- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Milyen egy hatéves iPhone-t használni 2026-ban?
- Fotók, videók mobillal
- Három új Pixel 11 render került elő, specifikációkkal együtt
- Kiszivárogtak a Pixel Watch 5 sajtóképei: marad a jól ismert forma
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- iPhone topik
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
-
arnyekxxx
veterán
Ja, fustoljon masnak az eromu mashol.

Merthogy Magyarorszagon legutobb a FIDESZ korltaozta ugy a szelturbinak telepiteset, hogy gyakorlatilag sehova sem lehet letenni egyet, mert tul kozel van valami telepuleshez. Napelem akkor add aramot, amikor az auto nincs otthon a tolton, a parkolohelyek tobbsege nem ad toltesi lehetoseget.
Vizeromu van, de tobbnek nincs hely.
Atomeromu 1 van, az is a tervezett elettartama vege fele jar, es meg sehol sem tart az uj epitese, ha egyaltalan megepul valaha.
Mi marad? Fosszilis eromuvek.Orulenek neki nagyon ha mindenki villanyautoval jarna, megujulo energiabol toltve, de es kevesebb lenne a fust, de ehelyett az van, hogy csak mashol fustol az auto, nem ott ahol gurul.
A koronavirus es vele az otthonrol dolgozas tobbet tett a kornyezetvedelemert, mint barmilyen villanyauto.Egyrészt igen, még az is jobb hogyha az erőműben jó hatékonysággal ég el a fosszilis, nem pedig alapjáraton a pirosnál majd zöldnél megpadlózva tolja ki az égésterméket sokezernyi autó a városban a gyereked orra alá, másrészt Mo pont elég jól áll carbonsemleges áramból és persze mielőbb épüljön fel paks2 aztán paks3.
A magyarországi szélerőművek lófaszra sem jók, a legjobb helyre van telepítve amit korábban leraktak, ezeken a legjobb helyeken ezt képesek produkálni (az elmúlt hét eredménye 330MW telepített szélerőművel):
-
arnyekxxx
veterán
Igen és majd lesz egy városnyi ipartelep, hogy ünnepekre mindneki bérelhessen magának autót ha messze megy. Fasza 5let.
Mivel a normál méretű akksis autók kb 20 misitől indulnak, míg a legkissebb fisfos városi autó is elmegy 5-600km-t, így megint csak fasza 5let...
El kellene felejteni, hogy perpillanat a villany autó a környezetvédelemért van. Lópikula. Úri hóbort sokadik autónak meg mutogatni videókban. Esetleg ott ahol mindneki szarásig van lóvéval. Meg peszer fasza a ződrendszám a "városi terepjáróra" mer hibrid.mert ünnepeken hirtelen mindenki 700km-re megy egyseggel
-
K82
őstag
Ha csak a cégnél körülnézek ki honnan jár be melózni (és esetleg utána elmegy bevásárolni, ügyet intézni), veszem a 200 km-es hatótávolságot, az 53 emberből 49 naponta kevesebbet megy 30 km-nél (megyeszékhelyre a környező településekről, autópálya nélkül). Ilyen felhasználás mellett nem nagyon kell naponta tölteni, elég hetente egyszer és a kollégák által sokat szidott e-Golf még télen is tudja ezt. A maradék négy pedig tölthetné max. kétnaponta...
-
jerry311
nagyúr
Abban az évi pár alkalomban megtervezed az utat, vagy bérelsz arra az időre egy dízelt. Cserébe az év 95%-ban nem füstölöd tele a várost a belsőégésű számára legszarabb feltételek között üzemeltetett járgánnyal.
Mindemellett senki sem mondta, hogy vegyen legkisebbaksicsomagos városi kisvillanyautót az akinek fontos, hogy egy seggel letoljon 700km-t.
Ja, fustoljon masnak az eromu mashol.

Merthogy Magyarorszagon legutobb a FIDESZ korltaozta ugy a szelturbinak telepiteset, hogy gyakorlatilag sehova sem lehet letenni egyet, mert tul kozel van valami telepuleshez. Napelem akkor add aramot, amikor az auto nincs otthon a tolton, a parkolohelyek tobbsege nem ad toltesi lehetoseget.
Vizeromu van, de tobbnek nincs hely.
Atomeromu 1 van, az is a tervezett elettartama vege fele jar, es meg sehol sem tart az uj epitese, ha egyaltalan megepul valaha.
Mi marad? Fosszilis eromuvek.Orulenek neki nagyon ha mindenki villanyautoval jarna, megujulo energiabol toltve, de es kevesebb lenne a fust, de ehelyett az van, hogy csak mashol fustol az auto, nem ott ahol gurul.
A koronavirus es vele az otthonrol dolgozas tobbet tett a kornyezetvedelemert, mint barmilyen villanyauto. -
Ribi
nagyúr
Abban az évi pár alkalomban megtervezed az utat, vagy bérelsz arra az időre egy dízelt. Cserébe az év 95%-ban nem füstölöd tele a várost a belsőégésű számára legszarabb feltételek között üzemeltetett járgánnyal.
Mindemellett senki sem mondta, hogy vegyen legkisebbaksicsomagos városi kisvillanyautót az akinek fontos, hogy egy seggel letoljon 700km-t.
Igen és majd lesz egy városnyi ipartelep, hogy ünnepekre mindneki bérelhessen magának autót ha messze megy. Fasza 5let.
Mivel a normál méretű akksis autók kb 20 misitől indulnak, míg a legkissebb fisfos városi autó is elmegy 5-600km-t, így megint csak fasza 5let...
El kellene felejteni, hogy perpillanat a villany autó a környezetvédelemért van. Lópikula. Úri hóbort sokadik autónak meg mutogatni videókban. Esetleg ott ahol mindneki szarásig van lóvéval. Meg peszer fasza a ződrendszám a "városi terepjáróra" mer hibrid. -
arnyekxxx
veterán
Az átlag magában foglalja az átlagtól kevesebbet és többet is. Nem pontosan 365 alkalommal az átlagot. És itt a baj, hogy szinte mindenkinek van az évben több alkalom amikor mondjuk ünnepnapon megy messze, amikor a lakosság nagyon nagy szézaléka is ezt teszi. Vagyis a töltő kutak sokkal jobban ki vannak használva. Emiatt hiába számolsz te max fél óra megállással ha közben még 15-en várnak ott és várják a fél órájukat 2-3 órán át. Nem tudsz előző nap tölteni, mert mindenki ezt teszi. Emiatt fontos, hogy ICE autónál a 600+km hatótáv miatt 2-4 nappal előre tankolsz is bőven elvagy napi 50 kilométerrel hétvégéig. Ezt elektromossal nem tudod megtenni, mert hétvégére marad 150-200. És mondhatod, hogy átlag, de bele kell venni azt a pár alkalmat is amikor az átlagtól sokkal többet akarsz menni.
-
jerry311
nagyúr
A napi használatra értette az átlag 200 km-t, nem arra h egy évben x alkalommal egyszerre teszel meg több száz km-t.
A cégnél nálunk is van e-Golf és a kollégák nagy része is fikázza (nagyrészt látatlanban) h csak 150-200 km-t megy egy töltéssel. Aztán ha visszakérdezek mire nem elég ez a mindennapokban jön a hápogás ha elmegy a rokonaihoz az ország túlsó végébe (évente párszor) akkor bizony már nem elég.
Persze lehetne folytatni h minek cipeljek minden nap több száz kg plusz súlyt (nagyobb akkupakk) amikor évente csak pár alkalommal lenne kihasználva? Vagy ott vannak a PHEV-k amiknél napi ingázásra elég lehet pusztán a villanyos hatótáv, de ott is cipelsz (ilyen esetben feleslegesen) egy teljes értékű ICE-t is ha esetleg messzebbre mennél.
Napi használatra ha nem sokat megy az ember szerintem (is) bőven elegendő ekkora hatótáv.Napi hasznalatra akkor eleg, ha masnap reggelre visszatolt otthon annyit (vagy munkaido alatt a cegnel), hogy tudj menni megint. Es ezt telen is tudja, amikor vilagitani es futeni is kell.
-
Ribi
nagyúr
Az átlag magában foglalja az átlagtól kevesebbet és többet is. Nem pontosan 365 alkalommal az átlagot. És itt a baj, hogy szinte mindenkinek van az évben több alkalom amikor mondjuk ünnepnapon megy messze, amikor a lakosság nagyon nagy szézaléka is ezt teszi. Vagyis a töltő kutak sokkal jobban ki vannak használva. Emiatt hiába számolsz te max fél óra megállással ha közben még 15-en várnak ott és várják a fél órájukat 2-3 órán át. Nem tudsz előző nap tölteni, mert mindenki ezt teszi. Emiatt fontos, hogy ICE autónál a 600+km hatótáv miatt 2-4 nappal előre tankolsz is bőven elvagy napi 50 kilométerrel hétvégéig. Ezt elektromossal nem tudod megtenni, mert hétvégére marad 150-200. És mondhatod, hogy átlag, de bele kell venni azt a pár alkalmat is amikor az átlagtól sokkal többet akarsz menni.
-
K82
őstag
A napi használatra értette az átlag 200 km-t, nem arra h egy évben x alkalommal egyszerre teszel meg több száz km-t.
A cégnél nálunk is van e-Golf és a kollégák nagy része is fikázza (nagyrészt látatlanban) h csak 150-200 km-t megy egy töltéssel. Aztán ha visszakérdezek mire nem elég ez a mindennapokban jön a hápogás ha elmegy a rokonaihoz az ország túlsó végébe (évente párszor) akkor bizony már nem elég.
Persze lehetne folytatni h minek cipeljek minden nap több száz kg plusz súlyt (nagyobb akkupakk) amikor évente csak pár alkalommal lenne kihasználva? Vagy ott vannak a PHEV-k amiknél napi ingázásra elég lehet pusztán a villanyos hatótáv, de ott is cipelsz (ilyen esetben feleslegesen) egy teljes értékű ICE-t is ha esetleg messzebbre mennél.
Napi használatra ha nem sokat megy az ember szerintem (is) bőven elegendő ekkora hatótáv. -
arnyekxxx
veterán
-
hegedus001
senior tag
Egyet se tudok venni (újat, benzinest) nem hogy másodikat
Akkor használtan kell venni. Én pont most gondolkodtam rajta, a fízel kombi mondeó mellé tök jó lenne egy e up. 4-5 év alatt behozná az árát napi 60-80 km el, (csak munkanapokat számolva) a benzines társával szemben. Még 3-4 év alatt meg pluszban is van az ember vele.
Mondjuk ehhez az kellene, hogy összejöjjön a ház vásárlás végre
-
LurkerSheik
senior tag
Volt régen 3L-es fogyasztású, nem is egy. Kis súly és szívódízel volt a titok a kevés fogyasztásra. Anyám simán kihozott 3.4L-et kis ford fiesta 1.8 szívóból, igaz nem is ment, azaz értsd úgy hogy előzni nem lehetett vele.
Most is lehetne normális technikával ilyet csak gondolom a környezetvédelmi nyavaják meg ugye biztosság miatt nem kivitelezhető.
Reálisan rendes szívó benzin és hybrid hajtás az ami keveset is eszik és hatótávja is van és még előzni is lehet vele ésszerű keretek között persze. Toyota Prius széria ilyen csak itthon nem lehet kapni normális áron. (vennék én prius plus-t de csak ex taxik vannak olcsón)
Tisztán elektromosat csak városba tudom elképzelni kiépített töltőkkel. Erre meg kisturbós suv-ok szaladgálnak amiknek haláluk a város.Hát igen valamit valamiért.
A 3.4 nem 3 és nem is ment és okádta a füstöt és tojással a pedál alatt és csak egy gyufásdoboz méretű autó talán még klíma nélkül is. Sok itt a kényelmetlenség.Én se kérek bele minden vackot a kocsiba, de a füst okádó szívódízel, meg a használt sütőolaj bele nem épp volt környezetbarát akkoriban ahogy lehetett velük költséget csökkenteni.
De még egy euro 3-as (mondjuk egy passat 5.5 131le kotvány és társai) mögött is felfordul az ember gyomra. -
MasterDeeJay
veterán
Nem tudom melyik média hazudja le a csillagokat én nem találkozok ilyenekkel, inkább a saját reklámok ilyenek.
Azok meg ugyanolyanok mint a mosópor, fogkrèm…bármi ahány árnyalattal fehérebb minden új fogkrémtől a fogam már a fogfehérítés megszűnt volna.
A fogyasztóvédelem pedig valamiért immunis ezekre.
Aki reklám hazugságok alapján vesz meg elektromost és utána hisztizik, az ugyanolyan hülye mint a 2-3 liter fogyasztással kecsegtető belső égésű vásárló.Volt régen 3L-es fogyasztású, nem is egy. Kis súly és szívódízel volt a titok a kevés fogyasztásra. Anyám simán kihozott 3.4L-et kis ford fiesta 1.8 szívóból, igaz nem is ment, azaz értsd úgy hogy előzni nem lehetett vele.
Most is lehetne normális technikával ilyet csak gondolom a környezetvédelmi nyavaják meg ugye biztosság miatt nem kivitelezhető.
Reálisan rendes szívó benzin és hybrid hajtás az ami keveset is eszik és hatótávja is van és még előzni is lehet vele ésszerű keretek között persze. Toyota Prius széria ilyen csak itthon nem lehet kapni normális áron. (vennék én prius plus-t de csak ex taxik vannak olcsón)
Tisztán elektromosat csak városba tudom elképzelni kiépített töltőkkel. Erre meg kisturbós suv-ok szaladgálnak amiknek haláluk a város. -
LurkerSheik
senior tag
Félre értés ne essék,nekem is tetszenek az elektromos járművek,csak kezeljük helyén őket! Most ezeket kell tolni,és a csillagokat is lehazudja az égről a média! Második autónak városban elmászkálni jó a nagy részük.
És van néhány átlagembernek drága modell,ami első autónak is jó. Persze vannak 500 kilóméter feletti hatótávúak is,ami már megfelelő. Csak bírd megvenni... 20-30 milliós autók már nagyon szűk réteg számára elérhetőek csak. Aztán csodálkoznak,hogy nincs várólista
Nem tudom melyik média hazudja le a csillagokat én nem találkozok ilyenekkel, inkább a saját reklámok ilyenek.
Azok meg ugyanolyanok mint a mosópor, fogkrèm…bármi ahány árnyalattal fehérebb minden új fogkrémtől a fogam már a fogfehérítés megszűnt volna.
A fogyasztóvédelem pedig valamiért immunis ezekre.
Aki reklám hazugságok alapján vesz meg elektromost és utána hisztizik, az ugyanolyan hülye mint a 2-3 liter fogyasztással kecsegtető belső égésű vásárló. -
Z_A_P
addikt
1500 felesleges, de a 200 meg keves.
Tudjon 300-at, telen futessel palyan 130-al.
Ugyanis sosem 0-100% hasznalod akksit utazas kozben, hanem 20-80 kozott, azaz 60%-al kozlekedsz.
(aki nem tudja, alatta nagyon necces mar kicentizni, felette meg nagyon belassul a toltes, nincs ertelme tolton tovabb logni ha menned kell) -
Z_A_P
addikt
Tudod mi kellene a vevoknek? 15000 euroert ( 6M HUF) egy kenyelmes tagas egyszeruen es olcson szervizelheto, 150LE-s, 5 szemelyes 400km-t tudo kombi (v suv) villanyauto.
[...]
Jaa, hogy ez nem volt mint opcio?
Igen, jól látod. Ez nem opció, mert ilyet nem tudnak gyártani. Egyelőre. Viszont már közelebb vagyunk hozzá, mint tíz éve.
Egyébként elnézve azt, hogy úgy általában miket lehetett eladni itt Európában, én nem látom, hogy ennyire népszerű lenne a fapados kategória.
"én nem látom, hogy ennyire népszerű lenne a fapados kategória."
Persze hogy nem nepszeru, mert nem letezik. A "moped" autokat (spring) nem sorolom ide. -
LurkerSheik
senior tag
Csak ne hagyd le a mondat másik felét, hogy náluk nem éri el az 50%-ot sem nálunk meg 70% felett van az arány gdp arányosan az adósság.
Másrészt az államadósság csak egy szám, ha nagy a kibocsátás elnézi a piac… usa, japán. -
Barret001
addikt
Félre értés ne essék,nekem is tetszenek az elektromos járművek,csak kezeljük helyén őket! Most ezeket kell tolni,és a csillagokat is lehazudja az égről a média! Második autónak városban elmászkálni jó a nagy részük.
És van néhány átlagembernek drága modell,ami első autónak is jó. Persze vannak 500 kilóméter feletti hatótávúak is,ami már megfelelő. Csak bírd megvenni... 20-30 milliós autók már nagyon szűk réteg számára elérhetőek csak. Aztán csodálkoznak,hogy nincs várólista
-
Barret001
addikt
Mint írtam, pont nézegettem mostanában az EV-ket a 200km-es hatótávot még a legolcsóbb Dacia Spring is tudja, de inkább többet.
Az átlag elektromos autók akksijai 360-380km körül indulnak azaz a többség már 400km körül indul és ezek még az alapváltozatok. Az meg még ha az időjárás nagyon összeesküdik ellenünk vagy épp autópályázunk akkor is megvan legalább 300km amivel az ország legtávolabbi pontjából is könnyedén eljuthatunk Budapestre ahol egy szimpatikus töltőn max fél órát pihentetve az autót indulhatunk is haza. Én sem szeretem az elektromos autókat, tengerparti nyaralásra sem indulnék feltétlenül el vele, de már régen nem azt tudják mint ami az embereknek évekkel ezelőttről berögződött.Olyan ez mint a 4 évszakos gumi. Emberek hallották róla 20 éve, hogy szar, közben a legtöbb magyar embernek már sokkal jobb választás lenne mint 2 garnitúra szezongumi...
Az általad említett hatótávot neked adják meg,és a laikusoknak. A valóság meg kicsivel több mint a fele... Nem a 360 km 40-es döcögés az átlagos hatótáv! [Aztán szembe jön a valóság...]
-
BaLee
addikt
Mint írtam, pont nézegettem mostanában az EV-ket a 200km-es hatótávot még a legolcsóbb Dacia Spring is tudja, de inkább többet.
Az átlag elektromos autók akksijai 360-380km körül indulnak azaz a többség már 400km körül indul és ezek még az alapváltozatok. Az meg még ha az időjárás nagyon összeesküdik ellenünk vagy épp autópályázunk akkor is megvan legalább 300km amivel az ország legtávolabbi pontjából is könnyedén eljuthatunk Budapestre ahol egy szimpatikus töltőn max fél órát pihentetve az autót indulhatunk is haza. Én sem szeretem az elektromos autókat, tengerparti nyaralásra sem indulnék feltétlenül el vele, de már régen nem azt tudják mint ami az embereknek évekkel ezelőttről berögződött.Olyan ez mint a 4 évszakos gumi. Emberek hallották róla 20 éve, hogy szar, közben a legtöbb magyar embernek már sokkal jobb választás lenne mint 2 garnitúra szezongumi...
-
Barret001
addikt
-
8th
addikt
"Aki le akar tekerni 1500 KM-t egyhuzamban,annak jól jön!"
Azokat nem anya szülte. Volt szerencsém letolni egy Opel Vivaróval a Kecskemét - Brno távot oda-vissza egy nap leforgása alatt néhány rövid (értsd. pisiszünetnyi vagy tankolás) megállóval. Ott átértékeltem sok dolgot. Nap végén úgy hagytam el a sofőrülést mint kezdő b**i a gőzfürdőt. Konkrétan járni nem tudtam és két napig rendesen be volt állva a csípőm/derekam pedig az "csak" 900km volt. Erre születni kell. Akar a tököm még egyszer tíz órát autóban ülni egyhuzamban. Nem azt mondom, hogy 100-150 kilométerenként lejönnék az autópályáról fél órára töltögetni mint egy villanyautós de nekem senki se mondja, hogy normális 400+ kilométereket egy seggel letolni.
-
arnyekxxx
veterán
a 200 is sokszorosa annak amennyit az átlagember naponta beletesz az autójába. Nyilván itt is mindenki utazó ügynök aki naponta tesz egy Bp-sopron-letenye-békéscsaba-nyíregyháza Bp- kört.
-
8th
addikt
Nem szar az csak megvannak a korlátai. Ha ezekkel valaki együtt tud élni akkor számára az a tökéletes választás. Az én felhasználási szokásaimnak nem felel meg így számomra pedig a dízel a tökéletes választás. Miattam hal ki a 'zemberiség meg a bébifóka populáció. Megyek, be is állok a sarokba.

-
dabadab
titán
-
dabadab
titán
-
cami][us
őstag
-
Barret001
addikt
-
atus72
őstag
mégis mi a f***k 1000 meg 1500km hatótávolságú elektromos autó? hova? kinek?
-
KROK640
félisten
-
KROK640
félisten
Szerbia és Ukrajna kivételével az összes szomszédunk megelőzött már, kiváltképp a románoknál és a szlovákoknál látványos, de a Horvátoknál is, akiknél ráadásul a rendszerváltás után még egy háború is volt.
-
dabadab
titán
Gondolom itt 20 százalékpontos növekedésre gondoltál, de én ezt nem látom sehol:
https://tradingeconomics.com/romania/government-debt-to-gdpÉs hát itt vannak a bezzegmagyar adatok is:
https://tradingeconomics.com/hungary/government-debt-to-gdp -
Man0gatya
aktív tag
Numerikusan valóban, a deviza gyengülés viszont gyorsíthatja a gazdaságot, de közvetelen csökkenti a vásárlóerőt az mértéke.
Az usd/huf chart siralmas.
Ugyanez elmondható a ron/usd-re is, bár mégis jóval kevesebbet gyengült, csak közben azon vitatkozhatunk, hogy beérték e Magyarországot fejlettségben vagy még nem.
10-15 éve még ilyen szóba sem jöhetett.
Ők legalàbb jól használták ki a deviza gyengítéssel járó előnyöket.Lengyel zlotyi, cseh korona meg már lőtávolban sincsenek a hufnak.
Nem lehet védeni objektíven ezt a kormányt sem az mnb-t.JAH csak nézd mega román államadósságot 5 év alatt 20%-os növekedés gdp arányosan :d
-
Man0gatya
aktív tag
A Toyota sem erőlteti az e-autókat. Vajon miért? Én sem ebben látom a jövőt, max egy lehetséges alternatívát. Lassan jönnek a magas hatásfokú belsőégésű motorok is. Első autónak, aki sokat megy, nem való e-autó. Másodiknak meg nagyon drága. Elsőnek is.
hogy mik jönnek?
magas hatásfoku belsőégésű? meg a hidrogénhajtás is minjárt itt van.. csak győzd kivárni... előbb lesz gyorsan megtölthető 1-1,5 ezerkmes elektromos kocsi mint ezek... az eleketromos kocsi rohamosan fejlődik míg ezek sehova.. -
Mr K
őstag
Tavaly szépen estek az akku árak, kb. $140/kWh-ra, ami a tipikus 40-70kWh-s akkucsomagra vetítve 6-10 ezer dollár. (Plusz segédberendezések, plusz ÁFA, stb.) Nem igazán tudok elképzelni olyan kötelező extrákat, ami ezzel összemérhető lenne.
-
LurkerSheik
senior tag
Igy könnyű erős devizát gyártani, hogy levágjuk a 0-kat:
10000 lej helyett lett 1 lej! Ezt mi is megtehetnénk, és akkor a forint lenne a legerősebb valuta a világon.1 eur = 400 HUF, de ha levágunk 4 nullát akkor: 1 eur = 0,04 Ft, azaz egy forintért 25 eurot adnának. Király kenne mi? F-szt, semi köze az valuta numerikus értékének a gazdasághoz.
A gyakorlatban akkor szoktak vágni ha kényelmetlen a túl nagy számokkal bánni a hétköznapi életben.
Numerikusan valóban, a deviza gyengülés viszont gyorsíthatja a gazdaságot, de közvetelen csökkenti a vásárlóerőt az mértéke.
Az usd/huf chart siralmas.
Ugyanez elmondható a ron/usd-re is, bár mégis jóval kevesebbet gyengült, csak közben azon vitatkozhatunk, hogy beérték e Magyarországot fejlettségben vagy még nem.
10-15 éve még ilyen szóba sem jöhetett.
Ők legalàbb jól használták ki a deviza gyengítéssel járó előnyöket.Lengyel zlotyi, cseh korona meg már lőtávolban sincsenek a hufnak.
Nem lehet védeni objektíven ezt a kormányt sem az mnb-t. -
dabadab
titán
Nem igazán értem a gyártók problémáját. Szarok az EV eladások mindenhol, itthon meg pláne (de most majd az EV támogatás megdobja amíg el nem fogy a keret). Nézegettem pár elektromos autót és mit látok? Az év eleji árhoz képest több modellnél is június elején emeltek 5-5%-ot. Hova a francba emelnek még?
Egy normális hatótávval rendelkező elektromos autó 14 de inkább 15 millió. És olyan dolgok nincsenek benne mint fűthető első ülés... Benne van persze minden polgárpukkasztó hülyeség amire nincs az embernek szüksége vagy kb. sosem használja.Rakjanak össze egy értelmes felszereltségű modellt, mint ahogy Z_A_P is írta és el fogják kapkodni villámgyorsan. Visszagondolva volt pár hasonló modell, el is kapkodták őket hetek alatt. Miért próbálják erőltetni az emberre a 15-20 milliós autókat 400 ezres nettó fizetés mellett?
Az év eleji árhoz képest több modellnél is június elején emeltek 5-5%-ot.
Ezt elég egyszerű megfejteni: úgy hívják, hogy 400 forintos euró. -
dabadab
titán
Szerintem az is rettentően nagy baj hogy csak tamogatasokkal veszik az emberek ami jelentősen torzítja a piaci versenyt.
Az ilyenkor sose szokott felmerülni, hogy a belsőégésűek árában sincs benne a tüdőrák meg a többi légzőszervi meg egyéb nyavalya kezelése, azt mind megkapják a gyárak állami támogatásként.
-
dabadab
titán
Mekkora bullshit gyujtemeny.
Tudod mi kellene a vevoknek? 15000 euroert ( 6M HUF) egy kenyelmes tagas egyszeruen es olcson szervizelheto, 150LE-s, 5 szemelyes 400km-t tudo kombi (v suv) villanyauto.
Eleg 1 zonas klima, kezzel allithato ules (de azt sokfele), nem kell belso kinai vilagitas, okos rendszer, lcd tv, kormanyt rangato kamera, sok hangszoro, semmi, nem kell.
Fogadjunk hogy tobben vennek azt mint amit irtal 40000 euroert.
Jaa, hogy ez nem volt mint opcio?Tudod mi kellene a vevoknek? 15000 euroert ( 6M HUF) egy kenyelmes tagas egyszeruen es olcson szervizelheto, 150LE-s, 5 szemelyes 400km-t tudo kombi (v suv) villanyauto.
[...]
Jaa, hogy ez nem volt mint opcio?
Igen, jól látod. Ez nem opció, mert ilyet nem tudnak gyártani. Egyelőre. Viszont már közelebb vagyunk hozzá, mint tíz éve.
Egyébként elnézve azt, hogy úgy általában miket lehetett eladni itt Európában, én nem látom, hogy ennyire népszerű lenne a fapados kategória.
-
Barret001
addikt
Egy 45kWh-s (250-350 km-es hatótáv) aksi 300-350 kg. Egy nem túl erős villanymotor, meg a hozzá való körítés +100. Masszívabb alváz, erősebb rugók, fékek, abroncsok, stb. még + 100. Azaz egy villanyautó minimum 300-400 kilóval nehezebb, mint egy hasonló kategóriájú ICE. (És ez a plusz súly nagyon drága komponensekből jön össze ráadásul.) Szóval nem a sok kütyü miatt drága az elektromos autó, az már csak a keserű pirula megédesítése...
Ha elkezdeném neked írogatni hogy mit nem kérek bele,még fél óra múlva is ugranának be felesleges dolgok!
Én használni akarom,nem játszani vele. Remélem érthetően írtam le.A sok beépített csicsa nagyon drága. -
dabadab
titán
Erről voltak már infók, hogy miért nem olcsók az elektromos autók. Függetlenül attól, hogy az autógyárak is profitból élnek, a magas ár abban IS keresendő, hogy a vevőnek nem egy fapados autó kell, hanem 3 utas klímát akar, elektromosan állítható ülés kell, tévé a hátsó ülésre, napfénytető, színes belső világítás, önvezetés, minőségi hangfalak, okos rendszer, arcfelismerés, anyámkínja.
Ezek meg önmagukban lehet hogy már tömegtermékek, de sok kicsi sokra megy, így aztán együttes erővel nyomják az árat felfelé.A töltés is marha egyszerűen megoldható lenne, ha mindent telepakolnának napelemekkel. Ja, hogy akkor kvázi ingyen energia lenne mindenhol? Hát az meg kinek jó? Mert az elektromos áramot szolgáltató cégeknek biztosan nem.
Ezeken bukik meg a dolog, egy gyönyörű utópiában élhetnénk, ahol minden ideális lehetne az élethez, csak hát azok a fránya cégek, akik mindent kézben akarnak tartani, ez itt a probléma.A töltés is marha egyszerűen megoldható lenne, ha mindent telepakolnának napelemekkel. Ja, hogy akkor kvázi ingyen energia lenne mindenhol?
Érdekes, amikor az ilyen hozzászólásoknál meg szoktam kérdezni, hogy adják már meg annak az embernek a címét, aki ingyen telepít hozzám egy pár kWp-s napelemes rendszert, akkor soha, senkitől nem kapom meg a kontaktot.
Talán most?
-
dabadab
titán
-
kilua
őstag
Ha európai gyártó nem kínál értelmes alternatívát a 10 millió forintos kínai autókra, akkor egy ilyen csak arra jó hogy inflációt generáljon mert az ember megveszi a kínait 14 millióért ha a nyugatiból hasonló lenne 25. Ez a hajó is már elment de ne legyen igazam
-
Mr K
őstag
Erről voltak már infók, hogy miért nem olcsók az elektromos autók. Függetlenül attól, hogy az autógyárak is profitból élnek, a magas ár abban IS keresendő, hogy a vevőnek nem egy fapados autó kell, hanem 3 utas klímát akar, elektromosan állítható ülés kell, tévé a hátsó ülésre, napfénytető, színes belső világítás, önvezetés, minőségi hangfalak, okos rendszer, arcfelismerés, anyámkínja.
Ezek meg önmagukban lehet hogy már tömegtermékek, de sok kicsi sokra megy, így aztán együttes erővel nyomják az árat felfelé.A töltés is marha egyszerűen megoldható lenne, ha mindent telepakolnának napelemekkel. Ja, hogy akkor kvázi ingyen energia lenne mindenhol? Hát az meg kinek jó? Mert az elektromos áramot szolgáltató cégeknek biztosan nem.
Ezeken bukik meg a dolog, egy gyönyörű utópiában élhetnénk, ahol minden ideális lehetne az élethez, csak hát azok a fránya cégek, akik mindent kézben akarnak tartani, ez itt a probléma.Egy 45kWh-s (250-350 km-es hatótáv) aksi 300-350 kg. Egy nem túl erős villanymotor, meg a hozzá való körítés +100. Masszívabb alváz, erősebb rugók, fékek, abroncsok, stb. még + 100. Azaz egy villanyautó minimum 300-400 kilóval nehezebb, mint egy hasonló kategóriájú ICE. (És ez a plusz súly nagyon drága komponensekből jön össze ráadásul.) Szóval nem a sok kütyü miatt drága az elektromos autó, az már csak a keserű pirula megédesítése...
-
Narxis
nagyúr
-
kilua
őstag
Erről készített egy komoly elemzést egy amerikai autós újságíró, aki szerint úgy néz ki a képlet (az EV-t félretéve), hogy az autógyárak rájöttek, hogy nagyobb / jobban felszerelt autókkal jobban lehet kopasztani a vásárlókat, ergo kevesebb autóval ugyan akkora profitot lehet elérni, mert az extrákkal megtömött nagyobb autókon több a haszon. Amivel talán nem nagyon számoltak, hogy előbb-utóbb elfogy az a réteg, akik megengedhetik maguknak a drága autókat is. Azt gondolom, lenne igény a fapadosabb autókra, az EV-kre is. Ha igazam van, ezek visszajönnek, ha már végleg beállít a földbe az autóipar.
Fapadosabb elektromos autókat (ami már nem annyira rossz) kínai gyártók kezdtek el gyártani, akkora sikerrel hogy az EU vámháborút indított.
-
Gargouille
őstag
Eleg 1 zonas klima, kezzel allithato ules (de azt sokfele), nem kell belso kinai vilagitas, okos rendszer, lcd tv, kormanyt rangato kamera, sok hangszoro, semmi, nem kell.
Jaa, hogy ez nem volt mint opcio?Tök egyetértek. Nekünk egy Ford Focus II kombi a családi autó, nekem tökéletesen megfelel ez az autó minden szempontból, nem hiányzik a tolatóradar, nem kell ülésfűtés, tempomat meg semmi, teljesen jól használható. Ha újra vennék autót, akkor is egy ilyet keresnék de sajnos már nincs, így ezt fogjuk addig használni, amíg megy, Most 15 éves.
EV-t egyáltalán nem vennék, igazából akkor se tudnék vele mit kezdeni, ha ingyen adnák, mert társasházban lakom, közelben nincs is töltő, az meg nonszensz, hogy állandóan azon kelljen matekolni, hogy hol tudom tölteni az autót és mikor kell visszamennem érte... ennyi erővel már a tömegközlekedés is jobb megoldás. És nyilván nem csak én vagyok vele így.
-
tibaimp
nagyúr
Olcsóbban kellene adni az EV-ket, nem büntetővámot rátenni...
-
Narxis
nagyúr
Ennyi, de ugye megy a nagy zöld business. Pénzért bármit.
-
Eclips21
őstag
Szerintem az is rettentően nagy baj hogy csak tamogatasokkal veszik az emberek ami jelentősen torzítja a piaci versenyt. Nem kell semmi támogatás és akkor lehet valós árakat látnánk. Napelem piacon is a panel ára felére estek vissza mikor megszűntek a nagy támogatások europa szerte.
-
BaLee
addikt
Nem igazán értem a gyártók problémáját. Szarok az EV eladások mindenhol, itthon meg pláne (de most majd az EV támogatás megdobja amíg el nem fogy a keret). Nézegettem pár elektromos autót és mit látok? Az év eleji árhoz képest több modellnél is június elején emeltek 5-5%-ot. Hova a francba emelnek még?
Egy normális hatótávval rendelkező elektromos autó 14 de inkább 15 millió. És olyan dolgok nincsenek benne mint fűthető első ülés... Benne van persze minden polgárpukkasztó hülyeség amire nincs az embernek szüksége vagy kb. sosem használja.Rakjanak össze egy értelmes felszereltségű modellt, mint ahogy Z_A_P is írta és el fogják kapkodni villámgyorsan. Visszagondolva volt pár hasonló modell, el is kapkodták őket hetek alatt. Miért próbálják erőltetni az emberre a 15-20 milliós autókat 400 ezres nettó fizetés mellett?
-
K0vasz
aktív tag
jók lennének ezek az EV-k (nem csinálnak zajszennyezést, helyi légszennyezést, tök jól mennek), csak még mindig túl sok macera van velük, főleg ahhoz képest, amennyibe kerülnek. szerintem a legnagyobb probléma, hogy ha nem tudod otthon tölteni, akkor kábé használhatatlan az egész, és hát elég sokan laknak lakótelepen/belvárosban, vagy csak olyan helyen, ahol a mélygarázsban nincs töltő, és az nem kicsi "kényelmetlenség", hogy szabad töltőre kell vadáászni a városban, ahol aztán órákra ott kell hagyni a kocsit, hogy fel is töltődjön. mindezt úgy, hogy ugyanannyi pénzből vehetsz olyan kocsit is, amit 5 perc alatt fel tudsz "tölteni" a minden második sarkon elérhető benzinkutakon
-
Ribi
nagyúr
Jaa, hogy ez nem volt mint opcio?Plusz volt a totalcaros cikk, hogy valaki kicsit megnyomta a lökhárítót, amibe bele vót rakva az önvezetős kamera meg érzékelő meg miaszar így csere több misi. Na ilyen szarok miatt is annyi amennyi. Persze ez mindenkinek kell, mert hát ez a jövő...
Mindegyik "elektromos autót" csinál, nem egy autót, ami mellesleg elektromos. -
Feketelaszlo
senior tag
Erről készített egy komoly elemzést egy amerikai autós újságíró, aki szerint úgy néz ki a képlet (az EV-t félretéve), hogy az autógyárak rájöttek, hogy nagyobb / jobban felszerelt autókkal jobban lehet kopasztani a vásárlókat, ergo kevesebb autóval ugyan akkora profitot lehet elérni, mert az extrákkal megtömött nagyobb autókon több a haszon. Amivel talán nem nagyon számoltak, hogy előbb-utóbb elfogy az a réteg, akik megengedhetik maguknak a drága autókat is. Azt gondolom, lenne igény a fapadosabb autókra, az EV-kre is. Ha igazam van, ezek visszajönnek, ha már végleg beállít a földbe az autóipar.
Ez az amerikai piacon teljesen áll is, de Európában nem a magánszemélyek vesznek főleg autókat, hanem 50+%-ban flottavásárlók. Persze ebben benne van az adócsalás is vastagon, hiszen pl. a Porschék nagy része is cégautóként kerül forgalomba, de a flottavásárlói preferenciák nálunk erősen torzítják a piacot. S ebből következik az is, hogy az autógyártók nem aggódnak amiatt, hogy a vásárlóknak elfogy a pénze amíg az ő üzletáguk is gyarapodik.
Persze ez nem univerzális - vannak márkák amik már most 2009-es szintű eladatlan készleteken ülnek - ha ők nem kezdenek valami bomba akczióásba akkor jövőre beindulnak a kereskedők csődjei. -
Z_A_P
addikt
Ezeken bukik meg a dolog, egy gyönyörű utópiában élhetnénk, ahol minden ideális lehetne az élethez, csak hát azok a fránya cégek, akik mindent kézben akarnak tartani, ez itt a probléma.Mekkora bullshit gyujtemeny.
Jaa, hogy ez nem volt mint opcio? -
haxiboy
veterán
ll, hanem 3 utas klímát akar, elektromosan állítható ülés kell, tévé a hátsó ülésre, napfénytető, színes belső világítás, önvezetés, minőségi hangfalak, okos rendszer, arcfelismerés,
ezekből nekem pont egyikre sincs igényem egy autónál és szerintem nem vagyok egyedül azzal, hogy egy fillér felárat nem fizetnék ezekért.Hát, azért van néhány "extra" aminek ma már rég nem extrának kellene lennie.
Az elektromosan állítható ülés, elektromos tükrök, tolatóradar/kamera már simán elmehetne alapfelszereltségnek, nem hiszem hogy az a néhány motor meg filléres kamera és szenzor olyan nagy felárat jelentene a valóságban mint amennyit elkérnek érte...A legtöbb autógyártó nem is gyártja a full alapmodellt, és a franc sem fog másfél évet várni egy fapados autóra...
-
arnyekxxx
veterán
Ezeken bukik meg a dolog, egy gyönyörű utópiában élhetnénk, ahol minden ideális lehetne az élethez, csak hát azok a fránya cégek, akik mindent kézben akarnak tartani, ez itt a probléma.ll, hanem 3 utas klímát akar, elektromosan állítható ülés kell, tévé a hátsó ülésre, napfénytető, színes belső világítás, önvezetés, minőségi hangfalak, okos rendszer, arcfelismerés,
ezekből nekem pont egyikre sincs igényem egy autónál és szerintem nem vagyok egyedül azzal, hogy egy fillér felárat nem fizetnék ezekért. -
Diopapa
addikt
Ezeken bukik meg a dolog, egy gyönyörű utópiában élhetnénk, ahol minden ideális lehetne az élethez, csak hát azok a fránya cégek, akik mindent kézben akarnak tartani, ez itt a probléma.Erről készített egy komoly elemzést egy amerikai autós újságíró, aki szerint úgy néz ki a képlet (az EV-t félretéve), hogy az autógyárak rájöttek, hogy nagyobb / jobban felszerelt autókkal jobban lehet kopasztani a vásárlókat, ergo kevesebb autóval ugyan akkora profitot lehet elérni, mert az extrákkal megtömött nagyobb autókon több a haszon. Amivel talán nem nagyon számoltak, hogy előbb-utóbb elfogy az a réteg, akik megengedhetik maguknak a drága autókat is. Azt gondolom, lenne igény a fapadosabb autókra, az EV-kre is. Ha igazam van, ezek visszajönnek, ha már végleg beállít a földbe az autóipar.
-
Barret001
addikt
-
Cassi
őstag
"A General Motors például 2025-ig 1 millió EV-t akar eladni, de eddig csak 21 930-at sikerült."
Aki elhiszi béna autógyárak hasraütésre beböfögött számait, az meg is érdemli. -
jerry311
nagyúr
UK-ben hibrid novekszik nagyon, mikozben a diesel megy lefele a lejton.

Megertem, szerintem is egy hibrid a megfelelo valsztas, de mar a Prius 2 ota ezt mondom. (nem feltetlen a Prius a jo valasztas, de valami nem mild hibrid)
Van-e ra penzem? Nincs, 10 eves 1.6-os diesel Golfra volt penzem. -
kilua
őstag
Akkor mi növekszik, mert régebben olyant olvastam hogy az elektromos autók miatt a benzinest sem veszik. Akkor nem az elektromos autók piaca nem növekszik, hanem az autó eladásoké úgy ahogy van.
-
nevemfel
senior tag
-
janeszgol
félisten
10000 lej helyett lett 1 lej! Ezt mi is megtehetnénk, és akkor a forint lenne a legerősebb valuta a világon.1 eur = 400 HUF, de ha levágunk 4 nullát akkor: 1 eur = 0,04 Ft, azaz egy forintért 25 eurot adnának. Király kenne mi? F-szt, semi köze az valuta numerikus értékének a gazdasághoz.
A gyakorlatban akkor szoktak vágni ha kényelmetlen a túl nagy számokkal bánni a hétköznapi életben.
Hogy mi?
1 euró 5 román lei.
1 euró 400 ft
1 lei 80ft. Azaz pont kijön a matek.Nulla levágásával nem változna a deviza értéke?
-
ripla
addikt
Ezeken bukik meg a dolog, egy gyönyörű utópiában élhetnénk, ahol minden ideális lehetne az élethez, csak hát azok a fránya cégek, akik mindent kézben akarnak tartani, ez itt a probléma. -
secretgarden
aktív tag
Nagy probléma a töltés városokban, ahol az emberek tömbházakban laknak. Ott nem játszik a "töltjük a beállón/kertben/garázsban", hatodik emeletről meg töltőkábelt kilógatni az utcán parkoló elektromos autóhoz nem ildomos...
-
jalos
tag
-
janeszgol
félisten
-
MasterDeeJay
veterán
Eleve olcsóbb legyártani, szervízelni, karbantartani, fejleszteni az elektromosat. Ennek ellenére nem adják olcsóbban. Hogy is van ez? (a kérdés költői)
-
arnyekxxx
veterán
A végén még csökkenteni fogják a villanyautók árát extraprofittermelés helyett? Hát hová vezet ez?
-
SkyLine3000
addikt
A Toyota sem erőlteti az e-autókat. Vajon miért? Én sem ebben látom a jövőt, max egy lehetséges alternatívát. Lassan jönnek a magas hatásfokú belsőégésű motorok is. Első autónak, aki sokat megy, nem való e-autó. Másodiknak meg nagyon drága. Elsőnek is.
-
haxiboy
veterán
Megérte az új akkugyárat felhúzni a sok támogatás miatt...
Arról ne is beszéljünk hogy egy átlagember hogy fog valaha új autót venni.
-
nevemfel
senior tag
-
janeszgol
félisten
Ez sajnos egy nagyon is helyénvaló meglátás.
Rendszeresen járok nyugat európában (főként nyugat Ausztria és Németország, de Csehország, sőt szlovákia és van bőven) és azt látom, hogy a magyar marad le. A legdurvább ez Szlovákiával összehasonlítva, '88-ban mikor először ott jártam, még Csehszlovákia néven jóval le volt maradva. 2005-ben Cseh ország már jobban állt mint MO, szlovákia még le volt maradva, de látszott, hogy jön fel. Manapság, meg szlovákia is rég előzött.Aztán ahogy írod is, világszintű jelenség az, hogy nyílik az olló, a középosztály nagyrésze lefelé szakad, az a kevés pedig aki emelkedik, annak egyre több lesz. Lehet, hogy 40-50 év múlva a világ sokkal polarizáltabb lesz, lesznek a szupergazdagok, és a többiek, akik csecsemő koruktól halálukig egy minimum szinten eldöcögve is elképesztő adósságokban élik le az életüket. (Remélem nem így lesz, de erre is látok esélyt sajnos)
Szerintem aki nagyon EV-t akart, az már megvette magának, még a támogatott időszakban, mikor egy rakás előny járt vele. Szerintem aki eddig nem vette meg, az vagy nem akar, vagy a támogatásokkal együtt sem engedheti meg magának. --> jelentős keresletcsökkenés.
A 2000-es évek elején még a románokon röhögtünk, hogy egy üveg Cola 2500-3000 lei (nálunk meg volt mittudomén 200ft). Aztán most meg 1 lei 79-80Ft.
-
Barret001
addikt
Rendszeresen járok nyugat európában (főként nyugat Ausztria és Németország, de Csehország, sőt szlovákia és van bőven) és azt látom, hogy a magyar marad le. A legdurvább ez Szlovákiával összehasonlítva, '88-ban mikor először ott jártam, még Csehszlovákia néven jóval le volt maradva. 2005-ben Cseh ország már jobban állt mint MO, szlovákia még le volt maradva, de látszott, hogy jön fel. Manapság, meg szlovákia is rég előzött.Aztán ahogy írod is, világszintű jelenség az, hogy nyílik az olló, a középosztály nagyrésze lefelé szakad, az a kevés pedig aki emelkedik, annak egyre több lesz. Lehet, hogy 40-50 év múlva a világ sokkal polarizáltabb lesz, lesznek a szupergazdagok, és a többiek, akik csecsemő koruktól halálukig egy minimum szinten eldöcögve is elképesztő adósságokban élik le az életüket. (Remélem nem így lesz, de erre is látok esélyt sajnos)
Szerintem aki nagyon EV-t akart, az már megvette magának, még a támogatott időszakban, mikor egy rakás előny járt vele. Szerintem aki eddig nem vette meg, az vagy nem akar, vagy a támogatásokkal együtt sem engedheti meg magának. --> jelentős keresletcsökkenés.
Németeknek sem kell... [100 000 eladatlan elemes autó]
-
Narxis
nagyúr
+1
Vagy ha már annyira kellenek, és biztonságosak, akkor tegyük mindet egy helyre, és köré költöztessük az ezekkel kapcsolatos döntéshozókat, és a politikusainkat. És vagy életvitel szerűen ott él, vagy elveszíti tisztségét, mindenféle végkielégítés nélkül

Érdekes lenne megnézni, hogy hány gyár és meddig üzemelne.Felcsút tökéletes hely lenne erre, mehet oda az összes ha már muszáj.
-
KROK640
félisten
+1
Vagy ha már annyira kellenek, és biztonságosak, akkor tegyük mindet egy helyre, és köré költöztessük az ezekkel kapcsolatos döntéshozókat, és a politikusainkat. És vagy életvitel szerűen ott él, vagy elveszíti tisztségét, mindenféle végkielégítés nélkül

Érdekes lenne megnézni, hogy hány gyár és meddig üzemelne. -
Narxis
nagyúr
-
KROK640
félisten
-
aprokaroka87
nagyúr
Tehát a lufi kipukadt, egyébként meg térjünk vissza az egészre olyan 25-30 év múlva.
-
KROK640
félisten
Amíg olaj van, addig biztos nem, az meg már 100 éve fogy el, szóval

Már elfogyott a '90-es években

-
ripla
addikt
A napokban olvastam, hogy az EU is úgy döntött, hogy mégsem olyan veszélyes a fosszilis anyagok bányászata, ami persze egy kényszer szülte helyzet, pont a kínai beáramlás miatt. Az már egy másik kérdés, hogy az ilyen világvégi balkán országok, mint pl. Magyarország, szélesre tárt kapukkal fogadja a kínai néphadsereg felkent hőseit...
-
enginev3.0
félisten
-
Dißnäëß
nagyúr
A magyar amúgyis nagyot csúszott le az elmúlt években, de a fejlettnek mondott világban is nagy átlagban tovább nyílt az olló, veszi egy szűk réteg akinek nagyon van, azt se tudja, mennyije, a maradék túlélő középréteg meg inkább nem vesz, mert döcög még a 2006-os S-Max..
-
KROK640
félisten
-
KROK640
félisten
Majd ha jön az új szupermegváltó akkumulátor, világnagyhatalom leszünk
vagy nem

-
jerry311
nagyúr
-
enginev3.0
félisten
-
KROK640
félisten
És azért még gomba mód szaporodnak az akkugyárak az országban... nem lesz ez így jó

-
jerry311
nagyúr
Nahaaaaaat...
Ki gondolta volna, ha minden ceg arat emel es rekord profitot termel, akkor az embereknek nem marad penze draga uj autora.
Nahaaaaaat... -
VIC20
őstag
Ej, ej, ezek az EJ-k...
-
enginev3.0
félisten
-
Barret001
addikt
Mégis mire számítottak? Drágán szart árulnak,csak másodiknak érdemes megvenni... Vagy játszani. Ez meg be is határolja a vevőkört.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szijjártó Péter a BYD-hoz igazolt
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Döbbenetesen jó minőségű hamis Samsung SSD-k kerültek piacra
- LEGO klub
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Linux kezdőknek
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Új, Ultra 5 135U, FHD IPS LCD,16GB, Magyar vil bill, gyári gar 2027.11-ig
- ASRock N68-S3 UCC AMD AM3 alaplap
- AMD Phenom II X3 710 processzor
- Poco X8 Pro 8/256GB eladó! patika, karcmentes, fóliás, 12 hónap garancia!
- Apple iPhone 12 64GB eladó! Megkímélt, 100% akku, 12 hónap garancia,
- GAMING PC! i7-13700 / RTX 5070 Ti / 32GB 6000MHz / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- 27% - Alliwava H56 Mini PC! Ryzen 5 5600H / 32GB DDR4 / 1TB NVMe!
- Új Asus 16 ROG WQXGA 240Hz G-Sync i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX 4080 12GB Win11 Garancia
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- darkFlash ZR12 Darkstorm