- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
neduddki
nagyúr
HI!
Nekem egy 10 eve aranyarban vett vmi amarikai 75-os koax kozlekedik /for digital use/ a 1m-en a aud2 meg a creativ 250d kozott, ha sok idom lesz kivancsi vagok hallhato e kulombseg a sima gyari mazzag emg e kozott zs-ket pacselve.
De mikro lecsereltem en nem igazan hallottam semmit max. a tudat /vagy nem volt annyira eszreveheto ghogy mekjegyezzem.../
udv
neduddki -
dabadab
titán
''Btw, valahol olvastam, hogy vannak mar olyan kvarc belseju toslink kabalek, amik 30Mhz koruli savszelessegu jelet atvisznek. Ha jol emlekszem talan 10Mhz kell egy 48Khz-es sztereo jel atvitelehez, igy ebbe mar pont beleferne a tomoritetlen 5.1, nem?''
A kabelezes a legkevesebb, egy sima Cat5e kabel viszi a gigabitet, optikai kabeleken meg aztan tenyleg eszmeletlen sebessegeket el lehet erni, sokkal inkabb az interface-ek es a szabvanyok tortenelmi alakulasa az, ami nagyon belassitja a dolgokat - nem lehet felevente azt mondani a nepeknek, hogy dobjunk ki akkor most mindent, mert van vmi ujabb - es a soksavos tomoritetlen hang atvitele ''tortenelmi'' tavlatokbol nezve eleg friss igeny.
Mindenesetre en javasolnam az S/PDIF Ethernetre csereleset, meg a flashelheto erositoket is -
Raymond
titán
Egy regebbi Live! ma mar nem az igazi (de meg mindig jobb mint az onborard implementaciok) egy Audigy 2 (ZS)-el osszehasonlitva.
A Creative kartyakon legalabb van egy DPS normalis DAC-al kombinalva, a tobbin az sincs...
A tobb sav atvitele megoldhato egy optical kabellel is, de ott mar az ADAT protokollrol van szo, amit nem talalsz meg a hazimozi rendszereknel. Az a gond, hogy a szabvany nem enged tobbet es ez most mar egy uj szabvany bevezeteseit nemhiszem hogy valtozna.
Na mindegy, most vagy ket hetig nem leszek, ugyhogy BUEK. -
netchan
tag
Ez erosen hardver kerdese - a gyakorlatban minimalis mennyisegu felhasznalonak van olyan minosegu hazimozi rendszere a PC mellett/korul hogy egy digitalis es pl. egy Audigy2ZS analog kozt hallja a kulonbseget minosegileg.
Nem (csak) a hangartyak ADC-jenek a minosege miatt sirok, a jatekok szempotjabol ez majdnem kozombos, hanem amiatt, hogy pl most az SBLive-om sima stereo line out-jat az erositore kotve faszan hallani egy alapsistergest, es idonket a gepben leatszodo folyamatok beszurodo zajat. Ezt semmilyen tomoritesi veszteseg nem ubereli. (Egy 3 meter koruli mezei kabelt hasznalok.)
Gondolom ha 3 erpar fog menni, az csak ront a helyzeten, nem beszelve arrol, hogy baromira nem tetszik az otlet, hogy ujjnyi vastag kabelkoteg menjen a gep es az erosio kozott.
Nekem egy olyan kartyesz kellene, ahol a kifizetett ar egy eros 3d procira menne el, es nem a millio jack aljzat (asszem az ilyen csatlakozasok kerulnek a legtobbe altalaban a nyakokon), meg az ADC jo minosegu megvalositasara. A kimenet mehetne egy toslinken, oszt csokolom.
A tobbi kerdesben elbeszeltunk egymas mellet.
Btw, valahol olvastam, hogy vannak mar olyan kvarc belseju toslink kabalek, amik 30Mhz koruli savszelessegu jelet atvisznek. Ha jol emlekszem talan 10Mhz kell egy 48Khz-es sztereo jel atvitelehez, igy ebbe mar pont beleferne a tomoritetlen 5.1, nem?
netchan -
Raymond
titán
''Analog kimeneten (kiveve SS).''
Minden masodik sort olvasod csak ? Erre irtam valaszkent: ''a játékok 5.1es hnagja, mindig is kevert hang lesz,...'' - most ugorj vissza az #5-re es olvasd el meg egyszer az egeszet (onnan van az idezet) hogy lasd a kollega eredetileg mekkora boduletet irt. Mar lattad hisz reagaltal ra.
''Nem, ez (a savszelesseg) jatekoknal mindegy, ott a terhatasu hang....''
Ezt a tarhely igenyre irtam, csak sajna a zarojelbe a savszelesseg kerult valami orult oknal fogva - rajohettel volna, ugyanis ahogy visszaolvasok a #6-ban ugyanezt irtad.
''Detto. Az elozoek alapjan pont savszelesseg a problema, ha az ember az S/PDIF-en kuldene ki az anyagot.''
Nem errol volt szo - lasd itt feljebb.
''Hat en 100x inkabb bevallalnam a DD veszteseges tomoriteset ha egy profi erositon mehetne a DAC, mint azt, hogy egy gyer hangkartya meg a 3x2 analog kabel szedje ossze a gepbol meg a kornyezetbol a zajt.''
Ez erosen hardver kerdese - a gyakorlatban minimalis mennyisegu felhasznalonak van olyan minosegu hazimozi rendszere a PC mellett/korul hogy egy digitalis es pl. egy Audigy2ZS analog kozt hallja a kulonbseget minosegileg. A dragabb PC-s kategoriaju rendszereken sem fogja hallani.
''A digitalis kimenet problemairol szol a topic.''
Meg mindig nem ertem ezt mire irtad... -
netchan
tag
Nem, az egyes csatornak kulon-kulon vannak generelva es kikuldve.
Analog kimeneten (kiveve SS).
Nem, ez (a savszelesseg) jatekoknal mindegy, ott a terhatasu hang realis idoben van generalva, a hangok terbeli elhelyezkedese szerint es a konfiguraciotol fuggoen a megfelelo szamu csatorna (5, 6 vagy 7) a megfelelo kimenetekre kuldve.
Detto. Az elozoek alapjan pont savszelesseg a problema, ha az ember az S/PDIF-en kuldene ki az anyagot.
Nem, egy jatek hangja mindig pontosabb lesz mint egy DVD-je a fentebb leirtak miatt es egy kicsit azert is, mert itt nincsenek a csatornak vesztesegesen tomoritve.
Hat en 100x inkabb bevallalnam a DD veszteseges tomoriteset ha egy profi erositon mehetne a DAC, mint azt, hogy egy gyer hangkartya meg a 3x2 analog kabel szedje ossze a gepbol meg a kornyezetbol a zajt.
netchan
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Raymond
titán
''Mindenesetre kíváncsi vagyok az általad említett módszerre, mihelyt lesz lehetőségem kipróbálom a hangzásbeli különbséget a két megoldás között!''
Nincs sok ertelme, mert az a ''megoldas'' nem egy megoldas:
''a játékok 5.1es hnagja, mindig is kevert hang lesz,...''
Nem, az egyes csatornak kulon-kulon vannak generelva es kikuldve.
''...ugyanis az igazi 5.1hez előre letárolt és kódolt 6 darab diszkrét hangsáv kell, ami irdatlan méretű helyet foglal (lásd dvd),...''
Nem, ez (a savszelesseg) jatekoknal mindegy, ott a terhatasu hang realis idoben van generalva, a hangok terbeli elhelyezkedese szerint es a konfiguraciotol fuggoen a megfelelo szamu csatorna (5, 6 vagy 7) a megfelelo kimenetekre kuldve. Subwoofer jel nem generalodik, ezt vagy a hangkartya valasztja le a tobbibol meg kikuldes elott, vagy a hangszororendszer.
''...de ha a sztereo hangot mindenféle trükös módon szétosztják, be tudják csapni a füled. De ez nem lesz olyan, mint egy dvd 5.1es hangja, csak hasonló''
Nem, egy jatek hangja mindig pontosabb lesz mint egy DVD-je a fentebb leirtak miatt es egy kicsit azert is, mert itt nincsenek a csatornak vesztesegesen tomoritve. -
dabadab
titán
''A kerdes igazabol az, hogy a hazimozi erositok csak es kizarolag DD/DTS formatumu adatot kepesek-e fogadni, vagy tudnak tomoritetlen, nyers ''wav'' folyamot is kezelni.''
PCM jelfolyamot tudnak kezelni, de sajnos csak ket csatornasat, mivel az SPDIF savszelessege nem eleg arra, hogy 6 tomoritetlen sav atferjen rajta (igy aztan nincs is ilyen formatum definialva). -
törölt tag
Én eddig úgy tudtam, hogy a játékok 5.1-e 3 db stereo jelből tevődik össze, amihez az analóg átkötés biztosítja a megfelelő sávszélességet, a digitális viszont nem, mivel az SPDIF-en csak az első hangszórók stereo jele fér ki. (Kivéve, ha a hangkártya azt 1db bitstream-be kódolja - pl.: SoundStorm.) Ebből a jelből viszont az erősítő - legyen az akármilyen profi is - csak egy csorbább 5.1-et képes előállítani. Ezek miatt én a játékok alatti analóg átkötés pártján állok.
Mindenesetre kíváncsi vagyok az általad említett módszerre, mihelyt lesz lehetőségem kipróbálom a hangzásbeli különbséget a két megoldás között! -
netchan
tag
ugyanis az igazi 5.1hez előre letárolt és kódolt 6 darab diszkrét hangsáv kell
Filmeknel nyilvan, de egy jateknal ezek menet kozben generalodnak (az is, hogy honnan jon), stb. A kerdes igazabol az, hogy a hazimozi erositok csak es kizarolag DD/DTS formatumu adatot kepesek-e fogadni, vagy tudnak tomoritetlen, nyers ''wav'' folyamot is kezelni. -
deicide
veterán
a játékok 5.1es hnagja, mindig is kevert hang lesz, ugyanis az igazi 5.1hez előre letárolt és kódolt 6 darab diszkrét hangsáv kell, ami irdatlan méretű helyet foglal (lásd dvd), de ha a sztereo hangot mindenféle trükös módon szétosztják, be tudják csapni a füled. De ez nem lesz olyan, mint egy dvd 5.1es hangja, csak hasonló.
-
törölt tag
De nem az van, hogy ezek a kártyák (live/audigy/audigy2) csak egy stereo jelet képesek a digitális kimenetre küldeni, amiből az erősítő csak egy ál (úgy értem nem teljes értékű) 5.1-es hangot tud kreálni? Ezzel a megoldással nem csorbul a hangélmény? (Gondolok itt arra, mikor pl. a stereo mp3-ból keverek 5.1-es hangot, de ahogy az szól...hát kösz, de inkább nem.)
Most mi az igazság? -
deicide
veterán
ha koaxiális vagy digitális kábellel összekötöd a DOLBY DIGITAL erősítődet egy live/audigy/audigy2-vel, és a driverben bekapcsolod a digital output only-t, akkor az erősítőnek kutya kötelessége abból 5.1es hangot varázsolni az általa ismert algoritmusok segítségével. Ez nem új találmány, már évek óta így játszom.
-
netchan
tag
Vegigbongesztem egy csomo forumot, faq-t, stb, de nem talaltam valaszta a kovetkezo kerdesre:
Egy atlagos 5.1-es hangkartya digitalis kimenetet rakotve egy 5.1-es hazimozi erositore terhatasu hangot kap az ember mondjuk egy DirectSound 3D-t hasznalo jatek eseten, vagy ezt ma csak es kizarolag az nvidia SoundStorm cuccaval lehet megoldani?
netchan
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest