- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
Új hozzászólás Aktív témák
-
gjoe
addikt
válasz
Soundmaker #5485 üzenetére
A problémám nekem is szinte ugyanaz!
Volt eddig 2*1GB geil ultra a gépben. Vettem bele még 1db 2GB geil ultrát.
De, ha a harmadik memória slotba is rakok memóriát akkor nincs hang, és a videókártya is szarakodik (kép összeomlik).
Most 3gigával megy rendesen a win7!
Mi lehet a baj? -
darius
tag
válasz
Biztos megoldottad a problémát, de ha mégsem, akkor próbálkozz a bios-od frissítésével, mert az meglehetősen régi kiadású.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
A biosban még látszanak? Tehát megvannak a vinyók, és látod a bootképernyőt a VGA-karira dugott monitoron?
-
Fel
addikt
válasz
Soundmaker #1581 üzenetére
Ne kavarjon meg
...én így szoktam kiszámítani.
Más alaplapoknál osztót szoktak állítani, ennél órajelet kell... ami nem lesz feltétlenül egyenlő a tényleges órajellel, ez inkább egy viszonyítási alap. AMD Athlon64-ekben a cpuban van a memória vezérlő is, amely mindig a processzor órajelének vmilyen egész hányad részén futtatja a ramokat.
Azaz jelen esetben ennél a lapnál a 800MHz 6-os osztót, a 667MHz az a 7-es osztót, 533MHz a 8-ast jelenti. Így jön ki a 6, mert ezeket tudja a processzor.
HT-nél viszont szorzó van... alapbeállítás esetén 5x, azaz 5x200MHz (fsb, de inkáb külső órajel, host clock). Ez a lap sokaknak, olyan 1500MHz-es HT-t is bír, de érdemes inkább a stabilitás miatt visszavenni (szerintem...), előny nincs sok belőle (esetleg, ha használod az int vga-t).
Először sztem a HT-t vedd vissza 800-ra, és ha akkor sem megy akkor HT vissza 1Ghz-re, mem 667-re. Ha még mindig nem megy, akkor mindkettőt vedd vissza egy lépcsővel. (Jó ez az athlon tuningolás, mert soakt kell kombinálni.. nem úgy mint inteléknél, fel az fsb, oszt gyííí..) -
bnss
veterán
válasz
Idézet VaniliásRönk kollega írásából: "Először is, a RAM frekvenciáját így tudjuk a legegyszerűbben kiszámolni: [External Clock vagy tévesen FSB] x [CPU szorzó] / [RAM valós órajel] = X.Y, az eredményt fel kell kerekíteni egészre, ez az OSZTÓ, ezzel kell leosztani az aktuális CPU órajelet."
És egy kis segédlet, ha jól tudom AtHos kollega műve: [link].
-
nesa
veterán
válasz
Szerintem ne foglalkoztason hogy kell kiszamolni probald 667 is ki ,sajna nincs epp a legjobb ramod.
Esetleg a HT is visszaveheted 4x ,bar nekem most is 5x 267 megy stabil.
-
Fel
addikt
válasz
Soundmaker #1579 üzenetére
Próba gyanánt vedd vissza a memória sebességét 667-re, mert jelenleg akkor 12*225/6=450*2=900MHz-en megy, lehet ezt nem bírja. A mem sebesség nem 667 lesz, hanem a cpu órajelének 1/7-e, csak gigáék így használják a biosban, kicsit szerencsétlen, de nem lényeges... esetleg a HT órajelét is visszaveheted 800-ra, azaz 4x-es szorzóra.
-
nesa
veterán
válasz
Soundmaker #1577 üzenetére
Memot atraktad 2T re??
Procinak szerintem eleg 1,35v is -
nesa
veterán
válasz
Soundmaker #1574 üzenetére
Nekem 1,3v on 2924Mhz ig betonstabil 2950 mar vacilal a vege meg 32xxMhz... ertelmes feszel talan valahol 3050mhz korul lehetne stabilizalni .
Nade tegyel mar 1 probat ne vacakolj!
-
nesa
veterán
válasz
Soundmaker #1572 üzenetére
Ha nem emelsz feszt jelentosen akkor akar 3,5ghz is lehet ha birna annyit.
En ugygondolom hogy 1,325v al meglehet a 2900Mhz is (de ez mindig lutri) a ramoknak ha kell adhatsz 2,1v is azt meg birnia kell.
A chipsetnek meg a feszt rakd az elso lepcsore ami +0,0025V az nudli,en napokig max feszen toltam. -
nesa
veterán
válasz
Soundmaker #1569 üzenetére
Az IGP lehet huzni biosbol 500mhz ig gondolom kicsi fesz kell neki majd.
A proci feszt rakd 1,325V ez meg a gyari erteken belul van a memonak is kell majd fesz szerintem minimum 2,0V (Milyen ram??) es legyen 2T
A HT nem kell babralni birja igy probald meg 225 re rakni akkor 2700Mhz lesz de szerintem tovabb is birni fogja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI X99A Raider + I7-6800K / Beszámítás OK!
- Gigabyte X470 AORUS ULTRA GAMING / Beszámítás OK!
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest