- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
mad1
veterán
Ja azert mondom wtf?xD
Ertelmeztem en csak nem ertettem h mi van...
Alapbol cpu ra tettem.De amugy tenyleg egy regi physx kellett neki a 9.13.1220 al mar indult is.Ez amugy eleg nagy fail az nvidia reszerol hogy lefele nem kompatibilisek a physxek
Annyi volt h drivert nem raktam csak a physx et csereltem le a regire.
Koszonom szepen a tippet -
FLATRONW
őstag
Azonban ez a 20 százalék soknak számít, annak ellenére hogy a hardvert mondjuk csak 3 százalékra használja ki. Ez nem mérési hiba, mert amikor 1 GPU-n fut a játék és a PhysX ki van kapcsolva, akkor 2-3 százalékot mutat a mérő a 2. GPU-ra, ez pedig csak 1 százalék alatti valós terhelést jelent. Tehát amikor ténylegesen nem csinál semmit a hardver, akkor is 2-3 százalékot mutat a mérő.
Vagy mondok egy másik példát. A régebbi játékok is csak 10-15 százalékra használják ki a GPU-t. Emellett az a 20 százalék nem elhanyagolható érték.
-
FLATRONW
őstag
-
FLATRONW
őstag
Például az első dedikált PhysX-es képen nincs füst, ott a zászló leng. Gondolom azt is a ruha szimulációért felelős PhysX modul számolja, annak pedig az első GPU-n kéne futnia.
Ebben a hozzászólásban pedig ép azt írod le, hogy a füstöt is az elsődleges GPU-nak kell számolnia.
[link] -
Ennél már csak a támogatott játékok listája volt nagyobb csalódás. A két Batman-en kívül már csak a Metro és a Maffia érdekel az összes PhysX-es játék közül (nag jó, meg talán a Sacred 2, de azon meg végkép nem fogom látni a fizikát).
Tipikus esete vagyok amikor a marketing győz. Kicsit szégyellem bevallani, de tényleg hittem benne hogy itt nagy durranás lesz meg jó és szép lesz. Szal kétpofára zabáltam a marketing maszlagot. A PhysX ilyen formában ahogyan az nVidia árulja nagy lufi és humbug. Sajnos.(#3195) Löncsi:
Azok a pontok olyanok valóban, csak az ember azt hinné hogy az egész játék tele van olyan pontokkal. Maga Gotham sajátossága lenne egy ilyen környezet. Hozhatná azt a Tim Burton jellegét mint a Batman és a Batman Return-ben volt a város, ami szép és jól sikerült ábrázolása volt.Ha már ennyit szövegeltem Batmanről, akkor már csak bedobom, hogy most meg meleg párt akarnak csinálni Batman és Robin kapcsolatából... részletek az Index-en.
-
Löncsi
őstag
Lehet maga a játék újraindítása is segített, ugye sokat állítgattam low/med/high opciókat és lehet összekuszálódott valami.
Viszont ciki megint, hogy időnként a motor nem takarítja fel maga után az objektumokat. Pl. APEX rombolás után ha elmegyek a területről nem feltétlen gyorsul fel a játék, de restart után megint jó (proci ismét alapon megy):
Eléggé érzékeny, van még mit csiszolni rajta.
-
-
Kipakoltam belőle a dll-eket, lefuttattam:
Amikor a CPU csinálta és amikor elvileg a GPU, kicsit nehézkes nekem ezzel a "pakold ki a PhysX dll-eket a könyvtárból" megoldással, de pl ha a batman meg a többi game menni fog vele, akkor nekem jó.
(#3174) Löncsi :
Amúgy megcsináltam a safe mode-ban patch-es módszerrel, semmi változás, minden ugyan úgy csinálja a dolgát. Tehát a nem létező kijelző dolog után már van NV control panel, de nincs PhysX beállítási lehetőség.Jah! A képeken rajta vannak az eredmények, meg nagy vonalakban a vas amin hajtottam.
-
-
TTomax
félisten
Tulreagálod ezt az egészet,az az Nv dönti el,hogy hogyan milyen körülmények között lehet használni a fizikszet,illetve apexet.Semmi értelme ennek az egyszemélyes hadjáratnak amit vívsz.Nem is értem miért zavar ez téged annyira,hogy folyamatosan ezzel foglalkozol mindenhol.Már már Don Quijote-i magasságokra emeled ezt a szélmalomharcot,ezzel gondolom érted azt is hogy semmi értelme.Ha a dolog eladható/életképes akkor a piacon marad,ha nem akkor megy a 3DFX és társai után....Addig amíg TE is tudod játszani a játékot egy radeonnal addig nincs miről beszélni szerintem.... játssz élvezd az életet,és ne dőlj be minden maszlagnak,minden kapitalista cég arra törekszik hogy eladja amit tud,sokszor a semmit,ezen kár rágódni,az ATI sem jobb semmivel, hallottunk onnan is szép meséket,de az intelt vagy bármelyik másik céget is is említhetem.
(#2233) laci503
Hybrid PhysX mod 1.03
Tessék,csak ne rakj be annyi szmájlit, attól még nem kapsz választ.Ha nem megy valami akkor írd ide,megpróbálunk segíteni.
-
MZsoltee
veterán
De ha csak egy 2 magos E5300-asom lesz addig és beteszeg egy 8600-ast a gépbe, akkor érezhetően javulni fog a teljesítmény vagy igazából nem? Csak azért mert egy pótkártya úgyis kell, 4magra meg manapság nem váltunk,csak ha lejebb megy a Q9***-ok ára.
A többi kérdése esetleg tudsz válaszolni? -
janos666
nagyúr
De ami ebben a legszomorúbb, hogy ennyi idő után sem tüntették még el a tesztet.
Tévedni emberi dolog, de nem hiszem, hogy még senki sem szólt nekik, hogy ez így nem kerek, sőt, nevetséges és veszélyesen presztízsromboló. Ráadásul, ha ezek után szándékosan kiálltak a tévedésük mellett, az már elég fatális tévedés. (Hogy még csak nem is olvastak utána egy kicsit, hogy talán tényleg hülyeséget csináltak-e.) -
-
TESCO-Zsömle
titán
Nem lehet valahogy multicore-ra force-olni azt a fránya fizixet?
Ez így annyira... Khm... És még az a szájba...
...rágott Mafia 2 is azzal lesz megverve, hogy szakadna le a húsz körme évente 5x a fejlesztőknek, mikor elvették érte a kenőpénzt... Vették volna a kenőmájast a hentespultról, de így velem csesznek ni, mert Radeonom van, és nem is cserélem le, míg fejős-rozi állítja be az árakat.No mindegy, csak ez most így kikívánkozott a versenyszellem jegyében...
juliabrilke: Tudom, láttam, vártam, nemjött... Pedig lemértem volna mit domborat az akkor még 8x466-on ketyergő Q6600-asom... Sebaj, majd jövőre lesz nekem AMD Apám, akarom mondani APU-m, és majd hu, meg ha, meg hi, ha nem fogom az egész szarságot és adom el a francba, hogy biciklit vegyek a helyére, mert a bringagyártók legalább nem sz*patják meg a vásárlóikat... Olyan gyakran...
-
Kr/\toS
senior tag
Igen jártam erre, de rendszeresen felsültem a patcher progival, safe módban patchelt ugyan de továbra is tiltva maradt a fizix. Viszont volt hogy szerencsém volt és bekapcsolt, de a dolog pikantériája hogy mindent ugyanugy csináltam mint az előző próbálkozásnál.
AZ NGOHQ-n is sokan panaszkodnak hogy win7 alatt nem lehet betallózni a kérdéses file-okat.Jelenleg 1 8500gt-t hülyitek fizikára a Cryostasis-hez, 177.xx es driverrel és 9.0.xx fizix meghajtóval, pár százalékkal jobb mint egy ppu, viszont többször fagy, a nagy erőlködés miatt valszeg.
-
janos666
nagyúr
Nem annyira a semmiből, én már hallottam erről korábban, csak most, mire odaértem, hogy meglett a Radeonom is, már elfeledkeztem róla.
Hopsz, de most, hogy rákerestem, már tudom is, hogy miért: "egy multiplayer felülnézetes lövöldözős akció az űrben." Itt aztán nagy sansza van a Physx effekteknek, tán' még annyi se, mint a Batman-ben.
Kár, pedig Spock-ékat jobban csípem, mint a denevérembert.Valami fasza kis FPS kéne, ahol "ki lehet rúgni a ház oldalát", bár én már azzal elszórakoznék, ha legalább pár ablakot ki lehetne lőni, vagy összetörni pár vázát, ilyesmik.
Így látatlanban abban is kételkedem, hogy a Borderlands-ban érne-e valamit az extra Physx content. Jobban porzik a föld, ha belelövök, aztán ugyan úgy maszatos hullos marad?
Mikor elkezdtem vele játszani, az első 5 perctől úgy a 30-adikig rendesen szédültem attól a játéktól. (Aztán megszoktam, hogy mikor körbefordulok minden majdnem ugyan úgy néz ki, mint mielőtt megmozdítottam az egeret, és sikerült rákapni a tájékozódási pontok belövésére.) -
janos666
nagyúr
Jap, szóval az AMD megint úgy szolgálja a vásárlói érdekeit, hogy az asztal másik felén ülők kezéből kiveri a pirítóst, ami törvényszerűen a vajas felével pottyan az ölükbe, és ekkor a kurrens oldalon ücsörgőknek már fel sem tűnik a nagy cirkusz közben, hogy ők meg vaj nélkül, szárazon kapták a pirítósukat ebédre. (Merthogy nekik meg volt rendelve mellé a lekvár, csak 3 éve várják már, hogy végre leltározzák, és osztogassák is, mert még megrohad a raktárban, vagy hamarabb kerül az asztal másik oldalán narancslé is a vajas pirítós mellé, minthogy ráharapnak végre a lekváros kenyerükre.)
Elismerésem.
-
janos666
nagyúr
Szóval írja alá mindenki: Az is aki A-val, az is aki B-vel akar kibaszni, de szignózza bátran az is aki, aki nem akkora köcsög, hogy bárkivel is ki akar baszni. Ez gyógyír mindenre, még az ázsiai éhezők is jóllaknak tőle.
A petíció szövege egyébként egész jól meg van írva. Mármint 80%-a szemét, de van benne hatásos érv is. -
janos666
nagyúr
Első hsz v0.22. Nézzetek rá, lehet beleszabni, bővíteni, rövidíteni, vagy elvetni...
Főleg a játéklistát nézzétek át, hátha kimaradt valami. -
Navaze
tag
Igen az tiszta
csak azt reméltem ettől függetlenül, ha nem is teljes támogatást, de valamit azért jelent a plusz. Nagyon belelkesültem aztán le is eresztettem.
Egyszerűen semmi, be harangozó a Google-ben támogatásban dúskáló új játékokról és így hogy magasabb árfekvésű kártyákat kell használni hozzá, amikhez plusz 12v-os csatlakozók és hely kell, már ott tartok hogy jobban járok ha sli-t rakok össze, és hát adott esetben az egyiket át kapcsolom fizikára. Kár az egészért, pedig király dolog lenne. Igaz azoknak meg éri akik 9600,9800-ról váltanak gtx-re vagy hát lassan annál is jobbra ugye.
-
zippofcy
senior tag
A teljesítményvesztése annak is hasonló kell legyen, csak nem a 80 FPS megy le 25-re, hanem mondjuk a 130 megy le 40-re.
Ez semmiképp nem pozitív, inkább negatív marketing a physxnek. Aki két GPUs VGAt vesz az hozzá van szokva 100 körüli FPS értékhez, sőt el is várja, különben nem adott volna ki kétszeres árat a VGAjáért.
Másrészt felvetődik a kérdés hogy van-e létjogosultséga egy olyan opciónak ami ekkora árral jár. Vagyis hogy még a csúcskártya se bírja kimaxolva normális sebességgel.
Esetleg egy 3 db-os 280 SLI.Arra lennék kíváncsi eredeti physx társkártyával mennyire lassul be.
Szerintem jóval kisebb mértékben, úgy 20%-ra tippelek. -
Denes550
csendes tag
Ezt jól megcsinálták... Gratulálni tudok nekik.. Úgy néz ki az nVidiánál betanított majmok dolgoznak kb.. mi lenne ha emberket is foglalkoztatnának
Nem tudok erre mit mondani.. El is adom a francba az egészet.. Nem elég hogy baromi drága az Atihoz képest, még szivatják is az embert vele..
Megyek, megkérdezem barátnőm macskáit hogy melyiket lenne jobb választani
Ám mivel csak az UT3 használja a Physx-et csak nálam, és anélkül is megy fullon, így kérdezősködés nélkül is csak a Hybridet lesz érdemes választanom sztm..
Thx a gyors választ! -
Med1on
aktív tag
Jó lenne tudni, hogy hány "Batman szintű" game várható még az idén.
A Batman szintű alatt azt értem, hogy a Physx támogatás itt nem volt várható (ha jól emlékszek azon a régebbi kiszivárgott -2009 Physx játékai tech dián- ez nem volt rajta) illetve a demo alapján a sajtó már félig-meddig megelőlegezte a ~90%-os értékelést.Röviden itt most villantani fog a Geforce Physx szerintem mert ez a game minden téren elég jó lett.
Persze egy fecske nem csinál nyarat....
Kíváncsiság képen összeszedtem a játék listákat -Geforce Physx vs DirectX 10.1- téren:
(remélem nem hagytam ki egyet sem)
Geforce Physx:
-Cryostasis
-Mirror's Edge
-Crazy Machines II
-Sacred 2: Fallen Angel
-Batman (demo kint a teljes hamarosan jön)
-Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter 2
-Unreal Tournament 3 (a teljesség igénye miatt)
-Warmonger - Operation: Downtown Destruction
-Darkest of Days demo (a teljes itt is a szeptembert jelenti)DirectX 10.1
-Far Cry 2 (megjegyzem az ATi DirectX® 10.1 Games listájában nincs ott az FC2
)
-S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky
-Stormrise (hát itt erősen gondolkoztam, hogy ezt egyáltalán "játéknak" számoljam-e)
-BattleForge
-Tom Clancy's H.A.W.X.
-Assassin's Creed (de csak azért mert a Stormrise is itt van)
Úgy tűnik a Physx egyértelműen népszerűbb. Könnyen lehet, hogy idővel majd változnak az erőviszonyok de abból kifolyólag, hogy van még pár bejelentett Geforce Physx support game (amelyek év végén esetleg 2010-ben jelennek meg) szerintem sok cián lefolyik még a Tiszán mire a DX 10.1 végérvényesen "fölülkerekedik".
Egy zárt szabvány népszerűbb mint egy független grafikus API (manapság). Vicc de "ezvan".
-
janos666
nagyúr
Ja, biztos az vitte őket csődbe, hogy sokad dolgoztak azon a Physx patchen, ami kész se lett. Vagy az, hogy a Physx miatt késett/lett szarabb a játék, miközben végig hardwares Physx nélkül jelentek meg a játékaik.
Esetleg inkább az lehet a gond, hogy mégsem akartak az nv-vel dolgozni. -
janos666
nagyúr
Ha újra végigolvasod mire válaszoltál, rájössz, hogy én is pont ezt mondtam.
Elsőként lesz problémás egy olyan physx runtimmal futó játék, ami újabb CUDA-t igényel, mint a 181.22-es rendszerdriverrel települő. És persze beiktathatnak bonyolultabb ellenőrzést is a régi driver szűrésére.
Azt INF-et és a Registryt már én is átnéztem júniusban, ettől bonyolultabb, azt nézi, be van-e töltődve a Catalyst driver, azt pedig nem lehet elrejteni, akkor a játék sem talál rá, a DLL-be kódolt mechanizmus babrálása pedig már crackelés, szóval nem lesz ebből semmi... -
Bj Brooklyn
aktív tag
Lehet, hogy annyit nézted már a monitort, hogy közben nem gyengén romlott a szemed, ezért ajánlottam a szemüveget, hogy ha idáig nem láttál jól, akkor most ezzel a kis upgrade-del, már hatékonyan tudod használni a látószerved, és akkor már látni fogod a különbséget! Azt nem tudom, hogy az NV pénzel-e szemüveggel és kontaktlencsével foglalkozó cégeket, hogy jöbb legyen a Geforcok képe! Szerintem még az is előfordulhat hogy hibásakat fogtál ki, mivel nagyon előítéletes vagy egyes cégekkel! Hogy miért, vagy miért nem, azt ne fejtsd ki, mert ezt már szinte mindenhol megtetted.
Med1on: Mielőtt hülyeségeket linkelsz, azelőtt nézz utána, hogy mi micsoda!
-
Med1on
aktív tag
Menj bele a szemüveges dologba de csak akkor ha ő meg erre fog gyűjteni.
XANAX SR 2 mg retard tabletta
-
janos666
nagyúr
Mondtam már, hogy ilyen esetekben egyáltalán nem az izgat a "mi lehetne" és "miért így van", csak az, hogy "mi van"?
És ma az van AC-vel, hogy vagy patch és 10.0, vagy 10.1 és bugok.
Érdekel engem, mint fogyasztót, hogy milyen programkódot kéne a fejlesztőnek copy-pastelni, vagy hogy 5 centjébe, vagy 8 millió dollárjába kerülne?
Nem... Csak azt látom, amit elém tettek, és abból alkotok konklúziót, nem a "mi lehetett volna"-ból, mert az alternatív múltat úgy sem éljük meg, és lényegtelen a jelen szempontjából.
Tudom, hogy az AC-nél nyugodtan javíthatták volna a hibát, de nem érdekel, mert nem tették meg, és egyikünk sem tudta volna erre kényszeríteni őket, és ma már mindegy is, mert kifutott cucc, lezárt régmúlt, irreleváns a "hogyan lehetne".A többinél is igaz amit mondasz, csak a fejlesztők döntik el (illetve közvetve a kiadók), hogy milyen legyen, de a felhasználót csak a végtermék érdekli majd. És én most is csak azt mondtam, hogy a végfelhasználó szemszögéből eddig többet tett le az asztalta a Physx, mint a DX 10.1, sőt, az én egyéni szemszögemből sokkal többet.
És hiába tudom, hogy lehetett volna ez fordítva, mert még emerre is billenhetett volna mégjobban a csónak, hiába jósoljuk meg a jövőt, és hiába ismerjük a mögötte lévő mikénteket, az nem változtat azon, hogy "mi van ma".Igazán látványos dolgot még nem demonstráltak DX 10.1-el valódi játékban, Physx-el viszont van pár, ahol elég szembeötlő, és néha álleejtő is a dolog.
Talán egyedül ez a StalkerCS, ahol javít a látványon, de ez még csak 1, és ettől függetlenül is jó bugos érzetű a játék. Az nekem csak hab a tortán, hogy szerintem egyáltalán nem is szép. -
janos666
nagyúr
Akkor lehet, hogy mostanra javították, tavaj nyáron játszottam végig másodszorra 4870-el (Vista alól, de egy évben jelent meg a játék és az OS, azthiszem először is már Vista Beta/TCP/RC/RTM/akármin toltam). Akkor felraktam mind a 4-5 alpha/beta/whql drivert, ami támogatta a kártyát, de egyel sem tudtam rendesen belőni. A padlón és falakon látszott a csík, ahogy vált a trilinear szűrés, és az élek sem úgy simultak, ahogy kellett volna (sehogy sem volt igazán sima, 8X MSAA-val sem, és a CFAA filterek totál semmit sem csináltak vele, az edge detect sem), az ATT sem tudott mit kezdeni vele.
A riddick nálam lehet, hogy tényleg a Win7 hibája, tényleg lusta voltam kipróbálni XP-n, de a játék topicjában mondták, hogy nem tökéletes az AA (mármint menüből egy 8x után még lazán recélődnek az élek, pedig 1920-ban már 4x is bőven elég szokott lenni).
-
janos666
nagyúr
Ezt írtad le mindíg, mikor valami kapcsán panaszkodtam erre. Szép, logikus, következetes, és önmagában helytálló érvek. Ha nem tudnám, hogy nem válasz arra, amit felvettem, hanem inkább mellébeszélés, még meg is győztél volna egy életre.
Szóval, akkor egyszerűbben:
Ha én, mint felhasználó úgy döntök, hogy inkább erőltetett AA/AF-et szeretnék, akkor Geforce-al megtehetem? Igen. Radeonnal? Nem.
Engem, mint felhasználót, érdekel a technohalandzsa arról, ki, mit, hogy baszott el melyik szabványban, amiért mindkettőjünek igaza van ott, ahol egyiküknek sem lehet, de én azt látom, hogy egyik kártyával látszólag többmindent megtehetek, míg a másikkal megkötik a kezem?
Ártana az, ha lenne a CCC-ben egy eldugott "BruteForce" pipálós négyzet, hogy a forceware-hez hasonlóan erőltethessek AA/AF-et, ha akarok? Bár ez is felesleges, hisz alapfelállásban eleve nem CCC-ből kell AA/AF-et állítani, hanem a játékból, ha ott nem lehet, akkor pedig így is, úgy is a "bruteforce" kell, tehát a normális dolog az lenne, ha a CCC-s csúszka erőltetné a dolgot, ha nem alkalmazásvezérelten van.Amúgy a Dremfall szerintem messze nem ilyen kérdés, szerintem DX 8-as, talán 8.1-es, vagy netán 9.0b-s, de hogy véletlen sem deferrend renderinges, vagy 10.x-es, az tuti, valami 2006-os játék. Másik, ahol szerettem volna kényszeríteni valamit nemrég, az a Riddick AODA, ami meg OpenGL, és volt még 1-2 ilyen eset, ahol látszólag semmi nem indokolta miért ne bírálhatná felül a driver a dolgokat, ha már tologatom azt a totál feleslegesen odarakott csúszkát (mert ha a játékban nincs csúszka, akkor se csinál semmit, ha van, akkor meg eleve nem is kell itt próbálkozni).
-
janos666
nagyúr
Jó, és ha a játékban nincs AF opció?
Ezt megrágtuk mi már vagy 5x, de nekem akkor is nagy érvágás, hogy a problémás esetekben (deffend shading + AA, de akár ezen kívül eső esetekben a kényszerített AA, vagy AF) geforceokkal érvényesíteni tudod az akaratodat, míg radeonokkal csak lenyeled, hogy "ez van, de azért nem lehet máshogy, mert... és geforceon is csak úgy megy ám, hogy..."
Tudom, hogy az sem 100-as dolog, mikor Forcewar-ből ráerőltetem az AA-t az UT3-ra, hisz deferrend rendering miatt szar lesz az, és ugyan ez, mikor az SSAO mellett bekapcsolom az AF-et, de legalább az én döntésem. Ha akarom, akkor bekapcsolom az AA-t, és simulnak is valamennyit az élek (hogy utána bugzik-e egy-két másik effekt az már más kérdés, majd mérlegelek, nekem hogy jobb), illetve úgy tűnik, mint ha tényleg csinálna valamit az AF, hiába, hogy elméletben nem menne. Radeonon viszont "ez van, ezt kell szeretni", ki se próbálhatom milyen lenne a forced AA/AF, és ha mégis sikerül kitrükközni, akkor szarabb a végeredmény, mint forceware-rel, mert itt minimális figyelmet sem szenteltek a dolognak, hisz elvileg nem használható. -
janos666
nagyúr
Vagy azért csúszik 2010-re, mert addigra lesz új Geforce is.
A Capcom régen ATI-s volt, nem? Csak onnan rémlik, mikor tavaj nyáron elővettem az egyetlen Capcomos játékot, amit imádtam (Dreamfall), és láttam ahogy a nagy vörös ATI logóval indul, aztán mégsincs se AA, se AF, holott régen gef6-al még egyszerre is volt.
Az viszont akkor erősen valószinű, hogy idén már sehogy sem lesz OpenCL-es Physx driver, de talán akkor még 2010 első negyedévében sem. -
FeriPRO
tag
Szerinted miért lennék FeriPRO,ha nem győznék mindig UT-ba.Az egész gépemet csak azért vettem még egy évvel ezelőtt,hogy ez az egy játék menjen (igaz később kibővültek az igényeim),csak azért feltűnő,ha első körben nehezen győzök öldöklés módban és akkor is csak 1 halállal,majd rá 10 percel 20 gyilkolással többet lazán csinálok ugyanabban a beállításban...
Norbesz23455: ...hát ahogy átállt magától,úgy vissza is áll magától...
-
FeriPRO
tag
akkor lehet hogy csak érzéki csalódás lenne,jó csak nvphysx mellett alig tudtam kiirtani mindenkit (erős AI [MI] beállítások mellett) CPU physx mellett pedig 7 gyilkolásos előnyöm volt már pár perc alatt... Most akkor lehet hogy csak én jöttem nagyon bele a játékba és érzékicsalódás lenne?
-
Qru
MODERÁTOR
De akkor is csak a PhysX-es pályákon van látszata. A nem külön (PhysX-es) pakkban letölött pályákon nincsenek PhysX efektek. Úgy értve az alap játék pályákon nem törik ki az üveg, a pakk-os pályákon meg ha belelősz szépen csilingelve robban apró darabokra az üvegtábla pl.
Ettől függetlenül nem kérdőjelezem meg azt az állításod, hogy eleve a motor tartalamazza a PhsyX-et félre értés ne essék. -
antikomcsi
veterán
No igen, de én úgy hallottam, hogy az ms a win 7-el már nem fogja támogatni a hibrid technikát, és nem is fog működni. Erre tessék, itt a win 7, a legújabb win 7 meghajtóval, és működik a dolog.
Néhány ponttal valóban kevesebbet hoznak a benchmarkok, ami játékokban alig érezhető, viszont sok energiát takarít meg. Szerintem megéri használni.
Persze, hogy nem tetszik sokaknak, mert mindenki arra számít, hogy az igp még plusz hozzátesz egy kicsit, ehellyett inkább visszafogja. Viszont ha van miből akkor nem gond.
-
antikomcsi
veterán
Akkor nincs mese be kell rakni, hogy megtudjam. Az az igazság, hogy lusta voltam szétszedni ezért bizonytalanra.
A támogatás dolog érdekes kérdés, hisz nekem a win7-el kifogástalanul működik a hibrid sli/power.
Szerintem a 780a és a két g92 lesz az elsődleges akkor, és a g80-at lehet majd befogni.
Na majd meglátjuk.......holnap.
-
antikomcsi
veterán
Ez tiszta sor, a kérdés az, hogy most nincs állítási lehetőség a physx-ben, ha berakok egy külön vga-t külön slotba, és nem kötöm össze sli-híddal, akkor a physx menüben lesz e lehetőség kiválasztani a befogni kívánt kártyát?
Régen volt, most nem találom. És csak azért nem találom e mert a másik vga még a dobozban van, vagy mert már nincs is ilyen rész?
-
janos666
nagyúr
Érdekes, akkor egy tuningolt quaddal már tökmindegy, hogy hardware vagy software módban fut-e a Physx (bár nem tudod megnézni teker-e 4 szálon, vagy csak 2-n) a Terminator alatt?
Végülis játékfelylesztői odalról is jobb ha minden rendszeren ugyanúgy néz ki, és az nvidiának is jó, ha leglább látványosan több FPS-t produkálnak a kártyái CPU és/vagy vegyes limites beállításokkal tesztelve (tuning nélküli CPU, kis-közepes felbontás, esetleg nuku AA/AF...)Bár ezesetben némiképp ellent mondasz magadnak, mikor korábban úgy rebesgetted, hogy néhány pályát kihajítottak a játékból, mert nem volt elég jó táptalaj látványos fizikai effektek bemutatására. Ha lazán elfut 2magos CPU-n, akkor nem lehet olyan nagy számításigénye a effekteknek, tehát nincsenek túlspilázva, következésképp nemigen hoztak volna túlzott áldozatokat az ügy érdekében.
Mikor a Mirror's Edgen bekapcsoltam a hardware physx-et geforce nélkül 3,6-on járó E6420-al, akkor egy üvegrepesztgető sortűznél hirtelen diavetítésbe ment át a dolog, már azt hittem reset gombért kell nyúlni mire végelett a szilánkhajigálásnak és rohant tovább a csaj, mintha misem történt volna.
Szerk: Az utolsó bekezdésemről jut eszembe! Ha bepipálod, hogy márpedig te hardweres physx efekteket akarsz, akkor meg is kapod őket, dacára annak van-e geforce (vagy akár cuda.dll) a gépben. Ilyenkor a telejes részletességű, PPU/GPU-hoz szánt effektek jelennek meg, csak épp a CPU számol.
Azért van így, hogy összevethessék "Na ugye, mennyi erő van abban a geforce GPU-ban, nem elég, hogy renderel, de emellé lazán bevállal olyat, ami megszarat egy Core i7-est, így meg siklik mint a vaj". -
Black-core
aktív tag
De SLI ben biztos hogy működik! Legalább is aki segített itt a fórumon neki SLI gtx 260 a van és működik neki a phyzx mód,Egyébként már szerintem is elfelejtették az Nv -ok ezt a játékot sajna.Pedig valószínűleg nem lenne sok idő megcsinálniuk.Bár lehet hogy már csak engem érdekelne.
-
FeriPRO
tag
3 nappal ezelőtt még vettem is volna,csak nem lehet sehol kapni... amúgy meg jó ez így... végülis nekem a fizika csak az UT 3 pályájához kell,a GRAW 2-höz majd ha megszerzem,a Cryostasis amin még egyenlőre gondolkozom mivel a demo tesztet nem tudtam kipróbálni mert XP-m van, és a Singularityhez majd ősszel mikor kijön...
-
Dark KillerX
addikt
Én is így gondolom,jól elvagyok a régi 17-es moncsimmal,nem kell nekem HD,a filmeket meg úgy is TV-n nézem
.Akinek meg 1900-as felbontáson akar játszani az meg vegyen 4870X2,vagy GTX295.
Mod.Én amúgy már nagyon várom,az új 40nm-es atikat,főleg az R740-es grafkarit,mert úgy tünik olcsó is,meg jó is lesz.Ha hozzná a 4830 teljesítményét,és tényleg 100-150$ között lenne az ára az lenne,az új karim valszeg.
-
Dark KillerX
addikt
Én multkor próbáltam a Cryostasis techdemoját,és igaz csak 1024*768 felbontáson teszteltem,de a mostani 8800Gs-mel átlagban,hardveres fizikai számítás mellett 35Fps-et értem el.De majd linkelek mindjárt néhány eredményt.
Mod.Nagyon lassú ez a Filefort
.Aki meg akkora felbontáson játszik,az készüljön fel is rá,hogy a gatyáját is ráköltheti a gépére.
-
janos666
nagyúr
Hát én már csak azt tudom mondani hogy ki kell próbálni mindkettőt.
Ha most ki lehet választani a GPU-k közül melyik kell neked akkor a módosított driverben is így kéne lennie. Annyi hogy a wrapperen keresztül az AMD GPU-it is felismeri a physx driver mint CUDA kompatibilis GPU-t.
A hibrid rendszer megint jó kérdés. Én nem látok elmélti akadályt. Kivéve ezt ami nemrég derült ki, hogy Vista alatt a winsows asztalt is ki kell terjeszteni a physx-hez szánt GPU-ra is. (de XP-ben nem szóval maradt remény...) -
janos666
nagyúr
Miért? Most hagyok mindent úgy ahogy van, radeon megy az első slotban a 8.8b ctalystjával, behajítok valamit a 2. slotba, bootol a gép, eszközkezelőben szépen odaadom a forceware inf-jét az új eszköznek. Aztán ha a Vista is úgy akrja nem történik semmi, lesz egy másodlagos videóvezérlő eszközöm, egyenlőre csatlakoztatott monitor nélkül amire nincs kiterjesztve a windows asztal (inaktív cucc, csak fog egy IRQ-t és kész, mintha hangkártyát tettem volna be). Aztán felrakom a Physx drivert, a monitorom másik benetetére rákötöm a geforcet is hogy azt hidje kapott monitort (de nem váltok arra a bemenetre), aztán reboot. Eddig elvileg semmi gond nem lehet.
Ott lesz rizikós a dolog mikor valahogy ki kéne terjesszem az aztalt a második videóvezérlőre. Itt valóban tippem nincs hogy lehetne megoldani? Addig rendben ha két geforceom vagy radeonom lenne akkor az adott control panelban elvégezhető a művelet, de itt most passz.
Jobban belegondolva itt tényleg elvérzett a dolog. A Physx-re fogott geforcenak is élő videóvezérlőnek kell lenni, de a radeonnal nem tud osztozni a windows asztalon.
És ha a későbbi fixük is csak emulálja ezt az állapotot megint kampó.Vagy inkább egy 3450-est kéne beszereznem és várni Renegade wrapperét?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest