- Mobil flották
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikk2000
őstag
Megnyugodhatsz, ez nem az északi híd hőmérséklete. Az kissé...forróbb ennél. Tudom hogy a hőfokot nehéz kézrátétellel megállapítani, de 40 és 60 fok közt csak lehet érezni a különbséget
És erre rájön a borda "vesztesége" azaz a chip forróbb, mint a borda.
Az hogy egy fórumon mit olvasol az egy dolog, látod te is olyanokat írkálsz hogy 40 fok az mch, egyébként az everest és a speedfan két külön progi, és ez utóbbinál se láttam mch hőfokot.
-
mikk2000
őstag
Lehet hogy meglepő lesz számodra amit mondok, de a chipet, ami annyira melegszik hogy hűteni kell, nem a giga gyártja. Tehát túl sok köze a gigának nincsen ahhoz hogy mennyire melegszik. Bordát akkorát rak rá, amekkora megfelelő. A megfelelő nem azt jelenti hogy egy ph user (mhif) azt mondja : jé basszus ez kurva meleg. A megfelelő azt jelenti hogy élettartam hosszban a hűtés megfelelő. Egy alkatrész hűtését egyébként sem azért csinálják hogy az ember fogdossa vagy nyalogassa. Ha téged zavar az hogy a forró forró, lehetőséged van arra hogy más hűtést tegyél fel az eredeti helyett, akár aktívat is.
Erősebb tuning (>350/400fsb) ill mch feszemelés esetén itt amikor kérdeztem azt írták hogy érdemesebb erősebb hűtést tenni a chipre, mivel az túlzott mértékben megnöveli a hőtermelést. Mondjuk az intel nem arról híres hogy hagyja a chipeit megfőni. -
mikk2000
őstag
Szerintem senki sem lopja a pénzt, mert különben azt írtam volna hogy lopjál jobb gépet
A DVDrip sebessége jelentősen függ a kódoló minőségétől és beállításaitól, meg attól is hogy 2 procit támogat vagy csak egyet... te pedig a játékok miatt kérdeztél, amire fenntartom amit írtam.
Az FPS nem a VGA-nak kell hanem a te szemednek. A 25 akár elég is lenne, ha az lenne a minimum viszont ez akár 50-60FPS átlag és 100-200FPS maxhoz is tartozhat... Ha a vsync be van kapcsolva akkor a maxot behatárolja a megjelenítő.
A (hagyományos crt) TV amúgy 50Hz, váltottsoros. A 25, helyesebben 24FPS az a mozifilm. -
mikk2000
őstag
Gyereknek meg kell magyarázni hogy új játékokkal ne akarjon játszani. Arra a konzol való.
Attól hogy a procit tuningolod, a játékok alap-motorjáról a VGA kártyáról még akkor se esett szó. Egy 7600-assal nem fog a gyerek hasítani új játékokban, ami ráadásul passzív. A 2x512MB ram is enyhén szólva vicc, ha már új játékok, akkor minimum 2x1GB.
Nem mondom, hogy nem érdemes belemélyedned a tuningolásba, de drasztikus változásra a fentiek miatt ne számíts. Azt már meg sem említem hogy néhány ''új'' játék olyan minősíthetetlenül szarul lett megírva, hogy még a tiednél jóval erősebb konfigokon is szaggat. -
mikk2000
őstag
Ja és mégvalami, korábban ment a nyígás hogy a ventik nem szabályozhatók külső progikból, nos öröm vala,
[link]
kijött az új speedfan, ami nálam úgy néz ki működik (software controlled a megfelelő helyen ügye). Bár nekem a GB ET-vel se volt gondom.
Viszont itt annyi a plussz, hogy már a SYS_FAN csatlakozó vezérlésébe is bele tudunk szólni, ez eddig sajnos automata volt, még a GB ET se engedte beállítani. A pláne az, hogy nekem a SYS_FAN-on nem PWM-es venti van, és szabályozza így is..
Értelemszerűen a mutatott fordulatok is korrektek, nem 100000 mint az előző verzióban.
Na ennyi, hátha valakinek ez segítség. -
mikk2000
őstag
Na, eddig tartott mig a kibaszott kurva nagyker leküldött egy Adata 800+ 2GB duált, csereként a rosszak helyett. Ez egyelőre műkszik, 4-4-4-12, de 2.0V kevés neki, 2.1V-al egyelőre jó. Persze ennél a p965-ös lapnál nem igazán mutatja meg magát a CL4, tesztprogikban közel azonos eredmények jöttek ki mint az előző ramnál CL5-el. Sebaj, úgyis CL5-ben fog muzsikálni kissé magasabb frekin ha lesz időm próbálkozni
Dosos memtesztek bezzeg észrevették a sebességkülönbséget...ki érti ezt...
Ami viszont dühít hogy ezek a tetvek nem egy originál párt küldtek orig csomagolásban, hanem csak fóliában, de azt jó alaposan becsomagolva. Én megértem hogy letesztelik inkább mert küldfölfre küldeni nem olcsó, de akkor honnan tudjam hogy ez gyár által bizonyítottan válogatott dual pár? -
mikk2000
őstag
válasz
Tuco Ramirez #843 üzenetére
Az alaplap hőmérséklete az nem az északi híd hőmérséklete. Hogy pontosan hol van nem tudom, hülyeséget meg nem akarok mondani mert nem akarok úgy járni mint azok akik nagy pofával hosszú időn keresztül rossz információt adtak ezzel kapcsolatban boldog-boldogtalannak
Az északi híd hőmérséklete elvileg a biosban látható ha nincs tuning, és az intel QST be van kapcsolva. Mivel mindezeket kicsit hosszadalmas beállítani ha gyorsan meg akarod nézni, ezért érdemesebb külön bios profilt létrehozni rá. Nekem az alaplap hőmérséklete 44 fok körül megáll, biztos hogy jól szellőzik a házad? 52-54 fok procinak is elmegy
-
mikk2000
őstag
Nem bootoltattam még pen drive-ról, sőt a közelemben sincs most ilyen, így nem tudom kipróbálni nálam hogy muzsikál. A boot tényleg kőkemény bios funkció, tehát ahogy irta valaki lejjebb vagy végigdugdosod az összes portot, vagy bios-t cserélgetsz (aztán load setup default). Mindenképpen javaslom hogy hátul is dugd be, tehát az alaplapra közvetlenül, mert a ház usb(2?) kábele ill. azok összeköttetése okozhat problémát. Ha több embernek előjönne a hiba lehetne írni a GB-nek, mert végülis azért készülnek új biosok, mert a felhasználók hibákat jeleznek... de ha egy ilyen effektíve nem szemét lappal problematikus az usb-s boot, akkor feltehetőleg más lappal is előjöhet, ergó ha mész valahová mindenképp legyen nálad CD is...
-
mikk2000
őstag
Köszi, de már írtam hogy másik gépben tökéletes
Felületesen olvastam...
A biosban rémlik valami opció hogy az usb drive-okat kifejezetten úgy kezelje-e, én esetleg ennek az opciónak mindkét állásában megnézném mi újság. Ami linkeltem alul ott látszik az is, hogy nagyobb usb drive-ok esetén nem feltétlenül fog működni a dolog. -
mikk2000
őstag
A boot cd attól boot cd hogy van boot szektora... Nem vagyok benne biztos hogy nem-e az okozza a gondot hogy pont a korrekt indítási rész hiányzik a pendrive-ról. Szerintem formázd le, és tégy valami minimum boot-ot arra a pendrive-ra, és ha így bebootol, akkor a boot cd boot-ja nem lett megfelelően feltéve (feltelepítve) a pendrive-ra.
Ha ez a helyzet, akkor itt találsz kicsit bővebb infót mit kéne tenned:[link] -
mikk2000
őstag
válasz
Battleaxe #273 üzenetére
Ja tényleg az 55 C° netezés közben normálisnak számit?
Erre lehetetlen válaszolni, ugyanis kimaradt egy lényeges adat, nevezetesen hogy mekkora fordulat mellett van ez a hőmérséklet? Ugyanis beállíthatom én a fordulatot úgy is, hogy 60 fokig meg se mukkanjon a venti, és még se lesz sok akkor a 60 fok.
Ha te magad akarod beállítani a szabályzást a biostól függetlenül, akkor mint az előbb javasoltam másnak, gigabyte easy tune.
Ha a rendszered hűtési teljesítményét akarod megnézni/megkérdezni/hasonlítani, akkor biosban kapcsold ki a venti szabályzásokat (azaz pörögjön maxon) és úgy nézd meg hány fokos a proci üresjáratban 10 perc után, illetve terhelve maxon terhelve (mindkét magot) 10/30 perc után (70 fok felé ne nagyon menj - bár elvileg vannak védelmek a CPU-ban és a bios beállításokban is). És persze nem ártana tudni a szobád hőmérsékletét sem... mint ahogy a túlhajtások/plussz feszek/bika VGA is fűtenek...
Ja igen, kezdjük ott hogy mi az az 55 fok?Mint kiderült a GB szakemberei az újabb biosokban pontosabb CPU hőmérséklet kalkulációt vezettek be (amit itt páran vitattak mikor szóba került), ami a gyakorlatban +10 fok plusszt is eredményezhet, tehát a biosod verziószáma is fontos, vagy pedig a magok hőmérsékletét olvasod le, ezt szerintem biostól független (bár nemrég vettem a lapot és csak új biossal használtam, tehát biztosan nem tudom).
-
mikk2000
őstag
válasz
horvathkrisz #228 üzenetére
Érdekes ember vagy, hogy kb. 10x kell neked elmondani valamit mire felfogod
Úgy látom lassan dereng, hogy az intel QST az, ami lecsíp egy kis memóriát, ami neked bajodra van. Pedig ahogy olvasom, inkább az a gondod hogy hangos a cpu ventid, ez esetben az a pár mega igazán nem kéne számítson. Nade a lényeg, a giga lapjáról le tudod tölteni a legfrissebb EasyTune-t, abban te magad be tudod lőni pontosan hogy a min és max cpu hőfokon mennyivel tekerjen a venti, én is ezt használom, és szépen működik. Ez esetben nem kell QST, sőt nem is lehet QST mert ha be van kapcsolva nem is működik. Másik megoldás (ami nem zárja ki az előzőt) hogy veszel valami normálisabb hűtőt. Hátsó hűzventi kifele, az első házventi meg befele fúj ügye... -
mikk2000
őstag
válasz
horvathkrisz #208 üzenetére
Nekem 2.00-át ír. Jól mondották előttem, érdemes lenne megnézned a biosban a ''pc health status'' alatt hogy a ''smart fan control method'' nem-e ''Intel QST''-n van, mert az a doski szerint sokkal többet is lefoglalhat. Tehát ha azon van állítsd át másra.
-
mikk2000
őstag
válasz
horvathkrisz #209 üzenetére
Kis segítség azoknak akik hetek óta strapolnak de fogalmuk sincs arról, mi az
-
mikk2000
őstag
bios/memory performance enhance ~ win/memset performance level ~ strap
#67 -
mikk2000
őstag
Gépet tesztelni a boinc kevéssé alkalmas, mert 1, nem maga a boinc számol hanem az a kód, amit az adott számításhoz letölt magának, az a kezdeti kis önteszt nem igazán mérvadó 2, hogy hibázik-e a gép számítás közben azt nem tudod meg ha egy adag lefut, biztosat csak akkor, ha ugyanazt a feladatot más is megkapva visszaküldi, amikor is összehasonlítják az eredményt. Da pl. ha valaki az első felét megkapta egy hete, és van neki egy hónap timeout, akkor lehet hogy csak egy hónap múlva tudod meg azt hogy jól számolt-e a géped. Ez minden csak nem azonnali, pontos infó.
Persze ha valaki nyugis, és ráér neki hogy hetek múlva tudja meg hogy egy beállítás hibátlan volt-e...
-
mikk2000
őstag
Pl [link]
De nem hiszem hogy előrébb vinne sokkal ha látnám. Tippek, próbáld ki mindegyik slotban a bővítőkártyát, cserélj biost a kártyán, többféle is van, de előtte az eredetit mentsd le. Kapásból felteheted a legfrissebbet is. Újabb biosok újabb drivereket kívánnak meg, tehát nem baj, ha a driver a legfrissebb.
[link]
Jobb oldalt ''support tools'' alatt vannak a cuccok. Ha nem tudod pontosan mit csinálsz, akkor ne csináldb jelzi a base, r raid változatot a bővítőkártyához, de ezt úgyis elolvasod a csatolt readme fájlban. Ha ezen van az oprendszered, akkor még körültekintőbb legyél
-
mikk2000
őstag
Nem kell megsértődni, ha valakit meg akarok sérteni akkor arra elég egyértelmű és kifejező szavakat használok
Nem kalapácsra gondoltam, hanem pl a kezedre. Azért gondoltam erre, mert ha nem olyan szakámát tanulok mint amilyet, én a saját eszemmel bizony kiegyenesíteném ezt a girbe-görbe kábelt (összehajtási pontokon). Beláthatod, ez nem egy indokolatlan ötlet részemről hogy a durva kihajtogatás oka lehet a nagyszámú GB sata kábelek hibáinak. Esetleg nem a kiegyengetés okozhatja a bajt, hanem maga az az ostoba élre összetekerés a GB által. Mondjuk tény hogy én kb 30 percig hagytam a kábelt hogy a saját súlyától megroppanva kiegyenesedjen kissé, és egy cseppet sem húztam.
Ha valakinek gondja volt GB sata kábelekkel az hozzászólhat nyugodtan. -
mikk2000
őstag
A memória sebességének egyes összetevői jobbak lesznek igen. Hogy ez nagyobb sebeségnövekedést okoz-e mintha (te példád alapján) 2mhz-el emegnöveled az fsb-t (ezzel növelve a proci órajelét...ez nyilván alkalmazástól függ.
A memória sebessége csak egy eleme a gép sebességének, ha pl játszol nagy minőségi beállításokkal, a gyenge pont feltehetőleg a VGA lesz, ha pedig kevés a ram akkor a ram. -
mikk2000
őstag
válasz
Kicsirics77 #56 üzenetére
Őt kérdeztem
Tény hogy abnormálisan vannak gyárilag összehajtva azok a kábelek.
-
mikk2000
őstag
Pontosan én se, de kb arról van szó hogy az fsb növelése nem mindig okoz memória sebesség növekedést, ez azért van gondolom én, mert nagyobb fsb-nél instabilitást tapasztaltak, ezért belőttek referencia pontokat (váltási pontokat) számszerű fsb értéktartományokra, amikhez (tartományonként) egyedi memória kezelési értékeket rendeltek. Magyarán úgy vélem a lehetséges tuning stabilitását akarták ezzel biztosítani.
Szintén úgy rémlik hogy valami memset (csak beta verzióval? passz nem próbáltam) progival a ''performance level''-t állítva on the fly izé menet közben te magad állítgathatod ezt a szintet, talán minnél kisebb annál gyorsabb, és így sebesség növekedést érhetsz el.
Ha sok hülyeséget írtam majd kijavítanak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- R_volution médialejátszók
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Mobil flották
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI X99A Raider + I7-6800K / Beszámítás OK!
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest