Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Firestormhun #3307 üzenetére
Ahogy a tesztben látható a Fermi csak 11 fps-t esik a PhysX bekapcsolásával, míg a Kepler 22-t. Arányosan a PhysX bekapcsolása GTX 580-on -20%-ba, míg GTX 680-on -30%-ba kerül.
Technikailag a Kepler egy jóval gyengébb compute architektúra, mint a Fermi. A PhysX számítás szempontjából a Fermi még ma is a leghatékonyabb. Ha dedikált formában veszed, akkor mindenképp Fermit érdemes választani, mert az jobban tűri ezt a megterhelést. -
janos666
nagyúr
válasz
Firestormhun #381 üzenetére
Hmm. Ezek szerint egy 9500GT 1,8x annyit fut a Vatage 2. CPU tesztjében mint egy Ageia kártya. Ezek szerint egy csak Physx célra beállított Geforceból elég egy 8500GT is. (jelenleg tuti, hisz senki se tervezett a PPU kárty fölé mikor még nem is vot más, és szerintem még a közeljövő játékai is a PPU teljesítményére alapoztak, nem a geforceokéra)
Nade ez azért durva ezekben a tesztekben hogy egy GTX-280 majdhogynem nagyságrendileg nagyobb FPS-eket produkál magában, mintha egy Ageia PPU lenne mellette és arra lenne bízva a fizika, nem a GPU-ra.
Vagyis hiába lassítja be a játékot az extrém fizikai részletesség a sima CPU-s fizikához képest, mikor elvonja a VGA erőforrásait a physx is, de még így is gyorsabb mint ha Ageia kártya lenne a gépben.
Innentől kezdve akinek bármiféle Geforce kártyája van annak többet ér kidobni a PPU kártyáját, mert lassabb mint a VGA-ra terhelni a fizikát is. -
Ottoka
őstag
válasz
Firestormhun #381 üzenetére
Nagyon érdekes, vannak képek amiken két kártya esetén kapcsolgatják hogy egyik a grafikát másik a fizikát számolja.
És nem kell hozzá sli-s alaplap.
Viszont én azt veszem ki, hogy bár a 8-9-es sorozat kártyái is beállíthatók fizikai számolásra, egy gtx 260-280 kell primary kártyának.
Jól olvastam?
Új hozzászólás Aktív témák
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest