Hirdetés

Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sh4d0w

félisten

LOGOUT blog

válasz Vision #191 üzenetére

Nem nagyon tudom azonosítani, miről beszélsz, de lehet, hogy én sem voltam elég világos. Navigáció a következő tervet dobja nekem, két és fél órányi utazással: itt felszállok a vonatra, két faluval arrébb átszállok a pestire. Onnan metró, majd arról HÉV. Ez nem tűnik átszállás nélkülinek sehogy sem. Ugyanezen indulási és érkezési hely között autóval 70-80 perc - na az tényleg átszállás nélküli. Ha hozzáveszem, hogy visszafelé is meg kell tennem az utat, akkor 5 óra vs 3 és nem kell jegyekkel szórakoznom, elviselni mások viselkedését és testszagát.

https://www.coreinfinity.tech

• Gargouille

őstag

válasz Vision #191 üzenetére

Rettentően függ attól, hogy pontosan honnan hová mész. Valószínűleg esetedben ez épp ilyen szerencsés. Én a pesti oldalon mozgok leginkább, van is konkrét összehasonlító tapasztalatom. A X. kerületből kellett a XIV-be bejárnom dolgozni 9 éven át. Az első 4 évben csak tömegközlekedéssel jártam.

A távolság 10km. Ez BKV-val 1 átszállással és némi gyaloglással járt, busz+villamos. A menetidő a gyakorlatban kicsivel több mint 1 óra volt ajtótól ajtóig. Google maps tervezése alapján 49 perc, de ez a gyakorlatban tudom, hogy nem ennyi.

4 év után elgondolkodtam rajta, hogy kizárólag ezért veszek bérletet, izzadok a megállóban, várakozok, szagolom a kedves utastársakat, mi lenne ha kocsival jönnék be? Kiszámoltam benzinben pont a bérlet árából kijönnék (akkori árakon). Tulajdonképpen a tömegközlekedéssel nem spórolok semmit.

Mikor először mentem autóval akkor szembesültem vele, hogy bizony 22-25 perc volt az út. Naponta 1 teljes órát megspóroltam az életemből csak ezzel. Ez hetente 5 kidobott óra volt az életemből. Havonta már majdnem egy teljes nap.

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

Új hozzászólás Aktív témák