- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A70 - áram, erősség
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
Male
nagyúr
A kábel elvileg jó (a boltban rádugták valami bigyóra, azon valami világított, és azt mondták, hogy jó). Valami szoftveres gondra gondolok inkább, mert ha az XP-s gépen is a WinMe-t indítom el (azon fent van mind a kettő), akkor mind a két irányba lassú lesz a hálózat. Lehet, hogy egyszerűen ennyit tud a WinMe hálózatkezelése?
A hálókártya cserélgetéssel még várok inkább, hátha van valakinek valami egyszerűbb ötlete, mert az egyik gép nem különösebben szerelhető: egy 3000 forintos házban van, ami kicsit ''torz'', gondolom megnyomódott a szállításnál, mindenesetre én hajlítgattam amennyire tudtam, hogy egyáltalán bele lehessen rakni a kártyákat (szóval ennek a szétszedése az utolsó lehetőség). -
Male
nagyúr
Itt van az én hálózati problémám:
Két gép között van a hálózat. Teljesen egyforma 100 Mbites hálókártyák (SMC) vannak a gépekben, crosslink (remélem jól írom) kábellel összekötve. Az egyik gépen Win XP Prof van, a másikon WinME. A gond az, hogy ha az XP-s gépről másolok a Milleniumos gépre, akkor nagyon lassú a másolás (3% és 27% között ingadozik nagyon gyorsan az átvitel), viszont ha a Milleniumos gépről másolok az XP-sre, akkor szépen tartja az 50% - 53% közötti tempót (nem is nagyon hullámzik a sebesség). A vinyó nem lehet lassú, meg a gép sem, ugyhogy ezek biztosan nem okoznak gondot. Az sem lehet, hogy töredezett avinyó, mert nem az, és nem is kis fileok, hanem 4 gigás AVI-k. Ja és minden beállítást a win csinált, én csak beállítottam a 100 Mbps Full duplexet.
És még egy probléma: ha a WinMe-s gépen összevágom a filmet VirtualDubbal, és azt mentem a hálózaton keresztül az XP-s gép NTFS partíciójára, akkor nem enged 4 gigánál nagyobb fileokat csinálni (gondolom ez azért van, mert WinMe alatt csak FAT16 és FAT32 van elvileg, ott pedig 4 gigánál nagyobb file nem lehet). Ezt nem lehet valahogy megkerülni? (most csak az XPs gép alól lehet összevágni 4 gigánál nagyobbra).
Aktív témák
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 06.05
- Okosított PS4 Slim 11.00 GoldHEN 500GB - Telepített játékokkal
- BESZÁMÍTÁS!Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 256GB 5G tablet extra tokkal garanciával hibátlan működéssel
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest