Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fgordon

    senior tag

    Sziasztok :B , Raspberry Pi 3B+ra szeretnék optimális hűtést. Van egy Chieftec 12 cm-es fan, aminek csak 5V-ot adok külső tápegységről és nagyon szépen halkan megy, szinte némán.

    1. Ha zárt helyen lesz a RPI, mondjuk mint egy PC ház, akkor mi az előnyösebb: ha a ventilátor direktben rá fújja a levegőt, vagy ha elszívja?

    2. Van hozzá passzív hűtőbordám, rárakjam a melegedő részre, és akkor az fölött legyen a fújó / szívó ventilátor? Tehát jobb, ha a passzív 3x3 cm-es hűtőborda is van, és az fölött ventilátor?

    További kérdés, amibe az RPI kerül majd:

    3. (lásd kép fent, az A-F-ig az általam jónak tippelt ventilátor helyek / szellőző helyek) Ebben a kb nagy álló torony PC házban (ami kb 1 méter széles, 2 méter magas, 30 cm mély, ahol alapból nincs rés, ami szellőzik, mit egy nagy fém doboz kb) lesz több olyan eszköz is, ami jelentős hőt termel(het), például szünetmentes. Az úgy megfelelő, ha lent az egyik oldalon, mondjuk bal lent egy erősebb ventilátor beszívja a levegőt lent, és jobb fent pedig kifújja a meleg levegőt? Mi a jobb, ha jobb oldalt fent lesz a levegő kifújás, vagy jobb fent, a tetején? Vagy több helyre raknátok szellőzést, a kép alapján? Technikailag csak balra, jobbra és esetlegesen fentre tudok rakni ilyen lyukakat, azonban jobbra kb 10-20 cm-re fal (ez az egész egy ajtó mögött van, ha kinyitják akkor el is takarja, ha be van csukva, akkor látszik: B, F), felfelé is kb 20-30 cm-re plafon van (C). Tehát balra van több levegő, az A, D, E oldalon.

    Lesz bent egy hőszenzor, ami egy adott hőfok fölött kapcsolja be az összes A-F közötti ventilátort, ha eléri.
    Én az A-ra raknék olyat, ami beszívja a levegőt, és a D-re és B-re olyat, ami kifújja.Esetleg az E-re is olyat, ami beszívja?

    Kérlek javasoljatok valamit, érvekkel. :R

    ▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏

Új hozzászólás Aktív témák