Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz scapegt #25946 üzenetére

    3. Ha kényelmes, amikor futsz, akkor jó. Ha itt-ott nyom, bütyök nő tőle, töri a lábadat, akkor van gond, akkor keresni kell mást.

    4. Nyújtani, nyújtani, nyújtani! Keress rá neten (youtube-on akár) direkt futóknak ajánlott nyújtó gyakorlatokra.

    5. Addig fuss, amíg jólesik, utána kis pihenő. Pulzusmérő nem butaság, egyrészt motiváció, másrészt tényleg fontos lenne alacsony pulzuson maradni, harmadrészt objektívebb, illetve jobban látod, hogy mikor indul el felfelé, mennyit bírsz. Meg lehet lenni nélküle, persze.

    6. Fehérjét futás előtt nem szokták javasolni, inkább szénhidrát, ahogy korábban is írták. Ha nem megy a futás előtti evés, akkor készülj valami szőlőcukor alapú bekapnivalóval, akár futás közben is tolhatod, ha érzed, hogy fogy az energia. És jön a meleg, tessék rengeteget inni! Ha körpályán futsz, tedd le a palackot a starthoz, és amikor pihenős kör jön, igyál! A szervezet hajlamos félreérteni, hogy mikor vagy szomjas, vagy éhes, sokszor elég a víz (esetleg valami izotóniás pezsgőtabletta ásványi anyagokkal, vitaminokkal), amikor úgy érzed, hogy nem bírod tovább.

    +1. A futás ezen a szinten a fogyáshoz kevés lesz. Ráadásul étvágyat is csinál. Egészséges táplálkozásra muszáj lesz ráállni mellette. Másrészt mindenképpen érdemes csinálni kiegészítő edzést. A jóga, pilates adják magukat (a hátad miatt is), ami a fogyásban sokat tud még segíteni, az az erőedzés (akár súlyzós, akár saját testsúlyos). Nem kell túlzásba vinni, heti 2 alkalom bőven elég kell legyen, a kilók meghálálják. Ami fontos, hogy futás mellett ne kardió-alapú kiegészítő tréninget válassz (mint amilyen az aerobik, a zumba, meg ilyesmik)! Futástól az igazi fogyás akkor jön majd, amikor 1000+ kalóriás futásokat tudsz csinálni rendszeresen, hetente többször. De ehhez egyrészt már kell egy alap edzettség, másrészt a nők sajnos jóval lassabban égetik a kalóriákat, mert gazdaságosabban működik a szervezetetek, szóval ami evolúciós előny alapból, az itt sajnos ellened dolgozik.

    p

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák