Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gab1ka

    senior tag

    válasz Khaosz55 #68816 üzenetére

    DTS object emulator [link]

    Amúgy szerintem filmekkel érdemes tesztelni, pl a Doctor Strange-ben van egy hosszabb jelenet amikor folyamatosan beszél a nő hátul jobbra balra, vagy a Mad Max eleje és még egyéb ehhez hasonlók.

    Az Audioholics-on volt egy ~1 órás videó, amiben pedig egy nagyon jó tippet adott valami olasz nevű hangmérnök vagy akusztikai szakértő, nem emlékszem a nevére. Nevezetesen a csatornák korrekt hangerejére vonatkozott ez, ugyanakkor az elhelyezéshez is ad némi támpontot, mégpedig az, hogy külön külön páronként érdemes futtatni valami sztereo forrást, pl beszédet aminek hangfalpáronként "középről kellene szólniuk", azaz egy Front Right és Surround Right-ra irányított sztereó forrást, ezt optimális esetben egyenesen jobb oldalról kellene hallani, hátrakeverve pedig pontosan a fejünk mögül.

    Ehhez elég egy EQ APO, pár kattintás után lehet is próbálkozni. Esetemben pl rendre elhúzott picit a hangzás egyik irányban az AVR-es bemérés után, a fentivel játszadozva és korrigálva a hangerőket, picit jobban a helyükre kerültek a dolgok.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák