- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Macrodroid
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
ChrisFamm
csendes tag
válasz
King Unique #422 üzenetére
Nekigutottam de nem ezzekkel van a probléma.
Tegnap vettem egy új SSD-t, egy 870-es 500GB samut. Benyomtam kikapcsoltam aCSM-et készítettem egy GPT sémás rendes UEFIs pendrive-ot a leírtak szerint, kiszedtem a réfi NVME SSD-t és minden egyebet csak az új volt benne. A windows 10 egyből felment rá mint egyébként eddig is az elmúlt 30 alkalommal amikor telepítettem egyéb gépekre.
Ezután visszanyomtam az NVME-t. Minden adatot tudok róla olvasni, de nem tudok róla törölni, nem tudom formázni, particionálni. Nincs hibaüzenet a próbálkozásoknál, csupán frissítés után minden visszaáll a művelet előtti állapotba. Az easus surface test szerint a lemez ép. Ezek után szerintem csak vírus vagy lemezhiba lehet. Szerintetek? Amúgy gariztatásra csak az adataim védelme végett nem adnám be szívesen... de egy low level format lehet működne. -
ChrisFamm
csendes tag
Köszönöm az útbaigazítást. Elolvastam a mellékelt hozzászólásokat és a cikkeket, próbáltam összegezni a releváns megoldásokat.
Jól értelmezem, hogy az installert/particionáló rendszert tartalmazó adathordozónak GPT -nek (és FAT32 másik forrásban)-nek kell lennie ahhoz, hogy változtatni tudjon a GPT-s SSD partíciókon? Mindkét esetre van találtam paramétert a Rufus-ban. -
ChrisFamm
csendes tag
Sziasztok,
Előre elnézést kérek ha már előfordult a topikban hasonló probléma és én elsiklottam felette.Külföldi fórumon belebotlottam hasonló problémába de a megoldás kifejtése előtt lezárták a topikot.Még kb. egy éve telepítettem a windows 10 alapú rendszeremet az akkor vadiúj ssd-vel.
AMD ryzen 5 2600
Asrock B450M pro4 alaplap
Kingston A2000 1TB M2 NVME SSD
illetve egy 500GB 2.5" SATA HDD amin a telepítés idején sajnálatos módon a rendszerben tartózkodott.A telepítés rendben zajlott a windows telepítőre bíztam a particionálást és meg is voltam elégedve a végeredménnyel amíg a benne hagyott HDD-t el nem akartam távolítani.
Ugyanis a rendszer nem bootolt ha ezt kivettem. Mint később kiderült erre telepítette a windows a boot managert. Így visszatettem a HDD-t. De az idővel elkezdett köhögni nyekkenni időnként. A napokban viszont egyre több 10s-et visszaszámolós system crash történt - valószínűsíthetően a haldokló HDD - ről történő lemezműveletekből fakadóan.Elmentettem az adataimat, rászántam magam az újratelepítésre. Elkészítettem egy hivatalos mediacreation tool -os pendrive-ot. Mint kiderült az SSD-t az előző telepítés GPT-re alkotta. A telepítőben látszik egy kb 16MB-os 0. partíció illetve a 900GB környéki 1. partíció amiből 110GB szabad.
Ami a lényeg:
-------------------
Az SSD partícióit a telepítőből nem tudom törölni, formázni. Az előhívható parancssoros DISKPART tool-ból nem tudom clean all paranccsal lesikálni avagy format c: paranccsal formázni. Hibaüzenet sem a telepítő felületén avagy a cmd parancsoknál nincs. A formázás végigmegy majd újraindítás után az adataim látszanak ismét, a szabad hely 110GB.
Próbáltam az EASUS partition master bootolható rendszerével is rendbehozni de sikertelenül. A surface test szerint az ssd hibátlan, átalakítani MBR-re nem hagyja, partíciót törölni, formázni nem tud.
Próbáltam elkövetni pár releváns UEFI bios paraméter módosítást - ezzel lehet rontottam az ügyön de egyenlőre változást nem érzékeltem.Elnézést a hosszúra sikerült meséért de le akartam írni precízen a körülményeket. Köszönöm a végigolvasást!
Szóval ebben szeretnék ötletet kérni, hogy mitévő legyek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Tervező és alkalmazott grafikai beszélgetős topic
- Napelem
- Off the Grid - Már Steamen is elérhető a korai kiadás
- Windows 11
- Vezetékes FEJhallgatók
- EAFC 25
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- CORSAIR MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- WD Western Digital Elements 2.5 1TB (WDBUZG0010BBK) 100/100
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.100-12.600 MBs - Eladó!
- Vegyes SAS 400gb ssd-k, hibátlan szektorokkal. 1db új 960gb
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- iPhone 11 Pro Max 256GB 12 hónap garanciával
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola Razr 50 256GB 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest