Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz Chal #21373 üzenetére

    A DAS válasza összefoglalva: "Alapvetően ez egy jogi szakterületen kívül álló műszaki szakkérdés. Ha a teljes javításhoz szükséges a kontrolleren kívül a teljes gép is, jogos a kereskedő álláspontja, miszerint a javítást az összes tartozék hiányában nem tudja elvégezni."

    Ugyanakkor ha én ezt nem fogadom el (és miért nem tenném, nem kell ahhoz villamosmérnöki diploma hogy valaki lássa, hogy el lehet végezni a javítást a gép nélkül), és a jótállási jegy/ÁSZF sem szabályozza a kérdést, akkor az sajnos jogi úton NEM kikényszeríthető. Ez alól azonban van egy kivétel: ha szerzek egy olyan szakártői véleményt ami az én álláspontomat erősíti meg, akkor az kb. egyenrangú lesz azzal, mintha a jótállási jegy térne ki erre, ez esetben tehát kikényszeríthető jogilag a részegység javítása a fő egység önkényes bekérése nélkül.

    Nyilván innét ezt a témát csak azért hagyom itt, mert sokak számára érdekes lehet, nem fogok egy 10-12eFt-s kontroller miatt ilyenekkel szarakodni. Viszont pl. egy profi fényképezőgép szettnél (elszakadt a nyakpánt, idevel a 1.4 milliós geart, így jártál), vagy milliós TV-nél érdemes lehet beleállni a dologba. Én inkább megpróbálom újra írásban szépen megkérni az Alzát, ha nem sikerül, akkor elkönyvelem bukóként, és veszek egy másik kontrollert (természetesen biztosan nem az Alzától).

    Ugyanakkor az is színtisztán látszik, hogy a jogot marhára nem érdekli a kereskedő "nyomora", azaz egyáltalán nem releváns, hogy ő hogy, és milyen szabályok szerint szerezte be a terméket, ő, vagy a partnere mit tekint "egy tételnek", és ezen belső szabályai mentén mit akarna ráerőszakolni az ügyfélre.

    end of story

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák