- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
claire78
senior tag
válasz
sinci01 #26282 üzenetére
Akkor próbáltam használni, mikor megszületett a kisfiam és nem akartunk lemondani a házimozizás örömeiről.
Nagyon-nagyon alacsony hangerőn jó, hallható mélyeket produkál ezen a szinten.
De nem használtam sokáig, inkább minden ilyen “éjszakai” funkciót kikapcsoltam -mint előtte-, csak most halkabban nézzük a filmeket. -
Dorian
félisten
válasz
sinci01 #26195 üzenetére
Megvan ezeknek az írásjeleknek az oka. Aki ismeri őket, az megfelelően használja is, teljesebb lesz a leírtak értelme. Példának okáért el lehet lenni 500 szavas szókinccsel is, idegen szavak és írásjelek ismerete nélkül, de az mindenképpen jellemzi az illető szellemi képességeit
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
Dorian
félisten
válasz
sinci01 #25813 üzenetére
Az ostoba elfogult tapsikolás helyett javaslom, maradjunk a tényeknél, nem az oviban vagyunk.
Ez volt a kiinduló állítás:
"egy APC elosztó és viharban is mehet minden"
Ezt tényszerűen meg lehet cáfolni, és meg is kell. Mert lehet olyasmit állítani, h vki tapasztalata szerint a százezres tápkábel jobban szól, az egy dolog. De ha viszont a fenti állítást ezt beveszi valaki, az az életébe meg a teljes vagyonába is kerülhet akár, ilyesmit nem lehet azzal elintézni, hogy "az eddigi tapasztalatom szerint márpedig elegendő védelmet ad". -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
sinci01 #25649 üzenetére
Ha óvatosan benyomod a hangszórót akkor 'serceg' reszelő érzése van?
Mintha csiszoló papíron 'csuszna' a membrán?
Anno nekem is volt ilyen jelenség, durvább mély hanggal recsegett.
Én ugy adtam el olcsóbban hogy elmondtam a vásárlónak, igaz igy nem is vitték el árában, és a harmadik érdeklődő vitte el.
A tulvezerles is lehet az oka, anno nálam elpukkant... -
Quetz
őstag
válasz
sinci01 #25515 üzenetére
Elnézést, hogy nem fordítom, de ez elmondja a lényeget szerintem:
Why is a gain control needed?
The gain control on a home audio subwoofer allows us to calibrate the bass levels produced by the subwoofer to match the output from the speakers in the system. This will ensure optimal system sound quality.
A gain control and a volume control are the same thing---right?
No. While adjusting them can result in similar results(increase or decrease in volume) the gain control functions differently. A volume control adjusts the output levels. A gain control adjust the output levels *relative* to the input levels. That is an important distinction.
The gain control position is an indicator of how "hard" the subwoofer is working in the system---right?
Incorrect. The gain knob can be set very low and the subwoofer may be working at its maximum limits. Conversely, the gain control can be set very high and the subwoofer may be coasting along and never even approach its maximum output limits. And when you see someone say/post "this subwoofer is very powerful, I only have my gain control set to 25% and the bass over powers the entire room". this really tells you nothing in regards to the subwoofer capabilities. Well, it may tell you it has a very sensitive gain control but that's about it.
At the risk of over simplifying a bit, all the gain control really does is control the sensitivity of the input (RCA jack or XLR) jack on the subwoofer. By adjusting the gain control you are adjusting the amount of bass produced by the subwoofer RELATIVE to the input signal strength your receiver/processor sends it. The maximum output capabilities of the subwoofer never change. There is no "correct" setting for gain controls. You should simply adjust them as needed to ensure proper bass levels during your calibration process.
-
Quetz
őstag
válasz
sinci01 #25513 üzenetére
Az AVR erősítetlen jelet küld a mélynyomó felé, olyan 1-2 voltra gondolj például. Ha nagyobb hangerőt vársz a mélynyomódtól, akkor értelemszerűen jobban fogod terhelni azt. Arra ügyelj, ha túl magasra állítod az AVR-ben a jelszintet, akkor már az AVR kimeneten jelentkezhet "clipping", azaz négyszögesíted a szinusz jelet, amit szeretnél elkerülni.
-
hcs57
addikt
válasz
sinci01 #25480 üzenetére
DTS-HD 5.1
MASAAKI SUZUKI plays
BACH ORGAN WORKS
ON THE MARTINIKERK ORGAN, GRONINGEN
... toccata & fugue in d minor ...
BACH, Johann Sebastian (1685–1750)
Toccata and Fugue in D minor, BWV565 8'28
Toccata 2'26
Fugue 6'02
Pastorale (Pastorella) in F major, BWV590 12'48
[F major] 2'41
[C major] 2'42
[C minor] 3'02
[F major] 4'21
Partite diverse sopra il Corale
‘O Gott, du frommer Gott’, BWV767 15'06
Partita I 1'05
Partita II (a 2 Clav.) 2'39
Partita III 1'15
Partita IV 0'49
Partita V 1'19
Partita VI 1'12
Partita VII 1'32
Partita VIII 2'11
Partita IX (a 2 Clav.) 2'59
Fantasia (Pičce d’orgue) in G major, BWV572 8'40Prelude and Fugue in G minor, BWV535 7'08
Prelude 2'46
Fugue 4'22
Canonic Variations on
‘Vom Himmel hoch da komm’ ich her’, BWV769 11'26
I. Canone all’ Ottava 1'24
II. Alio modo in Canone alla Quinta 1'15
III. Canone alla Settima 2'24
IV. Canon all’ Ottava per augmentationem 3'23
V. L’altra sorte del Canone all’ rovescio 2'57
Prelude and Fugue in E minor, BWV548 14'25
Prelude 6'41
Fugue 7'43
TT: 79'26
Masaaki Suzuki
playing the Schnitger/ Hinz organ in the
Martinikerk (Martin’s Church), Groningen -
hcs57
addikt
válasz
sinci01 #23640 üzenetére
Egy mezei (LS 2x2,5 hangszóró vezeték átlátszó- www.mixvill.hu) 2x2,5 mm2 -r kábelt, az irány nem volt jelölve rajta, hogy melyik irányba kell bekötni.
csatlakozókat sem raktam rá. Gondolkoztam azon, hogy befonom a szálait, de aztán ezt is feladtam.
Az erősítő tápkábele is a gyári.
Ez a kábel mizéria azt hiszem csak Urban legend.
A lényeg, rézkábel, elegendő keresztmetszettel legyen, a végeket ajánlatos ónozni, akkor könnyebb a csatlakozókba bekötni. -
BBéci
legenda
válasz
sinci01 #23544 üzenetére
Nem írtam azt, hogy rossz minőségű! Okosnak sem neveztem magamat. Azt csak hozzá képzelted, rémeket láttál, ami nem csoda Halloween után.
Az nem szubjektív, hogy megszólalnak az apró részletek vagy a homályba vesznek.
Az valóban szubjektív, hogy kinek mi tetszik.
Ha ott lettél volna, amikor kipróbáltuk (harmadmagammal), nem vitatkoznál. -
BBéci
legenda
válasz
sinci01 #23542 üzenetére
Az teljes mértékben lényegtelen, hogy mit hiszel és mit nem. Azt írtad, hogy más kábelt nem próbáltál a rendszeredben, mégis vitatkozol azzal, aki próbálta. Nem érzed ezt kicsit furcsának?
Baromira nincs szó ízlésről például akkor, amikor élettelen, kevéssé részletező és fedett a magastartomány. Márpedig az a kábel a felsorolt tulajdonságokat mutatta.
A linkelt cikkben belépő és alsó-középkategóriás rendszerekhez ajánljuk. -
Gabesz87
veterán
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
sinci01 #23400 üzenetére
Ez így igaz .... de létezik olyan is, mikor a "jobb képü" lemezhez, a "jobb hangu" lemez hangsávját "mellékelik" .... de megesett már fordítva is .... bármilyen hülyén is hangzik, a különböző régiókban kiadott lemezek nem mindig egyformák .... erről volt is szó nemrég ....
(....ha emlékeim nem csalnak épp' Dorian hívta fel rá a figyelmet nemrég, de ha mégis csalnak az emlékeim, akkor majd kijavít ....
)
-
Quetz
őstag
válasz
sinci01 #23289 üzenetére
Az a baj a bejárató lemezzel, hogy lehúzás. 8K-kérnek el azért, amit kb 300 Ft-bol házilag is megoldhatsz.
Kell hozzá egy REW, amivel csinálsz egy pink-noise wav file-t, utána pedig kiírod cd-re vagy pendrive-ra. Ráadásul a frekvenciatartományt is magad állítod, célirányosan "edzve" a hangfalaidat.
Ez a CD is csak azt juttatja eszembe, hogy a ma embere mindent is akar, de rögtön azonnal. Lásd pl: 5 perc hasizom gépezéssel is elérheted azt, amit a bemutató ember napi 2x2 óra edzés mellett, szigorú diétával szerzett meg. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
sinci01 #23289 üzenetére
Nem kell ezen "vitázni", próbáld ki és írj "pár sort" az eredményről, elvégre a puding próbája ....
.... de(!) kötelező legalább 1x végighallgatni, kicsit "hárdkór", de meg lehet szokni ....
BBéci:
Csak megjegyezném: egy vadi új Elac 263-nál 2 napig ment a "bejáratólemez", majd kellett még vagy 100-150 óra, hogy jó hangja legyen, ugyan ez volt a 267 esetében, de még 1-2 másik (pl.Castle, Focal, stb) doboznál is .... de lement egy (igaz használt, így feltehetőleg már bejáratott) Canton Vento-n és egy Reference-n is, ott kb. (és fülre) 0 változást hozott .... a bejáratásra szánt időt semmilyen trükkel nem igazán lehet (lényegesen) felgyorsítani, pláne nem "30 perc" alatt bejáratni egy új dobozt .... de ez csak (mint mindig) a személyes véleményem ....
-
Dorian
félisten
válasz
sinci01 #23287 üzenetére
Kezdjük ott, hogy az AV Online nem tesztoldal, hanem termékbemutató oldal. (Ugye a tévéreklámoknak nem hiszel?
)
Ha tisztában lennék azzal, hogy mi történik egy hangfal bejáratása során, akkor nem hinnél el ilyesmit. (Egy délelőtt maximum a mélyek lesznek valamivel jobbak) -
-
BBéci
legenda
válasz
sinci01 #23170 üzenetére
Nem kell ahhoz nyelvésznek lenni, hogy az embernek igénye legyen a helyesírásra és egy szaktopikban a szakszavak pontos leírására.
Mellesleg a helyesírási hibák miatt ritkán szólalok fel, mert sajnos annyi van belőlük, mint égen a csillag. Ha sem az iskolában se otthon nem tanították meg... -
-
tomyka74
senior tag
válasz
sinci01 #22487 üzenetére
üdv.
nekem úgy van bekötve 1911-en ,hogy az 5.1 mellett van rákötve két 3 utas stereo hangfal is,ezen hallgatok zenét.
ugyhogy zene hallgatáskor menüben átkapcsolom "front B"-re ez a stereo mód + igen,ki kell kapcsolnom a subot is külön ! és így már csak a két nagy 3 utas szól stereoban. -
dave118
senior tag
válasz
sinci01 #22445 üzenetére
Szerintem tök igaza van, még a dedikált házimozis üzletekben sem így működik. A vevőbarát dolog ott kezdődik, hogy felhívod őket telefonon, megkérdezed, hogy van e lehetőség demózni, ha a válasz igen, akkor egyeztetsz egy időpontot amikorra összerakják neked a rendszert és bemész meghallgatni. Mosógépet sem egy halom szennyes ruhával megy az ember venni, nem minden üzlet ad lehetőséget hallgatózásra. Ráadásul pont nem egy MM, ami az alacsony minőségű tömegtermékek bitang drágán értékesítésének mintapéldája. Szakmai hozzáértést sem érdemes elvárni tőlük.
-
törölt tag
válasz
sinci01 #22445 üzenetére
A MM-ban nem szakértők dolgoznak, hanem multirabszolgák éhbérét... Az átlag éretkoruk nincs 30 sem, tapasztalatuk meg a nullával egyenlő. Egyetlen cèl a lényeg, hogy eladni minden sz@rt... Én is gyakran járok MM-ban, de hallottam némelyik "szak" tanácsadótól olyan blődségeket, hogy égnek állt a hajam. (Mondjuk nem sok van)
-
Vicarious1
aktív tag
válasz
sinci01 #22445 üzenetére
Ez a szegedi Media Markt egyre gagyibb... Már csak belépőszintű van mind erősítőből, mind hangfalból, az utolsó normálisabb erősítő pár éve egy denon x4000 volt. Ömlesztve egymás mellett, összetolva össze vissza a hangfalszettek, mind alap belépő cucc. Legalább 1-2 szettet egymáshoz illően összepárosítanának, elkülönítve egy jó demóval, még lehet hogy vinnének is belőle párat..., de így?
-
Krissz80
senior tag
válasz
sinci01 #21617 üzenetére
Köszi a választ.
Mivel Yamaha-nál korlátozottak a lehetőségeim a kívánt méret miatt, én is letértem az útról.
Most Jamo surround 200-at E4-et illetve S400-ak valamelyikét néztem ki magamnak.Aztán majd meglátom, de a mostaninál (Philips Silber SA8000 surroundja) komolyabbat szeretnék lehetőleg fa dobozosat.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
sinci01 #21726 üzenetére
Akkor "tekerd fel" 70-80-ra és máris "bonthatod a kecot" .... a dobozok dB értékével is ua.-t a hangerőt állítod, csak külön -külön .... nem mindegy mit mutat a kijelző, ha "meg van" a kellő hangerő ....??
SeatZola:
Ha neked az jobban tetszett, akkor az volt a jobb választás .... ha nem, akkor a rosszabb .... -
Nemir Ombe
addikt
válasz
sinci01 #21723 üzenetére
Milyen "max teljesítményt" hiányolsz....?
T_Stark:
Talán még a Concept-el járnál a legjobban .... kábelekből legalább a front részen legyen egyforma minden, de azért hátra se érdemes nagyon gagyit tenni .... +/- 10 különbség a hosszokba simá bele szokott férni, ennek nagyobb jelentősége csak "magasabb szinteken" van .... -
szivacs1987
aktív tag
válasz
sinci01 #21615 üzenetére
Ez azt írja, hogy az LFE+MAIN a legjobb beállítás a legtöbb rendszerhez.
Ahogy a fórumot olvasgattam az egyáltalán nem jó megoldás, ha a sub-on rajta van a többi hangszóró hangja is és a többi hangszón is megmarad, mert ekkor könnyen kiolthatják egymást, erősíthetik egymást.(#21616) blakey
Szerintem ugyanezt írtam.
LFE+MAIN esetén van az, hogy a frontokra is ráküldi a mélyhangokat.Én ezt úgy értettem, hogy a frontok megkapják a sub hangját is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hardcore café
- Goddess of Victory: Nikke
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- E-roller topik
- Motoros topic
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Az új Battlefield bemutatkozása közelebb lehet mint hinnénk
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
- iKing.Hu - Honor Magic V2 - Black - Használt, karmentes
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest