- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
Tesztelgettem egy keveset
WinRar valós tömörítés F5 BIOS-al 1 másodperccel volt rövidebb, Xvid tömörítésnél nem volt különbség.Memó bug már a múlté, de jött helyette más
Szóval az F4 BIOS-ra jellemző memó bug már nincs, viszont a memóidőzítést nem állítja rendesen az F5 BIOS. Belőttem BIOS-ban 4-4-4-12-24-2T -re a memót, a valós érték pedig 4-4-4-18-26-2T. Everest és CPU-Z is ugyanazt mutatja. Valószínűleg csak emiatt gyengébb a memókezelés. Hiába állítottam bármit a 12 és 24 helyett, maradt a 18 és 26 valós érték.
A másik szomorú tény, hogy DDR2 fesznél a +0.35V eltűnt
, viszont +0.3V-nál az eleddig +0.4V-os beállítás alatti feszt kapja a memó.
Egyenlőre ennyi a tapasztalat.
-
nesa
veterán
Szerintem mindenki probalja ki es dontse el melyik jo neki en most visszatoltam az F4a biost.
Nemis az a minimalis lassulas a tesztbe zavart hanem hiaba akartam 4-4-4-11 en kiprobalni biosba bealitottam es 4-5-5-18 maradt meg akkor is ha 3 ra raktam
Szerintem par heten belul lesz F6 bios is mert osszekapkodtak....
-
Fel
addikt
Ahogy a kolléga írta: Command Rate a CR. A jó DDR1 ramok tudtak 1T CR-t, a DDR2-nél a 2T az általános (személy szerint még nem is hallottam olyanról amelyik tudná az 1T-t...). Átállíthatod, de valszeg sípolás lesz az eredménye. Amúgy ha már itt fórumozol, akkor megnézhetnéd a teszteket is, mert remekül le vannak írva a bevezetőkben az dolgok: Teszt1, vagy Teszt2.
-
zsocy
őstag
Mindenképpen próbáld meg a szigorúbb időzítéseket, elvileg a ramnak kellene birnia a 4-4-4-12-t is ha 800 Mhz környékén mennek a ramok. Ha nem ott mennek esetleg oszd vissza őket arra a tájékra.
A gyorsulás tényleg inkább játékok alatt jöhet, vagy szintetikus benchekben, a Windows sebességét nagyrészt a lassú wincsiműveletek határozzák meg, azt meg nem cserélted az előző géphez képest. Ha eddig is gyors volt akkor sokkal gyorsabb már nem nagyon lesz.
-
Fel
addikt
Mi az, már karácsony van?
Ha Voltage-re rakod a beállítást szabályoznia kellene a lapnak az Ízitúnöt nélül is (az inkább egy kis finomhangolásra jó). (Sztem nem 1400 a max a Fr64Pro-nál, hanem vhol 2500 körül, uh lehet nincs is semmi baj, nekem Fr7Pro volt korábban, az is mindig 1000 fölött pörgött 3,8GHz-re rántott P4-en)
Giga betegség, hogy kevés venticsatlakozót raknak a lapokra... rakd őket a tápra és kész. (vga ventit tuti nem kötnék alaplapra...) -
nesa
veterán
Az easytune5 progit felraktad??
Azt bealitod igy es terheles nelkul le is al a venti.... a 26 helyett alithatod 30 ra is. -
Fel
addikt
BIOS-ban "PC Health Status" --> "CPU Smart FAN Control" =Enabled. CPU Smart FAN Setting pedig lehet Auto-n is (vagy ha három tűs csatija van a cpu ventidnek akkor Voltage, ha pedig négy tűs, akkor PWM-re állítod). Ilyen beállítások mellett tökéletesen kell üzemelnie. Ha mégis állandóan maxon megy akkor vagy a venti kábele sérülhetett, vagy a hűtő nem érintkezik rendesen a cpu felületével, ezért melegszik és a lap maxon pörgeti (nézd meg a hőfokot vmilyen programmal, pl everest).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nintendo Switch
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EA Sports WRC '23
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Bittorrent topik
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- Kingston Fury Beast DDR5 6000 CL36 EXPO/XMP 32 GB (2x16 GB) kit
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Asus ROG Strix Z790-I GAMING WIFI
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest