-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rollee
aktív tag
Koszonon a segitsegedet!
Itt a kornyeken ez a legolcsobb hely(Anglia,Portsmouth):
Novatech
Azert kertem segitseget mert masik hazba koltoztettem a gepemet es kell ra meg ket venti, de nem ertek hozza melyiket erdemes valasztani es miert.
Akkor ha jol ertem ezek kozul a Nocuta lenne a legjobb valasztas?
Vagy keressek az Ebay-en S-flex-et? -
Akkor nagy valószínűség szerint maradnak a coolink ventik..(mármint majd.. most még csak egy van nálam).
Még egy dolog zavar,bár nem necces, hogy ha vizszintesen van, úgy,hogy lentről szív, felfelé tol, akkor van egy halk surrogó hangja. Ahogy kapja a kraftot, egy darabig kicsit erősödik, aztán elnyomja a szélzaj
Ez ugyan nem hangos, mert 1m-ről már lehet nem is hallani, de van egy olyan érzésem, hogy nem tesz jót vagy a csapágyaknak, vagy valami felfüggesztésnek..nem tudom,hogy lehet rögzítve a venti, de olyan mintha "előre kottyanna a venti, és mondjuk egy zégergyűrűn megakadva, rajta csúszva forogna.
Megfordítva(vizszintes, fentről szív, lent fúj), illetve függőleges helyzetben nem hallom..Az a gáz, hogy asszem eljutottam odáig(amúgy ez már beteges), hogy már hallom a winyók kis surrogását, illetve már az 1200RPM-en forgó Coolink is "ZÚÚG"
Jó lenne beszerezni pár ventit, és úgy próbálgatni, de az meg egy kissebb vagyon. Bár bízok a te tesztedben, bár mint írtad, minden "zaj" szubjektív..Pl. van egy 12es TT Silentcat ventim. Asszem ez a tipus
Az pl halkabbnak tűnik a Coolinknél, ugyanakkor mégse, mert nem sűvít, de búg.. néha a búgás a zavaróbb, néha a süvítés
Most nézem az adatait. az a 16dB eléggééé LOLHolnap,azaz már ma, lesz az, hogy a pc-ház kipakol,kicsit nehéz szível, de a hátsó, alsó és a táp "rácsait" kivágom. (lefogják a szállítást, + zajt is okoznak.)
Aztán kitalálom,hova melyik ventit rakjam. (két gyári CM, 1 Coolink, 1 TT Silent Cat, esetleg még van egy AC 1025L ha jól emlékszem a tipusára..bár ez nem sok vizet.. akarom mondani levegőt zavar, kavar)
Ami szinte tuti, elöl marad a kék ledes CM, tetszik ahogy átsejlik a fénye a ház elején..lesz egy venti az ODD-k alatt, egy hátúl, egy meg lent)
Nah..nem rizsázok tovább.. reggel úgyis első,hogy hivom Janó, izé..Dina...it kipuffékat.. kiszakadt a középdobomból hátrafelé a cső.. kicsit vitte a belét isvan egy nem kevés hangja..
-
jozsef11
tag
Helló egy Yesico Open air házam van. A ventik a proci hűtőn push-pull felállásban az erősebb fúj a gyengéb szív. Van még 2 rendszerhűtőm egy az északi hídat meg a vga-t hűti meg az egyik lent van a ház elejénél az ottani alkatrészeket hűti. Ha már 50-60Mhz-ell jobban fel tudom húzni a procit nekem hosszútávon megérné.
-
Gerisz
addikt
CM van 3db (ilyen).212-ről kunyerálgattam le(mondjuk jó pénzért, de kapni még nem lehetett külön) Egyénlőre nincs velük bajom. Mondjuk az Aerocool van haveromnak asszem turbine, 950-es fordulatú és amit adtam neki ilyen CM 5V-on hajtva is jobb teljesítményt ad, nem csak légszállításban de hangban sem marad el. (mondjuk azért denevér legyen aki ezt hallja) Azt mondta vegyük megint a CM-et.
-
Jaja.. a lehetettlen szót kellett volna írnom. De ha mondjuk tudja a légszállítást, és maxon mondjuk a 30dB-t, akkor már nem olyan rossz.
Ami gyárilag van elöl világítós, az nekem 12volton..(bocs, 11,xx Zalmi szabályzó miatt), nem hangos..
Ha ez hasonló hangnál tud ennyi légszállítást, már elég.. de ha nem, nem vagyok előrébb.A hátsó gyári venti viszont már hangosabb.. igaz, egy hajszállal többet is szállít. De leginkább a kis kerregő hangja a zavaró.. (lehet már kicsit meg van kopva...)
-
Rederik
tag
Hello,
Úgy néz ki, hogy ventimentesen is megvan az a hang, amit keresek, tehát mostmár nem is az a kérdés, hogy miként szabályozzam a ventit, mivel még 1000-es fordulaton sem azt hallom, hanem, hogy megszüntethetem-e azt a hangot, vagy sem. Feltételezem, hogy maga a Videókártya vagy a táp adja ki:-)
-
boogie84
veterán
A Coolink rpm-jét látja. Ott a 4 vezeték.
Igazából azért nem baj h össze vannak dugva, mert hasonló fodulatot tudnak. Mielőtt rádugtam volna a Coolinket akkor sem láttam 1600 - 1700nál gyorsabban pörögni a SK2-t!
Sztem tökéletes páros a kettő.
Már csak azon gondolkodom hogy lehetne vissza venni kicsit a fordulatot.
Így h össze vannak dugva, egy rpm-en járnak. Előbb néztem h tud a Coolink 2000et isEzzel a beállítással 32 fokon csak 960 körül mennek, ami már jó!! És kb 60 62 foknál durvula helyzet. Na olyat még nyáron sem láttam uh asszem ez a beállítás tökéletes lesz
-
boogie84
veterán
SK2 is pwmes, 4 tűs. Az elosztó is egyértelműen az. Sztem mindkettő azonos fordulaton megy. 1900 volt a max, mikor megpörgettem kicsit
Igazából nemnagyon van ám hangja, sőt, ha vmi zenét hallgatok akkor egyáltalán nem hallom. Csak gondoltam hátha spórolni lehet vele, én már csak ilyen vagyok -
Ace Ventura
addikt
-
Hulk24
senior tag
na kész vagyok!
reggel 8kor kezdtem és most lett vége a komplett telepítésnek!
1.5Tb adatot kellett lementenem majd visszamásolni!
Más! A giga lapnál sem működik a SpeedFan, úgyhogy muther megkapta az S-Flexeket és találtam még itt nála egy zsír új Colink 80mm ventit... 800rpm-en pörög és az oldallapra tettem! Anyám szerint nagyon halk lett a gép! -
boogie84
veterán
Kaptam hozzá egy pwmes elosztót, de rájöttem (
) h ha az elosztót rádugom a cpu fan csatira a alapon, akkor ugyan úgy fognak menni a cpu coolerrel.
nekem igazából ez kellett, h mikor terhelés van akkor kapcsoljon magasabb fordulatszámra.
biosban autora állítottam a cpu fan mode-ot. ott lehetne még voltage vagy pwm. -
Dyno
veterán
Ja értem azt hittem szabályoz mert hogy a dobozán rajta van, d akkor mindegy, van egy Zalman ptom ami asszem 7,5V szabályoz vagy talán 7V-ra az megy az első ventire ami szív be, hátra emg majd szeritem megy vagy 9,5V-os 1500 környékén már nincs olyan nagy hagja, de ha még is akkor ráteszek arra is egy olyan Zalmis szabályzót.Mindenesetre nagyon szépen köszönöm a hasznos segítséget, további jó munkát kívánok a topikban.
Üdv.
Ádám.
-
ImI87
őstag
Még nem most lesz, csak nézelődök. Jó lenne, ha meg tudnád nézni ezt is, megköszönném
Általánosságban jók ezek a Noiseblocker ventik? Mert a tulajdonságai alapján jónak tűnik, csakhát ki tudja igaz-e amit írnak.
Meg nagyon szép is, ez fontos mert modding-os házba menne.
Amúgy nem lapra kötném, hanem külön szabályzóra. Szerencsére a Scythe volt olyan okos, hogy a Kaze Master csatijaiba belemennek a 4pin-es ventik is, úgyhogy az nem gond.
Tudsz még v.mi jó alternatívát, ami 12cm-es, "erős", és kék ledes?
canniball: kösz neked is!
-
Dyno
veterán
De milyen potival?
Mert van potim de 3pinhez, 4pines molex potit meg nem találok sehol....(#3406) sz.j: Ahogy korábban is írtam, azért vagyok megfogva mert csak molex csati van rajta, 3pines nincs, de ha lenne már rátettem volna a potméteremet amiből van vagy három, de nem tudom hozzá használni.
-
todie
tag
az englide a tapban van igen. eddig a laprol ment a power fan nevu csatirol. kicsereltem a gyarit, de forrasztani nem volt kedvem. azis megallt mikor meg a lap csatijarol ment. most molinexrol megy.
az alaplapi csati meg tonkre mehet ily hirtelen?
hogy tudnam ellenorizni? mert muszert radugtam a 3 tu kozul a jobb es a bal oldalira es 5,8 V-ot mert!!! amugy 12 kellett vna, de a ventiknek elvileg el kene menni 5 V-tal is.
-
csiga8
senior tag
Szia Henk!
Ismét segítséged kérem.
Gépemben 3 db AC 12025 12 cm-es venti megy PWM szabályozással.
Különösebben nincs gondom vele, olcsók voltak és tényleg jól hűtenek és halkak is.A kérdésem az, hogy a Coolink SWIF2 120P-hez hasonlítva a 120P mennyivel jobb, vagy csendesebb, érdemes-e arra cserélni, ill hol lehet olcsón megkapni?
( ha jól emlékszem neked volt 12025 is, így tudsz viszonyítani)
-
-
boogie84
veterán
hopp, ezzel a 3000es ventivel most megfogtál. vki adatlapján olvastam, sorry ha félrevezetés volt. nem vagyok benne biztos.
visszatérve az "eredeti" ventire jó lehet h soklapátos COOLINK SWiF 2120P? folyadékcsapágy, halk, mi kell még?? nemtom h jobb e mint a NOCTUA NF-P12 1300RPM, bár ez kimondottan CPU cooler, de gondolom házban is lehet használni. ráadásul a coolink még olcsóbb is egy 1000-el. na nem mintha a teljes gép árához képest ez számítana vmit is.. -
törölt tag
Hát nem tudom, nekem Coolink ventim 11 dB volt, de szart se hallottam belőle, csak akkor amikor mellé tettem a fejem... A táp ventije úgy elnyomta a hangját, ahogy kell.
Ha meg vízhűtéses tápegységed van, D5 pumpával, és minden cuccod vízhűtéses, akkor pedig bocsi, nem szóltam, akkor én is hallanám a ventik hangját."engem zavar, mondjuk 20dba még határeset"
Jó, 100 dB mellett én se tudnék aludni, de ha 20 dB, az nem zavar.
Ejtsük a témát, igazából ez is ember kérdése, mert valakit zavar az, hogy van egy kis szellő hangja a gépnek, valakit meg nem érdekel mert játszik, vagy zenét hallgat, vagy filmet néz.
-
törölt tag
Hát akkor nem tudod hogy milyet kell venni.
Amire általában azt írják, hogy 20 dB, nem kamu, csak a Thermaltake kamuzik... De pl. Xigmatek sem lehet hangos, mert 20 dB-t írnak rá, találtam egy tesztet, 22 dB-t mértek. Na most az szvsz lehet mérő miatt is... Az a 22 dB meg kb. annyira hangos, hogy észreveszed hogy jéé, megy a gép... -
-
Peti78
őstag
Persze, tudom, hogy 1300 a legnagyobb, de lényeg azon volt, hogy a Zalman sem hangosabb 1300-on.
Tothgera30 Most akkor mi a fontos? mert mintha azt olvastam volna, hogy a "halksága" Erre kinézel magadnak huszonakárhány dB-s ventiket. Nem lesz ez így jó
Az Akasha meg menjen a francban az árával. -
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Építő/felújító topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elemlámpa, zseblámpa
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- OLED TV topic
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Cooler Master SickelFlow 120 ARGB ventilátorok eladóak /Garanciás/
- ARCTIC P14 Max Value Pack - 5db számítógép ventilátor
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- EK-Vardar / Lian Li UNI Fan SL120 V2 / Lepa BOL.Quiet / EK-Meltemi - Ventilátorok, Fiók kisöprés
- Lian Li UNI FAN SL-INF 120 mm fekete ventilátor szettek
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Samsung Galaxy S23 + Plus 512GB Dobozos 12 Hónap Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 16 Plus 128GB dobozos 12 hónap garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest