-
Mobilarena
Google Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pukkancs
aktív tag
válasz
spammer #15349 üzenetére
1. Tökéletesen megfelel, köszi.
2. Kettő volt itt is, az egyik a system 32-t írta helynek, a másik a chrome mappájában valamit, a system 32-set kikapcsoltam, de még nem próbáltam ki, hogy így szaggat-e.
3. Ez nagy kár, próbáltam más bővítményeket, ami modernné teszi meg hasonlók, de a végeredménynek a témahátterem helyére egy sötétkék hátteret kaptam, minden más maradt a téma színe, de itt már kezdem sejteni, hogy mit kell csinálnom, készítek egy egyedi témát, ami teljesen le fogja utánozni a mostanit azzal a kivétellel, hogy a háttérkép meg lesz szerkesztve, egy rajzfilmfigura van rajta, de más helyre fog kerülni, hogy ne legyen eltakarva (ez számomra fontos, hogy ott legyen, ha ránézek mindig pozitívabb leszek). A totál felesleges keresősávon, google feliraton meg a pici weboldalikonokon meg maximum dühöngeni tudnék.
Mindent összevetve köszi a segítséget, ezt téma pár dolgot még kiokoskodom vagy megcsinálom valahogy, de így legalább csak a komfortból veszítek egy picikét.
-
BDave
őstag
válasz
spammer #15287 üzenetére
Mégse jeleníti meg úgy, ahogy kéne
Lehet, hogy felhasználónként adják ki az újításokat, tehát nem egyszerre mindenkinek? Csak egy felhasználó van a gépen és amikor letöröltem direkt megnéztem, hogy mi maradt a ...\AppData\Local\Google\Chrome alatt és nem volt semmi. Program FIles-ban se.
Másodszorra feltettem és most meg eltűnt a Programok ikon a könyvjelzőből.
-
Teodor52
senior tag
-
Ice&Lime
veterán
válasz
spammer #15169 üzenetére
Szia, köszi, de valami még nem stimmel.
Tehát windowson belül a cleartype kikapcsolva, személyreszabásnál/speciális beállításokban a fontok beállítva egy ugyan azon font-ra.
Aztán Chrome-ban a bekűtípusok testreszabásánál szintén ugyan az a font beállítva, mint windowsban mindegyiknél ugyan arra.
Majd letöltöttem és telepítettem Chrome-ban, amit mondtál, aztán beírtam a Font nevét, amit eddig is beállítottam mindenhol, ahol említettem, majd rányomtam, mentette.Azonban a végeredményben még mindig vannak olyan betűk, írásrészek a honlapokon, amiken nem változtatott, kicsit még mindig rondák azok a betűk.
A kérdésem az lenne, hogy van-e valami még, amit windows-on belül kell átállítanom, mert úgy néz ki, hogy valami még hiányzik, hogy minden egységes legyen.?
Most ilyen:
Remélem van valakinek ötlete, hogy mi hiányzik még...
(a dőlt betűk is csúnyák) -
disco fever
csendes tag
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
spammer #15064 üzenetére
És a Firefoxos általános videóletöltő Video DownloadHelperre, amiről itt beszéltünk, nem találtál azóta véletlenül megoldást Te sem?
(#15067) spammer :
szerintem is egy ratyi szar most, ahogy kinéz -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
spammer #15058 üzenetére
Az a nagy gáz ezzel a YouTube Options kiegészítővel, hogy eltünteti a "Tetszik" gomb körül lévő dolgokat, például a számomra igencsak lényeges listához hozzáadási funkciót, meg akár a megosztólinkhez (youtu.be cím) vezető fület... ennek nem is tudom, mi értelme volt, nem lehet bekattintani, hogy rakja vissza...
-
n42
tag
válasz
spammer #15015 üzenetére
Nekem is az van, tehát ez nem lehet gond.
Konkrétan a YT, nehezen töltődik be a videóm nehezen tudok ugrálni a videóban, olyankor megakad a számítógép. Egyszerűen nem olyan "smooth" a folyamat, de hangsúlyozom, hogy IE-vel tökéletes az "élmény". Egyszerűen el vagyok szokva tőle, hogy szaggasson a gép sima desktop környezetben.
Ja, arról nem is beszélve, hogy a Chrome minden nap összeomlik legalább egyszer...
-
spiritex
veterán
-
spiritex
veterán
válasz
spammer #14955 üzenetére
Köszi a segítséget!
Hát sajnos hiába kerestem kézzel az előzmények között, és töröltem a hibás címeket csak beadta újra.
De a Click&Clean bővítményt a Clear saved form data opcióval és 1 hétre visszamenőleg futtatva megoldódott a gondom. A felesleges e-mail cím ettől még ott maradt, mert az régebb óta van bent, és sajnos nem a jelszavak között tárolja, mert nem kértem jelszó mentést. Valószínűleg ez is a form data között van, csak régebbi, azt meg nem akarom törölni az idők kezdete óta, mert akkor minden ilyen kitöltésem eltűnne. -
spiritex
veterán
válasz
spammer #14953 üzenetére
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam, de én a bejelentkező vagy kereső sorokból szeretnék törölni előzményt, tehát hogy pl. ne ajánlja fel a bátyám e-mail címét a gmail, vagy amikor filmfeliratokat kerestem, akkor az oldal kereső sora ne adja fel a hibásan írtakat (mert 2x rosszul írtam a végét), ilyenek. Ami a linken bejött, az az ablak nálam teljesen üres, hiszen soha nem is töltöttem fel ide semmit.
-
válasz
spammer #14835 üzenetére
Kozben rajottem mi a baja.
Valamiert a 28-as verzio mar nem a "c:\Users\UserName\AppData\Local\Google\Chrome\"-ba telepult hanem a "c:\Program Files (x86)\Google\Chrome\"-ba.
A regi verziok viszont meg az elobbi helyre s ez kavart be neki valahogy, atmozgattam az applicaton mappat az utobbi helyre s igy most jo a 27-es verzio, letiltottam az updateket, nagyon remelem, hogy nem lesz semmi nyug vele.
Mar csak annak kell utana neznem, hogy az extension update-eket hogyan lehet letiltani. -
Krystal_s
addikt
válasz
spammer #14825 üzenetére
"Appdata-s profilmappádat lemented Default nevű mappa alapból"
Itt azt írják, hogy már az a megoldás sem működik.
Backing Up Google Chrome Saved Passwords
ilyen válaszokat írtak neki:
- doesn’t work anymore
- DOES NOT WORK WHEN RE INSTALLING PC WITH WIN7 64 BIT, you SHIT ASSHOLE
- Unfortunately it seems it doesnt work.
- The usernames are autofilled but passwords remain blankSk8erPeter: "régen még az ésszel rendelkezők irányították az IT-világot, most meg már az az alkalmazkodási pont, hogy az idiótának feleljünk meg"
Lassan már az élet minden területén ez van és aki nem alkalmazkodik és picit többet szeretne megtudni, elkezd gondolkodni, meglát dolgokat, pont azt nézik bolondnak ezek az ősemberek. A segghülyéket jobban lehet irányítani. A világ nem "előre" fejlődik, hanem vissza. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
spammer #14825 üzenetére
Ja, mondjuk abban is van valami, hogy ma már a fiatalok tényleg ebben nőnek fel, lehetnek értelmes elvárásaik is, de éppen ezért őket mondjuk nem ártana megtanítani gondolkodni is (szép dolog kedvezni még az analfabétáknak is, csak nem biztos, hogy ez a jó irány általánosságban), ha már ilyen szerencsés helyzetben vannak.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
spammer #14817 üzenetére
Elég sokszor átrágtuk már, hogy mi az oka, hogy butítják a felületeket, hogy egy idióta is tudjon böngészni a bamba fejével. Szerinted ez a jó irány? Penge_4-gyel is átrágtuk többször az Opera topicban, hogy elég szomorú, hogy régen még az ésszel rendelkezők irányították az IT-világot, most meg már az az alkalmazkodási pont, hogy az idiótának feleljünk meg, aztán a "futottak még" kategóriában ESETLEG ott lehetnek azok is, akik tudatosan használják a számítógépüket, és értelmes igényeik vannak.
Manapság az a tendencia, hogy degeneráltak verhetik az asztalt, hogy "de nem találooom a gomboooot!", ezért a pofájába b@sszák azt a 4-5 lehetőséget, amire az IT-s életében szüksége lehet, hogy még véletlenül se tudja eltéveszteni. Remek."egyébként nem hiszem, hogy a gugli vagy a Chrome butítaná az embereket (ha valaki ezt gondolja), hanem inkább fordítva, ő csak alkalmazkodik. Aztán később (évek, akár sok év múlva), ha lesz változás (és vele együtt igény a legtöbb júzer részéről), akkor lehet, hogy a gugli is változtatni fog."
Tipikus rossz érvelés az, hogy ezek a cégek "csak alkalmazkodnak". Inkább meg akarnak felelni annak az igénynek, hogy aki még bekapcsolni is nehézkesen tudja a gépét, az is tudjon valamit babrálni rajta a profit érdekében, emiatt kialakítanak egy neki megfelelő felületet - de ezzel együtt ki is alakítják az igényt arra, hogy ez legyen az elvárt interfész. Asszem pont ebben a topicban említettem már, hogy ez olyan, mint amikor valaki azt mondja a mai médiafostengerre, hogy "ez kell az embereknek" - nem, az embereknek mindig az a szar kell, amit éppen az arcába tolnak. Ha a szart is megeszi a nép, akkor ugyan kinek érné meg drágán előállítani minőségi tartalmat?
De mielőtt nagyon elkanyarodnánk a témától, ugyanez zajlik az IT-világban is (lehetne még jobban, de az mind egy csomó pénz), és ez nagyon szomorú. Ha minden nagy, egyértelmű, eltéveszthetetlen gombokkal van ellátva, ha egy picit sem kell kreatívnak lenni, esetleg gondolkodni, hogy mit hogyan kell megoldani, akkor szerinted ez a tendencia mitől változna meg? Mitől törne fel hirtelen az emberekből a vágy a sokkal komplexebb felületekre, komolyabb lehetőségekre?
Nem szeretem borúsan megközelíteni az ilyen dolgokat, de egyszerűen ez manapság a tendencia, hogy legyen mindennek buta, tök egyszerű felülete. -
Krystal_s
addikt
válasz
spammer #14822 üzenetére
Ez a Google Chrome Backup program elég hülye
, nálad rendesen működik ? Próbáltam pár hete a portable verziót és a legújabb chrome-ra azt írta, hogy frissítsem, mert van újabb (persze csak béta volt újabb, ismerősnél is ezt írta) aztán rányomtam, hogy kösz nem és akkor kiírta, hogy nincs telepítve nálam a böngésző és nem is indult el.
Könyvjelzőkkel nincs gondom, azokat ki és vissza tudom menteni bárhonnan.
Sync-re én sem bíznék semmit komolyabban.
Minden le van nálam mentve normálisan a Firefoxból, de a másik gépen nincs telepítve a Fox és ha már csak abból lehetne átmenteni a dolgokat, akkor azt használnám inkább és nem a Chrome-ot.
Azért köszi, ha csak ennyi a "megoldás", akkor inkább majd törlöm és használok másik böngészőt.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
spammer #14815 üzenetére
"De ha megnézed bármely más szolgáltatásukat, mindegyik erre épül: végletekig egyszerű, letisztult, semmi túlbonyolítás."
Na ez pont nem igaz, hogy minden szolgáltatásuk végletekig lenne egyszerűsítve. Például a Google-nál a Chrome Extension API-t elég jól alakították ki, nagyon jó minőségű a dokumentációja, egész funkciógazdag (jó, igaz, sok mindent nem lehet megvalósítani benne mondjuk a Firefox extensionökhöz képest, bár azt nem fejlesztettem még, de tudtommal jóval több teret ad), rengeteg példát kínálnak hozzá, folyamatosan fejlesztik, beleraknak újabb és újabb ötleteket; ugyanez jellemzi a Google Maps API-t is, könnyen és gyorsan használható, de azért testreszabható a térkép, szintén jó és bőséges a dokumentációja; nagyon jó sokat segít webfejlesztésben a Google Analytics és a Google Webmaster Tools, és még sorolhatnám.
A fejlesztőket segítő eszközök tehát nagyon jók, szóval egyértelmű, hogy tudnak ők, ha akarnak, csak sajnos amikor az a rész jön, hogy közelítsük meg az átlagfelhasználó szemszögéből a dolgot, akkor követnek el rettenetesen sok hülyeséget (sokszor olyan dolgokat vesznek ki, amik alapvetőek - például a keresésnél a keresendő nyelv kiválasztásához miért kell a speciális beállításokhoz menni, amikor régen ki volt rakva erre egy lista egyből a kezdőfelületen? Na ezt például nekem extensionnel kell pótolnom a google.com-on. De ez csak egy, sokat szidtam már a Chrome-ot is a faék egyszerűsége miatt, mint azt tudod jól), butítják le a felületet, herélnek ki szolgáltatásokat, stb. Ambivalens tehát a dolog, mert egyrészről nagyon lehet dicsérni őket, másrészről meg nagyon lehet őket utálni, ráadásul az advanced userek felé való nyitás nem zárná ki azt, hogy totál egyszerű felülete lehessen azoknak, akik még a beállítási felületet sem túlzottan ismerik.
"Olyan szintű testreszabás biztos nem lesz, mint pl. a FF esetében, ami a legjobb böngésző lenne, ha nem lenne egy lomha szar."
Csak a lomhasággal értek egyet, de a legnagyobb szintű testreszabhatóság a régi, Prestós Operát jellemzi a böngészők közül, tehát ha nem lenne sok kompatibilitási probléma vele (ezek miatti lassúság Facebookon, Gmailen (igaz, ehhez ezen oldalak fejlesztői hozzátettek szépen), ahol a gyors fejlesztés jegyében nem foglalkoztak a kis részesedésű Operával), akkor ez lenne az optimális böngésző. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
spammer #14812 üzenetére
Az ártatlannak beállított javaslataid, "jótanácsaid" stílusát akkor lehetőleg olvasd el még egyszer, mert ez inkább kötekedésszagú és "na most meg mondom"-jellegű ezzel a "vagy mi?", "sosem értettem, miért jó", és hasonlókkal:
"Egyébként mi értelme 20 lapot egyszerre nyitva tartani? De még tízet is? Ennyi lappal dolgozol, munkához kell, vagy mi? Én mindig bezárom, ami nem kell, ott a könyvjelző ikonja vagy akár gyorshívó, katt és meg is nyílt, sosem értettem, miért jó annyi lapot nyitva tartani, hogy már át sem látja az ember."
Ha te nem vagy képes átlátni több fület, az nem jelenti azt, hogy más is képtelen lenne erre.
De ha tanácsot kér valaki, akkor nem értem, miért kell feltétlenül célozgatni arra, hogy szerinted ő tök hülyén csinál valamit. Na mindegy, lépjünk tovább.Amikor pedig feature-ök hiányával kapcsolatban van problémám, akkor szerintem annyira nem összetett átlátni, hogy az a gond, hogy ekkora részesedés birtokában megdöbbentő, hogy mennyire nem akarnak koncepciószerűen kitörni egy keretből, érthetetlen, hogy bizonyos szolgáltatásokat miért nem vezetnek be, amikre számtalan kérés érkezett, ráadásul ami a legfőbb baj, hogy ezzel a "júzer úgyis idióta"-mentalitással sok más piaci szereplőt is befolyásolnak; az Opera eleinte a Blinkkel szintén így indított, de szerencsére most van néhány biztató jel, hogy változtatnak ezen (bár NAGYON távol állunk a régi Opera-feelingtől); hátha ugyanezzel a motorral sikerül kihoznia valakinek egy szolgáltatásokban gazdagabb böngészőt.
Rengeteg dolog sokkal jobb ebben a böngészőben, mint másokban, rengeteg dolog viszont nem, de összességében használom, még ha morgok is a hiányosságokkal kapcsolatban. Ahhoz meg megvan a jogom, és köszönöm a tanácsot, de nem te fogod megmondani nekem, hogy használjam-e vagy sem.
Sorry, de most az előző hsz.-ed kellőképpen kiverte a biztosítékot. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
spammer #14802 üzenetére
"Egyébként mi értelme 20 lapot egyszerre nyitva tartani? De még tízet is? Ennyi lappal dolgozol, munkához kell, vagy mi? Én mindig bezárom, ami nem kell, ott a könyvjelző ikonja vagy akár gyorshívó, katt és meg is nyílt, sosem értettem, miért jó annyi lapot nyitva tartani, hogy már át sem látja az ember."
Imádom az ilyen okoskodást...Miért fáj az neked? Nem mindegy, ő mit csinál? Másképp használja a böngészőjét, neki ez a heppje, neked meg más, hadd legyen már ez a saját magánügye. Én is pontosan ugyanígy használom a böngészőt, amikor pl. webfejlesztés van, akkor igenis sok fülre van szükségem (és most sem csak 20 lap van, hanem több, több ablakban), és nem hiszem, hogy ezzel bárkinek is magyarázattal tartoznék, ahogy a kérdező sem. A szórakozásra is sokszor sok fület nyitok, mert csak. Inkább a kérdésre kéne ilyenkor válaszolni, nem megpróbálni az illető preferenciáit átalakítani.
A Google hülyesége, hogy ennyi év alatt még egy Ctrl+Tabos fül-előnézeti lehetőséget sem alakítottak ki, ami a korábbi Operánál már évek óta jelen volt (remélhetőleg a Blinkkel ellátottnál is lesz majd). -
Vasinger!
nagyúr
válasz
spammer #14751 üzenetére
Nem nagyon világos, hogy a JS ki-be kapcsolása mitől segítene. Kifejtenéd?
De kipróbáltam és nem nagyon segített.
Ez valami felhőbeli gond lehet, de már semmit se tudok. A felhőben ott van a 300 megjegyzett jelszavam, ezt meg is néztem, persze a jelszavakat nem írja ki. De maga a jelszó szinkronizálás és jelszó mentése nem működik.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
spammer #14746 üzenetére
Ha ez tömegesen előjött sok embernél, akkor teljesen felesleges újratenni meg hasonlók. Én kipróbáltam virtuális gépről, ott se szinkrózza a jelszavakat. Ez pedig minden, csak nem kis hiba. Nem, egyszerűen nem értem, hogy a Google hogy-hogy csak így ül az ülepén és nem csinál semmit. Még egy hírt se ad róla, hogy lesz rá a megoldás, vagy hogy elismerjék.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
spammer #14741 üzenetére
Persze, utólag már én is könnyebben gondolkodok, annó mentettem a jelszavaimat, sőt idáig is csináltam local backupot, de persze hogy pont most lett letörölve a legutolsó backup helyhiány miatt, mert úgy is ott a felhő
De az még a kisebbik gond, hogy elfelejtette a jelszavaimat, de már hiába jegyeztetem meg vele, nem szinkrózza fel az Istenért sem.
-
zolka95
őstag
válasz
spammer #14721 üzenetére
biztos nem vírus
itt régebben írta valaki, hogy reméli, hogy bekerül egy újítás az új verzióba, amivel gyorsabb lesz a böngészés
a csomagokat amiket küld a szerverre, azokat tömöríti és úgy lesz gyorsabb, vagy valami ilyesmi, ilyet írt az a szöveg is
ma reggel megnyitottam a böngészőt és ezt adta be -
djyuri
őstag
válasz
spammer #14705 üzenetére
Pont azt csináltam meg..ugyanaz...teljesen üres a jelszó rész a beállításokban
Ami még furcsább,hogy 1-1 oldalon előugrik a jelszó megjegyzése sáv...ezt leokézom..és újranyitáskor bírja helyettem,tehát van,amit képes megjegyezni,de ezt se a jelszavaknál tárolja. Ez hogy lehetséges?
-
djyuri
őstag
válasz
spammer #14692 üzenetére
Sajnos nem jó ez sem...ez gyakorlatilag nem csinál mást,mint az összes fájlt felülírja..erre én is képes vagyok egy egyszerű totalcommanderrel.
Ezt a felhőt még nem próbáltam...de hirtelen nem is lelem a gmail-on belül....majd valamikor kigooglézom,hogy miként kell regisztrálni
-
Rimuru
veterán
válasz
spammer #14665 üzenetére
~/.opera/temporary_downloads/ alatt 1 darab fájl van, pedig üríteni nem szoktam és gyakran használom, pdf oda megy és evince nyitja is meg, sok tömörített állományok amikből általában 1-2 dolog kell, ez is kapcsolódik, mikor fogom én ezt megcsinálni Chromiumban kiegészítő nélkül?
-
Penge_4
veterán
válasz
spammer #14660 üzenetére
Igen, ez a legnagyobb probléma és egyszerűen nevetségesnek tartom (nem csak én), hogy létezhet 2013-ban olyan böngésző ami erre sem képes. Ez még az IE6-ban is alapfunkció volt. (De szerintem még az IE5-ben vagy az IE4-ben is).
A letöltések mappa azért van, hogy rendezetten, strukturáltan tároljam azon letöltéseimet, amikről még nem döntöttem el, hogy meddig lesz rá szükségem, egyáltalán lesz-e vagy törlöm. Nem azért, hogy oda okádja be a böngésző a .torrent fájloktól kezdve a mindenféle dokumentumokon át mindent. Még azokat a szöveges fájlokat(!) vagy képfájlokat(!) is, amiket csak amiatt képtelen megnyitni, mert a .htaccess máshogyan van konfigurálva és nincs lehetőségem MIME type-ot szerkeszteni.
Értem én, hogy minimalizmus, de arra egyszerűen nincs mentség, hogy még egy profilban lévő megfelelő fájlt szerkesztve sem enged egy szoftver ilyen jellegű konfigurációkat. Azt én butaböngészőnek hívom, nem minimalistának és letisztultnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Házimozi belépő szinten
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Honda topik
- Hardcore café
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest