- iPhone topik
- Magisk
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Aktív témák
-
joey04
titán
Közben bogarászva a fórumokat a memóriára találtam egy ilyen magyarázatot:
[link]
elvileg ez a frissítés már megtörtént, így 200+ a szabad memória, bár még így is a felét megeszi, de erre már jó magyarázat az általad leírt gondolatmenet.
Mondjuk az szerintem gáz, hogy ezt így adták ki... -
joey04
titán
elsőre: köszi!
Másodikra: akkor rosszul fogalmaztam, a beépített alkalmazások (gmaps, képnézegető, gyári browser) megkapják minden andoridos telefonon a multitouchot az esetleges frissítéssel? és a bt fájlküldés az most jelenleg, hivatalosan hogy áll? benne van már gyárilag a rendszerben, vagy a marketen kell keresni megoldást továbbra is? -
joey04
titán
Akkor még mindig marad a szifon, pedig egy Desire nagyon érdekelne...
Érdekes, pl a symbianban ott van az a rohadt scrollbar, amíg nem volt kinetic scroll csak azzal lehetett mozogni, a böngészőben meg ott sem volt benne.Androidon is benne van a névjegyzéknél, de a böngészőben még a lehetőséget sem adják meg.
-
joey04
titán
Olyasmi, bár az újabb verzióban tripla tap esetén kitesz oldalra egy scrollbart.
olyasmi, amit talán névjegyzékben láttam, oldalt androidban
Vagy jó nekem az oldal tetejére/aljára ugrás is, de azt ahogy nézegettem továbbra sem oldották meg. (ez tényleg ennyire bonyolult, vagy tényleg ennyire nincs rá igény? nem hiszem, mert mástól is olvasom, hogy kéne) -
pampika
őstag
Karma, ha jól olvastam, te foglalkozol android fejlesztéssel.
Engem is érdekelne, így kérhetek egy kis segítséget, merre induljak? Java-val volt már dolgom egyszerűbb szinten (win alatt), sdk-t leszedtem, eclipse van. Olvastam arról, hogy phythont is tud futtatni ASE-vel.
Melyik oldalakon érdemes nézelődni kezdésnek?köszi
-
itanczos
senior tag
Kipróbáltam egy progit.
A helyzet az, hogy nem tud a vonalból felvenni!
Csak a mikrofont rögzíti! Ez HW limitáció.
Azt javasolják, hogy kihangosító üzemmódban használjuk. Akkor a mikrofonon keresztül jól hallatszik a hívó vagy hívott fél hangja is.
Ja, automatikus a felvétel, tök jól működik! -
Luser2000
addikt
A jelek szerint hívás rögzítésre alkalmas lehet:
http://www.androlib.com/android.application.com-publishandroidapps-vrecorder-jjDB.aspx
vagy pl.:
http://www.androlib.com/android.application.com-fingertipaccess-ultimatevr-pmA.aspx
---
sorry, most látom, hogy ebl is linkelte a második progit. -
Alukard
senior tag
Szerintem azért alakul a dolog... legjobb tudomásom szerint az egyik legnagyobb akadály az android terjedésének a nokia készülékekre az volt, hogy teljesen zárt volt a rendszer...
Ezek után nem lepődnék meg ha a jövőben jelentkezne egy symbian kernelt utánzó android kernel... -
DarkByte
addikt
Hát én minden másnak fordítanám a bittorrent-et csak ennek nem. Eleve az ilyen car-to-rent meg hasonlók analógiájára másra gondolnék.
Egyébként a roaming-ot már én is olvastam barangolásként. Annyira szerintem nem vészes.Konflikt: elég durva havi 8k-ért korlátlan net és végtelen számú SMS meg még ezer perc duma. Miért van az az érzésem hogy ilyen konstrukció nálunk sosem lesz.
-
itanczos
senior tag
Ok, köszi az észrevételt. Rákattintva több kép is van!
Azt ami már a hivatalosban benne van nem én csináltam.
A legújabb kész image-t szedtem le az xda-developers-ről.
De nekem már a Core le van fordítva, az app-okból már megvan a Phone, Alarm Clock.
Ha esetleg tudtok mást, aki a magyarításon dolgozik, szóljatok! Nem szeretnék feleslegesen dolgozni. Mert nem kis meló... -
Konflikt
addikt
huh az kemeny..
ezek amugy:
HTC_ADP_1.6_DRC83_rooted_base.zip, es ADP_1.6_ExpPack_v1.9.2.zipmod:de latom mar van ujabb, ami tegnapi build. bar csak a nyelvi tamogatas a plusz.
-
Konflikt
addikt
-
Konflikt
addikt
na az fasza
huh, ez lenyegesen rovidebb, mint a method B.
koszi a guide-otmelyik flashrec-el csinaltad? nekem nemment a flashrec-1.1.2-20090909.apk -vel (lasd #323-327)
5) Újra fog indulni, és ismét a recovery menü jön majd be. Ekkor jön az, hogy Wipe, majd Apply any zip, a CM404-et választva.
ezaz, ami nekem nem tortenne/tortent meg. mert elso ujrainditaskor bejott a recovery (amit a flasrecbol adtam ki) masodik ujrainditaskor mar az "egyeb veszely" fogadott, ha recoveryben inditottam
-
DarkByte
addikt
Amennyire eddig átlátom a dolgot (mivel még nincs Market fejlesztői fiókom, se hardverem hogy foglalkozzak az aláírással), minden fejlesztő tud magának generálni egy saját hitelesítő kulcsot, amivel aláírja a programját. A soron következő update -eket is ezzel kell aláírni hogy a frissítések működhessenek. Mivel ez a kulcs nem publikus, mi nem tudunk a Google aláírásával programot ellátni.
-
-
-
DarkByte
addikt
Hát hogy hardcore vagyok, az túlzás. De programozó lévén általában mindig ba***a a csőrömet hogy mit lehetne írni egy-egy ilyen kütyüre. Kicsit C -vel kellene jobban megbarátkozni (nem sokat használtam eddig) mert most egyelőre ez a legnagyobb hátráltató tényező.
Android -ra ráadásul még lehet olyat írni amivel pénzt is lehetne keresni.
-
DarkByte
addikt
Már forgattam libmpg123 -mat natívban, nem kell ROM -ot foltozni, simán NDK -val megoldottam és JNI híváson át akarom olvasni tőle a dekódolt sample -kat, API -ban pedig van AudioTrack osztály amivel lehet írni PCM mintákat az audio hardwarre. Sajna még ténylegesen összekapcsolni nem tudtam őket, nem volt időm (terv van csak meg), de a libmpg123 -ra megcsináltam pár teszt esetet és látszólag oké lesz. Ugyanígy át akarom portolni a libflac -t is idővel (meg gyakorlatilag bármit átlehet ami fordul Linux -on). Saját belső mixert akarok írni natívban, ugyanígy EQ -t is, és csak a végső fázisban mennek a sample -k java -hoz. Legjobb az lenne ha a foobar -os igényeim átmennének, de ez még jócskán odébb van. Szóval csak szépen apránként. Jobban fog ösztönözni ha lesz hardware a kezemben és nem emulátorral kell debugolni. Teljesítményre leszek kíváncsi, sajna a JNI ront a helyzeten, de amit lehet natívban akarok csinálni és csak a végső rész illetve az UI kommunikáció lesz java. Ha lesz NDK -ban natív audio hardware kezelés akkor majd értelemszerűen ezt is át akarom írni (vagy lesz opció rá hogy megmaradjon a kompatibilitás).
-
DarkByte
addikt
Általánosságban bugos szarok a programok Droidra?
Én most igyekszem fejleszteni egy audio lejátszót amit áthidalná a beépített lejátszó gyerekbetegségeit (DSP -k hiánya mint egy EQ; lossless fájl lejátszás; egy kis vizualizáció), igaz még nagyon gyerek cipőben van, jóformán csak tesztelgetek (gáz ez a JNI gányolás natív és java kód között illetve szoknom kell hogy más a filozófiája a platformnak mint más helyeken). Na meg kevés is az időm rá sajna. Munka, edzés, szakdoga írás. Örülök ha van pár órára időm leülni böngészgetni este.
-
Konflikt
addikt
lehet megvan a baj:
ne is automatic and exposes a security hole in Android build CRC1 or lower. The manual method takes longer, but it should be future proof and always work.
a method A az CRC1-hez van (nekem CRC37 van), a B van tobbihez. szval ugynez ki a B-t kell csinalnom, es ebbol fakadt a problema.
-
Konflikt
addikt
az uj flasherben volt egy olyan opcio h reboot recovery mode (azthiszem ez volt a neve), miutan beflashelte arra nyomtam. es inditaskor mar a recovery fogadott. flashrec-1.1.2-20090909.apk ezzel csinaltam.
szted akkor a CRC verzio nem kavarhat be?
kemeny a thinkpados battery problema.. bar dolgoztam az ibm-ben, nekunk T61p-ink voltak. sajnos erdemben nem tudok nagyon hozzaszolni. mindenesetre az az utangyartott akksit mindenkepp vidd vissza, sztem vissza is veszik (mintha 3 napon belul amugy is kotelesek lennenek a penzt is visszadani, netes rendeles eseten meg akar 8 napon belul is elallhatsz a vasarlastol ha joltudom)
-
Konflikt
addikt
nekem a CRC37 van fenn, es lement a Cyanogen recovery image 1.4 flash, majd be is jottez a kepernyo, de csak egyszer. utana hiaba inditom ujra home+bekapcs gombbal egyszerre (elotte ramasoltam, atneveztem a update-cm-4.0.4-signed.zip romot update.zip-re) akkor sem jon be tobbet a recovery image kezdokepe. hanem helyette egy "egyeb veszely" szeru kresztabla, es egy fektetett phone ikon jelenik megy a screen kozepen. nemlep tovabb. sima ujrainditaskor pedig normalisan bootol a regi 1.5-re.
mitol lehet ez szted?
-
DarkByte
addikt
Szigorúan szvsz: 1) a programok nagy része SDK kód hívás amiből igen sok takar natív kód hívást, ezek a lib-ek pedig így is úgy is betöltődnek. Az alkalmazások külön memória igénye így szerintem relatíve kicsi (bár emulátoron ezt még nem néztem meg, csak tipp). Játékoknál maximum a sok adatfájl, textúra lehet a meghatározó, de ezekből az épp használatban lévőeket valószínűleg az OpenGL betölti a dedikált videó memóriába, ha van ilyen 2) Másolom az SDK -ból: "Each process has its own Java virtual machine (VM), so application code runs in isolation from the code of all other applications." [link] Pont ez a lényeg hogy mivel saját process -ben futnak, ki tudja használni a platform a Linux kernel folyamat izolációját (minden progi unique user ID -vel fut) és így nem kellett egy újabb biztonsági réteget betervezniük. 3) Szerintem ha egy progi jól van megírva akkor a GC relatíve ritkán fut, ha pedig memória szivárgás van (objektum referenciák bennragadtak) akkor már úgy is mindegy, előbb-utóbb úgy is elfogy a memória, előtte persze küzd egy jót a GC fokozatosan leölve az alkalmazást.
Max. a játék folyamatosságát befolyásolja a GC, nem tudom hogyan van megoldva a Dalvik -ban, de tippre külön szálban, alacsony prioritással kerül rá sor x% threshold limit elérése után.
Azért vonok párhuzamot az asztali JVM és az Android Dalvik JVM -je között, mert hasonló optimalizálási úton fog ez is végigmenni. Hotspot fordító ugyanígy nem volt az első JRE -kben. A Google -nak meg van az az előnye hogy tanulhat az asztali Java fejlesztéseiből és kapásból egy hatékony javítást tud rajta eszközölni.
Mindezek ellenére tény hogy az Android -os Java jelenlegi állapotában nem nagy teljesítményű játékra termett, ezt a Google I/O -n is elmondta az egyik játéktervező aki egy platform játékot demonstrált első körben. De jön még kutyára teherautó
-
Az meg külön érdekes kérdés, hogy miért lesz a vessző-szóköz-ből mindig szóköz-vessző, ha nem figyelek oda, és tekerek vissza kijavítani... Ennyit a szövegbevitelről G1-en, pedig ez még csak nem is a virtuális billentyűzet volt. Lehet, hogy az Auto-Punctuate kavar be?
Természetesen a "mindketto kritikus" valójában "mindhárom kritikus" akart volna lenni, csak utólag találtam ki a harmadikat
-
DarkByte
addikt
A GC tényleg problémás, ezt elismerem. Habár a Jake2 is megoldja valahogyan hogy ez ne legyen észrevehető. Játszottam vele, de nem emlékszem hogy akadozott volna. Viszont az OpenGL ES -re csak van már olyan mobil hardver ami tudja gyorsítani. Vagy az iPhone 3GS -ben is a CPU számolja a grafikát?
Csak mert ha nem, akkor Android -os vas alá is kerülhet ilyen gyorsító. De egyébként is, amint jön a natív támogatás, a játékok is elmozdulnak felé.
-
DarkByte
addikt
Nézd meg a Jake 2 teljesítményét ahogyan fejlődött a jogl és a Java Hotspot kliens: [link] Gyakorlatilag tejesen beérte a natív változatot. Szóval Java -val is lehetne jó dolgokat csinálni, csak hogy a Google csinált egy saját Dalvik virtuális gépet ezzel lépéshátrányt fabrikált magának; ennek most megint végig kell mennie azon az optimalizálási folyamaton mint a Sun féle runtime -nál.
-
MichaelSD
őstag
Nen valószínű, hogy lesz 2-es update a G1-er. Német cikk és az angol cikk.
Már az 1.5-ös is macera volt.
-
student
őstag
kár hogy ien ocsmány lehet megvenném
bár tuti lesz nálunk 140k annyit meg nem ér sztem ez a kis "hack", ugyanazzal az ocska 500mhzes procival. ja meg ebbe sincs fm rádió amit megint csak használnék.
a faterom 10000ftos nokiájába benne van.
nincs rá valami app hogy lehessen rádiózni vagy ahhoz kell valami külön hardver cucc is?szal ugy néz ki idén se lesz uj mobilom
-
student
őstag
egyenlőre ebbe bízok hogy lesz is valami belőle talán.
coreplayerApple iPhone, Touch and Google Android
COMING SOON!csak az a baj hogy iphone-ra már 1évvel ezelőtt is igérték. nem kapkodnak
-
DarkByte
addikt
Vagy úgy. Na ezzel teljesen egyet értek.
Nagy kár hogy az ilyen hackelések esetén ugrik a garancia. Tök jó lenne hogyha mondjuk elrontom a frissítést, akkor is lenne egy olyan bootloader réteg amely még tud kommunikálni PC -vel annyira hogy újra fel lehessen írni valami mást. Bár lehet ez most is megvan csak én nem tudok róla.
-
DarkByte
addikt
A FLAC miért is hozza el a világvégét? Attól hogy nagyon állat minőségben felraksz egy zenét, a legtöbb Android eszközben lévő audio DA nem biztos hogy hozni tudja azt a szintet ami miatt egy Q7 -es auTuV Vorbis -nál vagy Q0.65 -ös Nero AAC-LC -nél többet érdemes lenne feltenni egy ilyen mobilra. A másik hogy tárhellyel sem győzi az ember a lossless -t, főleg nem memóriakártyán.
Aktív témák
Hirdetés
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- AKCIÓ! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest