- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
sixpak #30258 üzenetére
Ne irigykedj szerintem az ami neked van, az sem rossz, csak az enyém 'szebb'
Jajj de gonosz vagyokDorian: szerintem ezek még békebeliek, meg is lepődtem milyen 'profin' zárnak...
De teny hogy a muanyag nyilaszarok azért sokkal korrektebbek
Amúgy kívülről így néznek ki az ablakok.
[kép]
És egyben látható is hogy a szomszedokat miért nem zavarja amikor mozizok, torzításmentes hangerőn -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
sixpak #30252 üzenetére
Nincs nálam 'nagy' ablak, az a szerencsém hogy azok ilyen kisablakok.
[kép]
Persze jobb minőségben
De ami a lényeg hogy azok nem rezonalnak olyan nagyon, inkább a spaletta ami rezonal, pont most tervezem ott is csökkenteni a rezonanciat, ablak szigetelő csíkokat teszek a resekbe ...
Inkabb a kazettás szoba ajtó tud rezonalni, viszont az resnyire nyitva hagyom mozinal, és akkor nem szokott rezonalni.
Azért ezt a szubot valamint a 'hatását' nem könnyű korrigálniAmúgy nagyon jol nez ki nálad a cuccos szoba
.
Mondjuk az a szub tényleg eléggé a sarokban van...
De ha elegedett vagy a hangjával es nincs máshol egyelőre lehetőség, akkor hátra kell dőlni és élvezni -
hm15
senior tag
válasz
sixpak #28053 üzenetére
Ezt olvastad? Optoma HD142X 3D DLP Projector Review Hivatalos információt sose olvastam, azt igen, hogy hasonló kategóriás gépekhez képest erősen szivárványozik.
This 3D-capable 1080p-res projector uses a sixsegment (RGBCYW) color wheel and features Texas Instruments’ BrilliantColor technology to enhance color richness.
-
BBéci
legenda
válasz
sixpak #26855 üzenetére
Miért jó az IPS? A betekintési szöget kivéve minden szempontból elmarad a VA mögött.
Aki igényes a képminőségre, bottal sem piszkál meg IPS paneles tévét.(#26869) Colonel66
Vannak olyan vetítők, amik kukába valók. Siralmas, ami a projektoros topikban megy. Ember kérdezi, milyen vetítőt vegyen 40000 forintért.(#26852) virkir
Úgy bizony! -
Nemir Ombe
addikt
válasz
sixpak #26855 üzenetére
Nemcsak "sz@rnak" a beállításokra, hanem ugyanúgy képben (ahogy pl. házimozinál/sztereónál a hangban) van egy egyéni elképzelésük a "jóról", aminek meg gyakran köze nincs a valósághoz .... nekem pl. képben a "megfagyott alkoholista" (piros fej és lila száj - amit pl. az LG-nél a gyári "élénk" képmód nagyon jól produkál is), beállítás az egyik "kedvencem" (ahogy hangban pl. a "lúdnessz"), de sokaknak meg ez a "természetes", mivel a valóság már kicsit unalmas ezért a "feltúrbózott" változata az "igazi" ....
.... az egyéb beállításokra meg ilyenkor már tényleg felesleges is kitérni ....
-
junkpod
veterán
válasz
sixpak #25797 üzenetére
Tényleg ki kell húzni, csak az véd. Vagy egyesével minden fogyasztót kellene védelemmel ellátni. Az a baj a villannak, hogy az maga nem megy bele a vezetékeidbe, ha közvetlenül belecsap akkor szét éget mindent. Nagyobb gond a másodlagos villamkar, a becsapódo villám közelében a vezetekekben áram indukalodik ami tönkretesz mindent ami be van dugva. Ez még a villam haritoba csapo villám esetén is dolgozik.
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz
sixpak #25797 üzenetére
Ez a kihúzok mindent elv, számomra manapság érthetetlen. Nálunk kapásból a riasztórendszerrel kellene kezdenem, hogy feszültségmentesítem. (JÓ ÖTLET!
) Ez egy baromság ha lehet ellene védekezni. Ezen az alapon ha nem akartok gyereket az asszonyhoz se érjetek mert 100%-os biztonság nincs csak ha hanyagolod.
Nálam a villanyszerelő azt mondta a hálózat rendben, amit féltek ahhoz vegyek túlfeszvédős elosztót és azóta béke van.
Még annyit, hogy nem veszek észre különbséget ha az erősítőt közvetlenül a fali konnektorba dugom és nem az elosztóba. Persze belépő topikba, belépő szettel kipróbálva és a saját fülemmel!
-
dave118
senior tag
válasz
sixpak #24617 üzenetére
Kipróbálhatnád mondjuk úgy, hogy 20-30 cm-t (vagy amennyit enged) eltolod az egész hóbelevancot balra, és egy kicsit be is forgatod hogy a hallgatási (fekvési
) pozíciód felé nézzen az egész. Kb elhanyagolható szögben állna a rendszer, nem lenne feltűnő szerintem. Így talán káposzta és kecske is maradna nálad. Ez persze a csupasz falat nem gyógyítja
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
sixpak #24617 üzenetére
Ön nyert uram
Ajtó van.
Hogy lássátok a szoba másik felét is es bocs hogy nincs beagyazvaÉs mivel a francia agyon fekszem mpzi es zene közben, ezért ha elhuzom a jobb dobozt a faltól, akkor nem vagyok 'közepen'
Dave: nem kedely brozolas, de BBeci is megmondta hogy a csupasz fal miatt az sem segíthet ha 50 cm húznam el a faltól
Ezért egyelőre marad, mint ahogy én is a belépő topikbanSixpak akkor jó az ízlésem?
Pedig pasi szemmel egyedül választottamzsoika: nem szivesen forditanam keresztbe a mozit, most hogy végre olyan a nagyszoba hogy hosszában tudtam elhelyezni a mozi cuccot
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
sixpak #23601 üzenetére
Trafik?
Ezt nem vágom
Amúgy mielőtt azt hiszitek hogy mészáros alkalmazott vagyok, kihagyhatatlan volt a vásárlás.
A Magyarországi árának a feléért jutottam hozzá egy 'tömeges' rendelés kapcsán.
Ismertek már, ket hetet kellett várnom rajuk, és ez volt nekem a legnagyobb büntetés
De minden percet es forintot megértEs ezek már nem cavok
-
BBéci
legenda
válasz
sixpak #23350 üzenetére
Könnyen beszélek, mert sok éve olyan állódobozaim vannak, amiknek a névleges alsó határértéke 28 Hz, és a valóság ezt erősen megközelíti. De amikor tesztelés céljából olyan volt nálam, ami csak 50 hertzet tudott, akkor sem kapcsoltam be a szubládát.
Az valóban kellemes, amikor a lábdob gyomroz, Phil Collins Egyik koncertfilmje 14 perces dobolással kezdődik, nem tudom megunni. Phil indít, dupla lábdobbal, utána bejön még egy dobos, majd végül egy kongás. Amit ezek hárman művelnek, az besza... behu... -
Nemir Ombe
addikt
válasz
sixpak #23350 üzenetére
Pedig egy ilyen zenénél (arch enemy) a dobot nem a "gyomrodban kellene érezni", hanem a dobnak a "melledet kellene csapkodni" ....
.... és ezt egész friss tapasztalatból írom, épp' most hallgattam meg ....
Jegesmaci81:
4-500e-es kisdobozok (de akár alatta is) esetenként olyan "produkciót" tudnak, hogy "leteszed a hajadat" .... jó példa erre a BBéciék által tesztelt Elac 403 vagy 263 is .... de 263 volt nálam is, semmivel nem volt rosszab (vagy hiányzott valami), mint a 267-es nagytesójánál (egymás után próbáltam a 2-őt), de jelenlegbos van nálam pl. Canton Vento 880 és 810, ahol ugyanez a helyzet, sőt(!) a "kisdobozok" pontosabbak és gyorsabbak is voltak mindegyik esetben, kicsi jobb térrel .... de tudom ez nem a "belépő kategória", de pl. a többször ajánlott Castle Knight 2 (kb. 70e/pár) is "letérdeltet" 1-2 állódobozt, pl. legutóbb pl. egy Klipsch R28F lett "szép csendben" kikötve mellette ....
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
sixpak #22796 üzenetére
Így igaz, te voltál az elkövető
Nincsen ezzel baj, lassan eltelik az egy év es ismét valthatok nevet, majd aktualizalom, az ízlésem fényébenNemir Ombe: főleg hogy te személyesen élted at a perverziót
E zene meghallasa után mentél le a kocsidhoz 'zenéért'...
Nálam ez felkért egy 'beismero vallomásal' hogy hova is kívánsz, ez az utalás tartalmazta az irányt, a hőmérsékletet es egy-ket rokonsági felmeneot -
nubreed
veterán
válasz
sixpak #21787 üzenetére
Az enyém ha nem is 17 éves, de 10+ az biztos. Még működik mai napig, sosem volt szervizben. Bár én nem tartom standby -ban, ha nem használom, lekapcs, mégis bírja. Igaz olyan sűrűn nincs kapcsolgatva, sokszor napokig nem is használom, nem filmezek mindennap, a többire inkább fejhallgatózok.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
sixpak #21787 üzenetére
hááát, amit 17 éve gyártottak és ma még működik, az még minőségi volt...
a mai fogyasztói társadalomban, nagyon meglepődnék ha 17 év múlva is működne
de adja isten hogy tévedjek
abban biztos vagyok hogy azon áramkörök melyek a standby módért felelnek, nem az állandó áramtalanításra vannak tervezve.
ahogy MisterMarkúr is írta, hogy lehet az többet árthat neki mind a standby mód használata
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
sixpak #21635 üzenetére
Jo a felvetes, Nemir Ombe már latott engem, igazi tenyeres talpas csóka vagyok, es könnyebb hason fekve filmeznem valamint zenélni, minthogy a nagy traktor belső hasammal nyomorogjak hanyadt fekve esetleg ülve
Kényelem a fontos, és nekem igy a kényelmes.
Nem mellesleg minden magasság nálam ehhez a poziturahoz van igazítva.Nemir Ombe : jól mondod, sok munkád van az én fejbeli fejlődésében, valamint a rendszerem kigyomlalasaban
Most úgy érzem nagyon rendben van, és főleg pure audio modban tökéletes lett a hangzás.
Telt, öblös, mély hangot kaptam, a magas hangok valahogy kristály tiszták lettek, az emberi beszéd hang, egy egy sorozatnál, feletebb emberibb, termesztésebb lett.
Anno az 57eseket is megdobta a tuskezes, es ezeket a dobozokat is, helyre rakta.
Eddig egy nagyon picit 'fűszereztem' szigorúan sorozatoknal a hangot, mert nelem úgy tetszett a beszédhang.
Most a kábel es tuske hatására, ezt kikapcsoltam, es nagyon kellemes, mondhatni most lett a legjobb az eddigi hang, amit hallottam ezen a rendszeren.
Újra és újra képes vagyok beleszeretni az ELAC hangjába -
Nemir Ombe
addikt
-
törölt tag
-
BBéci
legenda
válasz
sixpak #20882 üzenetére
Magyarázod a bizonyítványodat.
Volt nálam tesztelés céljából két UHD TV, amik 4-5 óra hosszat voltak bekapcsolva, utána mentek vissza a dobozukba és inkább néztem a full HD plazmámat, pedig csak két hét múlva kellett visszaadni a csoda felbontású, mókusvakító "lomokat".
Teszteltem 13 millió forintos, lézeres 4K vetítőt, két helyen, dedikált moziszobákban és egyáltalán nem estem hasra és hanyatt a képétől. Az egyik helyen összehasonlítottuk egy csúcs full HD gép képével, ugyanabból a nézési távolságból semmi részletességbeli előnye nem volt a 4K-nak. Egyedül a HDR adott némi pluszt, de nem annyit, ami bárkit is elvarázsolt volna.Azt pedig totál értelmetlennek tartom, hogy családi videókat 4K/UHD-ban rögzítsen valaki. Pláne konzumer kamerával.
-
BBéci
legenda
válasz
sixpak #20874 üzenetére
Full HD esetén is nehéz lehet betartani az ideális nézési távolságot, ha az kevesebb, mint 2,5 méter. A miértje gondolom egyértelmű, ha nem akkor leírom, elmagyarázom. UHD megjelenítő esetén a 3 méteres nézési távolsághoz legalább 3 m széles vászon kell, ott viszont a látószög növekszik akkorára, hogy forgatni kell a fejedet, ami nem elfogadható. Nem az ujjamból szoptam ezeket, hanem tapasztalatból írom.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
sixpak #20825 üzenetére
Arra való a "számítógép", hogy megszámolja helyetted....
.... az biztos, hogy csak több lehet (meg jön mellé még 1-2 új "szabvány" és "ficsőr" és lehet megint "csereberélni" ezt-azt) .... de valódi értelme (egy tényleg jó FHD mellett/helyett), majd olyan 2020-2022-től lesz talán .... de hamarosan már csak "4K-s eszközöket" kapsz, mer' nem lesz más, igy meg tökmindegy is, de legalább az emberek a "divixről" átszoknak az FHD-ra (talán) ....
-
WP14
őstag
válasz
sixpak #19591 üzenetére
Bocsánat a nagyon OFF-ért, de nekem Ő a kedvenc dobosom.
Szerintem felülmúlhatatlan.
F]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
sixpak #19484 üzenetére
Köszönöm a megértésed, bar tudtam hogy kiveri a biztosítékot
900as vas.
Majd meg irok róla, de magam sem hittem el hogy ilyen zenei hangra képes.
Az az erdekes hogy annyira részletes, es térbeli szinpad képet tud 'festeni' hogy Nemir Ombevel szinte meg tudtuk mutatni mi hol helyezkedik el virtuálisan a szobában.
A mély hangja nagyon dinamikus, pontos, telt.
A közép hangok, melyeket hiányoltam a 710bol,ezzel megkaptam, és még többet is.
A magas hangokra Nemir Ombe mondta hogy kissé nyers, olyam onkyo es elac keverék végeredménye, viszont nekem pont ez jött be.
Olyan 'rekettes, rockosabb' viszont a CA erősítő ehhez képest, sokkal gyengébb.
Sztereón hatalmas elore lépést érzek. Ahogy meghallottam az első zene szam, első 1030 másodpercet, már mondtam is 'viheted a CA-t is'
Holnap meg tesztelek, majd cikkelek is róla.Most néhány szó Nemir Ombe 'kartarsrol'
Nagyon szimpatikus, nagyon felkészült es végtelenül turelmes ember, pedig hiddjetek el, volt jó néhány belépő szint alatti kérdésem es elméletem, amit ha a kutya a fogara venne, megveszne tőle
Türelmesen válaszol es elmagyaraztott mindent.
Fulre beallitotta úgy a rendszert hogy korbe mosolyogta a 710es hangját.'Ramparancsolt' hogy igy hallgassam vagy két hetig, de most mire ezt olvassa ugy is távol jár, ergo nem tud sejhajba billenteni, de lehet nem várok két hetet
Viszont annyira korrekt a hangja hogy a sorozataim moszantol csak is direkt módban hallgatom, mert igy a legszebb a hangja.
Eddig a direkt es a pure audio modot mindig kerültem, mint a macska a forró kását, mert ott mindig 'hiányosan' szólt. Almomban nem gondoltam volna hogy au avr a kevés.
Nem tudok eleget irni most, mert almos is vagyok, no meg fel kell dolgozni az 'élményt'Ui: kiderult hangyanyival kisebb vagyok mint Norbi72
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
sixpak #19476 üzenetére
tudtam hogy kiszúrjátok, Nemir Ombe-t is sokkolta, de mondtam neki hogy olyan zenével tesztelem, amit fejből tudok és ott az Európa c. dal a lényeg és mindegy ki énekli, de azért nem ítéljetek el, nem azt hallgatok éjjel nappal.
Nemir Ombe is megjegyezte hogy tényleg minden sz@rt meghallgatokNorbi 72:
isteni hangú vas, odaadtam Nemirnek mindent ami itthon felesleges lett, és el is akarta vinni
ez az onkyo jobb sztereó zenére mint az eddigi összes sztereó erősítőm, igaza lett Nemirnek, persze tudtam hogy igaza van, csak nem sejtettem.
no még elpakolok és tesztelgetem és jövök egy kicsit véleményezni -
embe
nagyúr
válasz
sixpak #19379 üzenetére
Árlistát hol találok ezekhez a Stell termékekhez?Árgép... Google a barátom.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
sixpak #19437 üzenetére
De van ám ilyen .... a leggyakrabban "a beszédet alig értettem, a robbanás meg levitte a fejem", " hátulról alig hallottam valamit", "halkan is szólhatna szépen" és a (klasszikus) "lehet a másikat kellett volna venni, abban több volt a mély" szoktak elhangzani .... mert nem csak az számít, hogy mennyit költ el az ember ....
-
deja vu
addikt
válasz
sixpak #19330 üzenetére
Te hol láttál ilyen tévét?
Európai webáruházakat tudsz mondani ahonnan lehet rendelni? Mondjuk azért megnézném élőben, de az kizárva. Lehet, hogy átverésszagú a Qled név, de az oledet leszámítva a legjobbak között vannak a Samsung tévék, akár csak a Sony ZD9, XE93, XE94 stb..
Akár privátba is írhatod, nagyon többet nem akarok itt offolni, ez inkább TV-s topikba való.
Kössz! -
BBéci
legenda
válasz
sixpak #19259 üzenetére
Nem otthoni tapasztalatokra gondoltam, hanem egyébre.
Egy kezemen meg tudom számolni, hány általad preferált elrendezéssel találkoztam az elmúlt 20 év során, amióta házimozival foglalkozom.
Miért lehet kevésbé élni egy szobában akkor, ha hosszanti az elrendezés?
4 méter általában kevés ahhoz, hogy a hangdobozok és a hallgatói kanapé mögött meglegyen a feltétlenül szükséges, legalább fél méter szabad tér. Akusztikailag sem jó több szempontból.
Állódoboz lehet két hangszórós is, egy 15-16 centis mélyközéppel.Kérem a fórumtársakat nyilatkozzanak erről, mondják el a véleményüket!
-
-
BBéci
legenda
válasz
sixpak #19256 üzenetére
Az esetek döntő többségében az a jobbik választás. Ha ezzel nem vagy tisztában, akkor még sokat kell tapasztalnod.
"Én pont emiatt cseréltem az álló dobozaimat bookshelf speakerekre, mert a huszonakarhány nm kevés volt a nagy dobozoknak."
Az elnevezés durván megtévesztő, erről már számtalanszor volt szó. Valójában azok állványos hangdobozok és sokkal szarabbul szólnak, ha polcra teszik őket. És egy állványosnak pontosan ugyanannyi helyre van szüksége, mint egy állónak.
Az álló nem jelenti azt, hogy nagy. Például a DALI RUBICON 5 kevésnek, aprónak bizonyult nálam, 22,5 négyzetméteren. Teszteltem RUBICON 6-ot is, az ideálisnak tűnt, de a Triangle Signature Delta és az ELAC FS 249 BE-t is kiválóan szólt, pedig jókora darabok. -
Lacielvtárs
nagyúr
-
WP14
őstag
válasz
sixpak #18870 üzenetére
Az én fali konzolom annyiban praktikusabb, hogy 12°-ban dönthető előre, így nagy valószínűséggel a szemlélő pozíciójával szembe kerül, ha kicsit magasabban is van a tv.
Akár egy ilyen dupla polcot is tehetsz alá. Centernek és valamilyen média lejátszónak.
Alá meg egy ilyen asztalt.
-
WP14
őstag
válasz
sixpak #18855 üzenetére
Én voltam az a link
Én egy ilyen konzolra biggyesztettem a TV-met (42") és egy ilyen polcon van alatta a center doboz. Szerintem az asztalos együttesnek is hasonlóan én polcomhoz, a kábeleknek adó rejtekét a falhoz lehet csavarozni, azaz nem árt neki egy kis huzat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Fujifilm X
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- E-roller topik
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- Bluetooth hangszórók
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest