Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mormota

    senior tag

    tepsifüles:

    hozzávalók:
    -1db megnyúzott nyúl /csirke is jó, de originalban nyúlra van irva a program:)
    -4-5szem nagyobb krumpli (ízlés/éhség szerint)
    -olaj, vegeta, só, bors, pirosarany, mustár, savanyú uborka, paprika, paradicsom és egyéb füszerek izlés szerint

    elkészités:
    krumplit megpucol, kb 1.5x1.5cm-es csíkokra felvág (lehet kocka is).
    nyuszit/csirkét daravokra szétszed vegetával bedörzsöl, letesz tepsi aljára.
    mustár, pirosarany rányom pöttyökbe, borssal megszór, sóval meghint.
    egy marék krumplit rátesz, úgy hogy boritsa a tepsit, uborkával spékel,
    másik adag krumplit rátesz, olajjal meglocsol, alufóliával letakar, sütőbe
    betesz.
    akkor lehet levenni a fóliát, ha a krumpli megpuhult. a nyuszi levet fog ereszteni.
    addig süt tovább fólia nélkül, amig meg nem barnul a krumpli teteje (bár eddig
    nem feltétlenül kell csinálni, ez az én izlésem) célszerü addig csinálni ameddig
    a krumpli kicsit meg nem keményedik

    maradni fog lé a tepsi alján.. me akarjátok elsütni azt a lét, mert ugyse fog menni
    kenyérrel lehet tunkolni (mert azzal finom)

    Illusztrálok, tehát vagyok

Új hozzászólás Aktív témák