- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
diablo1984
veterán
én nem biztam ennyire benne! nekem yugom volt, 3év alatt egy vagyont költöttem rá, megbizhatatlan volt, lomha, illegett-billegett, de kettes padlón vitte a nyolcvanat(igaz 4ben a 130is sok volt neki, nekem meg a halálfélelem)! miután eladtam ahhoz képest potom pénzért, mint amennyiért vettem és ráköltöttem, vettem egy fordot dizelben, ez takarékos, hibátlan, csak már kicsinek tartom! gondolkozom a cserén, de egy másik használtban sok lehet a buktató és a bukó, mert 700k-1m-ig is sokan át akarják b@szni az embert és szart adnak el, utána meg szivhatok mint torkos és a gatyámat is ráverhetem!
-
Borokafa
őstag
Nálam is megfordult már egy ilyen lap, terhelés alatt (ha tuningolva ment) jött elő ez az érdekes hang. Nem táp ból jön, hanem mivel terhelésfüggő dolog, aminek áramerősségre visszavezethető gerjedés az oka......az alaplapon a cpu dc-dc konverterének alaplapra fektetett vasmagos tekercsei "zenélnek"
Eme idézet a barátomtól való aki profi alaplap javító. Általában ezek a tekercsek ki vannak öntve műgyantával és az sem mindegy ez hogy sikerült.
A gép egyébként azóta is megy és ha nincs tuningolva nincs ez a hangja.
Javasolta még hogy tegyem fel a dual core optimizert, hogy egyformán terhelődjenek a magok, hátha akkor megszűnik, de sajna megmaradt. -
Dantor
csendes tag
Csak kis kérdés- 667-es Kingmax memóriáim vannak, alapból 1,8V-on.
Így mennek 800-on is (olyan ~840 körül van végük).
Érdemes-e, illetve lehet-e baj abból, ha 2,0V (vagy amit írtatok, 2,2-2,3V)-ot kap a memória?
Sokkal többre lehet képes, nem fog szétsülni?Nem tudom a többi memóriának mennyi az alap feszültsége, és hogy azokhoz képest mennyit lehet emelni, azért merem megkérdezni
-
Borokafa
őstag
Hi all!
Ahogy nézem két lehetőség van a mem. feszültség állítására.
A manual az egyszerű 1,8V-ról 0,025V -ként +0,375V-ig.
A másik, be lehet kapcsolni az EPP-t, ekkor (ha a ram rendelkezik ezzel a funkcióval) automatikusan beállítja a memória sebességét, időzítéseket, feszültséget a memóriákba gyárilag eltárolt értékeknek megfelelően.
Procifesz például 1,65V-ig , de az északi és déli hid feszültsége is tág határok között állítható. -
Borokafa
őstag
-
Borokafa
őstag
Megpróbáltam feljebb menni, de nem ment. Úgy látszik elsőre megtaláltam a max-ot.
Bár van egy csómó beállítási paraméter (memória) a biosban, amiről nem is tudom mire való.
Hogy stabil-e? Igazából nem terheltem agyon, kb. 10percig üzemelt ezekkel a beállításokkal. Egyenlőre elsőre így ennyi.
Hogy mondjak már valami negatívumot is, a memóri feszültség 1,8V + 0,375V-ig állítható. Ez ténylegesen 2,19V nálam. A Crucialnak szerencsére elég. -
-
Zippair
aktív tag
Ez egy jó kérdés, megnézem majd tesztekben hogy mivel szokták mérni, bár ebben a fórumban volt már olyan link is, ymi azt mutatta, hogy a valós és a tesztelt mem sebesség nem ugyanaz. Amint az előbb is irtam, az everestben alap beállitásnál is volt különbség, az egyiket kevesebbnek, a máskiat többnek mérte, a sisoft pedig ugyanannyinak mindkettőt. A játékból kilépés megoldódott azzal, hogy a game elinditása előtt leállitottam a sandrát
-
Borokafa
őstag
Ma "letapogattam"
az egész alaplapot teljesítmény teszt közben.
Gyakorlatilag minden normál hőmérsékletű volt, kivétel a +12V-os tápcsati környékén lévő teljesítmény tranzisztorok (azt hiszem így hívják őket). Ezek már úgy rendesen melegek voltak, kb. a hőmérséklet kijelzés szerinti értéken.
Megpróbálok beépíteni föléjük egy kis csendes ventit (ideiglenesen), aztán kíváncsi leszek változik-e a hőmérséklet. -
Borokafa
őstag
-
V.Stryker
nagyúr
Csak lehessen itthon is kapni.
Na, megvan. Erre gondoltam. Szerintetek?
-
pofa
tag
Ááááá úgy volt, hogy 939 lesz, erre vettem egy ilyen hűtőt akciósan, amúgy (5000 forint körül van az ára), és rá kellett jönnöm, hogy az am2-es plat. nem sokkal drágább mint a sock. 939, ezért a már megvásárolt Asus a8n-sli-t gyorsan eladta, és a 2gb frissen vett ramot is
, és maradt a full réz procihűtő, ami szerintem rá fog menni az új lapra
( kénytelen lesz!)
-
diablo1984
veterán
easytune nincs fennt, nem is volt soha, meg semmibe nézem amúgy is a win alól való birizgálást(egy hibaforrással több)
szóval nem az a gond!
de tanácsolták, hogy a gyári winfosos driver helyett az alaplapi lan drivert tegyem fel, na ez megvolt, most várom, hogy lesz-e valami!mondjuk most a proci is 1,4V-ot kap, de ha a crysis-t végigbirta, akkor szerintem stabilnak kell, hogy legyen!
-
diablo1984
veterán
hmmm, nekem meg 2x512 ultra+2x1gb value.....
képek(belejöttem nyomok fel többet is:
- kékhaldoklás
- CL5 4 rammal(3200-as proci órajel mellett
-CL4 2 rammal, 2800-as proci órajel mellett(soha semmi halált nem kreált)
- érdekesség, néha ilyet is csinál.... -
Aprósólyom
addikt
Azt mondták a ramos toppicban, hogy inkább ezt vegyem.
A fene tudja... Majd jövő héten nekiállok újra tuningolni, aztán írok ide, mi lett az eredménye. Mostmár megerősítettetek páran, hogy az alaplap nem lesz visszatartó tényező. De lehet beszerzek rá egy jobb hűtőt is, később jól jöhet, x2-re váltáskor. (hiába én mindig a technika után megyek
)
-
V.Stryker
nagyúr
Akkor rosszúl mér.
Tök mindegy. Úgy is útálok feladni dolgokat, szal ha eddig szívtam vele,akkor addig szívok tovább,amíg normálisan fel nem lesz téve.
ssolitude:Van 4 csavarod, alátéttel, anyával? Én azt sem tudom,hogy hol lehet venni egyáltalán 4 csavart és nem egy dobozzal,hogy ne röhögjenek ki.
-
higherping
csendes tag
Fel és nesa
Köszönöm a javaslatokat. A 4x slotban még nem próbáltam, foglalt a mellete lévő pci slot, az Asus hűtője 2slotos, de majd odébb teszem a wifi kártyát és akkor ki tudom a 4x-ben is próbálni. A kábel birizga sajnos nem segít rajtam.
Még arra gondoltam, hogy kiveszem a kártyát és egy pár napig beérem az integrált VGA-val, azzal produkálja-e a hibát vajon. Nagyon bízom benne, hogy nem a VGA a hibás, mert amikor beindul vele a gép, kiválóan, hiba nélkül dolgozik.
Az Asus garis ügyintézése egyébként is kicsit nyűgös lenne, mert ugyan elvileg van még rá kb. 2,5 év gari, de csak egy fénymásolt blokkom van a vásárlásról, névreszóló számla, garlevél nincs. Ill. kérdés, hogy más gépében (szervizben) produkálja-e ugyanezt a hibát. -
peter0023
csendes tag
Most ez a konfigom van: 2800barcim, abit nf7s rev2 lap,9600pro 256mb, 512mb pc3200 samsung ram és egy kodegány 450W-os táp
Ezt a következőre szeretném váltani: 4400+ AM2 G2-es proci,Gigabyte GA-MA69G-S3H lap ha jól tudom ez nagyon cool
Msi 8600GT,1Gb 800mhz PQI ram és a tápot még nem tudom pontosan az bizti hogy FSP csak nem tudok dönteni hogy 350PNF vagy 400PNF melyik legyen ha tuningolni szeretnék 1hangyányit vagy esetleg a későbbiekben lesz egy 8800GT?
-
bnss
veterán
(#2626) higherping: most vagy nem ismerem a számokat, vagy ez tényleg nem a 3GHz-hez tartozó screenshot.
-
higherping
csendes tag
Igen, nem sokat javul a helyzet a CL4 hatására. Ezt már korábbi hozzászólásaidból is láttam, és én is így tapasztaltam. Viszont úgy látszik a korábban antituningnak tartott procimmal valami történt. Amikor a CL5 teszt után visszatettem CL4-re a biosban a ramokat, a procit 3GHz-re állítottam próbaként. Meglepetésemre szépen megy. Sajnos Everest stabteszt alatt a lap 68 fokos a proci 56 fokos lett. Gondolom az 1,4V core fesz "jótékony" hatása miatt. Ennek ellenére semmi kékhalál, restart stb. Everest benchmark: KÉP
-
hakos1987
őstag
máshonnan vettem... ráadásul a lapot IPON-ból rendeltem, futárgaranciával tudom majd felküldeni... sztem majd az lesz... de legalább megmaradt a vidkártya, de hogy újra nem rakom be ebbe a deszkába az biztos... csak vajon érdemes gariztatni? mármint hogy a lapnak lehet a baja? bár mást nehezen tudok elképzelni..
-
-
diablo1984
veterán
-
Fel
addikt
Nemtudom, de indítás után minden rendben ment... felpörgött minden, bottolt, aztán 1 perc melteltével pukkant egy szépet...
Az miért van az, hogy korábban simán ment a gépen 4 db rammal, de mióta kivettem a kingmaxokat, hogy a cl4-es időzítést megpróbáljam beállítani a geil ramokkal, azóta nem..
Ha visszarakom a kingmaxokat akkor sípol, vagy ilyen kékes zöldes izéket rajzol a post képernyőre... ha csak az egyik páros (vagy a kingmax, vagy a geil) van bent (mindegy melyik slotban) akkor pedig gond egy szál sem (minden auton van mostanság a biosban)... -
Ste
addikt
1.15V mellett még ment, csak fagyogatott
itt viszont atomstabil (8óra 8as prioritású orthos, ill majd egy hónapja így üzemel)
a BE procik is 1.15V mellett szaladgálnakHerr Z: ötlet arra, hogy 0,8V-al mennyit mehet? nem akarom passzívan járatni, és az matx kuckó sem szeretne eg nagyobb hőforrást, de ha lemenne szobahőmérsékletre 6-700as venti mellett az lenne a tuti (igaz előbb rakjam fel az xp-120at)
sebeségben netre elég lenne az 5x is rmclock mellettha lesz időm játszani vele, lehet megnézem 0.8V 5x mellett
-
HERR Z
veterán
ha 2x1mb kell akkor f3 ha nem kell akkor g2 átlagosan jobb
mondom ezt kb 10 g2 proci után, vegyesen maláj-kínai"Érdekes, mert előzőleg Brisbane procikat használtam, volt amelyiket tartósan 2900-on, de ez a Windsor mintha gyorsabb lenne."
Persze, mert a G1-be a cache elérés nem volt hibátlan, a G2-be ezt javították -
diablo1984
veterán
passz, én reálisan nézem a tunningot, nem úgy, hogy ha szerencsém van.....és angyobb szorzónál nagyobb az esély, hogy magasabb fsb-t ki tudok hozni, mint alacsonyabbnál....szerintem! 38800-as meg azért takarosan meg kellene húzni, ahhoz, hogy 3200-on menjen, nem beszélve arról, hogy 1,375V-tól nem akarok többet adni neki(mostani annyin megy és nincs gond a hőmérsékletével)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! LG 32GR93U-B 144Hz 4K UHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest