
zsoika
addikt
válasz
"De azért elég fura volt ezzel először szembesülnöm, mivel 2006-tól 2014-ig egy samu av panelessel éltem együtt és ott nulla felhősödést észleltem. Szóval azt hittem a technika 8-év alatt csak előre haladhat, nem gondoltam volna hogyha bármit is választok, az valamiben is gyengébb lehet a régi kis tévémnél. Tévedtem."
Apámmm...mintha a fejemben járnál! Pont ezt gondoltam én is. Egy 32" hdready Samsungom volt előtte.tomyka74: A "betegség" tv-k mind jobbak az LG től(azonos kategóriában) ,de drágábbak is . A magyar ember meg árérzékeny....ezért van annyi LG-s és nem azért mert annyira jó. LG-ből egyel nagyobbat lehet venni mint a többiből és ugye a haveroknak csak a méret számít.
-
tomyka74
senior tag
válasz
ezzel tökéletesen egyet értek de tényleg!
én imádom az LG tv-m slussz pasz! ( amugy most meg külön tökre örülök,nem is hittem ,hogy ennyi LG tv-s van ezen a fórumon ) !
nem mellesleg apró betűsen jegyzem meg,hogy a haverok mikor itt vannak és mutatok nekik valamilyen filmet akár nem 3D-t mindegyiknek az a reakciója ,hogy " azta kurva milyen fasza képe van " nála otthon nincs ilyen!!
én erre mindig csak annyit mondok nekik,hogy hát igen LG-t kellett volna venni nbem olyan sz:rt!
Pana -Samu-Sony ,az micsoda valami betegség? és azokat hány jével írják? -
Nemir Ombe
addikt
válasz
fehér_ember #25907 üzenetére
.... hát igen .... "itthon" mindig (és általában) egy kicsit drágább minden, mint bárhol máshol ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
fehér_ember #25903 üzenetére
Külföldi aprókon szinte mindig találni ilyen Denon-t 200€ környékén .... tudom az nem 56e Ft, de azért nem is annyival több, hogy ez az ár "szenzációs" legyen .... mellesleg más baj nincs vele csak k...a régi ....
daniel2121:
AVR-ben pl. 7-es Marantz, Pio LX 5x, Denon x4xxx/x5xxx, Yamaha 1xxx (vagy ezek régebbi megfelelője) alatt én nem vennék hozzá vagy egy normálisabb CA vagy NAD, ahogy volt is szó róla .... de hangban neked melyik tetszene, azt csak te tudod .... -
Tombi
őstag
válasz
fehér_ember #25898 üzenetére
25kg ebben van anyag, a mostani kis denonom nincs 10kg, igaz új ára sem volt soha 700k huf
-
GRaul
őstag
válasz
fehér_ember #22944 üzenetére
-
válasz
fehér_ember #15024 üzenetére
Nem csak hasonlítgattam, de ki is mértem elég sokat. Igaz, DAC-ra, nem ADC-re. De ahol a "fontosabb" (=gyakrabban használt) alkatrész is alacsonyabb minőségű, ott a többitől sem kell csodát várni. Sajnos Nokiából 735 volt a legjobb, ami a kezemben volt, de még az is jobb volt, mint bármelyik OnePlus, Nexus, vagy Note, amiket próbáltam.
-
junkpod
veterán
válasz
fehér_ember #15024 üzenetére
Az iPhone tulajdonossá válás első lépése a hit.
-
zsoika
addikt
válasz
fehér_ember #14699 üzenetére
A No.5 egy szobabicikliből lett kialakítva?!
kenand: BBéci azt úgy értette(gondolom Én), hogy a vastagabb vezeték drágább mint az a vezeték ami pontosan megfelelő keresztmetszetű. Tehát ha elég a vékonyabb is akkor a megmaradt pénzt költsd inkább a minőségre. Beláthatod, hogy egy megfelelő keresztmetszetű és jobb minőségű kábel jobb mint egy vastagabb de rosszabb minőségű.
-
válasz
fehér_ember #13774 üzenetére
"a bitráta is alacsony volt"
Mekkora volt?
Nekem sem jött össze, megcsináltam a VoidXs által kódolt 320-as MP3-al és FLAC-el (nem volt kódolási hiba) és ismét megbuktam.Igaz, sem a PC-m, sem a fejhallgatóm nincs zenehallgatásra felkészítve a legkisebb mértékben sem, a rendes hangrendszeremen meg nem tudok foobart futtatni. VoidXs-nek úgy látszik kivételesen jó a hallása (ebben a kora is szerepet játszik), és ahogy elmondta, a rendszere is ki van mérve, optimalizálva van. De még így sem könnyű ez általában.
A 8/10 kevés, ha tetszik, ha nem, 10/10 kell, akkor releváns a teszt. Csináltam én is 8/10-et, amikor össze-vissza random kattintgattam.
Csak példának hoztam föl az MP3 kihallásának nehézségét, jó magam semmi okot nem látok, hogy MP3-ban tároljam a zenéimet. Az MP3 annak idején helytakarékosságból született, de erre már a 8TB-os HDD-k idején semmi szükség, esetleg a telefonok, mobil eszközöknél még számít valamicskét a tárhely, de már ott is egyre kevésbé. Én kizárólag veszteségmentes formátumot gyűjtök (amennyiben elérhető), mert egész egyszerűen zavar az MP3 megcsonkításának tudata, még ha nem is hallom ki.
-
törölt tag
válasz
fehér_ember #13783 üzenetére
Azért a hallása az embernek jóval tuskóbb, mint mondjuk a látása. Piros lapot a kéktől jóval könnyebb megkülönböztetni. Kutyákat kellene ilyesmire betanítani, vagy jó hallású állatokat. Mondjuk denevéreket
Esetleg vakokat? nekik elég jó hallásuk van ... ha már vaktesztnek hívják.
Meg ha már itt tartunk. A vakok meg tudják különböztetni, a különböző színű fényforrásokat. Akik születésüktől vakok, és fényforrást, nem fényvisszaverődést. (Persze lehet, hogy nem mindenki) -
törölt tag
válasz
fehér_ember #13774 üzenetére
hogyan kell értelmezni, egy ilyen teszt, végeredmény file-ját?
Ha jól tévedek, az első esetben, 10-ből 8 alkalommal találtad el, hogy melyik az mp3, míg másodjára, 8-ból 7 alkalommal? -
Bobolit
aktív tag
válasz
fehér_ember #13373 üzenetére
20 nm a nappali, a frontok Klipsch R-28F-ek, szerintem elég mélyre mennek, de azért tegnap Norbinál éreztem a vékonybeleimben, hogy mehetnének még mélyebbre
-
Norbi 72
veterán
válasz
fehér_ember #13293 üzenetére
Google Chrome-t használok ESET NOD32-vel,az hibátlan.
-
arcitec
addikt
válasz
fehér_ember #13293 üzenetére
Bizton false... Friss a Kaspersky? Itt most Eset 6.4 fut, semmi gond. Másikon NIS de még ez sem jelzett erre soha .. így ..
-
nagyfejü
őstag
válasz
fehér_ember #12314 üzenetére
kicsit keveslem a 80 w teljesitményt. Nem szeretném ha kipukkasztanák a gyerköcök a dobozokat. A mostani is hasonlo és már egyszer majdnem elszálltak. Mélynyomó nem kell az van.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
fehér_ember #11828 üzenetére
Szerintem senki nem akart "magyarázkodni", mint tavaly, 2.0-át egyszerübb volt összerakni, ahol volt is "némi" mozi ott a katasztrofális és az elmegy között volt (szerintem) ..... azt pedig külön "érdekesnek" találtam, hogy pl. egy darab Klipsch dobozt sem láttam
viszont idén több helyen volt "jó hang", mint az előző évben igaz az sztereóban....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
fehér_ember #11826 üzenetére
Az idén nem is volt "mozi" ugyhogy a tavalyi mindenképp überlete az ideit, ilyen szempontból ....
-
MasterMark
titán
válasz
fehér_ember #11463 üzenetére
A földhurok miatt.
-
kpykpy
tag
válasz
fehér_ember #10784 üzenetére
jogos!
én is néztem amazonon is, de sosem rendeltem még ezekről az oldalakról és gondolom ez is lenne pár hét mire ide érne...
...és ha hdmi-n menne ki a video jel akkor gondolom az picit jobb minőség lenne, ellenben a fent linkelt kábellel.
itthon egyetlen forgalmazónál láttam és ott 8e körüli összeg volt kiírva. De amúgy is tervezek házimozit kiépíteni mert zavar h soxor a stereo-nál a beszéd halk, a robbanások hangja meg kiüti a falat....
Yamaha RX-V3900 erről esetleg vkinek tapasztalat?
Milyen lehet sztereóban? (örülnék ha egy rendszerrel letudhatnék mindent és nem kellene külön stereo rendszert, csöves fejhallatóerősítő és házimozit is fejlesztgetni...
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
fehér_ember #10760 üzenetére
Ha egy "hifisóra" gondolunk (Hotel Marriott), akkor elég más a véleményünk a "jó hangról", térről, szinpadról.....
(az Accuton hsz-kal szerelt dobozokon kivül a fenti kis szobákban lehetett még "jó hangokat" hallani, máshol "nagyon véleményes volt minden".... de hát ízlésről nem érdemes vitatkozni...)
-
Dorian
félisten
válasz
fehér_ember #10760 üzenetére
Az élvezhető egy dolog, de a tökéletes másik. Sőt, igazából a mozi rendszer is 1 pontból, a mikrofon első pozíciójából élvezhető legjobban.
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #10756 üzenetére
Általában zavarónak érzem, amikor a hangdobozok távolabb vannak egymástól, mint tőlem. A jelenlegi állapot: hangdobozok közepének egymástól mért távolsága 2,5 m, a kanapén ülve az orromtól mindkettő 3,6 méterre áll. Ha előre hajolok fél métert, akkor több szempontból jobbnak tűnik a hangzás, de csak sztereó zene esetén.
-
arcitec
addikt
válasz
Nálam is kb ennyi a frontok távolsága és úgy sacc/kb van meg a háromszög. Telepító szakembertől kérdeztem , hogy nem-e kell közelebb(nem-e lenne jobb), de kell annyi 2.5 - 3.0 m . Persze kell a megfelelő ménőségű hangfal , hogy jó legyen a hangtér. Ha sztereóban hallgatom és Pure vagy direkt erősen figyelem a centert , mert hogy az is szól, mintha onnan is jönne főleg az ének , oda kellett, hogy menjek, direkt rátapasztom a fülem (marhaság) és nyilván hogy nem szól.- ( Eleddig ment mind, hogy járódjanak) Tehát szerintem nálam viszonylag szépen kialakul a hangtér és moziban is ... De BBéci bizton többet tud hozzátenni...
Amit Ombe már meg is tett ... -
Nemir Ombe
addikt
válasz
A hallgatási poziciot nem csak a frontok távolsága hanem az akusztika (és hm-nál a kalibrálás is) befolyásolja.....
Sztereónál a legjobb térérzet/szinpadkép mindig "egyemberes", bármilyen messze is teszed a dobozokat/ barmilyen jó is a rendszer, ha nem pontosan középen és megfelelő távolságra vagy "valami nem lesz kerek"......
zsolesz7503:
A Jamo szett arának környékén találsz Q Acoustic 2050-et, Boston A250-et vagy CS260-at, Castle Knight 4-et, Roth Audio RA4-et és Kef C5-öt, amelyek jobbak mint az a Jamo szett....de természetesen csak szerintem....
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #10575 üzenetére
Elméletileg igen, gyakorlati tapasztalatom nincs belépő hangdobozok és állványok egymásra hatásáról.
-
Dorian
félisten
válasz
fehér_ember #10575 üzenetére
Azt kétlem.
-
junkpod
veterán
válasz
fehér_ember #10136 üzenetére
Ezzel most kb kidobatod vele a mérési eredményeket.
Tok fölösleges mérni ha elallitjuk.
Főleg azt nem értem, hogy hallgatás nélkül, hogy tudsz konkrét frekit javasolni? -
Beni2360
félisten
válasz
fehér_ember #10158 üzenetére
Hát igen a mély "polc" asztal lefogta a hang terjedését hátra fele.
Csak most nem tudom, hogy az erősítő mit fog szólni a alacsony helynek, mivel helyet cseréltek.
Hát megnéztem langyi de csak szolidan megy. -
Beni2360
félisten
válasz
fehér_ember #10155 üzenetére
Ha szabad mint laikus valamit hozzá szólnom?
Nekem is bent volt a polcon körbe nyitva de nem tetszett hiányzottak a mély hangok.
Na most feltettem az asztal tetejére és láss csodát előkerültek a mély hangok és így már élvezhető lett a center hangja. Igaz ez egy hátsó basszus kivezetésű center. -
törölt tag
válasz
fehér_ember #10144 üzenetére
""kevesellted a sajátod intenzitását és mással is feljebb akarod csavartatni még azt is amit lejjebb kellene.
Szó sem volt ilyesmiről, hogy én keveselltem volna a saját sub-om intenzitását, és egyáltalán nem akartam senkivel semmit feljebb csavartatni..
az érték amit javasoltam, itteni körökben is többször javasolt beállítás "fél, és háromnegyed közötti tartomány".
-
törölt tag
válasz
fehér_ember #10139 üzenetére
60%-ot szoktak javasolni, én is így tettem és nekem bejött, egyáltalán nem nyom el semmit. Persze lehet nála más a helyzet.Mivel én is olyan erősítőt használok ezért írtam le a saját beállításomat. Az utolsó mondatodat pedig kikérem magamnak, megkérnélek ne írj ilyet, én sem tettem.
-
törölt tag
válasz
Használati utasításban úgy van, hogy 50%-ra kell tekerni a mérés idejére, természetesen én is utána gondoltam az állítást. Azért javasoltam a 60%-ot mert nekem is a szobamérethez, viszonylag nagy sub-om van, de a mérés jelentősen csökkentette az intenzitást.
-
Dorian
félisten
válasz
Így van
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #9977 üzenetére
Padlóval párhuzamos, mivel a 110 centi magas dobozokat szinte lehetetlen ferdére felállítani és értelme sem lenne.
A THX ajánlásai szerint voltak elhelyezve. -
Krisztian101
tag
válasz
fehér_ember #9840 üzenetére
Hoppá! Köszi, Én csak neten kerestem rá, meg emlékszem az AVR beállításában 4 és 6 Ohm-ot tudok kiválasztani.
-
Cheesy
őstag
válasz
fehér_ember #9771 üzenetére
Megoldódott, köszönöm a segítséget!
-
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #9770 üzenetére
"Amúgy elég jó hangja van ennek a 2.1-es tv-nek, nem mindegy mit veszel mellé, mert simán előfordulhat hogy néhány "egyszerűbb" szettel nem leszel előbbre."
Természetesen "lapostévéhez" mérten, és az "egyszerűbb szett"-nél sem belépő HM rendszerekre gondoltam.
-
Pyzoo
aktív tag
válasz
fehér_ember #9141 üzenetére
Köszönöm a választ!
Akkor már nézem is a konzolt. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
fehér_ember #8956 üzenetére
Jól felvitték az árát (gondolom,hogy a nyitási akcióra tudjanak “engedni”
) eddig mindenhol 129e volt a 151+hkts 5, 150e környékén a 161 + hkts 9 szett volt. De hát valamiből csinálni kell az “akciós árakat” ....
tylerddd:
Néha a tefölösdoboz és a tejfölösdoboz között is van különbség. Mellesleg meg ha figyelembe veszed,hogy az általad kinézett avr önmagábban drágább,mint ez a komplett szett .... sok függ a rászánt kerettől is,de azért van egy alsó határ,ami kb. ez.
Az a Velo sub nem rég kifutó akcióban 70e volt,jelenleg “nyugati szomszédainknál” 300€ környékén van,ennyiért még jó,hangban egy átlag reflexes sub ebben a kategóriában.
-
tylerddd
veterán
válasz
fehér_ember #8953 üzenetére
Engem meg pont ezekről a "tejfölös dobozokról" beszéltek le egy másik fórumon, én is Z906-ról váltanék. Szerintük hiába a külön erősítő (ami még el is menne magában), a hangfalak miatt nem lenne nagyságrendekkel jobb a Logitechnél.
Elvileg 4db PolkAudio TSx110b-ből (2-t már beszereztem nagyon szép állapotban használtan), egy TSx150c-ből fog állni a rendszer illetékes része. Erősítő valszeg egy Yamaha RX-V681 lesz, talán Denon 2300w. A mély pedig a fentebb említett, már megrendelt, de le nem szállított Velodyne Impact 10, amivel kapcsolatban viszont kétségeim merültek fel, de úgy látom tapasztalat nincs vele kapcsolatban.
Erősítőből mindenképp újat szeretnék és olyan jól felszerelt eszközt, aminek a lecserélése nélkül léphetnék akár tovább komolyabb hangfalakkal.
-
aram01
nagyúr
válasz
fehér_ember #8956 üzenetére
Hát az nekem messze van, meg vagy 15k az üzemanyag. lehet hogy nézek máshol hátha.
-
törölt tag
válasz
fehér_ember #8924 üzenetére
Kösz szépen, hasznos volt.
Tegnap üzemeltem be az új mélynyomót Boston a. SW250 mint ne mondjak 20nm-en falatbont. Fél hangerőnél többett nem tudok ráadni mert mindent elnyom.
-
Konfigos
őstag
válasz
fehér_ember #8358 üzenetére
Én igen,egy régi dvd lejátszónál még sok sok évvel ezelőtt.Scartdugó az egyik fele másik meg rca és video azt hiszem.ilyen.
-
Dorian
félisten
válasz
fehér_ember #8351 üzenetére
Nem kell, hogy a sub pont középen legyen. Inkább tégy a center alá vmi normális állványt.
Ha választani kell a lentebbi center a jó megoldás.
-
Dorian
félisten
válasz
fehér_ember #8348 üzenetére
Hülyeség
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
fehér_ember #7949 üzenetére
A K kuro - fekete az S pedig értelemszerűen a másik szín.
Sub-ból meg azt vegye amelyik olcsóbb vagy egyszerűen szimpatikusabb mindegyik jó vétel a jelenlegi akciós árért. (399-499€) mint ahogy írtad egyikkel sem lehet rosszul járni.
-
válasz
fehér_ember #7938 üzenetére
"Canton AS 125.2 SC vagy SVS SB-12 NSD? Zenére"
Kíváncsi vagyok, akad-e olyan, aki mindkettőt hallotta azonos körülmények között, zenére kiélezve.
-
Norbi 72
veterán
válasz
fehér_ember #7919 üzenetére
RX-A 750,ha belefér,azt hallgassa meg.
-
törölt tag
válasz
fehér_ember #7915 üzenetére
JBL-ek mellé pioneer lesz oké, de még a 930 is túl jó hozzá.. ha 1130 futja akkor az kell.250 7.0-ra karcsú összeg, szerintem menjen először 4 JBL Control One, nézzetek ki mellé egy jófajta JBL centert és ahhoz vegyetek frontoka, majd háttereket.
-
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #7915 üzenetére
Most látom hogy az előbbi felsorolásból kimaradtak a Yamaha erősítők: RX-V 579; RX-V 677; RX-V 679; RX-V 581; RX-A 740; RX-V 681
Igen, azt jól gondoljátok hogy gőzöm sincs a sok RX-V jelölés és a különböző számozások rejtelmeiről és RX-A-ról sem, de lehet hogy számomra nem is annyira lényeges.
Tehát ha a belépő kategóriás 4K és 7.1 képes Pioneer, Denon, Yamaha erősítők összevetésében különbség adódik valamelyek javára a zenei hangzásban vagy pl. a bemérőrendszerek hatékonyságában akkor arról szívesen hallgatok véleményt. -
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #7324 üzenetére
"Én viszont megkövetném magam"
Bocsánatot kérsz magadtól?[link]
-
arcitec
addikt
válasz
Az én fülem szerint a 128 bitráta igen is tud nagy rossz lenni, a 192 az az ami már a határ eset erről márt nehezebb különbséget tenni, mondjuk egy alap eszközön keresztül nem is lehet.De a mostani rendszeremen fogok tenni egy próbát, bár az is igaz , hogy ezen most csak cd-ket hallgatok mivel nagyon gyönyörűségesen szól .... Azért a DALI OPTICON az már valami ...
-
Joshi
titán
válasz
fehér_ember #7328 üzenetére
Nekem minden hanganyag más és más, ha beállítom a hangrendszert valamihez, akkor az tuti biztos hogy egy másikhoz nem lesz olyan jó. Pl érezhető, hogy minél régebbi zenéket hallgatsz, annál inkább eltűnik a magas tartomány, biztosan vannak olyan kiváló anyagok amiknél ez nem tapasztalható.
-
Joshi
titán
válasz
Igen, a sz@r mp3-at tudom kiszúrni amiből rengeteg van. Ha jól emlékszem BBéci írta hogy ő netrádiót nem hallgat mert mp3-as, a Radio1 sokkal gyengébb minőségű mint mondjuk a Kék Duna de számtalan példát fel lehetne hozni.
-
Hapi18
tag
válasz
köszi
-
Hapi18
tag
válasz
fehér_ember #7320 üzenetére
Nem ismersz, szerintem...
-
válasz
fehér_ember #7320 üzenetére
Ez butaság szerintem.
-
válasz
fehér_ember #7312 üzenetére
"Nálad azok nem fognak bejáratódni hiába is várod"
Miért? Mert nem "hisz" benne? Vagy miért írtad neki?
"számodra a fizikai magyarázat sem lényeges."
Nincs fizikai magyarázat. Legalábbis évek alatt senki nem adott a jelenségre szakszerű, hiteles választ. Magam részéről nem vetem el az anyag szerkezetének bizonyos megváltozását sem (tudja fene, nem vagyok fizikus), de hogy a hang megszokásának, és a fül alkalmazkodásának is köze lehet a jelenséghez, abban biztos vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- iPhone topik
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Kerékpársportok
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest