-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#54715584 #14236 üzenetére
Ejnye, hogy levágtad a kodekesdidet, pedig arra reagáltam.
Az összefoglaló teljes káoszban van a formátumokkal kapcsolatban. Minden DTS képes veszteségmentesre (csatornakorlátokkal), viszont Dolbyból minden veszteséges. Itt kifejtettem. Olyan kodek nincs, hogy DTS, vagy hogy DTS-ES. Olyan van, hogy DCA (DTS Coherent Acoustics), az ES pedig 6.1-es DCA. Ugyanúgy, ahogy a DD Plus is egy sima DD, csak annyit adtak a bitrátamaximumhoz, hogy hozzá lehessen csapni még két csatornát a 7.1-mánia okán.
A DTS-HD-nak nincsenek vállfajai, bitrátája van, meg egy helyzettől függően metaadatban alkalmazott címke. Általában a Master jelenti a veszteségmentes bitrátát. Alatta bizonytalan a veszteségesség mértéke, ez csak az eredeti hangsáv ismeretében mondható el, de úgy 8 Mbitig még az esetek 99.9%-ában tud az lenni.
PCM = LPCM, az L-t nem ejtik. Logikátlan és optimalizálatlan dolog nem lineárisan kvantálni, így ha a módszer nem megjelölt, az L lesz.
A szinkronokról pedig annyit, hogy két hiba van:
- Mivel a szinkronstúdió a beszéd nélküli hangot DCP módon (PCM - 24/96, MXF struktúrában) kapja meg, csak a beszédhangokat kell rávágni, és ennek a hangerejét a nép igényei miatt olyan szinten a magasba küldik, hogy onnantól dinamikátlan lesz az egész film, mert le fogod halkítani miatta.
- Tömörítés. Evidens. Ráadásul egy Dolbyban exportáló stúdiót hitelesíteni kell, ami nem olcsó móka. Szinkronstúdiónál valószínűleg nem filmenként, de adott időközönként le kell utaztatni a bácsit. -
törölt tag
válasz
#54715584 #14229 üzenetére
Fejben számoltam, saccra ...
Abból indultam ki, hogy nagyrészt egy film, elfér BD25-ön, untouched video-val, és egy eredeti nyelvű HD hanggal, valamint egy tömörített magyar hanggal.
Ugyanakkor, 10GB körül elfér egy tömörített FHD képanyag, egy tömörített magyar, és egy HD eredeti nyelvű audio sávval.
Persze lényeges a bitráta, főként a HD audiónál. (a felhőben tárolt méret szempontjából) 1600kbps körüli DTS-HD már előrelépés lenne, az AC3-hoz képest. Persze a 6000 is opció.A DT-HD a rövidítése a Dolby TrueHD-nek, saját kútfőből, hirtelen nem tudtam, hogy mi a hivatalos.
Mi az a felhő alapú megoldás? De gondolom nincs fent magyar audiósáv HD kódolással.
szerk:
monstre #14232Végletekben gondolkozol megint. Voltaképp igazad van, de egy 1500kbps körüli DTS-HD magyar szinkronnal már kieggyeznék
-
törölt tag
válasz
#54715584 #14232 üzenetére
És ha már lendületben vagyok: a nemzetközi kiadványok sebessége / Hz-e / fps-e 23.976, míg a magyaré 25. Tehát a magyar szinkront le kell lassítani az eredeti kiadványhoz, ami miatt eleve torzul a hangzás. Nem tudom ezt hogyan oldják meg technikailag a stúdiók, hogy ne legyen annyira feltűnő, de sok-sok másodpercről és néhány percről beszélünk 1-1 alkotás esetén.
Aki okosabb, az jobban el tudja magyarázni a PAL-NTSC rendszerek közötti különbséget, pláne, hogy a felvétel 24 fps. -
törölt tag
válasz
#54715584 #14229 üzenetére
Kicsit jobban kifejtve:
Az átlag video bitrate a filmeknél olyan 25000-35000 kbit/s között van, számoljunk csak egy kisebbel, a megértés végett.
Ha van egy 30000 kbit/s bitrátájú filmed, az átváltva MB-ra másodpercenként 3.75 mega.
Ha van egy 90 perces filmed, akkor 3.75 x 60 x 90 = 20,250 MB, vagyis több, mint 20 giga és ez még csak a kép.
Ha ehhez van egy 5000 kbit/s hangod, az másodpercenként 0.625 MB.
0.625 x 60 x 90 = 3,375 MB, vagyis bő 3,3 giga, de sztem ezt kicsit valahol alálőttük, mert általában nagyobb méret szokott lenni. És még ugye az sem mindegy, hogy milyen a kép, hány bites, milyen a színtér, ésatöbbi.Alaphangon ha van egy jó blu-ray minőségű filmed az valahol 25-30 gigánál kezdődik. Erre jön még rá a többi hangsáv és extra a lemezeken.
Remélem így érthetőbb.
Laci: NAS(ok)
-
Lecs@
addikt
válasz
#54715584 #13530 üzenetére
40 euroert ? Jöhet
( ez van neked pont ? Jó lesz a lent említett szetthez szted is ? )
-
silver87
tag
válasz
#54715584 #13472 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Igen, sajnos még mindig nem tisztázódott mire is van szükségem. A szokásaimról annyit, hogy "kábelcsatornás" tv-t nem használok. 8 éve nem volt a készülékeimen RTL Klub és barátai. Ellenben a 720p, 1080p anyagok annál inkább. Közel 50 sorozatot nézek ebből 20at nyomon követve nem darálva és társasággal barátnőmmel meg filmezünk ha úgy alakul és egyedül is szoktam hétvégente.
Én a mozitól eszerint annyira nem vagyok elájulva mert sokszor látom a felbontás problémákat a moziban, ilyenkor oldalba is bököm asszonyt hogy ez a jelenet azért az én TV-men szebben néz ki, pont a fekete és a részletesség miatt. Az SUHD Samsung pl nekem most egy új dimenziót hozott mikor kipróbáltam, csak sajnos megfizethetetlen számomra és a 3D-t meg elfelejthetem pedig nem akarom mert szeretem a 3D-t.Megfogadva a tanácsodat körbekérdezek a többi topicokban, hátha leszenk oly kedvesek az idegen fórumtársak és meghívnak magukhoz, hogy megnézhessem mit is tud nekem nyujtani a vetítés otthoni környezetben.
Köszönöm mégegyszer.
-
arcitec
addikt
válasz
#54715584 #13472 üzenetére
Bocsi, de ez kicsit sarkosra sikeredett
"csúcsrajáratott technológiát, tűéles képpel," : ez miért baj, akkor csak van különbség...( a TV javára)
"túlhúzott színekkel és egyéb túlhúzott beállításokkal" : Na főleg ezzel van a bajom, mert nem igazán stimmel, főleg , ha általánosítani akarunk ... -
silver87
tag
válasz
#54715584 #13468 üzenetére
Tisztelt Monstre!
Nehezen tudom megütköztetni az érveket egy csak tv vagy csak projektor topicban. Azért írtam a házimozi topicba, mert házimozizni akarok csak nem tudom min.
Amint kivilágosodott előttem, hogy melyik irányba induljak el már megyek is az ahhoz tartozó topicba. egyenlőre még a technológia a kérdés nem a típus és a modell.Kérlek, hogy definiáld a moziélményt. (tényleg nagyon örülnék ha kifejtenéd)
Nem ismerem ezt az élményt hiába járok moziba. Nem a nagyra vágyok elsősorban de az is sarokköve az igényemnek. Amit szem előtt tartok az részletgazdagság és élethű kép. Ne érezzem azt mint majdnem minden Tv esetében, hogy ez egy TV és a színek olyanok mintha egy füstszínű fólia lenne a képernyőn és sok projektor esetében ez a fakóság ugyanúgy megvan. Mintha előttem történnének a dolgok érzést szeretném.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
#54715584 #13452 üzenetére
Jaja, animációkhoz persze.
De ott neves szinészek csinálják, és gyakorlatilag fejenként a többszörösét kapják, mint amennyiért itthon, egy utómunkát, egy egész stúdió elvállal.
Ráadásul, ott azonos a nyelv, és az eredeti szinész arcmímikáját, gesztikulációit igazítják, a CGI karakterekhez.szerk:
Vagyis fordítva: Tehát jellemzően, az adott CGI karakter, arra színészre van kidolgozva, aki a hangját adja.
Nálunk ugye ilyen nincs, ők eleve hendikeppel indulnak.szerk2: Igen, az FF az más, bár épp a minap néztem. Azt talán felfoghatjuk valódi angol szinkronnak. Na majd megsasolom ...
-
-
törölt tag
válasz
#54715584 #13182 üzenetére
Nálam is hasonló volt a helyzet...jelen pillanatban egy Boston Acoustic psw250-et használok és nagyon megvagyok vele elégedve. 45.-ért vettem használtan, szerintem te is ebben a kategóriában keresgélj. Sajnos 80-100e alatt új árában számítva nem nagyon lehet értelmes subot venni...Az elrendezés is fontos, meg perzse mindenképp méresd be a Denonnal..
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
#54715584 #13160 üzenetére
Ja .... elírtam as125.2 [link] .... 20nm-re bármelyik jó lehet, attól függ melyik tetszik és mennyit szász rá .... a Canton-októl "ugyanazt" kapod csak más méretben a linkelt Focal kicsit más karakter, de azt sem mondanám rosszabbnak .... van miből válogatni ....
(az itteni aprón láttam, de akkor lehet elkeltek már, 2db is volt)
Lacielvtars: pedig a megfelelő mennyiségü alkohol jelentősen tud javítani a hallott hangon és a látott képen, komolyabb beruházás nélkül ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
#54715584 #13155 üzenetére
A Sub 85 nagyon jó áron volt, de égen -földön nincs már (tőlem is kérdezték mostanában) jelenleg, kicsit drágábban sub 80 van (380€) (ugyanaz mint a 85), sub 12 vagy as 85.2 (450€), de ugye ezek nagyobbak is, vagy féláron van még 1200R de az meg más "árkategória" .... de nemrég hirdettek az aprón sub 85-öt, esetleg ott találsz ....
(vagy ha kitartóan próbálkozol lehet megenyhül az "elvtárs", nagyon jótékony hangulatban van ....
)
Ui: most jutott eszembe; ezen az áron ez sem rossz vétel pl. [link]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
#54715584 #13054 üzenetére
Annyira nem "hülye kérdés" ez, elméletben a hallgatási poziciót kell(ene) szimulálni csak ugye "fordítva", ez esetben mindig a sub azon oldalának kell(ene) feléd nézni, ami feléd lesz, ha a végleges helyére kerül .... gyakorlatilag viszont ennek nincs (vagy csak "nagyonmaximalisták" esetében lenne) értelme ....
(nem elég "büntetés", hogy körbenégykézlábazod a szobát, még forgatni is akarod a sub-ot közben .... !?
)
-
-
Pöttön
őstag
válasz
#54715584 #12119 üzenetére
Köszi!
Megfogadom a tanácsodat, és a frontokat addig nem cserélem, amíg meg nem hallgattam az új kábelekkel.A lentebb említett 2 kácsa kábel között van szerintetek lényegi, minőségbeli különbség?
Ha a terhelhetőséget nézem, akkor szerintem elég lehet a vékonyabb is, mivel max 60 w-ott bír a teljes rendszer folyamatos terhelés alatt (a surround-ok miatt). -
arcitec
addikt
válasz
#54715584 #11585 üzenetére
Milyen menü szerint látod, a beállítás szerintit nézheted - az meg nem fog változni a "módokban" ...Akkor nem aszerint megy. Mit ír a Denon kézikönyve. A sztereó ne zavarjon meg,mert az hozzátesz. A direct kb u.a mint a Pure csak megtartja a forrás csatornáit. pl 5.0 a forrás, akkor mind az 5 hangfal szól...Ha 2.0 a forrás , akkor használd a Pure az az igazi "Audiofil" (mármint a készülék tudásához
) - Szerintem ...U.I
ár pont mostanában próbálgattam ezen módokat, de igazán különbséget nem nagyon vélek felfedni a Pure direct és a Direct között.
-
arcitec
addikt
válasz
#54715584 #11582 üzenetére
De miért nem próbálod ki.
Z900-on
Direct
In this mode, audio from the input source is output as-is.
For example, if a 2 ch source from a music CD is input, the
output will be stereo, or if Dolby Digital signal is input, the
sound field will be controlled in accordance with the number
of channels present.
Ezek véleményem szerint u.u mennek , ha a mélynyomó nem szól, akkor nem hinném, hogy lenne vágás.De egyébként meg hallanod kell -
tthom
senior tag
válasz
#54715584 #11414 üzenetére
Soundbar jó lenne, de annál meg az elfogadható mélyekhez kell subwoofer is, amiből a legtöbb álló nagy kocka.. Ami meg megbontja a szimmetriát.
Esetleg a Yamaha-nak láttam olyan subwoofereit, ami keskenyebb és le lehet fektetni mondjuk a TV állványra. Ez az egyik lehetőség, ha más nem marad.
Tehát a cél:
Csak örülnék, ha valami értelmes hangja is lenne.
-
Shokkolo
addikt
válasz
#54715584 #11398 üzenetére
Nincs is ezzel gond, gyakorlatilag úgymond kipróbálta megvételhez, hogy minden rendben van-e.
Majd én bemérem rendesen ha minden összeáll.Az meg, hogy kinek mi jön be hangra / hangzásra erősen szubjektív tényező.
Emiatt bántani nem szabad senkit. Laci elvtársunk fülének az Onkyo jön be, azt is vesz. Így szép a világ.@Béci:
Amíg volt én is képes voltam, bár ez erősen zene függő. Szerintem kornántsem akkora szentségtörés
Viszont abban egyetértünk, hogy szerintem se kevés a Denon mélye... Legalábbis eddig nem tapasztaltam.
Majd kiderül ha ideér az X3100, hogy milyen.
Ha meg kevés, lehet arra egy picit pluszba adni isRáadásul egy másik tényezőt se hagyjunk figyelmen kívül... Ugyanaz a hangfalszett teljesen másképp szól minden erősítővel. Nem ismerem az ELAC -okat, de lehet jobban passzolnak az Onkyohoz.
Holnap meg kiderül milyen a Dalikkal -
-
dave118
senior tag
válasz
#54715584 #11236 üzenetére
Jó ötlet, még viszonylag új a rendszer, ismerkedem vele. Még arra gondoltam, hogy a "treble-bass" beállításnál lehet levettem a bass-t 0-ra (érdekes módon ezen az erősítőn csak a a gombokkal lehet állítani, táv-on nem
), lehet az befolyásolja az alacsony frekvenciás hangok küldését?
Vagy ez netto f@szság? (Még "mint mondtam nem értek a gyémánthoz ... Antwerpenben terem?"
)
-
junkpod
veterán
válasz
#54715584 #10663 üzenetére
A kanapé hátulja pár centire eláll a faltól, plusz a hátsó párnája, így hátradőlve kb 20cm-re van a tarkóm a faltól.
A szoba szélessége 4,25 méter, a két szélén vannak a frontok, felém fordítva 75 vagy 80 fokban (köszi GBoszi. itt egy alaprajz a piros foltok a hangszórók:
ez pedig egy kép a TV-falról: -
BRDragon
csendes tag
válasz
#54715584 #10663 üzenetére
Nálam is amerikai konyhás a nappali csak én nem keresztbe hanem hosszába tettem a TV-t, hogy lássam a konyhából is
Rengetegszer volt már rá példa hogy jól jött ez az elrendezés, mondhatnám eddig még csak előnyöm származott belőle. Most a hangrendszernél viszont lehet megkapom a hátrányait is...
Hát ez van... -
BRDragon
csendes tag
válasz
#54715584 #10632 üzenetére
Igen, köszi a tippet, valóban figyeltem erre is. Kb. 10 max 15 évre tervezem ezt a szettet amíg nem tudunk menni nagyobb házba, azért elég sok idő így valóban figyelek rá hogy a legújabb típusok közül válasszak, ezért is fontos az Atmos, DTS:X meg a HDR BT2020 4:4:4 támogatás, meg a hálózati funkció.
-
BRDragon
csendes tag
válasz
#54715584 #10625 üzenetére
Közvetlenül tud lejátszani egy NAS-ról tartalmakat. Nem kell hozzá egy rákötött PC amiről betallózod neki hogy mit akarsz lejátszani a NAS-ról, hanem a mobil app-on látod a telódon a NAS tartalmát, és onnan indíthatod a zenét.
Szerk.:
"Access more. This AV receiver provides a variety of network functions that enable you to access more sources and also enhance operation. You can connect the AV receiver to your home network or internet to enjoy Internet radio, Spotify, Pandora® or music stored on a NAS and home PC. The AV Controller App (from iTunes® or Google Play) lets you control various functions from your iPod®, iPhone®, iPad® or Android™ phones/tablets." -
BRDragon
csendes tag
válasz
#54715584 #10597 üzenetére
Köszi a véleményt, bizonyára igazad van csak gondoltam ideje lenne kiélvezni egészében az 5.1 filmeket mostmár hogy van saját lakás és van keret is rá. Eddig mindig csak a tv hangszórója szólt 2.0-ban és most lehetne fejleszteni. Most nem 10 évre előre vásárolnék be hanem mostanra. Költöztetni nem tervezem őket, most olyan megoldást keresek ami jelenleg a legjobb, némi jövőkompatibilitással az Atmos és a DTS:X felé, hogy az esőt meg a felülről jövő történéseket halljuk felülről majd 1-2 éven belül ha lesznek olyan anyagok. A hangprojektorral nem jön ki sajnos az 5.1, pedig pont arra lenne szükség. Aztán meg 1-2 éven belül 5.1.2-re. Még akkor is ha azt mondjátok elég lenne erre a helyre 8 kis tejfölösdoboz méretű hangfal
.
Szóval nem a teljesítmény meg a hangerő a lényeg hanem az 5.1.2 térhangzás kialakítása. -
sakal83
addikt
válasz
#54715584 #10500 üzenetére
Ezt most nem értem. Igen, két DVi port van a vgan. Az egyikre kötöttem a monitort.
A vga hdmi kimenetére pedig a házimozit, hogy azon menjen a hang.
Amint bedugom a házimozit a hdmi-re, a monitor másodlagos képernyőre vált, így csak a háttérképem van, és a beállításokhoz sem tudok belépni, mert nem látom (az erősítőnek küldi az elsődleges jelet).
-
törölt tag
válasz
#54715584 #10373 üzenetére
Azért merült fel ez a kérdés, mert találtam egy tesztet youtubeon, pontosabban lejátszás 20Hz-től 22kHz-ig.
Fülessel valahol 19-20kHz között már nem hallom a hangot, viszont az otthoni házimozi rendszeremen már valahol 17kHz környékén vesztem el a sípoló magas hangot.
Jelent bármit is ez a 2-3kHz hiány a magas hangokból vagy teljesen felesleges ilyenekkel foglalkoznom? -
Nemir Ombe
addikt
válasz
#54715584 #10318 üzenetére
Mindegyik Denon Audyssey-t használ csak "egyszerűbbet" vagy "komolyabbat". De amúgy nem mindegy mi tartozik hozzá és mi nem? Úgy állítsd be, hogy jól szóljon .....
(#10319) nagyd1990
Van amelyik jobban szól ha nincs rajta, van amelyiknél észre sem venni, próbáld ki az a legegyszerűbb ....
-
-
fehér_ember
addikt
válasz
#54715584 #10148 üzenetére
Egy "modernebb", újabb szett esetleg hozhat javulást?
Nem az számít hogy modernebb vagy újabb legyen, hanem az hogy magasabb kategóriás; jobb hangminőséget tudjon.
Amúgy a tied nem is régi, én főleg kilencvenes évek elejével "főzök"(#10145) Jigsaw04
"Szó sem volt ilyesmiről, hogy én keveselltem volna a saját sub-om intenzitását"
(#10140) Jigsaw04
"Azért javasoltam a 60%-ot mert nekem is a szobamérethez, viszonylag nagy sub-om van, de a mérés jelentősen csökkentette az intenzitást." -
fehér_ember
addikt
válasz
#54715584 #10124 üzenetére
Én meg azt mondom, hogy akár megcsinálhatod még egyszer a mérést, de előtte tekerd még egy kicsit lejjeb a szub hangerejét, mert még 50%-os hangerőnél is túlságosan erősnek érzi a bemérőrendszer hisz leveszi -8,5-re.
Persze beméretés után, amikor már élesbe használod elcsavarhatod a szubon a hangerőt olyanra ami neked bejön.
Nem tudom milyen centered és háttered van, de még ha gyengébb képességűek is, akkor is irreálisnak tűnik a frontra a 250Hz-es alsó határfreki, még ha nem nagy számok is, valószínűleg akkor is tudják a 120Hz-et, tehát utólag módosíthatod a centert is 120-ra de ha nem gagyik akkor akár ők is mehetnek 80-ra mint a frontok.Persze nem muszály mégegyszer méretni, de a center vágását vedd lejjebb, és a szub hangerejével a ládán lévő hangerőszabályzóval nyugodtan játszhatsz.
-
törölt tag
válasz
#54715584 #10124 üzenetére
A hangfalakat állísd 80hz-re (mindet) a subot állísd LFE-re, és120hz-re. Magán a subon tekerd fel a frekvenciát teljesen, hangerőt meg 60% -ra kb. A hangfalak hangerőszintje maradhat alapértelmezett 0-án. A hangfal csere szerintem mindenképp ajánlott ha hiányérzeted van, nekem is sokat hozott a hangzáson.
-
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
#54715584 #10107 üzenetére
Az 520 elméletileg nem tud több ponton mérni, próbáld ki egyszer, hogy megvárod a bemérés végét "hangerőtől függetlenül" és kiderül mi lesz..... és ahogy BBéci is írta; annyira nem durva az a hangerő amin hallgatod, az 520 azért annyira nem izmos, lehet ezért furcsa a bemérő hangereje.....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
#54715584 #10104 üzenetére
Ezek alapján működnie kellene (a mikrofon tetején van egy pici lyuk, az ne legyen takarva)
Más: irtad hogy sokáig tart a bemérés több részletben. Lehet hogy az avr több ponton is mér, ilyenkor a mikrofont is odébb kell tenni, minden "résznél" vagy ki kell kapcsolni a több pontos mérést inditáskor, mert ez is "bekavarhat", de nem tudom milyen avr-ed van.....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
#54715584 #10093 üzenetére
A mikrofont hová/mire/mihez közel teszed? Az is megviccelhet....
Mellesleg ha telefonos app 70-80dB-t mutatott, az nem lehet annyira hangos hogy zavarjon ( pláne a szomszédokat) lehet hogy csak neked szokatlan.
(amúgy milyen hangerőn mozizol, ha a mérőjel is túl hangos már!!??
)
Erwinke:
Amelyik bemenethez tartozik a optikai csati. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
#54715584 #10084 üzenetére
Megpróbáltam megint bemérést csinálni. Telefonos app szerint 70-80dB a zaj erőssége teszt közben. Ez nekem túl hangosnak tűnik.
Akinek van X520BT erősítője, azt meg tudja erősíteni vagy cáfolni, hogy a mikrofonos bemérés nagyon hangos?
Az erősítő is kiírja, hogy hangos zajt fogok hallani, de az 5 részes teszt első lépését 3x ismételte meg és nagyon hangos.
Mielőtt jönne valamelyik szomszéd, jó lenne tudni, hogy ez a normális hangerő vagy valami probléma lehet? -
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
#54715584 #10064 üzenetére
az az érdekes hogy ezt a zuhogást, meg amiről írtam, nem mozi alatt érzem, hanem sima sztereó zene alatt
mozi alatt nincs ilyen gondom, vagyis nem jön ki ennyire a hatása.
de szerintem nálam a szoba lesz a ludas.
Norbi hangkeltőjét tuti megfogom egyszer hallgatni, ha addig élek is
de mint írtam, addig nem merem, amíg nekem nincs jobb, mert ha azt meghallgatom, akkor lehet az otthoni cuccaim kihajigálom az ablakon.
-
spiky03
veterán
válasz
#54715584 #9351 üzenetére
Ha jól tudom háromféle mélynyomó típus van.
Van ugye olyan, mint a tiéd ami reflexes. Az mindegy, hogy hol van a reflexnyílása alul vagy fölül, azt reflexesnek hívják.
Van a zárt, vagyis nincs rajta sehol sem reflexnyílás, ezért zárt.
És van még egy olyan típus,a mi elvileg a reflexes és a zárt között helyezkedik el minőségben is a passzív membrános szub. Amin szintén nincs nyílás, viszont helyette van egy passzív szub, ami lefelé néz általában és a hajtott szubbal ellentétesen működik. -
Norbi 72
veterán
válasz
#54715584 #6746 üzenetére
A menüben Test Tone Start-nál kéne lennie állítási lehetőségnek.
(#6747) Winne
Finoman szólva,a Sonynak nem az erőssége a hangsugárzói...meg kell hallgatni.
-
Dorian
félisten
válasz
#54715584 #6624 üzenetére
Mélynyomód alján nincs csavarmenet amibe csavarozható a tüske? Egyébként van ragasztható is, de -főleg sub alá- jobb lenne csavaros rögzítés.
Ezen a problémán részben segítene. Sokkal-sokkal kevesebb rezonanciát adna át a födémnek, viszont a mély hangok terjedését ezzel nem akadályozod meg. Tehát a testhang-átadás így kiküszöbölve, léghang viszont nyilván nem.
A lényegi javulás inkább a kapott mélyhangok minőségi javulása. -
törölt tag
válasz
#54715584 #6061 üzenetére
Egyáltalán nem Placebo hatás hagyjuk már ezt, hülye nem vagyok...
Csak látom, hogy a képen van egy nem kicsit feltűnő szürke árnyalat. Amikor lecseréltem az erősítőt azonnal szemet szúrt a változás.
Egyéb iránt pontosan azért lett jó amit írtál.Ezzel a HD hangokkal kapcsolatban pedig amiről állítjátok, hogy nincs semmi értelme belépő szinten, akkor miért van, hogy egyáltalán dekódolásra kerül ez a hangforrás? Miért nem csak a sima DTS-t látja?
-
junkpod
veterán
válasz
#54715584 #6044 üzenetére
Szerintem a core+hdma úgy készül, hogy a kész hanganyagot betomoritik dts-be, majd kiszamoljak a dts és eredeti közti különbséget (hianyt) és az lesz a hdma kiegészítés. Tehát vagy a core lesz dekodolva vagy a core+hdma, tehát a mesteranyag egyezik. Gond akkor van, ha külön mellekelnek egy dts hangsavot, bár ezt nem értem, minek.
-
válasz
#54715584 #6040 üzenetére
Csabroncka fórumtársunk szépen kibontotta az összehasonlítás esetleges buktatóit, te is vedd majd figyelembe a tesztnél.
:
".......a True HD vagy a DTS HD gyakran azért jobb már a BD lemezeken is, mert újrakeverték a hanganyagot, vagyis nem mérvadó a sima hangsávváltásból érzett "nagy" különbség!
Ha pusztán az újrakevert mag DTS lenne összehasonlítva a DTS HD-val vagy Dolbynál hasonlóan akkor sokkal kisebb különbséget lehet felfedezni!
A HD hangsávok előnye a részletezésben, finom neszekben jön elő, a sima jól kevert DTS és DD is olyan térérzetet tud visszaadni 6 csatornával hogy beszarás!.........az összehasonlítás előtt meg kell nézni, nem-e lett újra masterelve az anyag!
Biztos, hogy a DVD és BD anyag külön-külön van masterelve X év után, tehát a minőségi ugrás nem feltétlen egyből a bitráta növekedésnek tudható be, hanem az anyag teljes újrakeverésének.......Ugyan ebbe a hibába esnek a felhasználók amikor a HD MASTER anyagot sokkal jobbnak hallják az alap (core) DTS vagy Dolby Digitalnal - jön a lényeg - Ugyan azon MASTERELÉSŰ HANGANYAG esetén a core és HD hangsáv között szintén kevésbé észrevehető különbség van, ugyanakkor a BD lemezen a különböző mesterelések között váltod a hangot, ezélrt érzed annyival szarabbnak a régebbi masterelésű DTS vagy Dolby anyagot.
Ugyan ez a helyzet a DSD és flac közöt! Ugyan azon masterelésű DSD anyagot kell "letömöríteni" flac-be és ezzel végezni az összehasonlítást!"DSD vs. CD-FLAC témát a hifi topikban is kiveséztük, ugyanez a lényeg ott is.
-
KovyBoy
tag
válasz
#54715584 #5958 üzenetére
Ha van/lesz, itt talalod: http://firmware.denon.eu/index.php
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Honda topik
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Windows 11
- Hálózati / IP kamera
- Kerékpársportok
- Hardcore café
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest