Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Balinov

titán

válasz Balinov #531 üzenetére

Update, hatha valakit erdekel.

Szoval vasarnap irtam az ISP-nek, masnap delutan valszoltak, hogy tudnak a hibarol, nezik. Kb 1 ora mulva ramirtak megegyszer, hogy nezzem meg, elvileg megcsinaltak. Hetfo este minden trukk (VPN, CF WARP app) muxik minden itthoni eszkozon.

Azt mondjak, hogy az ISP uplinkjen, tehat utanuk volt valami zavar, par EU-s orszagban levo, a viszonlyag popularistol a mainstream weboldalig voltak site-ok erintettek.

Halistennek, hogy egy kisebb szolgaltato, nem Virgin, Voda, Eir, azoknal a Bangalore-i ugyfelszolgalatnak magyarazhattam volna napestig, hogy mi a problema.

Es most az ONtopik kerdes.

7vegen kinomban a default/auto DNS-t atraktam 1.1.1.1 + 8.8.8.8-ra, aztan miutan kiderult, nem nalam/ISP-mnel van a hiba vissza autora. Namost kozben eszrevettem, hogy az addig egeszen kivaloan mukodo adlbock egy rakas szart atenged.

Log semmi errorrt/warningot nem mutat se AB-re, se dnsmasq-ra szurve, 300k+ blocklistet rendben frissiti, ahogy en nezem, semmi aggaszto.

Korabban https://adblock-tester.com/-on teszteltem es a jelenlegi es valtozatlan AB listakkal olyan 94-94 pont korul kaptam, most viszont ilyen 38-40-et.

Kerdesem, milyen beallitas maszhatott el es hogyan tudnam helyreallitan a 90+/%-os AB hatasfokot. Blocklistakat ellenoriztem, mind elo link, le tudom tolteni mindet

udv
    Bali

Új hozzászólás Aktív témák