- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Üdvözlünk a Grim Dawn topikban!
Kérlek olvasd el az összefoglalót kérdezés előtt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
Elővettem én is a GD-t. Nekiálltam fejleszteni egy karaktert ehhez a build-hez (bár semmi item nincs meg hozzá
).
Soldier-t választottam kezdőnek és ezen leveling mini guide alapján kezdtem el szintezni [link] Crucible-ben.
Kezdésnek reelc [hozzászólása]-ból indulva elindultam összeszedni Olman's Axe-ot, de csak a pisztolyt sikerült megtalálni (sehol nem volt a hulla ahol a térkép jelezte), így ami esett közben fegyver azt kezdtem el használni és úgy ugrottam át crucible-be.Ezzel indítottam a harci képességeket
Soldier - Forcewave (1 pt)+Internal Trauma (maxed), Field Command, Warcry, Blade Arc+a hozzá kapcsolódó LacerationNightblade-et kiválasztottam mikor elértem a követelményét, 1 pontot tettem a Veil of Shadow-ra, ami közelharcban némi negatív hatást tesz az ellenre, de szvsz. a fejlődéshez nem sokat tesz hozzá, így talán nyugodtan hagyható későbbre is a Nightblade kiválasztása.
Cruciblével elmentem lvl51-ig, majd onnan a feloldott Ultimate-en elkezdtem küldizni, jelenleg Fort Ikon-ban járok
Ami esett cucc azokat cserélgettem a karin (csak lvl80+ cuccok vannak elrakva), illetve folyamatosan nézegettem az árust Cruciblében és ha volt jó fegyó, akkor azt beújítottam (másik karival vettem pár cuccot árustól és bedobtam közösbe, amit új karival eladva lett kezdő tőke a vásárláshoz)
Jelenleg 78-as a kari [link] és ForceWave + BladeArc kombóval nyomom. 4-5-6-8 szinttel magasabb monszták ellen (aktiválandó passzívok gombja második sorba vannak rendezve amit a linken nem lehet látni: Field Command, Oleron's Rage, Veil of Shadow)
Devotion-ből a közelharchoz kapcsolódókat kezdtem el használni. Kezdésnél Owl, Hammer, Sailor's Guide lett aktiválva, majd ami resistet, plusz fizikai ill. trauma sebzést ad és utána plusz támadó/védekező statot/extra skillt adott, helath regent növelt
Ahogy jöttek a szintek úgy maxoltam a Forcewave és Bladearc sebzését a passzív skillekkel, de majd látod, hogyan bírja az aktuális cuccban a kari és ennek megfelelően rakod a pontokat. Jó sokat raktam Physique-re, hogy legyen bőven HP, utána pedig Cunning és pár pont Spiritre, mert egy idő után jó, ha van megfelelő mennyiségű energia is
Minden pont ki van osztva (Attributes, Skill, Devotion nincs unlockolva még mind az 55, de lehet az a 2 van hátra amit mutat) ezt nem jól mutatja GD link
-
Har_melin
addikt
Még egy szó a bountyhoz: igazából szerintem csak egyszer (az első karakterrel) és csak eliten éri meg farmolni.
- csak egyszer, mert ha egyszer eljutsz a frakciókkal a revered szintre és tudsz venni mandate-et (amit már át lehet adni más karakternek), akkor a következő karakter annak birtokában már bountyk nélkül is könnyedén kimaxolható repu téren.
- csak eliten, mert ott sokkal nagyobb az ugrás a frakciós repuban és ha már ultin vagy, akkor az ottani, magasabb szintű monszták eleve több reput adnak. A legnehezebb frakció szerintem pont az első, Devil's Crossing, mert csak A1-A2-ben találsz hozzá repu forrást. Ezért náluk a bountyk nehezen hagyhatók ki. (Mandate birtokában már náluk sem kell majd.) Az összes többinél a normál mészárlásból és a mellékküldetésekből is öszejön a szükséges repu. -
Har_melin
addikt
Kicsit átnéztem a PoE-ről - halgass Reelc-re, menj át Elitere.
- lvl78-on az alapjáték vége már 18, de még az AoM vége is 4-5 szinttel a te szinted alatt van, egyszerűen nem kapsz xp-t. Sőt, reput se nagyon, mert a sokkal gyengébb szörnyekért nem ad a játék.
- nem éri meg normálon bountyzni, mert a bountyk után is sokkal több repu jár Eliten. A Reanimators bounty pl. 75 repu pontot ad normálon és 250-et eliten.
- a fegyvered ha jól rémlik, akkor a Bastion of Chaos-ban eshet a legmagasabb szinten - de normálon az is csak max 60-as, soha nem fogsz jobbat felszedni belőle.
- ahogy mások is írták, a komponensek és az augmentek együtt használhatók, nem vagy-vagy alapon. ráadásul a komponenseknél is van egy fejlődés, pl. a chipped claw az egyik leggyengébb phys komponens, mostanra már kell legyen a nálad jobb. Kasparovval le tudod szedetni a meglévőt (csak vigyázz, hogy ilyenkor a cuccot megtartását válaszd és ne a komponensét!) és lehet rá rakni újat. Az augment cseréhez még ő sem kell, egyszerűen másikat raksz rá. -
jambiyya
őstag
No ffense, de...
Azért nem értem a dolgot, mert amikor nekem 78-as volt a warlordom, ultin szinte mindenkit facetankoltam. Sok cucc esett, rengeteg component. Augmentekből is elég jókat lehet kapni, de nálad semmi.
Normal-on semmi értelme tovább nyomnod, lefeljebb a frakciók miatt, de inkább elite.
Felejtd el végre a forcewave-et, olvasgass Nandi leírásaiból.
Ha fizikre mész, akkro olyan cuccokat tarts meg.
Nem mindig jobb a drágább cucc, nézzed meg milyen sebzést/resist/stb ad és olyat tarts meg, ami tényleg jó a karidnak. -
reelc
Topikgazda
Az előbb linkeltem, mik dobhatják a lvl70-es fegyvert.
Dropped from: alatta rákattintasz egyre, és egy másik oldalon kiírja hol van olyan ellenfél, és ott eshet tőle.
Componentsek vannak a cuccaidban. Az Augmentet belehet tenni mellé. Nem kell kiszedned ezért semmit. Csak ha a Componentset cseréled másikra vagy az augmentet másikra. -
reelc
Topikgazda
Ezt speciel nem szoktam emlegetni, mert veszélyes.
Aki egyszer elkezdi jó eséllyel folytatni fogja.
Persze, legit, mert nincs LB, és ugye másképp nem lenne ennyire virágzó a build szekció - sőt megkockáztatom, hogy esetleg nem is játszanának annyian, amennyien (ha nem lenne mindenféle build). Más szemmel nézve, igen, csalás. Megint más szemszögből a buildereknek az összerakás és a tesztelés a szórakozás, amivel segítenek másoknak, és ők is azt csinálják, amiket szeretnek.
Ezért is jó, hogy singleplayer a játék, nincs központi szerver, és akiknek kedvük van, azok akár pl. moddolhatnak is. Régi dolog ez, hogy a moddolás eléggé megnöveli egy játék szavatosságát. Mod és tool most ilyen alapon egykutya.(#3532) Vikthor: a nagy MI-s patch a dropon is változtatott, ha jól rémlik, jobban beszerezhetőek. Igen komoly rework volt az a patch.
Szépen összeraktad a karit.(#3534) jambiyya: Igen, ügyes voltál már akkor is, nem hiába lettél a Mester tanítványa.
(#3536) _ocsisajt: Én is így hidalom át a témakört, hogy minél kevesebb zölddel.
-
jambiyya
őstag
alul: "blueprint" vagy "dropped from" után, neked az utóbbi kell
Barthollem's Gavel
[...]
Dropped from:Archon Barthollem [Map] -
reelc
Topikgazda
Szépen haladsz.
Ajánlom a Grimtoolst. Tudsz benne karit linkelni, a DPS-en kívül minden infót megmutat (azt az egyet nem tudja megoldani a készítő). Baloldalt a felfele nyíl, betallózod a fájlt, utána szintén bal oldalt "Link to This Build". Megjelenik egy link, azt másold be ide.
Ha nagy hátrányban vagy a fegyver miatt: Grimtools Item Database nézel egy hozzád szintben közel állót, és ott van alul mi dobhatja. Kattintásra elvisz másik aloldalra, ahol pl. a spawn lokációt is meglehet nézni. Akkor lehet kicsit farmolni, feltéve ha nem vagy már sok szinttel a monsterek fölött, különben egy erősebb fegyverre kell rámenni.
Ha Faction: van az adatlapon alul, akkor az adott frakciótól lehet megvenni, megfelelő reputáció elérésekor. De ezek az infók a frakció Quartermastereknél szerepel.Látom Skeleton Keyes területen is voltál. Nem adja könnyen magát.
-
Har_melin
addikt
lvl 30-on egészen biztosan jobban jársz a spirit guide-dal (devil's Crossing, emelet, jobb felső sarok), kár a potiont ellőni rá. Az akkor jó, ha az egész kirakott fát kellene visszaszedni.
Ahogy írták is, igen, új "irány" elkezdésekor kell a csillag megfelelő szárára is tenni, de ezt utána általában vissza lehet venni a komplett csillagképekből kapott bónusznak köszönhetően. Sőt, olyan is van, hogy a végső változathoz képest egy olyan konstellációt is ki kell rakni, ami megadja a szükséges pontokat egy végső elemhez, majd annak a teljesítésével már feleslegessé válik és a guide-nál vissza lehet szedni a pontjait.
-
djherby
tag
Így van. És így néz ki: ph 15, cun 75, sp 17. Sztem azt is csinálhatod, hogy az elején letudod a két kicsit, aztán már csak cunningra teszel. Még tegnap akartam mondani. Az első karim egy Demo. volt és a kinézett build fegyója a Deviltongue volt. Mit össze nem vadásztam. Idén tavasszal adta be
Reelc: meg volt a nagy átépítés. Jobbra emlékeztem, két szerkó van, ami nem mythical. A fegyver megvan, a többi darabért meg megyek vadászni. Ennek a karinak úgyis nemsokára jön Malmouth, Ultin. -
reelc
Topikgazda
Toolt nem is szabad hozzá.
Igen, mint egy továbbfejlesztett TQ.
Szerintem sokan ezért is szeretik.
Kitartás, megfogod érteni amit kell.Abban biztos lehetsz, hogy senkinek nem halt annyit az első karija, mint nekem.
Egyrészt sosem érdekelt ha halt, másrészt sokmindent nem értettem. Az utóbbi eléggé bosszantott, és ugye a sok halál ebből következett.
Sok játékot végigpróbáltam ebben a műfajban, és úgy gondolom a GD egy minőségi darab. -
reelc
Topikgazda
Most jut eszembe, GOGos vagy.
Ha jön egy patch, GOGon kicsit később szokott élesedni, mint Steamen.
Mert: "We cannot generate a GOG patch. That is done by GOG."
Szóval a GOG csapata publikálja a kapott patchet olyan módon, ami az ő struktúrájuknak megfelel.Eddig hogy tetszik a játék?
-
djherby
tag
Ha a build grimtools lapján egérrel az attributomok fölé mész ki fogja írni kékkel , hogy az alkotója mennyit rakott rá. Pl. physic 62, cunning 4, spirit 34. Kb. itt is látszik, hogy ph-ra 2x annyit rak. Amíg el nem érem én is max.-ot e szerint haladok. Pl. ha van 30, akkor 20 ph 10 sp. A lényeg, hogy a végén stimmeljen. A tiédnél ph-ra és cunning-ra kb. ugyanannyi megy, spiritre a legkevesebb. Ha van kérdésed, szólj.
-
reelc
Topikgazda
Gondolom elkéstem azzal a tanáccsal, hogy az első karival fedezd fel a játékot, ne ragaszkodj mások buildjéhez, majd szinte mindent vissza lehet vonni, kivéve a Masteryt?
Egyrészt elsőre nem lesznek olyan cuccaid.
Ideértve a frakciós augmentációkat, és a magas szintű relicet.
Másrészt kb. minden karival végig lehet tolni a sztorit. Normalon, és Eliten is. Persze az Ulti fejfájósabb lesz, de ahogy írtam, lehet alakítani a karin.
Amit viszont érdemes nézni a kinézett buildnél: a Devotion pontokat. Adott karinak mit kell leosztani és milyen sorrendben?
Ha régen játszottál a Titan Questtel, az ottani módszer itt is jó kezdetben, hogy kiépíted az egyik Masteryt, közben a másiknak csak az aljára pakolsz pontot (a Mastery Bar-ra), később a skillekre.
Így nő a HP-d és a többi is.
Illetve ahogy Nándi egyik PDFjében van, vannak ún. leveling skillek, azokat kell feltolni kezdetben. Később visszavehetsz róluk pontokat, amennyiben szükséges.1-et kapsz? Hányas szintű a kari?
Talán a Physique a legfontosabb közülük, mert ez adja a HP-t (nem a pálinkát!).
Spiritet annyit érdemes rakni, hogy tudd viselni az ékszereket. Hacsak nem Energy igényes a kari.
Nagyon fontos a minél magasabb resistanceok, és hogy amint lehet cseréld a cuccaid, ne maradjanak le nagyon a lvl szintedtől. Ezzel nő az OA/DA is.
Persze nem baj, ha valamivel alacsonyabb szintű a cuccod és támogatja valamilyen skilledet, vagy sebzés fajtádat.
Komponensekből sokat profitálhatsz. -
reelc
Topikgazda
Jól tetted, hogy elolvastad.
Jó eséllyel sok későbbi kérdésedre van ott válasz. Amennyire lehetett, figyelembe lettek véve a leggyakoribb kérdések is, úgy lett összeállítva.
De persze kérdezz, ha nem tiszta valami, jó játék, és eléggé összetett is._ocsisajt linkjén biztosan találsz. Vagy az enyémen.
Konkrétat nem tudok ajánlani.
A kezdő nem csak azt jelenti ebben az esetben, hogy csak te vagy kezdő, hanem általában azt is, hogy a cuccaid is (budget). Már mindenki a többedik () kariját nyomja, és az ugye profitál az előzőekből is.
Népszerűek a petes buildek, kezdők körében is.
Nekem nem is nagyon volt még melee karim. -
reelc
Topikgazda
Üdv itt!
Jó szórakozást!
Ha nem olvastad, tudom ajánlani a topik összefoglalót!
(Egy dolgot kell javítani benne, a Componentsek már kompletten esnek az egyik utóbbi patch óta, nem darabokban.)
Buildeket itt találsz.
Elől lenyithatósan vannak kezdő buildek is.Az alapjáték van meg, vagy a kiegek is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingatlanos topic!
- Hardcore café
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Linux kezdőknek
- Parkside szerszám kibeszélő
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- World of Tanks - MMO
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest