- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Magisk
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
-
jeni
félisten
az RX-V481 egy jobb hangfal csatlakozással bír és net hozzáférése is van valamint WIFI-vel ellátva
direkt írtam,ha újat szeretne és garisat
ha használtan keress akkor rizikós,hogy talál egy hibátlan darabot,bár tény,hogy jobbakat lehet venni de gari nélkül.
Az RX-V481 ténylegesen tudja a DTS-Atmos és a DTS-X kódolását? Ebben az ársávban kétlem! Mert akkor nagyon előnyös az ára.
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
MCGaiwer
addikt
ha nem fontos a hazai MM gari, akkor külföldről ennyiért megkapod a friss szériát Én ezt és innen vettem pár hete. Ha gari időn belül esetleg tönkremegy, akkor kicsit körülményesebb lesz a csere (de elméletileg ez egy normális, nem szürke bolt), de ha nem, akkor meg ugyan ott vagyok, mintha itthon vettem volna. Azt meg te tudod, neked melyik a fontosabb.
-
kenand
veterán
Annyiért jó áron van szerintem. Saját tapasztalatom nincs a kérdezett erősítővel, de öregapja jól működik nekem. A legújabb széria nem biztos, hogy jobban szól, lehet van néhány új - többnyire nélkülözhető- feature, mert csak kell kell adni azt is- valószínűleg az újabb jobb, de mindig az a kérdés megéri-e az árkülönbözet...
-
kenand
veterán
Én a jófogáson találtam mindkettőt, de jobban szeretem a hwaprot/avx-et. Az első be sem vallotta, hogy HDMI hibás, azt hazudta, hogy neki jó volt....Itt helyben (Zalaegerszeg) tudok olyan műszerészt aki megcsinálja az írt összegért. A javítás módjáról a NET-en néztem utána én mutattam neki, de már rutinos
. (Az ilyen jellegű munkákban meg profi. Korábban egy Marantz SR-4400 központi chipjét is kicserélte-pedig annak van vagy 100 lába, ott a legnehezebb a chip beszerzése volt Kínából)
-
kenand
veterán
Onkyo 60x-nél típus hiba, hogy az alul méretezett hűtőrésű kondik kiszáradnak. Kondik újra/jobb hőtűrésűre cserélése a legtöbbször segít (2db 606-ost is sikerült feléleszteni).
Nálunk "fontosabb" országokban az Onkyo gari időn kívül is javítja a HDMI boardot elismerve a kellemetlen típushibát.Egyébként HDMI nélkül is lehet vele élni, úgy is jól szól, de akkor a HD hangokról le kell mondani, HDMI váltó meglehet külső is (ez a kütyü leveszi a HDMI-ről a hangot és optikán küldi az erősítőbe)
-
arcitec
addikt
Hol olvastad, hogy csak szervizben lehet firmware-t frissíteni. Az ha jól tudom NEM ingyenes. Le kell tölteni, rárakod egy PEN drive-ra , csatlakoztatod a készülékre(hátul ott van az STRM BOX HDMI mellett.USB-"POWER OUT" a felirat alatta. Menüben megkeresed, hol kell elindítani és kész. Ez biztosabb megoldás, mint online net-ről, mert ha az elakad lehet belőle fizetős szervíz. Egyébként meg ez egy új cucc, ha jól látom nincs is hozzá még -ÚJabb- firmware. [link]
-
törölt tag
Mármint konkrétan arra, hogy USB-ről tudj média fileokat lejátszani? Konkrétan pendriveről?
szerk:
Na, hogy válaszoljak is, ez keretfüggő.
Olcsó megoldás lehet a médialejátszó, pl amit linkeltél, vagy 905 soccal szereltek közül bármi. Esetleg Raspberry Pii, vagy HTPC.
De erősítőt azért nem cserélnék, és BD playert sem vennék azért, hogy a beépített médialejátszót ilyenre használjam. -
Nemir Ombe
addikt
Tök jó, hogy "eljutottunk" oda, amit pár órája linkeltem ....
windlord:
Igazából nem mindegy milyen kábel volt? Jelenleg jobb hangott hall és ez a lényeg....
(továbbá; így pörög a gazdaság és "van mit enni" a boltosnak, a szállítónak, a raktárosnak és a gyártónak is, úgyhogy mindenki menjen vásárolni, ne csak itt fórumozzon ....
)
-
Hunqwert
csendes tag
Nem semmi. Köszi!
Tényleg nem akarok értetlennek tűnni - lehet elvesztettem a fonalat - de ezzel a két konverterrel végülis előrébb vagyok mint egy sima 2RCA to mini jack kábellel? -
Hunqwert
csendes tag
Igen, mindkettő ugyanolyan optikai kimenet-tel rendelkezik. Így a doboz gondolom nem megoldás. :/
-
törölt tag
A TV elvileg tudja a HDMI 2.0 át. Ez egy 2016 gyártású Samsung 4K UHD KU6450 40 " . És akkor ha jól értem akkor HDMI csatlakozás lenne a legkedvezőbb ? Meg még azt akartam kérdezni, hogy ennél a szettnél amit írtam itt a mélynyomó része az aktív ( vagyis beépített erősítős ) amit adnak hozzá Denon SYS-2020 ? Az Onkyo-nál pedig az erősítő hajtja a mélynyomót is . ? A kettő közül te melyiket választanád mozizásra ? Denon AVR-X520BT + SYS-2020 ( [link] ) vagy a Onkyo HT-S3800 ( http://www.arukereso.hu/hazimozi-rendszer-c3165/onkyo/ht-s3800-5-1-p347463042/ ) . A többiek véleményére is kíváncsi lennék
-
törölt tag
Most jutott eszembe nem jó a különálló hangszórós téma mert nem fér a tv fal mellé. Szerintem ez lesz a választásom: Denon AVR-X520BT + SYS-2020 ( [link] ) és még annyit mivel nem nagyon vagyok otthon a témában akkor ezt a TV-vel hogyan kötöm össze ( milyen kábel HDMI, vagy optikai ) ? Azt szeretném a TV csak a képet adja a hangrendszer pedig a hangot, de azért át lehessen kapcsolni csak tv hangra is. Köszi
-
törölt tag
Szia ! Nagyon köszönöm elsősorban a segítséget
és még annyi a nagy fórumozgatásban még ennyit tudtam összevadászni. Ez így egy jó összeállítás lehet ? : Pioneer VSX-330 ( [link] ) vagy ez az erősítő Pioneer VSX-329 ( [link] ) és ez a hangfalszett hozzá Pioneer S-ES21TB 5.0 ( [link] ) . Ezzel a verzióval csak annyi a bajom szerettem volna a hangszórókat feltenni a TV-s falamra ( vagyis csak rárakni a szekrényre, és nem két különálló hangdobozt mellé rakni. De viszont meg ha azt nézem biztos vagyok benne ez a combo valószínű szebben szólna mintha szettben venném a hangrendszeremet. Igen láttam a onkyo 3705 kifutó lesz de viszont az amazon-on rengeteg pozitív értékelést kapott ellentétben a onkyo 3800-val. A 3800 nem írtak valami szépeket. A denon amit küldtél megnézem kösz i azt nem is láttam még
. meg ezt pio szettre van valami vélemény szerinted jó combo lehet az az összeállítás ?
-
Már gépen is dekódolható, az MPC-HC gyárilag tudja. Egy hangkártyával 5.1.2-t kapsz, némi hákolással eljuthatsz 16 hangszóróig is, vagy akár tovább, csak én megálltam ott (valójában 12-nél, de van 4 alsó hangszóróm, egy saját technológiára). A BD-ken inkább Atmos van, ami valójában egy 24.1.10-es mix, ezt kell mátrixolni megfelelően.
-
DennisBeru
csendes tag
Köszönöm a segítséget, a tv típusára nem emlékeztem, full angol a leírás amit kaptam hozzá (az erősítőhöz) és azt gondoltam az a baj,mertvoltak olyan beállítások amik nekem nem egyértelműek. Egyszerű optikai kábeles bekötés, és régebbi erősítőm már volt, amit simán bekötöttem semmi nagy beállítás és hatalmas tudás nem kellett hozzá. 2 dolog volt rossz: a kábel, ahogy írtad is, és az új xboxon a menüben kellet átállítani a hangforrást ami a réginél szintén nem így volt. KÖSZÖNÖM még egyszer.
-
Beni2360
félisten
Már bocsi, hogy itt belepofizok a dolgokba de -"Bár az is igaz a használatiban vannak erről beállítási útmutatók." ezek a füzetek, legalább is amit én kaptam A4 méretű leírások A5 méretre kicsinyítve alig olvashatók idősebb felhasználónál és a bemutatásra szánt elmosódott szkennelt képekről már ne is beszéljek. És magyar nyelven nem található pdf. (Pioneer VSX-329-K) na most a magyar füzet és az Angol pdf együttes használata elég körülményes.
-
lajthabalazs
senior tag
Mondjuk a HDMI csatlakozó fém háza mintha hozzáérne a hátlaphoz, azon keresztül kerülhet nem kívánt feszültség alá a burkolat kikapcsolt állapotban is.
Most nézem, hogy a külső fém cucc a HDMI kábelen, amit előszeretettel "vonnak be arannyal" igazából nincs is bekötve sehova? A pinout-on az árnyékolásra van külön pin, a földre van külön pin, védőföld nincs, akkor miért 24K-s a csatlakozó, aminek csak mechanikai szerepe van? Arra az arany pont nem jó választás.
-
arcitec
addikt
Igen a net wifi routeren működik, az erősítő össze van kötve kábelen a router-el, pc-vel, stb .. a tv ha minden igaz wifi-n a medialejátszó is vezetékes LAN-on. Androidos mobilra van Onkyo alkalmazás, ami a mobilon lévő zenei állományokat látja (eleddig csak ezen médiaformátumot használom) a routeren keresztül ( azt most nem tudom wifin, vagy LAN-on - ezt majd egy jobban értő megmondja) a mobilon lévő Onkyo alkalmazás felveszi a kapcsolatot az erősítővel és innen már egyenes út a lejátszáshoz. A BT lejátszás -hoz a fenti vélemény a korrekt és reális.
[link] -
tylerddd
veterán
Előző tévém egy 2011-es LG volt, amin volt BT. Próbáltam rá átküldeni zenét, majd onnan ugye ment a hangrendszerbe: tökéletes volt már akkor is a kapcsolat, de a hangminőségen egyértelműen lehetett hallani, h vezeték nélkül megy a cucc. Nem vagyok vájt fülű, de majdhogynem háttérzenének is zavaróan gyenge minősége volt. Nem tudom, h az újabb szabványok milyenek vagy pl. az AirPlay milyen minőségű iOS eszközök esetében.
Én a telón lévő zenéket jelenleg vezeték nélkül Chromecast-re küldöm, ami a tévében van ugye, onnan megy a hang a Z906-ba. Várom már, h meglegyen az erősítőm és kipróbáljam ezeket a kényelmi funkciókat
-
arcitec
addikt
-
-
BBéci
legenda
Ajánlom, olvasgass a HDMI honlapon, onnan érdemes tájékozódni a kábelek képességeiről, azokra vonatkozó követelményekről, kategóriákról. Azt kapásból meg fogod tudni, hogy nem létezik sem 1.4, sem 2.0 kábel, mert a számozás kizárólag a csatlakozóra vonatkozik, csakis azokra készült olyan szabvány.
Az a kábel, ami a jelenlegi legmagasabb követelményeknek megfelel, Premium megnevezést kapott. [link]
Idézet a FAQ-ból: "Does HDMI 2.0 require new cables?
No, HDMI 2.0 features will work with existing HDMI cables. Higher bandwidth features, such as 4K@50/60 (2160p) video formats, will require existing High Speed HDMI cables (Category 2 cables)." -
Nemir Ombe
addikt
Magát a megrendelést vagy a termékszállítást?
(az “utóbbi” eset megér(het) egy “fogyvédelmes” megkeresést,“aki hülye az bukjon rajta” hozzáállásal,az “előbbi” eset nem jelent semmit,csak egy automata visszaigazolás)
(talán tavaly -tavalyelőtt volt az ExtremeAudio-val egy hasonló konfliktusom,2 Klipsch szettel,ők már a szállítást is visszaigazolták + a futárt is megrendelték,mire rájöttek,hogy k.rvára elírták az árakat + nincs is nekik ilyen szettjük (akkor kezdték el forgalmazni a márkát itthon,elég nagy fejetlenség volt) mégsem b@sztattam miatta őket,tisztában voltam vele már mikor rendeltem,hogy valami nem kerek,de egy próbát megért. )
-
taknyí
senior tag
Wharfedale Obsidian 600 HCP:
A dobozok súlya bíztató, hiszen még a kis Obsidian Surround is átlépi a 3 kilogrammot, az Obsidian Centre 5,3 kg-ot nyom a mérlegen. Az Obsidian Towerek pedig nem kevesebb, mint 23 kilósak. Nagy kár, hogy a gyártó mindezt, egyetlen, hatalmas kartondobozba zsúfolja, aminek a megemelése és hordozása, bizony embert próbáló feladat. -
BBéci
legenda
Nem általános, az előbb túloztam a "nagyon gyakran"-nal. Pontosítok: megesik, hogy egy kartonba csomagolnak két hangdobozt.
A Jamo Studio 180 hifis és házimozis pályafutásom egyik legszörnyűbb darabja. Sosem értettem, mi késztetett arra embereket, hogy pénzt adjanak érte. Kiráz a hideg, ha rá gondolok. A garanciális szerviz (hegyekben állt az előtérben is) vezetője mondta, hogy tüzelőnek sem jó, mert gyorsan ég.
-
-
syler123
veterán
Igen igen, zsugorcsövet akarok tenni rá. Egyébként az egy kemény anyag, ha akarnám sem tudnám összeérinteni, de így azért nem hagyom.
lajthabalazs: az ami a képen van a molex-en maradt kábel (azért ilyenek a szinek), azt leszedjem és forrasszam rá csak azt a kis fém valamit a hangfalkábelre? Hangkábel az fekete piros, szóval azt utána nem fogom összekeverni, csak a terv az volt, hogy a kábelre kötöm rá a másik kábelt, de lehet inkább arra a fém csatira.
-
-
lajthabalazs
senior tag
Köszönöm a választ. Ha csak a +2 csatorna, meg a komolyabb csatlakozók hiányoznak belőlük, akkor hajlok az újra, ahogy mondtad a garancia, az garancia. Viszont tényleg szólnak olyan jól, mint a "régi nagyok"? Az X520BT gondolom a 1311-es jogutódja. Fejlődött annyit a technika, hogy a mai belépő szint megüsse a négy éves alsó-középkategóriát?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Igaz, de az is már plusz ~15k.. 100 alatt szerettem volna kivitelezni ezt az egészet, lehetőség szerint.
Az X520-hoz tartozó kérdés. (tudom valszeg egyértelmű..)
A 2 subkimenet értelemszerűen 2 darab subláda használatához megfelelő, és ezért .2-es az erősítő igaz? Vagy a beállításaiban kapcsolható, hogy melyik sub kimenetet szeretném használni?
-
johnywalker
őstag
Hogy mit tud egy egy rendszer, illetve átengedni mit tud, az teljesen más kategória...A lényeg hogy ebből mire van valójában szükséged.Alap és középkategória jó ha szépen passthrough-ol, de semmi több.Tényleges és népszerű mozi kategória ill.filmanyag nem gyakori.Az még a jövő.
Amit valójában használ a legtöbb ember, ahogy BBéci is írta, a az a BD rip MKV, s ezt a legtöbb Tv is már kadencia helyesen játssza,
-
guppy
őstag
Köszönöm a gyors választ, de ez alapján nekem úgy jött le, h van rajta 4k bemenet, és upscaling is.
De ami a legjobban érdekelne, h ebben az árkategóriában mik az ajánlott típusok (nem feltétlenül szükséges h tudja a 4k-t). Amire főképp lesz használva, az a zenehallgatás DLNA-n keresztül és mozi.
Szerk:
köszi az ajánlatokat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen videókártyát?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Tesla topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest