Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ForRedGlory

    félisten

    válasz shteer #17010 üzenetére

    Amikor megvettem, akkor a dobozon lévő kódot olvasták le és az van a garipapíron. Így, ahogy írták is, külön szerencse, hogy a doboz megvan, mert az egyezik a garilapon lévő S/N számmal. :)

    Ettől függetlenül nagyon idegesít, mert ez pont olyan helyzet, amit szerintem 99.99%-ban mindenki beszív, hiszen, ha nem az átvétel pillanatában bontod ki a dobozt (amit miért is tennél egy bontatlan csomagolás esetében, hiszen azért az alapvető bizalom megvan, hogy az van a dobozban, ami a csomagoláson), akkor onnantól bármit mondhatsz, nem bizonyíthatod, hogy most tényleg nem te cserélted ki az egeret egy másikra.

    (Persze szerintem a gyártónak is megvan a kötelező köre és kivizsgálási kötelessége, mert a gyártónak ki kell tudnia deríteni, hogy az én egerem párja merre jár. Ezért idegesít, hogy hónapokig tudnak ülni adott esetben a dolgon, amikor ez szerintem pont nem olyan nagy dolog, hogy egy adatbázisban megnézhessék a két S/N számnú egeret, hogy hol értékesítették vagy melyik raktárukban van, amivel simán tisztázható lenne a dolog.)

    Persze nem kell hozzá egyetem, csak józan paraszti ész, hogy belássa az ember, hogy semmi értelme nem lett volna kicserélni az egeret, plusz azt mégis hogy? Hol talál az egyszeri felhasználó egy pont olyan S/N számú egeret, ami neki is van, kivéve az utolsó számjegyet, ahol az egyiken 8-as, másikon 9-es?

    Számomra is egyértelműen a gyártó cserélhette össze dobozoláskor az egereket, mert nem életszerű, hogy én cseréltem az egeret. Lottó ötöst lehet hamarabb nyerem meg, míg egy olyan egeret találok, aminek az S/N számában egy szám eltérés van és az az egy szám is egymást követő két szám.

    Ahogy írtam, így jártam a Logitech G900 egérrel is. Ott sokkal több volt az eltérés, de mint kiderült a Logitechnél így mennek a dolgok, nem foglalkonak vele, beveszik gariba és kész. Azért ezt bekértem tőlük e-mailben és meg is erősítették.

    Részemről egyértelmű, hogy nem hibáztam, persze ez csak az én álláspontom és tuti Békéltető Testülethez viszem (aminek kb semmi értelme, mert csak javaslatot adhatnak, nincs jogkörűk), csak érdekelne az itt lévő okosabb emberek véleménye is, mert ilyen tekintetben a tudásom közel sem olyan mély, mint akik itt osztogatják a tanácsokat.

    Itt jön képbe az is, hogy ha kiderül az igazság (ami felől amúgy semmi kétségem sincs, csak az elhúzódó ügyintézés idegel ki teljesen és szerintem 2 hónap várakozás után joggal pörgök rajta), akkor milyen jogaim vannak kártérítés ügyben? Visszaadhatom az egeret azzal a címszóval, hogy már nem kell, mivel hónapokig várattak, vettem közben másikat és semmi szükségem rá? Nyilván, ha kapnék újat, akkor azt el is adnám, hiszen semmi szükségem a G900 mellett egy tartalék egérre, ami ráadásul elég drága ahhoz, hogy porosodjon.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák