Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • joysefke

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz kolosanyi #22149 üzenetére

    Persze, ebben igazad van, de én itt csak a hát illetve bicepszről beszéltem, amit inf3rno is felhozott, hogy arra nem alkalmas a fekvőtámasz.

    Szóval igen, az én személyes offtopic véleményem az, hogy hátat edzeni a húzódzkodás való, minden más hátizomra csak gyenge pótlék, illetve önmagában max addig van értelme, amíg nem megy 6-8 húzódzkodás utána húzódzkodás melletti pótlék lesz belőlük. Feltéve hogy valakinek van elég akaratereje húzódzkodni...

    A húzódzkodásnak megvan az a nagy előnye, hogy mivel saját testsúlyos gyakorlat, ezért _szerintem_ nem kényszeríti a szervezetet az izomtömeg mennyiségi növelésére és így nem ütközik a futással. Súlyzós gyakorlatok ezzel szemben főleg alacsony ismétlésszám mellett (ahol erőnövekedés is van) az izommennyiség növelésének irányába hatnak, tehát eléggé kontraproduktívak a futással szerintem.

    Futás mellé a legjobb választás valami crossfit-szerű erő-állóképességi megközelítés összetett gyakorlatokkal, kevés pihenővel és sok-sok ismétléssel.

    Ebben egyetértünk, de nekem a crossfit-szerű megközelítés a fekvőtámasz+húzódzkodás (mondjuk az utóbbit sajnos eszköz hiányában nem művelem). A másik amit mondtam, hogy miért jók ezek a gyakorlatok, az az, hogy otthon is lehet végezni, nekem a fekvőtámasz adagom 3x (70-100 gyorsan) ismétlés ez szűk 3 perc, pihenéssel, hajlongással mondjuk 10 perc és nem kell elhagynom a lakást hogy megcsináljam. Húzódzkodás pedig (ha lenne hozzá kapaszkodóm) meglenne napi 3x 20-30 másodperc alatt. (+5 perc extra nyújtás/pihenő :) ).

    A hosszútávfutáshoz már eleve időmilliomosnak kell lenni, ezért én úgy gondolom, hogy legalább a kiegészítő gyakorlatok legyenek gyorsan meg.

    Ettől még egy gépes, izolációs edzés ugyanúgy jó dolog, csak épp másra való.

    Testépítő versenyen kívül mire jók?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák