Keresés

Aktív témák

• Male

nagyúr

válasz Obi-1 #17 üzenetére

Megnézed a csatlakozókat. Ha azonos a színek sorrendje, akkor nem crosslink, ha nem azonos a sorrend, akkor crosslink (vagy egy elrontott kábel).

• Male

nagyúr

válasz X-COM #13 üzenetére

A kábel elvileg jó (a boltban rádugták valami bigyóra, azon valami világított, és azt mondták, hogy jó). Valami szoftveres gondra gondolok inkább, mert ha az XP-s gépen is a WinMe-t indítom el (azon fent van mind a kettő), akkor mind a két irányba lassú lesz a hálózat. Lehet, hogy egyszerűen ennyit tud a WinMe hálózatkezelése?

A hálókártya cserélgetéssel még várok inkább, hátha van valakinek valami egyszerűbb ötlete, mert az egyik gép nem különösebben szerelhető: egy 3000 forintos házban van, ami kicsit ''torz'', gondolom megnyomódott a szállításnál, mindenesetre én hajlítgattam amennyire tudtam, hogy egyáltalán bele lehessen rakni a kártyákat (szóval ennek a szétszedése az utolsó lehetőség).

• Male

nagyúr

Itt van az én hálózati problémám:

Két gép között van a hálózat. Teljesen egyforma 100 Mbites hálókártyák (SMC) vannak a gépekben, crosslink (remélem jól írom) kábellel összekötve. Az egyik gépen Win XP Prof van, a másikon WinME. A gond az, hogy ha az XP-s gépről másolok a Milleniumos gépre, akkor nagyon lassú a másolás (3% és 27% között ingadozik nagyon gyorsan az átvitel), viszont ha a Milleniumos gépről másolok az XP-sre, akkor szépen tartja az 50% - 53% közötti tempót (nem is nagyon hullámzik a sebesség). A vinyó nem lehet lassú, meg a gép sem, ugyhogy ezek biztosan nem okoznak gondot. Az sem lehet, hogy töredezett avinyó, mert nem az, és nem is kis fileok, hanem 4 gigás AVI-k. Ja és minden beállítást a win csinált, én csak beállítottam a 100 Mbps Full duplexet.

És még egy probléma: ha a WinMe-s gépen összevágom a filmet VirtualDubbal, és azt mentem a hálózaton keresztül az XP-s gép NTFS partíciójára, akkor nem enged 4 gigánál nagyobb fileokat csinálni (gondolom ez azért van, mert WinMe alatt csak FAT16 és FAT32 van elvileg, ott pedig 4 gigánál nagyobb file nem lehet). Ezt nem lehet valahogy megkerülni? (most csak az XPs gép alól lehet összevágni 4 gigánál nagyobbra).

Aktív témák