Keresés

Aktív témák

• Notes

senior tag

válasz Gercsa #131 üzenetére

Én csak 5700-ról tudok nyilatkozni. Abban nekem kifejezetten tetszik, hogy ''be van burkolva'' az objektív (tehát egy szilárd vázban van így a külmérete a gépnek zoomtól függetlenül állandó). Így sokkal védettebb szerintem. De maga az objektív lehetne nagyobb fényerejű.
    Maga a gép formája szerintem szenzációs. Nekem minden pont kézre áll, ezt imádom benne. Még a ki-be kapcsoló gombot is pedig az sokaknak nem tetszik. Szerintem az is tökéletes helyen van. Héten volt kezemben haverom 200K-s Canon gépe annak sem volt jobb fogása.

• SsPL711

őstag

válasz Gercsa #131 üzenetére

Hello!

Nekem nincs gondom az S5700-as géppel, azon kívül amit leírtam valamint a többiek által említett ''zajosság'' és kromatikus aberráción kívül, bár eddig a zajosságot nagyon 1xerűen ki tudtam védeni. Nem csinálok ISO400-as érzékenység feletti képeket.

Szerintem a gépek objektívjei (szép magyarul) nem mozognak az adott objektív hossz méretén kívül. Legalább is az S5700-as biztos nem. Meg próbálom érthetőbben:
    Tehát adva van egy fix objektív hossz méret, ha zoom-olsz akkor sem lesz hoszabb sem rövidebb, (kívülről nem látható) csak belűl mozog az optika, a látható objektív méreten belül.

Üdv,
    SsPL711

Aktív témák