Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kisspepe

    tag

    Sziasztok!

    Nem keresem vissza az előző hozzászólásomat, mert régebben volt. Inkább leírom a történetet újra nagyvonalakban.

    2013-ban vettem egy Samsung Galaxy Note II GT-N7100 telefont a helyi moblishop üzletben. A telefonhoz kaptam Samsung jótállási jegyet, melyben a Samsung 2 áv jótállást vállal. Ezen kívül a termék regisztrálásáért kaptam + 2 hónap jótállást valamint vettem a Samsungtól + 1 év kiterjesztett jótállást. A telefon vételekor a Samsung ellenőrizte az adatokat, és érvényesnek találta a jótállást. A telefon wifi-je a kiterjesztett jótállás ideje alatt meghibásodott. A samsung bevizsgálta a telefont és csereutalványt ajánlott fel, mely a számla alapján kerül kiállításra, és az üzletben lehet beváltani ahol a telefont vettem. Az üzlet a csereutalványt nem volt hajlandó beváltani. Kifogásai: Ő adásvételi szerződésben a Magyar jogszabályoknak megfelelően 1 év garanciát vállalt a készülékre, ő nem hivatalos Samsung partner, a disztribútorral nem tudja felvenni a kapcsolatot, mert külföldi disztribútor volt, ez egy EU garanciás telefon volt.

    Innen folytatódik a történet:

    Ma volt a Békéltetőtestületi meghallgatás, ahol az üzlet tulajdonosa nem jelent meg. A meghallgatáson elmondták, hogy mivel Ő nem jelent meg, nem együttműködő, ezt továbbítaniuk kell a fogyasztóvédelemnek, és a fogyasztóvédelem eljárást indít a bolt ellen, és megbírságolja. Azt mondták, valószínűleg jobban járt volna, ha visszafizeti a telefon árát (144 900 Ft)

    A békéltetőtestület tagjainak szemet szúrt, a számla, amit kiállítottak. A számla 0% áfát tartalmaz (TAM) azt mondták, hogy ez akkor lehetséges, ha ő valakitől megvette azt a telefont, és tovább adta nekem. Tehát a papírok alapján úgy néz ki, hogy én természetesen új használatlan telefont kaptam, de használt telefon volt. Tehát a bolt nem forgalmazótól, nagykertől szerezte be.

    Ezen kívül a Békéltető testület felvette a kapcsolatot a Samsunggal, akik elmondták, hogy a kérdéses telefon adatai alapján Magyarországra szánt telefon, Magyarországon lett értékesítve. Tehát nem lehet külföldi a disztribútor.

    Természetesen 2013-as e-mail váltásokkal a bolt és köztem tudom azt is igazolni, hogy én Magyar gyári 2 év garanciás készüléket kértem.

    Mindenesetre a végeredmény, a Bolt az bírságot fog fizetni amiért nem jelent meg. Valamint az a határozat született, hogy a bolt cserélje ki a telefont Új gyári telefonra, vagy ha azt nem tudja, akkor adja vissza a pénzt. Mivel már a telefont nem forgalmazzák, így lényegében vissza kellene kapnom a pénzem.

    Sajnos mivel a boltnak ezt nem kötelessége teljesíteni, így lehet hogy még bírósági ügy is lesz belőle.

Új hozzászólás Aktív témák