Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Traptor
aktív tag
Na, megoldódott a dolog.
Itt találtam meg a megoldást: [link]A lényeg, hogy bizonyos Gigabyte alaplapoknál előfordul, hogy átírják a WD Green vinyó geometria adatait és emiatt fele akkorának látszik a vinyó.
A HDAT2 progival sikerült javítani és most már működik jól.Egyébként a jelenség az volt, hogy egy másik gépben megformáztam és megpakoltam a vinyót - úgy 7-800GB adattal, majd áttettem a gigabyte alaplapos gépbe.
A Windows betöltődése után - ami egy másik hdd-n van - látom, hogy 1TB RAW-nak látja a vinyót. Ami a legrosszabb volt, hogy innentől már a másik gép is ennek látta és én azzal próbálkoztam, hogy töröltem a partíciót azt feltételezve, hogy majd akkor látni fogja a gép a 2TB-ot de nem...
A HDAT2 progival rendbe tettem de a partíció az ugrott, szóval újból fel kellett másolnom az adatokat.
Viszont a HDAT2-vel történt rendbe tétel óta már jó a gigabyte alaplaos gépben is. -
mr_ricsi
veterán
"A válasz az, hogy azért, mert magasabb terhelés nyomja a memóriavezérlő vállát."
A vállát? Éjszakára pedig azért kell kikapcsolni a gépeket, hogy a tranzisztorok kipihenhessék magukat?A RAMok a tápáramot külön feszszabályzóról kapják, ez tehát nem terheli a memória vezérlőt.
A Denebes hibát konkrétan ismerem. 379-es a kódja Phenom2-nél, és 459-es az Opteronoknál. Csatornánként 2 (ill. Opteronnál 3) DDR3-1333 modul használatakor a Vddio fesz leesik a megengedett szint alá. Ezt 64 db szabványnak nem megfelelő ellenállás okozza a memória-vezérlőben. Ezeken túl nagy fesz esik, ha 2 vagy 3 modul lóg a vezetékeken. Ezt később javították, tehát ez egy tervezési vagy gyártási hiba.
A problémára a hivatalos megoldás nem az NB fesz emelése, hanem a freki csökkentése DDR3-1066-ra.
Ha egy memóriavezérlő támogatja a csatornánként több foglalatot, akkor az fel van készítve a több modulra, és működnie is kell velük. Ha nem így van, az egyedi gyárihiba. Nem ebből kell kiindulni egy rendszer tervezésekor.
A tuning pedig nem számít, az vagy összejön, vagy nem, a hardvereknek csak a gyári specifikációt kötelező tudniuk. A többféle, eltérő időzítésű memória szintén nem igazolja azt az állítást, hogy a 4 RAM jobban terheli a memóriavezérlőt. -
Piero89
aktív tag
hello! Én úgy kezdtem gépem összeszerelését,hogy kapott az északi híd egy kis 4 centis venit
Most alapon 38 fokon megy,játék alatt meg max 12 fokot emelkedik nálam a hőmérséklet,fagyást e miatt még nem éltem át. Ha olcsón szeretnéd megúszni,és vagy nincs kedved szenvedni egy új hűtő felrakásával,akkor ez a legjobb megoldás szerintem.
-
dobost
senior tag
Szia!
Én is tapasztaltam, hogy hajlamos 60 fok körülre melegedni, amikor megterheljük.
Nekem ezt úgy produkálta, hogy elég jó volt a levegő áramlása.
Amikor lecseréltem egy Zalman passzív bordára, akkor rájöttem miért...
A gyári hűtőzsír teljesen meg volt keményedve.MOD: @Piero89: nekem SP3 van.
-
diablo1984
veterán
- Csak egy PCIe x16 van rajta. Ez nálam például nem hátrány, mert csak egy kártyát használok. -ez igaz, de van egy pcie 4x-es slot is, úgyhogy 2 vga is használható CF-ben benne!
túl színes? pont ezért csínos a mai szürke világban!
de jó összehasonlító teszt, de a gigabyte-nak is van saját húzóprogija, bár én még sohasem használtam....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest