- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
BBéci
legenda
válasz
Gtaati #35146 üzenetére
"mivel járok rosszabbul ha optikan vagy digitális rca-n keresztül viszem at a hangot?"
Nagyjából mindegy. Rövid max. 3 méteres távon inkább koaxiálist választanék.
"Gondolkodtam hdmi splitteren"
Nem jó, mert a kimenetein lévő legkisebb tudású eszközhöz fog igazodni, tehát lebutítja a beérkező jeleket, azt küldi mindegyikre. Nem próbáltam, csak olvastam erről.
"cserélném kell a médialejátszót, de ezt csak akkor ha azt mondod, hogy jelentős hátrány ér az optikán vagy rcan keresztül történő átvitel esetén"
A legjelentősebb hátrány akkor ér, ha a fos minőségű szinkronsávot szólaltatod meg az eredeti helyett. Szinkronra totál felesleges CXR200-et venni, megfelel egy 2000-es sorozatú Denon is. Az eredeti szinte kivétel nélkül veszteségmentes tömörítésű, amit egy CXR200 elképesztő jó minőségben tud megszólaltatni. Persze csak a hozzá illő hangdobozokkal, mint ELACielvtárs FS 267 párosa. -
BBéci
legenda
-
-
-
junkpod
veterán
válasz
Gtaati #34513 üzenetére
Amúgy már a bevezetőben baromságokat írnak a frekvenciakrol.
Még hogy az infravörös fény frekvenciája a GHz-ekhez van közel ...
" A légkörben a több GHz-es tartományt alkalmazzák adathordozásra, amely az infravörös fényhez közeli frekvencia."
OMG
Meg, hogy nincs már szabad frekvencia mert elfogyott... OMG azért a spektrum nem ilyen kicsi...
Ezek után gondolom a többi része is butaság. -
hcs57
addikt
válasz
Gtaati #34513 üzenetére
A Skin hatás:
A skin-effektus NEM arról szól, hogy maguk az elektronok szorulnának ki a felületre, hanem hogy az elektromos áram szorul ki. (Valószínűleg az elektrosztatikából ismert árnyékolási-effektus miatt gondoltok most is az elektronokra. Ott tényleg arról van szó, hogy egy elektromosan vezető anyag felületén gyűlnek össze a szabad töltéshordozók.)A skin-effektus lényege a következő:
Ha van egy váltakozó elektromágneses tér, akkor az elektromos áramot indukál, mégpedig vákuumban csak az ún. eltolási áramot, de ha van egy közeg, amiben akadnak szabad töltéshordozók is, akkor azok áramlását is. Az érdekesség ott kezdődik, hogy ez az elektromos áram maga is létrehoz némi elektromágneses teret, mégpedig Lentz törvénye értelmében olyan előjelűt, ami csökkenti a kiváltó hatást, vagyis az indukciót okozó elektromágneses teret és annak változását. Így a gerjesztés a vezető anyag belseje felé egyre csökken, mégpedig minél jobb vezetőről van szó, annál inkább (árnyékolás). A skin-effektus frekvenciafüggése az indukció frekvenciafüggése miatt lép fel.A dolog dinamikáját ezek után úgy képzelhetjük el, hogy ha nagy hirtelen bekapcsolunk egy elektromágneses gerjesztést, akkor az (vagy annak legalább az eleje) legeslegelőször átmegy a vezető anyagon. Kisvártatva azonban fellép a szabad töltéshordozókkal kapcsolatos indukció, ami az örvényáramok révén olyan járulékos elektromágneses tér megjelenéséhez vezet, ami ellentétes a vezető anyag belseje felé tartó gerjesztéssel, ezért azt egyre inkább csillapítja. Hogy a "kisvártatva" pontosan mennyi időt jelent, az a szabad töltéshordozók mozgékonyságától függ. Az elektronok pl. vagy 4 nagyságrenddel mozgékonyabbak, mint az ionok. A mozgékonyság függhet a frekvenciától, a hőmérséklettől, a tér nagyságától, stb. Mindenesetre, ha túl gyorsan váltakozik a gerjesztő elektromágneses tér, akkor a "szabad" töltéshordozók nem fognak elég mozgékonynak bizonyulni, amiért is lényegében elmarad a skin-effektus. Ez az oka annak is, hogy amíg a röntgen-sugárzás elég jól átmegy egy fémlemezen, addig a mikrohullámú sugárzás határozottan fennakad.
Talán arról is írhatna, hogy miért tesznek a tápegységbe a diódák után 100nF-s zavarszűrő kondenzátorokat?
-
Dorian
félisten
válasz
Gtaati #34511 üzenetére
Én nem ezt írtam. Azt írtam, hogy egy olcsó elosztó és mondjuk egy négyes fali aljzat közt számomra értelmezhetetlen, milyen különbség lehet. Ezért, ha nálam a fali aljzatokból megtáplálva jó a hang, akkor miért ne lenne jó olcsó elosztóból?
A tápkábelesdinek felső-közép kategóriától van értelme.
Amúgy éppen most rendeltem egy elosztót (Hivox Alces 4), bár nem az elosztás-funkció miatt, hanem a tápkondícionáló hatás miatt.
-
zsoika
addikt
válasz
Gtaati #34525 üzenetére
Cseréld ki mindkettőt.....már csak a magad megnyugtatására.
Én is kicseréltem és az a tapasztalatom hogy kezdő, belépő, alsó/közép kategóriában nem, vagy nem sokat jelent. Kvázi nem éri meg sok pénzt erre szánni. Mondjuk a gyártók nem véletlenül csinálják az ilyen erősítőket fix kábelűre. Persze van kivétel (pl.Denon) aki az alsó szegmensben is IEC aljzattal szereli az AVR t.Azonban elfogadom Nemir,BBéci,ELACi stb véleményét/tapasztalatát, de nekik komolyabb rendszerük van
-
Quetz
őstag
válasz
Gtaati #34505 üzenetére
Én gyári tápkábeleket használok, mozizni referencia hangerő környékén szoktam, nagyon jól szól a rendszer.
Ami hibákat eddig tapasztaltam áramellátással kapcsolatban:
- Ha megy a HTPC, akkor az 594MHz-n bejövő tévécsatornák képe szétesik. A htpc kikapcsolásával illetve más aljzatba dugással tudtam javítani rajta. De ugye ennek a hangra nincs hatása, az a freki tartomány kicsit lejebb van.A másik kettő pedig az, amikor az eszköz DA szekciója gagyi:
- Laptop analóg kimenete baromi zajos volt, ha nem aksiról használtam. Amikor áttértem HDMI-re, a probléma megszűnt.
- Asrock alaplapban Asus Xonar kierősítette a PCI busz zaját, mostanában vólt szó róla, hogy ez a gyártó termékeire jellemző. -
-
MasterMark
titán
-
Nemir Ombe
addikt
-
-
fehér_ember
addikt
válasz
Gtaati #34126 üzenetére
És még annyi, hogy 2m-es Furukawát vettem a kontaszet elosztóig (persze mint a fotón is látható kevesebb is elég lett volna), de én azért nem nagyon akarok másfél méter alá menni, a gyári tápkábelek is általában úgy 1,5-2m környékén szoktak lenni; ráadást ez jó vastag (17mm átmérő) , így nagyobb ívben hajlik.
U.I.: És igen, tudom; a center be van szorítva. De majd egyszer felkerül a tv a falra, és akkor fellélegezhet. És lesz majd soundcare vagy isoacosutics is alá, de most elvan az atacama "gél" lábakon is. Az "asztal" nem szimmetrikusan van elhelyezve, mert ott volt baloldalán a szub (amíg volt); még nem tudom hogy lesz-e újra ... stb
-
fehér_ember
addikt
válasz
Gtaati #34075 üzenetére
Az említett Furukawa pl. 9 AWG tehát úgy 6,5mm² és mégsem viszi el mélybe a hangzást, szemben az említett H07RNF-el ami 3x2,5mm²-es volt. Szóval ezek nem így működnek.
(#34078) t.zolka
És szerencsére biztosíték ügyileg sem (tehát nem közömbösíti a tápkábel jótékony hatását), persze azt nem tudom, hogy százalékosan mennyit számíthat.(#34077) Quetz
Végülis igaz ami igaz, amit még nem tudunk/értünk, azt azért egy fokkal tényleg jobb vudu-nak titulálni, mintha azt mondanánk hogy "nemlétezik"(#34080) VoidXs
Használok! Panelben lakom! Amúgy itt van (az épületen belül) a trafó ház is. Itt még soha nem volt semmilyen villámkár. -
BBéci
legenda
válasz
Gtaati #34064 üzenetére
A hangzást alaposan agyonveri egy olyan elosztó.
(#34063) migabi24
A Premier jó választás, van olyanom, be fogok szerezni még kettőt. A LessLoss Signature nyilván jobb, de brutálisan drága. A készülékek árának függvényében érdemes kipróbálni a drágább IsoTek tápkábeleket is. -
BBéci
legenda
válasz
Gtaati #34056 üzenetére
Csatlakozhat közvetlenül a fali aljzatba is, de mivel abból általában kevesebb van, mint készülékből, elosztókat iktatunk be. Az elosztók is befolyásolják a hangminőséget, de belépő szinten elegendő egy Kontaset, aminek vagy cserélhető a kábele, vagy eleve jobbfajta van beleszerelve.
A minőségi tápkábeleknek valamelyes szűrő hatásuk is van, ezt kihagytad a felsorolásból.
Amelyik készüléknek csak két tüskéje van nem három, azt úgy tervezték, úgy jó, ne foglalkozz vele. -
fehér_ember
addikt
válasz
Gtaati #34056 üzenetére
Én pl. úgy spóroltam hogy közvetlenül a fali csatlakozóba dugtam be és egy elosztóba vittem. Így is simán észre lehetett venni (a bejáratódása után) a hangzásra gyakorolt hatását.
2. Mert kettős szigetelésű.
-
Gtaati
őstag
-
I'am Dony
őstag
-
Gtaati
őstag
válasz
Gtaati #33411 üzenetére
Ami az elozobol kimaradt es fontos lehet, hogy a nappali kb 20nm koruli vagy picit nagyobb, a felhasznalas meg jellemzoen filmek es netradio, illetve " napjaink slagerei" es nehany klasszikusabb darab ami a zenet illeti. A lenyeg, hogy dinamika es reszletesseg teren hogy viszonyul az onkyo tx-nr676-hoz a marantz sr5012, van-e a marantz-ban is annyi dinamika mint az onkyoban es mondjuk tobb reszletesseggel? Ahogy olvasgattam denon-marantz reszletesebb pontosabb hangkepzes, de kevesebb dinamika mint az onkyo, ez valoban igy van?
Koszonom!
-
törölt tag
válasz
Gtaati #33342 üzenetére
Phase 0/180fok állása:
egyszerü módszer: megméred acenter és a mélynyomó távolságát tőled, vagyis a hallgatói pizicióból. ha 1 méternél több a különbség akkor 08 fokra állitsd, ha kevesebb akkor matadjon 0-án.bonyolultabb. meghallgatod, együt a frontokkal és ahol többn mélyet hallasz, nem lesz elmosottt, elkent akkor oda tedd.(ezt is az ülőpozicióban értem) ha nem tudod eldönteni első hallásra ülj a nejed helyére
ott jobban meghallod.. és különösen a beszédérthetőségre hegyezd a füled. ha elmosódott a nejed helyén akkor át kell kapcsolni.
-
BBéci
legenda
válasz
Gtaati #33357 üzenetére
Miből gondolod, hogy nem ért egyet a leírtakkal? Csak a MHz nem stimmelt. Béni bácsi megalomániás, csak vászonból szereti a kicsit.
Frontsugárzók és az összes többi small, fázis nulla, de az összefoglalóban olvashatókat érdemes figyelembe venni. Lowpass a maximumra, a többi jó, ahogy leírtad. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Gtaati #32444 üzenetére
Kb. ugyanott. A volt számozás szerint az lx30x a régi vsx10xx utódja lett csak most sokkal drágább, mert "LX" lett.... a hangjuk meg teljesen ízlés kérdése ....
Amúgy a Yamaha ugyanezt csinálta az Aventage felirattal és az 5. lábbal .... a nagy Onkyo-ba meg Pio belső került, lassan tényleg a kategória legolcsóbját lesz érdemes venni márkanévtől teljesen függetlenül ....
-
-
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Gtaati #32296 üzenetére
Igen, tesztelgesd csak, nem törvényszerűen kell utana állítania, mondjuk nálam az utana állítás után lett jó a hang, de ez sem kőbe vésett 'szabály'.
Es ha nincs szubod, akkor nem kell a nyolcvanas vágás, probakent beallithatod a centert és a hattereket, de hallgasd meg így is, meg a bemert értékeken -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Gtaati #32290 üzenetére
Ez onkyo sajátosság, sajnos, nem elég pontosan tud mérni, ahogy arcitec kolléga írta, futtasd többször, majd ha nem akarja a jót, akkor mérd meg és allitsd be, nálam is volt ilyen anno.
A vágás frekit javaslom én is arra amit a kolléga ír, én is igy használom és elég sokan itt a topikban.
Persze probalgathatod neked melyik tetszik, de a javasolt 80 vs 120 a megfelelő... -
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Gtaati #32274 üzenetére
szia, igen, a mikrofon legyen ott ahol hallgatni fogod, lehetőleg a fülmagasságban, hogy a mikrofon is azt és ott hallja amint majd te fogsz...
maga a kalibrálás egész egyszerű folyamat.
bedugod a mikrofon jack dugóját az avrbe, miután elhelyezted a megfelelő helyre, majd csendben végig várod a folyamatot.
nálam a 616-os anno három kört futtatott le, az RZ900 már nem mért háromszor.
első körben ellenőrzi hogy hány db hangsugárzó érhető el, majd utána ment a "puttyógás" az újabbak már "zúgnak"javasolt csendben végig várni, mert az egyéb hang források befolyásolhatják a végeredményt.
én ez idő alatt mindig kimentem a szobából, hogy a "nagy testem" sem "árnyékoljon" vagy befolyásolja a hang "terjedését"
a lényeg hogy a végén kalkulál egy adott értéket, amint elmentesz és ezzel kész is van, de írja hogy eltávolíthatod a mikrofont.
majd után ha úgy érzed, hallod, állíthatsz a menüjében a csatárok hangerején vagy a freki vágáson. -
migabi24
nagyúr
válasz
Gtaati #31595 üzenetére
Én is most raktam gránitra a hangfalaimat, mert hajópadlón álltak a hangfalak és szépen elrontotta a hangjukat, míg elkészültek a gránitok, butórlapon voltak tüskén, aztán vettem alátétet a tüskék alá és az is hallható javulást hozott, de csak az elcsatolásba segített szerintem, tehát ez függ attól a felülettől is amin áll a hangfal
-
Dorian
félisten
válasz
Gtaati #31595 üzenetére
Ha kő, akkor a legjobb a gránit, mivel sűrű, homogén anyag. De igazából tök felesleges, sokszor magas irányába tolja el kissé a hangot + a sík kemény grániton piszok nehéz hajszál pontosan beszintezni 4 pontot. Nem tud semennyire belemélyedni, ezért ha csak kicsit nem tökéletes, már többet vesztünk, mint nyerünk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest