- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Macrodroid
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
Mire vagy kíváncsi a stabilitásteszttel kapcsolatban?
Régebben néztem everesttel tesztet, igaz csak más terhelőprogikhoz való összehasonlítás miatt. 41 percet futott. 1.325V 11.5x248-on ment a proci DDR800 beállítás mellett a memó. Everestben CPU+FPU+Cache+Memory volt bekapcsolva a tesztnél.
Lap: 57ºC, CPU: 49ºC, Core1: 33ºC, Core2: 38ºC hőfokat mutatott az Everest a teszt végén.
Szerk.: ja, F4A-val ment a teszt
-
gjoe
addikt
HELP!!!!!!!!!!!!
Winfos indul
Rendszer feléll kb 15mp alatt.
Winyórol olvasás ok.
De winyóra írás az halál.
Az új gépről laptopra 300mb 2 perc alatt átment a hálózaton.
Az új gép sem ide vinyóra és a satára is kb 40 perc alatt ír fel.
Mi túró lehet???????
Valami szerintem az alaplapnál van. De mi????? -
AtHoS
nagyúr
Byte-ra pontosan megegyezik azzal amit linkeltem mielőtt hivatalosan is feltették a letöltések közé.
zsocy: nálam nem volt akkora mértékű a visszaesés winrar-ban, mint ami nálad jelentkezett: 1117KB/s -> 1097 KB/s volt csak. F4a-val 4-4-4-24-12-2T F5-el pedig 4-4-4-26-18-2T időzítések mellett. De majd holnap megnézem magamnak ezt az AMD Overdrive progit is csak időm lenne rá
-
nesa
veterán
Bocsi nem fertem bele az idobe
Vagy esetleg ez is jo lenne -
AtHoS
nagyúr
Úgylátom a memóidőzítés anomália nálad is jelentkezett. Emiatt lehet a memó lassulás is. Mindennapi használatban nagyon minimális az eltérés.
Én bennehagyom az F5 BIOS-t. Hátha kiderül még valami.
Jaja, hivatalosan még nem is tölthető az F5, szóval lehet még tesztelgetnek egy keveset. Remélem csak minimális változtatásokra van csak szükség
-
zsocy
őstag
Na, felraktam az új biost. Nálam is elállította alapból az időzítéseket, erre oda kell figyelni.
Úgy néz ki a többi beállítást nem piszkálta, azok maradtak ahogy voltak.Néhány teszteredmény:
WinrarBench 1012-ről leesett 785-re
Everest 4.20.1170 :
Mem olvasás : 6015-ről 5943-ra
mem írás : 8066-ról 8002-re
mem másolás : 6155-ről 5826-ra
mem késleltetés : 49 - 49A CPU értékek nem változtak, talán kicsit jobbak lettek.
Konfigom az adatlapon, memóriák 4-4-4-12-n járnak bios szerint, de CBID 4-4-4-18-at ir rá.
Amúgy nem érzek semmi lassulást, nekem pont olyan mint volt. Szerintem megtartom, a szintetikus teszteket meg meghagyom a suhancoknak vagánykodni
-
Soundmaker
csendes tag
Köszi a tippeket! Az lenne a jó ha kb. 3 Ghz-ig tudnám a procit felhúzni, de ha az a tartomány már gázos a melegedés miatt akkor elég lesz a 2,7 Ghz is... 64 bites Vistát is felraktam, de 32-bites windows XP-t használom mert oda több mindent fel tudok pakolni. A grafikai kártyára tudtok valami beállítási megoldást? Vagy tegyek fel friss catalyst drivert? vagy próbálkozzak omega driverrel?
-
AtHoS
nagyúr
Azért IGP-nél van jelentősége, ezt már én is tapasztaltam.
Szóval IGP-s 7xx lapra lehet érdemes lesz váltani a magasabb HT ill. az újabb IGP miatt is. Természetesen külső VGA mellett azért nem feltétlen, de a Hybrid CF azért elgondolkodtató lehet.
Én előreláthatólag lapot fogok cserélni, ha megjelennek a 7xx IGP-s példányok, bár ez még jó 2 hónap előreláthatólag.
-
csongi
veterán
Ami változott az a processzor ,erősebb lett és most 2756Mhz-en megy. Viszon nekem 4 modulom van és most átraktam 105ns-re az összes ramot, és 2 csíkkal hamarabb indult. Lehet meg kellene egy sata driver telepítésének a próbálkozásával. Vagy usb drivel felrakásával. Lehet a Samu vinyómat nem kezeli le elég hamar. Mert lassú az olavsásom is. És mikor ide vinyót cseréltem sata2re még anno, akkor nőttek ezek a teszt eredmények.
-
diablo1984
veterán
jah, majd csinálok, de a k750-esemhez nincs driver vista 64 alá....így valahogy a memókarit kell kiherélnem belőle és arról leszedni a pikcsőrt! amúgy a gyári borda kis ló*asz, de lesarkazásvégő van rajta(mert iszonyat kicsi a mag, biztos könnyen is válik meg a szélétől) és valami betonkeménységű pasztával van odaszikkasztva a maghoz!
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
ispi
tag
Ez jó ötlet köszi, végül is van még hátra egy kis idő a garanciából, nem muszály most érvényesíteni. Lehet, hogy majd akkor viszem vissza, amikor olyan hetek lesznek előttem, hogy elfoglaltabb leszek. Olyankor nem nagy érvágás, ha a régebbi gépet használom. Hol, vagy hogyan lehet itt a ph-n vásárolni?
-
ispi
tag
Rossznak nem rossz, nagyon jó kis alaplap ez, csak elromlott egy része. Ilyenkor előjön az integrált dolgok legnagyobb hátránya. Ha bedöglik rajta valami, akkor az egész gép használhatatlan míg javítják a lapot. Ha külön lennének rajta a dolgok, mint a régi gépeken (az szimpatikusabb megoldás volt mindig is), akkor csak kidobom a rossz cuccot, bele a jót és mehet tovább. Most meg szedhetem szét a gépet darabokra és hetekig mosolyszünet egy hangkártya miatt, miközben a többi része meg tökéletesen működik. Ez a dühítő. A régi gépemben is döglött be hangkártya annak idején, simán lecseréltem és kész. 5 perc. Nem kellett szétszedni mindent, kiberhelni a procit, a memóriákat, lehúzogatni a vezetékeket, kiműteni az alaplapot és várni 3 hetet egy vacak hangkártya miatt. Csak ha már benne van, akkor jó ha működik.
-
ispi
tag
F3 van fent gyárilag, azt Én nem bántottam. Rácsatolok majd egy másik winchestert holnap ami a régi gépemben van, arra Linux van telepítve. Ha úgysem megy (márpedig nem fog), akkor viszem vissza jövőhéten, hogy még az idén kitalálják mi legyen vele, cserélik-e vagy mifene. Marhára hiányzott nekem ez az egész.
-
ispi
tag
Azon már túl vagyok és az a baj, hogy Linux alatt is ugyanez a helyzet. Egyszer csak ott is eltűnt a hang egyidőben a windows-os eltűnéssel, kivéve az előlapi kimenetet. Ezért is írtam, hogy elromlott a hangkártya, mert olyan nincs, hogy mindkét os alatt egyszerre mennek el a beállítások úgy, hogy utánna már többet nem lehet hangot csiholni az eszközből.
-
Tybee
tag
Áramtalanításkor biztos. Ha kikapcsolom a gépet akkor az elosztóját is mindig kikapcsolom, tehát még figyeltem meg hogy viselkedik ha áram alatt marad a lap. Ja és ma mikor bekapcsoltam 5öt csipogott, aztán elindult és kiírta hogy CMOS warning vagy vmi ilyesmi.... BIOSba be kellett lépni és menteni egyet, de az értékek megmaradtak.
-
LALA_kiraly
őstag
Az a baj, már megrendeletem, meg ha jól látom, te pécsi is vagy.
Csak azért kérdeztem, mert láttam már olyat, h faragni kellett innen-onnan, h felmenjen egy hűtő.
Miért kell arra a chipre hűtő? Ha jól látom ide kellene rakni.
Látom neked is zalmi van a vga-n, akkor meg se kérdem, h nekem is felmenne-e. -
-v-
addikt
"Itt van mindjárt a LinkBoost funkció, amelynek lényege, hogyha a technológiát támogató grafikus kártyát érzékel a hardver (Például a GeForce 7900-as szériát), akkor mintegy 25 százalékkal növeli a PCI sínnel való adatcsere sebességét. A funkció automatikus, csupán a BIOS-ban kell beállítani."
Nincs köze az sli-hez.
Ntune lehet, hogy tényleg szar, de nem vitatkozni akarok.
Üdv("de nem is érdekel.." hát látod ez az, nem tudod mi az, nem is érdekel, de azért leugatsz mást, hogy ökörséget beszél. Nem veszem föl nyugi, és több szót nem is pazarlok rá, meg nem offolok, de ez annyira tipikus okoskodó magyar hozzáállás...na peace)
-
-v-
addikt
Ej faszom de kurva okos itt mindig mindenki. Igen, arra a linkboostra gondoltam, amit az 590-es chipset tud, ha kompatibilis videokártya van benne... Ezekszerint te vagy az, aki nem hallott még róla, szóval nem kell rögtön rámsütni az ökör jelzőt
Mondom, állítólag nem ér vmi sokat, de ettől a linkboost-tól eltekintve is lehetnének különbségek, mint ahogy alaplap és alaplap között is vannak, és logikusnak tűnne a feltevés, hogy amd chipset amd vga-t "szeret jobban", nyilván ha már saját gyerek... De ettől még nem kell hogy így legyen, mint ahogy (amennyire utánaolvastam) nem is igazán van így.
No de mindegy. Lényeg hogy fasza ez a lap. -
-v-
addikt
Igen, arra magamtól is rájöttem hogy belemegy mindkét kártya...
Ilyesmire gondoltam, hogy egy nvidias kartya esetleg jobban megy egy nvidias lapban... 590es tud vmi ilyet, hogy ha kompatibilis kartya van benne akkor ratesz vmi +20% orajelet. Mondjuk az allitolag csak parasztvakitas. De ettől még lehetnek eltérések, erre lettem volna kíváncsi...
Nem tudom mitől lenne ntune annyira szar vagy amatőr, fogom benyomom otthagyom egy napig, aztán amit talál az tuti stabil, vagy belövöm arra, és megy azon, vagy onnan kezdem a kézi tuningolást, és megspóroltam egy csomó időt. -
AtHoS
nagyúr
"Hehe en is igy jartam ezert most az F3 van fent!"
Nofene. Én meg reggel raktam fel az F4-et az F4a-ra. Picit lomhábbnak tűnt a gép, de nem tudtam mire vélni. Főleg Winrar-nál volt érezhető a lomhaság. Néztem is egy benchet vele, egyből ilyenek lettek a szemeim:
Kemény 380-390KB/s -es értéket tolt az arcomba. Utánaolvasgattam neten, hátha találok valami infot. Írogattak valami F4f BIOS-ról. Leszedtem, de azzal is megmaradt a lomhaság. Visszaraktam az F4a-t, amivel újra a régi pikk-pakk mozgást vette fel a rendszer. A régebben linkelt Bios Bugos oldalon újabb problémák kerültek napvilágra. Minél többet javítgatnak, annál rosszabb lesz a helyzet ahogy látom
Jelenleg vagy az F3 vagy az F4a verzió használatát javaslom. Én maradok az F4a-nál.
"ha foldet nezed 150fps ia megvan"
Tisztára számháború feeling -
-
diablo1984
veterán
a zalmi már meglesz maholnap, a deszka meg jövő héten jön, addig meg kellene valahonnan egy am2-es keret, mert az abitommal nem akarom a szuperszónikus 3 pines thermalright keretet adni, mert ha a giga rikítónarancs kerete is letörik, akkor bizony megint rendelhetek másik ilyen szupererős TR keretet!
-
diablo1984
veterán
hát csakis úgy gondoltam, nehogy a vga zalmimerevítője beleérjen(bár a giga vga-n nincs merevítő eredetileg, de én eleve kívülről szabályozom a fordulatát, és bár zalmanos, én rátettem egy sima vf700alcu-t és ahhoz már van merevítő)!
csak nem te is gondolkodsz egy ilyen cserén?
-
diablo1984
veterán
hát nem éppen felső kategóriás körítés ez sem....főleg a 2 sata kábel kevés, floppy+ide asszem nálam bontatlan marad(mert csőkábeleim vannak már vagy 2-3 éve)!
a gigabyte marticának helye lesz a házamon, mert a vga is gigabyte!viszont az int vga-s chiphűtőt(a pcie fölött) cserélem azonnal zalmi legyezőre(remélem rámegy, bár miért ne menne)!
ja mégegy: olvason, hogy a d-subról és tv-outról egyszerre képet nem tud adni!
de hdmi-ről(ami mint rájöttem az az esata szerű valami) és tv-ről tud egyszerre--->ha a hdmibe beletolom a dvi átalakítót, akkor vajon a moncsin és a tv-n is lesz kép? valaki próbálta már?
továbbmegyek ha a hdmi-be beletolom a dvi átalakítót, abba meg a dvi-d-sub átalakítót, akkor analóg moncsin és tv-n is lesz kép????(igaz vagy 20 centire kiáll a gépből, de fő a célszerűség) -
zsocy
őstag
Köszi, közben rájöttem az adataidból hogy 9500-as Zalmanod van, ezekszerint az tuti ráfér a lapra.
Tuningot is tervezek, szóval lehet jobban járnék a 9500-al, meg formára is az tetszik jobban. 7500 Ft-tól már találni boltban, annyit meg megér hogy tuti rendben legyenek a dolgok.
Mennyire hangos a 9500-as?
A chipset hűtése elvileg nem gond, pont oda fúj a ház oldalában egy venti.
-
-
Fel
addikt
BIOS beállítások:
Itegrated Peripherials
IDE Chanel-->On chip IDE Chanel: Disabled
On Chip SATA Type: Native IDE
...
OnBoard Audio Function: Disabled
IEE1394 Disabled
...
OnBoard Serial Port: Disabled
OnBoard Paralell Part: DisabledEzek amik nem alapbeállításúak.
Egyébként nincs vmi egyéb hardvered amihez nincs driver telepítve, vagy vmi usb izé rádugva mindig a gépre (egeren kívül)?
-
Fel
addikt
#791, ezt már egyszer megkaptad...
Neked akkor most Native IDE a beállítás (ahiszem ez a default)?
Akkor az AHCI lehet csak lassítana (még). Annyiban több csak az AHCI, hogy használható a HotPlug funkció, és van NCQ (ez ugytom nem nagyon dob a winchesterek sebességén.
(Most mát újraindítok és jegyzetelek a BIOS-ból) -
-
Fel
addikt
Nekem F4 BIOS melett memória Read/Write/Copy/Latency: 6274/7250/5652/47.9 900MHz-es ramokkal cl5 mellett, cpu 2700MHz.. Ez biztosan nem BIOS hiba (főleg azért, mert egyetlen BIOS verzióval sem változott a dolog), sztem vmi a meghajtóid körül nem stimmel.
Windows betöltésekor 3 csík mászk végig.. és még nem buherálgattam semmit a registryben. Mindhárom meghajtóm sata. -
-
törölt tag
Hali
Na átállítottam a biost,meg felraktam az easy tune-t.És akkor most hogyan tovább?
Van ugye easy,meg advanced menu.Easy-ben most kipróbáltam 10%-os tuningot,át is állította,de nemsokkal utánna kék halál lett :/
Lehetséges hogy nem nagyon tudom húzni a procit,vagy az advanced-ben kell majd játszadozni fsb-el,meg a voltokkal stb?
ha igen akkor hogy?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Tervező és alkalmazott grafikai beszélgetős topic
- Napelem
- Off the Grid - Már Steamen is elérhető a korai kiadás
- Windows 11
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest