- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyurczy
őstag
válasz
janos666 #384 üzenetére
Azért felejtsük el, hogy a GTX-280 lényegesen több tranyóból áll, melyek lényegesen nagyobb órajelen ketyegnek a memókkal együtt, mint a PhysX zsuga a maga kis PCI aljzatában. Nem mellesleg az NVidia valszeg a drivert a saját GPU-ira optimalizálja, nem a régebbi önálló PPU-ra.
A cikket nem tudom értlmezni, mert nem emberi nyelven van (én legalábbis nem tudok ilyen rondán beszélni). A játékoknál mért eredmények mind physx-on állásban születtek? Nem merem elhinni, hogy a fizikai gyorsítás bekapcsolására maga a physx kártya ennyire visszafogná a VGA-t, hogy a GTX-280 harmadannyi FPS-t produkál a PPU-val számoltatott fizika mellett, mint ha ő maga számolja a fizikát...
-
Firestormhun
senior tag
válasz
janos666 #380 üzenetére
Tegnap több oldal is mutatott be PhysX tesztet.
Computerbase.de: (Ebben van PPU-val is összehasonlítás)
Nvidia CUDA und PhysX im ÜberblickFiringsquad:
PhysX Performance with GeForce -
janos666
nagyúr
válasz
janos666 #379 üzenetére
Ma nézelődtem, már láttam hány FPS-eket csinál Vantageban egy 8600, 9600, vagy 9800, GTX-280. (kb olyan mértékben teljesítenek többet fizikában is ahogy grafikában)
De Ageia kártyás FPS-t tudna nekem mondani valaki? (lehetőleg ugye az is az új driver verzióval kéne hogy összevethetőbb legyen)
Be szeretném lőni kb. milyen VGA-t kéne bedobni ami egyneértékű egy Ageia PPU-val. -
Kr/\toS
senior tag
válasz
janos666 #304 üzenetére
Olyan 30 magos lehet amugy a physx, valami miatt nem hozták még nyilvánosságra a konkrét chip felépítését, de az nv oldalán több tíz mag van említve.
Emellett azt mondom az API messze nem tökéletes, pl olyan irányt képzeltem az elején is a physxtől mint amire most az Euphoria engine képes. Ha bevezetnék a fracturing-et és az AI ragdollt azt tudnám értékelni.Azt gondolom a jelenlegi cél ugyanolyan gyorsra tenni a gpu fizikát mint amit célhardveren teljesített. Ez ez a következő generációs GPU-kon még és még jobban futhat majd, mégtöbb extra effektel. Míg ha csak a Physx chipet raknák rá a VGA ra a dolog maradna a jelenlegi szinten, és hát bár nem rossz azért van még ott hova fejlődni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
janos666 #297 üzenetére
Azért a PPU mégis csak célhardver, arra fejlesztették, hogy az optimalizált kódokat futtassa. Az egy dolog, hogy a GPU-ra átfordítják a kódokat működőképesre, de attól még nem lesz optimalizált a kód. Fizikánál pedig főleg 3-4 komponensel lesz számolva, míg a G80-at komponensre tervezték, persze fut az többel is csak az teljesítménybe kerül.
Azé nem lett PCI-Express-es változat a Physx-ből, mert a PCI port sávszélességét sem használta ki a rendszer. -
_Lord_B_
tag
válasz
janos666 #295 üzenetére
X2 sen csak azért gondolkodtan mert nagykerben a Galaxy PCIe 9800GX2 DDR3 1GB DDVI/HDMI 50e+áfa, és 1920*1200 ban a 8800gt néhol már megadja magát...
Radeon meg kérdéses, mert ez a PhysX érdkel, nagyon is. Pl Cellfactor. amit imádok, de állati lassan megy nálamHa azon is engedélyezve lesz a meghajtó akkor 4870-t valasztanam. gtx260 és a gtx280 is elég drága még. ááá, aszem kivárok.
Szerintem Nvidia $$$ fogja átadni az ATInak a meghajtókat(remélem)
-
Korcsii
őstag
válasz
janos666 #272 üzenetére
meg most a fejlesztő meg is betegedett vagy mi... én is most erre várok, mert ettől függ, hogy meglesz-e életem első Ati kártyája... 4850 nagyon csábító, de és hiszek a cuda sikerében is (inkább ne legyen DX 10.1-em)... de persze az intel (és így az amd-ati) nem szeretné ha nem a 8 magos CPU-ikat vennék meg jövőre azok, akiknek olyan feladatokra kell, amire ott a cuda, úgyhogy komoly harcok elé nézünk, bár szerintem tökéletes elképzelést próbálnak meg kicsinálni...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
janos666 #274 üzenetére
Nekem is az tűnik logikusnak, hogy a Havok visszamenőleg nem lesz támogatva, de pár helyen annyira biztosra mondják ezt a teljes támogatást, hogy nem is tudom mit gondoljak róla.
Elméletben bármi megoldható csak kérdés, hogy annak a gyakorlati haszna mennyi.
A Vantage-et kb. mindenki leszarja, most azzal nem vagyok kisegítve, hogy támogatja a GPU Physx-et. Az UT3 támogatás azt tényleg ki lehet hangsúlyozni, de jelenleg 3 pályán jelent neked ez előnyt. A Cellfactor vagy a GRAW támogatása csak elméletben jó ötlet gyakorlatban sajnos olyan lassan futna, hogy nem érdemes vele jobban foglalkozni. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
janos666 #272 üzenetére
Nem azzal van baj. HD4800 kártyát kaphat az nVidiától is, hiszen ez csak pénz kérdése. A Radeon Display Driverről kell pár zárt dokumentáció. Ez a legfontosabb. Meg lehet e nélkül csinálni, de akkor jóval több időbe kerül.
Lehet, hogy az AMD hozzáállása idővel megváltozik, de szerintem ők úgy gondolkodnak, hogy amíg a GPU Physx lényegében 3 darab UT3 pályán használható csak ki, nem éri meg támogatni.
A Havok támogatás elvileg visszamenőleg működni fog mindenen.
-
-
biggamer
veterán
válasz
janos666 #225 üzenetére
" Miért jó ebbe a topicba olyan driverket linkelni ami semmit se mozdít előre a Physx témán? "
Ezt is linkeltem :
" A V177.39-es számú meghajtó Vista és XP alá is hivatalosan elérhető lett a tegnapi nap folyamán, bár csak béta állapotban.
A letöltés után a megszokott programokon kívül az nVidia PhysX System V8.06.12 is települ, ami viszont csak és kizárólag a 9800GTX, a GTX 280 és a GTX 260-as modellekkel fog életre kelni, bár elemzők szerint a kisebb magokkal is könyyedén képes lenne működni."Tehát ebben a meghajtós linkben a PhysX System V8.06.12 is benne volt.
Na mindegy, mostantól belesz@rok és nem linkelgetek soha többet semmit, majd mindenki megkeresi azt amire kiváncsi.
Vagy majd vár a Te személyes híradásaidra.Ezennel be is fejeztem ezt a témát.
Hajrá.
-
taaz
tag
válasz
janos666 #184 üzenetére
Ugy probáltam csinálni h a gyik legyen csak a pszihés kártya. Csak az igp adja a képet.
A proci terhelésen csodálkozok h amikor inaktiv volt a gyik akkor is 56% volt mint amikor aktiv volt a szihében. Lehet h akkor is müködött csak a program nem látta annak h aktiv vga. Gondolom majd ezt SLI-be fogják megvalositani amikor majd lehet válogatni h melyik vga számolja ezt a másik azt.
IGY NEM PROBÁLTAM. De akkor nem lesz képem. Vagyis akkor ugyan ott vagyok szerintem mint ha soloba menne a cumo.
Amugy az uj driverrel nem kell mokulni vagyis .infet másolni h felismerje a progii? -
ityam
őstag
válasz
janos666 #126 üzenetére
Köszi.
Van valahol egy teszt hogy egy atlag ut mopon mennyit gyorsul ezzel a moddolt driverrel egy 8800Gt.
Én speciel egy 9600GSO OCvel probalnam ki ha érdemes. bár mostansag UTvel nem jáccottam más játék meg nem nagyon használja szerintem amivel jáccok. Ha valami meg nem használja akkor gondolom egy grammal sem gyorsabb.
A vantage pontszám meg annyira nem vonz.amugy ezzel az össz pontszám is növekszik vagy csak a cpu pontszám?
csak hogy mennyire fogja megkutyulni a vantage eredmenyeket hogy ki hasznalja a moddolt driveres kartyakat es ki a sima alap regebbi driver vagy nem bekapcsolt fizikai gyorsitast.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fujifilm X
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- E-roller topik
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- Bluetooth hangszórók
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- GIGABYTE GTX 1060 Mini ITX OC 3GB videókártya
- GIGABYTE GTX 1050 OC 2GB videókártya
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - 1100 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest