Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Barret001
addikt
válasz
Donki Hóte #237 üzenetére
Zöld rendszám.Benne van a nevében,hogy ZÖLD! a 3 tonnás 3000 köbcentis suv amit csak benzin üzemmel használnak,mitől zöld? Attól hogy van benne egy általában minimum szintre merült akku? Nekem a ZÖLD azt jelenti,hogy környezetbarát működésű. Magyarul takarékos,kis fogyasztású,tiszta üzemű jármű. .
-
Gargouille
őstag
Rettentően függ attól, hogy pontosan honnan hová mész. Valószínűleg esetedben ez épp ilyen szerencsés. Én a pesti oldalon mozgok leginkább, van is konkrét összehasonlító tapasztalatom. A X. kerületből kellett a XIV-be bejárnom dolgozni 9 éven át. Az első 4 évben csak tömegközlekedéssel jártam.
A távolság 10km. Ez BKV-val 1 átszállással és némi gyaloglással járt, busz+villamos. A menetidő a gyakorlatban kicsivel több mint 1 óra volt ajtótól ajtóig. Google maps tervezése alapján 49 perc, de ez a gyakorlatban tudom, hogy nem ennyi.4 év után elgondolkodtam rajta, hogy kizárólag ezért veszek bérletet, izzadok a megállóban, várakozok, szagolom a kedves utastársakat, mi lenne ha kocsival jönnék be? Kiszámoltam benzinben pont a bérlet árából kijönnék (akkori árakon). Tulajdonképpen a tömegközlekedéssel nem spórolok semmit.
Mikor először mentem autóval akkor szembesültem vele, hogy bizony 22-25 perc volt az út. Naponta 1 teljes órát megspóroltam az életemből csak ezzel. Ez hetente 5 kidobott óra volt az életemből. Havonta már majdnem egy teljes nap. -
Hi!King
őstag
Amúgy pont most vettünk új autót, és a multimédiánál a minimum az volt, hogy legyen android auto támogatás. De ettől még pont nem ez volt a selling point, és amiatt nem, mert ez minden új autóban alap vagy választható opció, és már jópár éves használtakban is jórészt benne van. Ellenben motorból nagyon nagy a szórás, vannak kimondottan kockázatosabb konstrukciók ma is, és mindezt még sokdimenzióssá teszi az, hogy akkor hibrid legyen-e, milyen hibrid, milyen váltós, eleve milyen üzemanyag, ezek sokkal fontosabb kérdések onnantól kezdve, hogy a telefonomat bármelyikre á tudom szúrni, amennyiben nem ezen akarok kimondottan spórolni.
-
Én sem értem. Te Buda Dél-Észak közlekedésről beszéltél, nem falvakról. A Budai fonódó villamos átszeli teljes Budát Budafoktól egészen a Bécsi útig átszállás nélkül, 1 átszállással Szentendréig (HÉV).
A környezetvédelmi és biztonságtechnikai berendezések mind EU-s előírások. Nem lehet forgalomba helyezni új autót ezek nélkül. Az EU-nak van egy Vision Zero célkitűzése, ahhoz ezek az eszközök. Szerinted ezt a gyártók lobbizták ki?
-
Dotkomlufi, evélufi
Ezt (is) sokan bebukták
Nem baj, pártunk és kúúúúrmányunk most zabolázza meg a hibrid autókat, zöld rendszám OFF.
Csak az a baj, hogy aki számol, az hibridről nem elektromosra vált, hanem dízelre
Na ez az öntökönlövés a zöld lobbi részéről nézve
-
Nem nagyon tudom azonosítani, miről beszélsz, de lehet, hogy én sem voltam elég világos. Navigáció a következő tervet dobja nekem, két és fél órányi utazással: itt felszállok a vonatra, két faluval arrébb átszállok a pestire. Onnan metró, majd arról HÉV. Ez nem tűnik átszállás nélkülinek sehogy sem. Ugyanezen indulási és érkezési hely között autóval 70-80 perc - na az tényleg átszállás nélküli. Ha hozzáveszem, hogy visszafelé is meg kell tennem az utat, akkor 5 óra vs 3 és nem kell jegyekkel szórakoznom, elviselni mások viselkedését és testszagát.
-
Tasunkó
őstag
Gyakorlatilag a multimédia key selling pointtá lépett elő.
Igen, a marketing ezen dolgozik, hogy elhitesse hogy van értelme. Egy csimpánz meg grapefruitot akarna rászúrni az autóra, csak nem tudja megvenni.
A szerelhetőség alatt egy szemléletváltozást értek, amiben nem az új termék legyártása a prioritás, hanem a kifogástalan üzembentartás, alacsony költséggel járó javítás, elsősorban persze a szerelőműhely számára. Akkor kevesebb alkatrészt kellene újra autó képében legyártani, és nem kell újrafeldolgozni, már amit nem tüzelnek el belőle. -
azbest
félisten
Szvsz igény lenne fapados felszereltségre, pont azért, mert bőven megfelel autónak bármi. Mintha már lett is volna ilyen szál előző oldalon.
A magyas nyugati ár miatt tolják tele inkább olyan űrtechnikával, ami amúgy egy átlag tabletben is benne van töredék pénzért.
A különböző segédek már más kérdés - kamerák, érzékelők és menettartó / önvezető képességek. Bár lehet azok is inkább árigazolónak vannak sok esetben.
Ja meg persze még a bőrülés és hasonlók, ami nem funkcionális, de van akinek luxusra van igénye (vagy csak ezt a fogást találja a műanyagabb belsejű eautóknál).Ja és persze a hagyományos értékesítési láncban lehet nem a gyártó, hanem a kereskedő szed magas sápot.
-
Multimédia az lényegtelen parasztvakítás
Gyakorlatilag a multimédia key selling pointtá lépett elő. Ma már mindenki leszarja, hogy milyen motor/futómű van a verda alatt, mert minden autó egészen jó az átlagember számára. Az újautó vásárló első kérdése, hogy rá tudja-e szúrni a gépre a telóját.
...hát a biztonságtechnika, az valamennyire változik, mert lehet most is venni szerényebb biztonsággal felszerelt autót
Már nem nagyon lehet. Pont mostantól kötelező egy rakás korábban extraként árult fícsőr: [link]
-
Attila0
őstag
"Az autók egyébként sem szerelésre tervezettek, az hogy lehet javítani az is egy technológiai potyautas."
Már meg ne haragudj de, azt hiszem hogy téged is alaposan beszippanthatott a fogyasztói társadalom eszméje, hogyha így 2024 derekán már azt gondolod hogy csakis az eldobható autó a jó autó.
-
Tasunkó
őstag
A 15 évesnél már probléma a rozsda, illetve annak a rendes megjavítása időigényes, ezáltal aránytalanul drága, az autó értékéhez mérve. Az autók egyébként sem szerelésre tervezettek, az hogy lehet javítani az is egy technológiai potyautas. Multimédia az lényegtelen parasztvakítás, hát a biztonságtechnika, az valamennyire változik, mert lehet most is venni szerényebb biztonsággal felszerelt autót, ami 20 év múlva már alapnál is kevesebb lesz, az meg megint gazdasági érdek.
-
-
Hi!King
őstag
Ez részigazság, elég komoly szerepe van ebben a falvak kihalásának is, így a kisboltok mérethatékonysága romlott. Másrészt öngerjesztő folyamat volt, mert a dráguló falusi kisboltok, városokban megjelenő olcsó diszkont láncok is gerjesztették azt, hogy egyre jobban megérte bejárni vásárolni az amúgy egyre kevesebb embernek, egyre kisebb vásárlóerővel, ami aztán elsorvasztotta a falusi kisboltokat.
-
törölt tag
Teljesen felesleges keverni a lokális károsanyagemissziót a globális kibocsátással. Egy ilyen öreg bontószökevény rengeteg valódi szennyezőanyagot emittál, amikben jócskán vannak keményen egészségkárosító, rákkeltő szarok is. Ezek tények, kár ezen vitázni. Egy modern autóból ezekből vagy semennyi sem jön, vagy csak a töredéke.
-
válasz
arnyekxxx #204 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy a tipikus 1,5 milliós gépjármű most sem felel meg a modern kor követelményeinek. Az, hogy a te lekopott lakkozású verdád neked megfelel, az ebből a szempontból indifferens.
#205arnyekxxx
Ezen mi a meglepő? Régen ez volt a helyzet, most meg folyamatosan szűnnek meg a vidéki boltok. Az emberek nyilván vásárolnak valahol...Az árak nem a lidlhöz képest csökkennének, azt a szintet lehetetlen lenne tartani, hanem a mostani vidéki kisbolt szinthez képest.
-
Tasunkó
őstag
Lehetne így is, de lehet úgy is az autókkal, mint Kuba esetében, egyébként is India irányába tartunk, ami előrevetít egy jövőbeli toleranciát a műszaki esetében, amennyiben nem kezd el az EV népautósodni. Kedvező fordulat is lehetne, az aliexpressről rendelni bele jobb vezérlést, meg alkatrészeket.
-
válasz
Gargouille #199 üzenetére
Azt nem értitek meg, hogy a kettő összefügg. Azért szar a választék a helyi boltban, mert könnyen, olcsón jutottak az emberek autóhoz, amivel el tudnak menni a hiperbe. Ha a mobilitás továbbra is korlátozott lenne (mint régen), akkor helyben kialakulna egy fejlettebb infra.
-
GreatL
őstag
EVeszett... akkor talán veszek még egy benzines autót utoljára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Reverb G2
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged